Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.6.2012 15:24:53
|
|
|
|
Guardian
|
Nemaju sve Juvitanine kaše limunov sok. Na pr. muskantna tikva i jabuka, kao i bistri sok od jabuke. Ja slušam minuvb i neću joj davati to bar još nekoliko meseci. Žao mi je samo što kod nas nema ni pola divnih Hipp-ovih kašica koje ima u Hr. Ja ih bar ne nalazim...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.6.2012 17:05:02
|
|
|
|
cockic
|
danas smo jeli sargarepu,krompir i ubacila sam joj tikvicu isto je lepo prihvatila.sutra opet isto pa cu videti onda blitvu tamo krajem nedelje da joj ubacim,prvo sveki da mi je kupi a od voca sutra planiram breskvu jer je imam u frizderu a krusku da joj kazem isto da uzme.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.6.2012 17:10:17
|
|
|
|
cockic
|
ja sam uzela juvitanine kasice pre par dana i ove moje imaju sve vitamin c.npr muskatna tikva sad je sa jabukom,a kad sam sinu davala postojala je samo muskatna tikva.sad su uglavnom sve kombinacije. ima breskva,kajsija,jabuka ili jabuka kruska.visnja sa jos necim i sve imaju vit c.imamj i jednu frutekovu i ona ima vit c.mada ja mislim da su one uvek sve imale vit c 0,25mg po teglici tako pise.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.6.2012 17:38:13
|
|
|
|
Verus
|
cockic: jer ne cekas bar 3 dana izmedju novih namirnica? Da mozes da znas sta je u pitanju ako se desi neka reakcija?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.6.2012 17:46:48
|
|
|
|
Verus
|
citam unazad pa vidim da da IZVORNA PORUKA: Verus RR cockic: jer ne cekas bar 3 dana izmedju novih namirnica? Da mozes da znas sta je u pitanju ako se desi neka reakcija?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.6.2012 18:27:54
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Guardian Minavb, opet ja tebe...kad se uvode šljive i banane? Banane mozes odmah na pocetku, posle jabuke. Sljivu nesto kasnije, najbolje mesec dana po uvodjenju voca. Imas sad fin izbor vocki pa biraj, posle jabuke i banane, daj kajsiju i breskvu, krusku. Volim da podsecam na avokado, pa evo jos jednom-avokado dajte u slanim ili slatkim kasam, bez termicke obrade, samo ga smuckate.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.6.2012 21:37:59
|
|
|
|
cockic
|
mina ja sam malom davala avokado sa nekih 7 meseci nisam znala da sme ovako rano a i zaboravi sa cime sam mesala sigurno sam sa pavlakom to znam.nacicu neki receptic ma to sam tad procitala u mojoj bebi i onda pravila ali sta sam stavljala nemam pojma.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 19.6.2012 21:41:01
|
|
|
|
cockic
|
verus RR pa za sad se drzim tog pravila dva tri dana,za svaki slucaj
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.6.2012 9:05:37
|
|
|
|
bea83
|
Ništa od naše reakcije na brokoli ipak je od vrućine bilo Sa čim da mešam avokado?ja to ne jedem pa pojma nemam Danas ćemo karfiol da overimo
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.6.2012 9:12:49
|
|
|
|
maslackic
|
ja ne znam sa cime moze da se mesa banana.. Bea, mislim da mozes da moesas avokamdo i sa slanim i slatkim...sad cu nadjem neke recepte.. samo da se setim i ja da ga kupim..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.6.2012 9:17:58
|
|
|
|
Maslacak15
|
Avocado+ banana Omiljena kasica mog malise. Samo dodam malo vode u blender da bude malo zitkije. Da moze samo bi jeo avocado i bananu
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.6.2012 9:50:05
|
|
|
|
maslackic
|
e pa lepo... ja bih sad sve obrzo da uvedem..a najvise je mucim krompirom..nekako mi najzgodniji za slane mesavine...a najkaloricniji pa da je ugojim ko svinjce do sledece kontrole..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.6.2012 14:35:54
|
|
|
|
maslackic
|
bi li mi iko napisao sta jos od povrca mogu da joj dam..krompir, sargarepu, pirincane, kukuruzne smo probali..i tikvicu i karfiol sa cim jos da mesam? najlakse mi da pomesam sa krompirom ,a li ne mogu stalno ni njega da joj dajem..dajte ideje...
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.6.2012 15:08:36
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Avocado+ banana Omiljena kasica mog malise. Samo dodam malo vode u blender da bude malo zitkije. Da moze samo bi jeo avocado i bananu Ja dodam malo jogurta, klinac obožava
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.6.2012 15:20:23
|
|
|
|
Guardian
|
Minavb, hvala ti još jedared. Možda ja opet nešto pitam...šta ću, prvi mi je put, a ti izlaziš u susret uvek...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 20.6.2012 16:14:22
|
|
|
|
miva
|
Mi sledece nedelje pocinjemo sa gustom hranom, tj. sa pirincanim pahuljicama, jel' ok da 4 dana jedemo samo pirinacane pahuljice, pa 4 dana pirincane pahuljice sa kukuruzom i da onda pocnemo sa povrcem?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.6.2012 0:48:44
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: maslackic sa cim jos da mesam? najlakse mi da pomesam sa krompirom ,a li ne mogu stalno ni njega da joj dajem..dajte ideje... Nama se keleraba toliko dopala da je zamenila krompir kao osnovu za slane kašice . Probaj brokoli, kelerabu, bundevu, paškanat, grašak, spanać...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.6.2012 9:21:52
|
|
|
|
cockic
|
moja lena nece vodu ni sad kad rucka klopicu,evo oko 8h je sikila jer meni deluje da nemam puno mleka napravim joj formulu 150ml ona nista ne pojede.onda je valjda sita.ali jedino ne znam zasto mi deluje da manje piski.vise je piskila dok je samo sikila i pila malo dohrane
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.6.2012 9:24:35
|
|
|
|
maslackic
|
evo, zapisala sam...nisam ni znala da keleraba moze da bude osnova
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.6.2012 10:08:08
|
|
|
|
maslackic
|
cockic, moja vodu reeetkoo pije...dr kaze ako je zedna pice, ali bas i nije tako...usta joj budu suva bas se vidi da je zedna ali vodu nema sanse...pa joj iscedim jabuku ili umutim caj i to popije...ja sam za bilo kakvu tecnost pogotovo kada su vrucine a to stone piski puno mozda joj vise na znoj izadje...moja se znoji kao sasava..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.6.2012 10:15:34
|
|
|
|
cockic
|
moja kad place sva se oznoji ali ovako ne puno a i radi mi klima.mada sigurno joj koliko toliko na znoj izadje. mada znam da je zdravo da se covek znoji ali moj mali se uzasno znoji prosto mislim da li valja jer on kad zaspi njemu majca na bretele bude mokra kao da sam je oprala i iscedila a lena naspram njega se onda i ne znoji.kad ih uporedim ona jako manje od njega.znaci da probam caj kamilicu cu joj skuvati sad jer ti stavis secer na vrh kasicice ili ne.neko stavlja ?mada uzecu i neke hipove cajeve za njen uzrast mozda ce hteti da pije
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.6.2012 11:21:42
|
|
|
|
bea83
|
Cockić i Viktor mnogo manje piški poslednjih dana a pije i vodu i čaj a nekad mu dam imalo sokića. Mislim da je to zbog znojenja, on se baš znoji iako klima radi od 6 ujutru do 10 uveče Jeste da je držimo na 27 stepeni al svejedno... Nudi ti njoj vodu,čaj, sok bilo šta od tečnosti, ja sam u kamilicu stavljala malčice šećera kad je imao zatvor ali mislim da ti ne moraš, probaj prvo bez, lako ćeš dodati ako baš ne bude htela, ali hippovi čajevi su ti najbolja opcija,mi ih uvek imamo u kući Inače, gospodin juče nije hteo ni da okusi slanu kašicu (voće je ujutru pojeo), veći deo dana je prespavao, oko 6 popodne nije hteo da jede skoro uopšte samo 60ml mleka popio čak ni pahuljice nije hteo, koje nikad ne odbija,baš mu nije bio dan, al nisam htela ni da ga forsiram, verovatno je od vrućine. Od jutros je pio mleko dva puta ali manju količinu nego uobičajno i baš je lepo pojeo krušku 130g,jeo bi još al nije ispalo više, baš mi je bilo žao. Danas ću da mu dam gotovu Juvitaninu slanu kašicu da vidim hoće li hteti uopšte Maslačkić, umesto krompira možeš i pirinač da obariš pa izmiksaš,on ti je isto prilično kaloričan, mi sve to kao izbegavamo ali vama baš to treba
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.6.2012 11:34:48
|
|
|
|
cockic
|
pojela je sad celu bananu nadam se da joj nije puno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.6.2012 13:38:52
|
|
|
|
maslackic
|
haha, i moja jutros pojela skoro celu bananu bea, nisam znala za pirinac...cu joj sutra skuvam.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 21.6.2012 13:41:19
|
|
|
|
miva
|
Moja M bas voli da pije vodu. Cak je naucila sama da drzi flasicu. A mislim i da tako hladi zubice.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
TORCHKada je najpametnije uraditi ovaj test? (TORCH)Pre trudnoće (
47%)
N apočetku trudnoće (prva tri meseca) (
8%)
samo ako lekar naglasi da ga treba uraditi (
37%)
Ne treba ga ni raditi smao s edodatno opterećuje trudnica (
8%)
Ukupan broj glasova: 60Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!