Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 10:14:20
|
|
|
|
Anoniman
|
Prvi dan sam dala dve ili tri kašičice pirinčanih pahuljica pa posle mleko da se zasiti, onda svaki dan povećavaš količinu kašice i smanjuješ količinu mleka dok ne dođeš do punog obroka. Tek tad može kao što je Maslackic rekla da se ne daje ništa posle kašice. Nama je za ro trebalo oko nedelju dana. Pirinčane pahuljice treba davati one baš za bebe jer su obogaćene gožđem. Inače bebama ne treba davati ništa što se kupuje na meru, tj u rinfuzi. Što zbog toga gde je i u kakvim uslovima stajalo, što zbog mikotoksina.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 10:30:02
|
|
|
|
maslackic
|
gae, kozica je kada smo krenuli sa cvrstom kliopom odma jela dosta...mislim nije jela dve tri kasicice vec malu teglicu ako ne i vise...sad je malo smanjila verovatno joj je vruce... e reci mi i ti , za ovas i psenicu..kako se uvode, kroz koje namernice?
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 10:37:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Kroz 7 corn najbolje... Kad dođe vreme za gluten, daš 7 corn i kroz njega si uvela 7 različitih žitarica. Posle možeš ovsene pahuljice sa jogurtom da daješ.
< Poruku je uredio gae_gr -- 22.6.2012 10:39:09 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 11:09:45
|
|
|
|
cockic
|
mm mi je kupoi brokoli ali malo sparuskan,stablo nije cvrsto nego onako malo savitljivo da li mogu da joj skuvam ili ne,imam u zamrzivacu brokoli zamrznut.koliko on sme da stoji u zamrzivacu kad ga ja zamrznem mm stvarno nezna da uzima povrce nikako da sam rekla krompir dobila bi ostatke onog matorog on bi ga sigurno nasao i isto bi bio mekan. ako nista dacu joj isto sto i juce pa sutra kupujem ja brokoli
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 11:50:31
|
|
|
|
cockic
|
jer moze neko da mi kaze za brokoli ?sta da radim.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 11:58:15
|
|
|
|
bea83
|
Cockić ja ti to pojma nemam jer ne jedem taj zeleniš Ja sam davala zamrznut brokoli jer ovaj običan kad sam htela da kupim mi je izgledao ko da stoji par meseci, što ti kažeš sav sparušen i nikakav Znam ja da se daje mleko kad beba pojede par kašikica, ali ne znam da mu je na primer dovoljno da pojede malu teglicu da li da posle teglice uopšte nudim mleko (ne odmah jer neće, nego posle sat vremena) ili da to smatram obrokom Na primer danas je pojeo 150g voća (šljive i jabuka) i posle sat i po je popio 120ml mleka,jel to puno, malo ili ok?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 12:02:24
|
|
|
|
cockic
|
mislim da je ok mali su ipak moraju da piju jos mleko.meni je zenuto sto ja i neznam koliko ona meni posiki pa sam onda zbunjena koliko uopste unosi.a po grudima mi nedeluje da ima nesto bas puno.a kad vidim na kutiji bebelaca pise 5 obroka mleka,ali nije mi jasno kad se uvede klopa kad sve to da se da,mislim ta kolicina mleka kazem za uzrast od 0-6 meseci.tako pise 5 obroka po 210ml bi ona vec trebala
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 12:03:36
|
|
|
|
maslackic
|
ja bih skuvala... mislim, verovatno se malo sasusio dok je cekao da ga neko kupi... vruce je da bi bas dugo preziveo..
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 12:04:40
|
|
|
|
cockic
|
za brokoli ma sveki mi juce zaboravi da posalje,a ja se smorila pa mm kao da me obraduje da joj uzme da rucka danas.da me je zvao iz radnje rekla bi mu da uzme zaledjen.ali nema veze.dacu joj sutra
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 12:06:56
|
|
|
|
cockic
|
e dobra si maslackic ma nije cvet ceo zut znaci nije vrisnuo skroz samo od toplote sto ti kazes,ma i da stavi necu puno stavicu jedan-dva cvetica a sta mislis ja imam moj zamrznut u zamrzivacu koliko sme da stoji zamrznut.meni ima jedno 2 meseca u zamrzivacu.ma sigurnije je ovo sparuskano
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 12:25:20
|
|
|
|
bea83
|
Mi smo bili kod pedijatra zbog mleka, rekla mi je da je dovoljna količina za bebu od 4 do 6 meseci 600ml dnevno (tj u roku od 24 časa) i da se ne obazirem na ono što piše na kutiji tako da ja pišem sva ta njegova brljanja pa na kraju saberem i imam dnevni zbir Vama koje dojite to nije rešenje,znam
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 12:33:36
|
|
|
|
cockic
|
ma da ja nemam pojma koliko posiki a ja joj dodam mozda 200-300ml e sad da li joj je to dovoljno nemam pojma za sina koji je sikio i klopa nisam ni razmisljala o tome jer su mi grudi bile mnogo punije a sad ovako ne znam.pa valjda pola posiki nadam se da za toliko za ceo dan imam.a ona malo i nocu siki
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 14:04:13
|
|
|
|
cockic
|
ruckasmo ruckic stavih ja taj brokoli stajao mi u hladnoj vodi i stvarno ko da je zivnu mukica od toplote mu je bilo zlo e danas joj ubacih puter nego jer vi merite porcije kad pravite mislim jer stavljate u male teglice ili ne.ja to ne radim uvek mi ispadne ona veca teglica tako mi deluje po kolicini,a njoj dam koliko hoce ostalo bacim.nisam ekonomicna ali sta cu ne bi da mi stoji u frizderu te moje kasice nesto ne znam da li je to ok.ni za petra nisam cuvala nego isto bacala ali to ispadne mozda jedna kasika za baciti.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 14:13:39
|
|
|
|
bea83
|
Ja merim tako što miksam u onoj posudi od štapnog miksera i uvek zam koliko ispadne.Ali ne merim ono što ostane nego otprilike vidim. Danas sam izmerila da vidim jesam li dobro procenila - napravila sam više nego obično(brokoli,karfiol,šargarepa,celer) pa sam napunila jednu malu teglicu i ostavila u frižider za sutra a onome što je ostalo dodala krompir i ispalo je oko 220g i pojeo oko 130 g (izmerila sam ono što je ostalo tako što sam vratila u tu posudu u kojoj sam miksala)
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 14:18:09
|
|
|
|
IRJ82
|
bea, nama je dr rekla da nista ne miksamo u blenderu nego samo viljuskom da bi dete naucilo da zvace i tako radim od prvog dana.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 14:37:40
|
|
|
|
bea83
|
IRJ, svaka čast kad beba hoće tako da klopa Ovaj moj baksuz na samu pojavu minijaturne gromuljice povrati sve što je do tad pojeo Tri puta mi se to desilo kad nisam izmiksala lepo krompir ili pirinač i od tad miksam sto puta da bi bilo skroz glatko. Em mi je žao da povrati sve što je pojeo, em se on izbezumi kad povraća sav se uplaši,mukica moja
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 15:03:30
|
|
|
|
IRJ82
|
joj bas mi je žao. pa ništa, onda mu tako spremaj i kad malo poraste onda ce i on prihvatiti, pogotovo kad krenes da mu uvodis meso
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 19:18:33
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr Inače bebama ne treba davati ništa što se kupuje na meru, tj u rinfuzi. Što zbog toga gde je i u kakvim uslovima stajalo, što zbog mikotoksina. Radila sam nekada davno i u bio shop-u i tu sam videla kako funkcioniše to što se prodaje u rinfuzi. Sebi kupujem tamo, ali bebi ni slučajno, pa i vama savetujem da rinfuzu za bebe izbegavate.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 20:58:28
|
|
|
|
maslackic
|
ja joj sve spremam u blenderu i uvek ima gromuljica , srecom pa nije problem, samo ispljune ako joj se ne dja... samo manje jede ovih dana kako je vruce, bas me to nervira, ali muce je i zubici.. Cockic, sto se tog zamrznutog brokolija tice mislim da je ok da joj das, pre neki dan sam pitala za spanac i rekli su mi da 3 meseca moze da stoji u zamrzivacu a ako je u onom za duboko zamrzavanje ond ai nesto mnogo duze...(nesecam se koliko)
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 22.6.2012 21:59:38
|
|
|
|
smeskicTB
|
IZVORNA PORUKA: Mariya IZVORNA PORUKA: gae_gr Inače bebama ne treba davati ništa što se kupuje na meru, tj u rinfuzi. Što zbog toga gde je i u kakvim uslovima stajalo, što zbog mikotoksina. Radila sam nekada davno i u bio shop-u i tu sam videla kako funkcioniše to što se prodaje u rinfuzi. Sebi kupujem tamo, ali bebi ni slučajno, pa i vama savetujem da rinfuzu za bebe izbegavate. mnogooo vam hvalaaaa na ovome! da znam za ubuduce za mnogo toga!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.6.2012 11:46:01
|
|
|
|
cockic
|
imam pitanjce kad se bebama ubacuju zacicni persun,djumbir ima jos par koji kaze da su zdravi da se daju bebama sad ne znam od kog uzrasta.prvo me zanima za persun ne secam se kad sam sinu ubacila mozda oko 6 meseca.jer je do tad vec jeo i meso.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.6.2012 13:23:05
|
|
|
|
cockic
|
mi ruckali krompir,brokoli i tikvicu sa malo putera. a vocka je bila u 10:30h,jabuka i muskatna tikva juvitana pojela je pola. sutra planiram pirincani griz i sargarepu da obarim pa cu sve da pomesam da vidim da li ce hteti to da rucka mislim da ce biti ok.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.6.2012 14:50:26
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: cockic imam pitanjce kad se bebama ubacuju zacicni persun,djumbir ima jos par koji kaze da su zdravi da se daju bebama sad ne znam od kog uzrasta.prvo me zanima za persun ne secam se kad sam sinu ubacila mozda oko 6 meseca.jer je do tad vec jeo i meso. Mislim da sam u majskoj ili aprilskoj "Mojoj bebi" čitala da začini idu od 9.meseca.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.6.2012 15:52:52
|
|
|
|
Azra_
|
Mame, mi bili na kontroli, ali nikakva vajda od dr, sve na brzaka. Kad da krenemo sa mesom? Sa punih 6.? Da li prvo dajem samo vodicu gde se kuvalo meso, pa posle i po malo samog mesca? Inače, imamo 7520 , a dugački smo 71cm.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 23.6.2012 21:07:15
|
|
|
|
maslackic
|
bas me zanima to za meso... toliko sam cekala da krenemo sa cvrstom hranom i ja ne znam sta da joj dam...mislim od povrca...ne znam te kombinacije dapravim, za voce mi je super, evo jeli kajsiju i svidja joj se , pojede odko 100 gr--- od povrca smo uveli, krompir, sargarepu , tikvicu, celer, pirinac , kukuruz(ako se racuna kukurozno brasno u kukuruz ) mozda da joj kupim seceras..ali sad mu jos nije vrfeme iako ga ima u prodaji... dajte mi ideje.. a ,mese ..sa kojim se pocinje? pilece belo? ili? dziga?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacijeVaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Anketa
Za one koje imaju 2 i vise dece!!!Mama 78Da li Vasu decu voli te isto?DA (
93%)
NE (
7%)
Ukupan broj glasova: 134Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!