|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
25.6.2012 9:08:06   
cockic
a zanima me mina sa jogurtom jaje kad se jede da li se smanjuje to gvozdje iz jajeta user posted image

moja mali voli iskljucivo jaje na oko nema sanse da jede kuvano.ali ja mu dobro ono oko isprelivam uljem i posle to ulje iscedim i bacim.ili ono ulje maslinovo sto sme termicki da se koristi od komina maslina je za przenje na puteru nece isto da ga jede user posted image mada on przeno nece nista nekad samo biftek ili tako neko meso koje gricka vise voli kuvana softana jela.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 801
25.6.2012 9:14:05   
minavb
Da, jogurt smanjuje resorpciju Fe iz jajeta.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 802
25.6.2012 10:42:09   
bea83
IZVORNA PORUKA: minavb

Cisto da se zna, preporuka je da se mlecne preradjevine uvode sa navrsenih 7 meseci zivota. Ovo se odnosi i na pavlaku.

Znala sam da ćeš morati da opomenešuser posted image Samo sam čekalauser posted image Komentarišem zaista bez loše namere, da se znauser posted image Nemoj da se ljutiš molim te,nekad me podsećaš na onaj glas sa navigatora - skrenite levo...skrenite levo...skrenite levo....a ja ko neki bezobrazni vozač skrenem desnouser posted image Izvinjavam se za OT i nadam se da neću biti pogrešno shvaćenauser posted image

Inače neko je spomenuo broj čvrstih obroka za decu ispod 6 meseci, mi ih trenutno imamo 2 a uglavno i 3, ali ne zato što ja to forsiram već zato što bebac odbija mleko i u stanju je da gladuje po 5,6 sati a da i dalje neće da popije mleko. Tako da ujutru imamo voće (nekad sa žitaricama, nekad bez), pre popodnevnog spavanja povrće koje još uvek ne pojede dovoljno da bi mu zamenilo obrok tako da kad ga uspavam dam mu još mleka i popodne oko 6 ponudim mleko ali uglavnom se završi tako što moram da prespem u činiju, dodam žitarice i to smaže za čas. Eto ja bi najviše volela da mi je dete školski primer i da sve ide postupno ali moram da se prilagodjavam njemu i njegovim željama, i još uvek ne mogu da shvatim zašto on tako mali hoće kašiku a neće mlekouser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 803
25.6.2012 10:48:07   
minavb

IZVORNA PORUKA: bea83

IZVORNA PORUKA: minavb

Cisto da se zna, preporuka je da se mlecne preradjevine uvode sa navrsenih 7 meseci zivota. Ovo se odnosi i na pavlaku.

Znala sam da ćeš morati da opomenešuser posted image Samo sam čekalauser posted image Komentarišem zaista bez loše namere, da se znauser posted image Nemoj da se ljutiš molim te,nekad me podsećaš na onaj glas sa navigatora - skrenite levo...skrenite levo...skrenite levo....a ja ko neki bezobrazni vozač skrenem desnouser posted image Izvinjavam se za OT i nadam se da neću biti pogrešno shvaćenauser posted image

Preračunavam, preračunavam... user posted image Mi tu sa navigacije zovemo Mileva, pa ću i ja ovde biti Mileva za mame koje uvode čvrstu hranu. Nemoj ti da se ljutiš. Ti si odlučila da uvedeš hranu rano, i da požuriš sa nekim namirnicima. TO je tvoja stvar i to je ok, niko tu nema šta da se meša. Neko to može da pročita, takođe sa nečim požuri pa izazove alergijsku reakciju ili neki drugi problem. Ne kažem da će tako sigurno biti, nego prosto prevencije radi, tu je Mileva da podseti na zvanične preporuke kojih bi trebalo da se pridržavamo. user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 804
25.6.2012 10:59:53   
bea83
Samo napred Milevauser posted image user posted image  Uvek će biti onih koji skreću levo, a i onih koji idu desno, zato smo i tu da razmenimo iskustvauser posted image

Imaš li neki komentar na ovo moje čudo koje neće mleko? Da mu kupim 5 ćevapa, imam utisak da bi mu se to baš dopalo, samo zeva kad mi jedemo i grabi rukama?user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 805
25.6.2012 11:08:44   
minavb
Ni moje ga nije htelo, ali iz drugih razloga, pa sam mu uvaljivala. Rano je da ne pije mleko, ali ako neće, šta se može. Ne mislim da će im nešto faliti ako piju manje mlega nego druga deca. Ako si uvela jogurt, ili planiraš uskoro, to ti je sasvim dobra zamena. Ono što može biti loše, ako pije adaptirano mleko, je to što će unositi manje Fe ako ga izbaci, i što će Fe iz namirnica teže reorbovati.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 806
25.6.2012 11:12:37   
bea83
Samo kad ga uspavam uspem da mu uvalim mleko,ali ne mogu da ga uspavljujem pet puta dnevnouser posted image Znam da je mnogo rano da ga ne pije al ne znam kako da ga nateramuser posted image
A kako da mu dam jogurt?u neku kašicu?na flašicu?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 807
25.6.2012 11:19:02   
minavb
Kašičicu po kašičicu dok ne nauči da pije iz šoljeuser posted image
Moj je pio mleko u snu do nekih 10 meseci.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 808
25.6.2012 11:28:44   
bea83
Probaću tako, jel misliš na običnu šolju ili onu sa piskom?
A da, zaboravila sam da dodam da hoće mleko bez problema kad dodam pahuljice u njega (jednu kašiku) ali to mi je baš,baš krajnja varijanta kad ceo dan ne pije uopšte i kad sam očajna jer ima dosta kila i ne treba mu to dodatno nagomilavanje sa žitaricama

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 809
25.6.2012 11:29:47   
minavb
Obična šolja.user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 810
25.6.2012 14:31:20   
bea83
Mi probali jogurtuser posted image Nije hteo na kašičicu, samo zabetonirao usta i neće, možda je video belo pa ko veli bolje ja da ne otvaram možda je mlekouser posted image Ali je cugnuo iz šolje 3,4 gutljaja ko da to radi svaki danuser posted image i otvarao usta za još

A da, ručali smo krompir,brokoli i tikvicu, 200ml to je valjda konačno ceo obrok povrćauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 811
25.6.2012 14:35:54   
minavb
200g?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 812
25.6.2012 15:01:37   
bea83
Pa na onoj posudi od štapnog miksera pišu mililitri pa onda tako i računamuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 813
25.6.2012 15:39:35   
cockic
e ta matematika sa posude i meni bea nije jasna user posted image

mi uzinali kruske koje je mama obarila one mali dve je pojela,posle toga 150ml mlekauser posted image a zato rucak nije htela gotov onaj hippov ja kao da ga ne bacim nisam nista kuvala a ona se od njega gadi.mada koliko se secam ima karfiol u njemu moza joj se on nesvidja mada karfiol bas ima jak miris.
nista sutra je mamina kuhinja opet mozda joj spremim ono sto voli brokoli,krompir,tikvica.jer i juce i danas je jako malo rucala.

posle ce pahuljice i siku da dobije pa pred spavanje formulu user posted image

mada primetila sam kad pojede vise rucka pahuljice nece puno.njih joj dajem oko 18h a danas cu u 17h jer nije rucala.sta je pojela tri cetri kasicice i bas se becila dok ih je jela user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 814
25.6.2012 15:52:39   
miva
Mi danas probali pirincane pahuljice. Nismo nesto odusevljeni!!!
Mrstila se Gospo'ica, zvakala kao da sam joj dala neznam ti ni ja sta, vise jezikom izbacivala iz u sta nego sto je progutala. Dala sam joj 6 kasicica, ali ni pola toga nije progutala.
Sutra cempo opet, ali malo duze cemo da se hranimo i malo vise, mozda sutra bude bolje?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 815
25.6.2012 15:57:27   
bea83
Miva, biće bolje, ne brini, mora da se navikne na drugačiju teksturu od mleka, pravi joj što redje pa postepeno zgušnjavaj

Cockić a jel joj nisi dala mleko posle tog ručka? Ovaj moj pojeo tih 200ml/grama šta li je i još popio 90ml mleka posle sat vremena

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 816
25.6.2012 17:34:58   
maslackic
bea, pravog malog njupadziju imas user posted image ja ne znam koliko da racunam kasikica da pojede da je obrok..kad se setim koliko je moja jela kada smo poceli sa cvrstom klopom..ovo sada mu dodje kao nista..

200ml/gr je bas dosta klope..ih kad bi moja tako klopala..

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 817
25.6.2012 17:39:12   
maslackic
ja ne znam da joj napravim slani obrok pa to ti je...slatko za sada ide ali slano nikako..pogotovo sto pirinac nece da jede...a asne znam ni kad cu smeti mlecne preradjevien da joj uvodim...

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 818
25.6.2012 17:55:48   
Olga75
kako ne znas da napravis slani obrok user posted image
skuvas npr sargarepicu i persun , izblendas i to je slani obrok
onda , skuvas tikvicu , krompir i sragarepicu , isto slani obrok user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 819
25.6.2012 17:55:50   
Verus
miva: kazu da dok beba ima reflex da gura sve jezikom napolje nije jos 100% spremna za cvrstu hranu, pa ti budi strpljiva, kroz nedelju dana ce vec mozda biti puno boljeuser posted image
IZVORNA PORUKA: miva

Mi danas probali pirincane pahuljice. Nismo nesto odusevljeni!!!
Mrstila se Gospo'ica, zvakala kao da sam joj dala neznam ti ni ja sta, vise jezikom izbacivala iz u sta nego sto je progutala. Dala sam joj 6 kasicica, ali ni pola toga nije progutala.
Sutra cempo opet, ali malo duze cemo da se hranimo i malo vise, mozda sutra bude bolje?

(odgovor članu miva)
Direktna veza do poruke: 820
25.6.2012 18:18:33   
red3lilu
Jedva čekam, ovaj divan period kad bebe počnu da ručkaju.... inače sam ideje za ručkanje sa Džonijem za kombinacije voća, povrća ili mesike dobijala sa flašica kupovne hrane, odem u prodavnicu pregledam sličice na kašicama i onda kupim namirnice koje sam videla na slici i kući ih pripremim i kombinujem, onako domaće user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 821
25.6.2012 20:04:19   
miva
Bea u pravu si, pokusacu da napravim malo redje, mozda bolje prodje.

Versus i ja mislim da se treba naostriti strpljenjem, pa polako, mora jednom poceti da guta.

Javicu vam sutra kako je prosao dorucak.

(odgovor članu red3lilu)
Direktna veza do poruke: 822
25.6.2012 20:10:41   
maslackic
IZVORNA PORUKA: Olga RR

kako ne znas da napravis slani obrok user posted image
skuvas npr sargarepicu i persun , izblendas i to je slani obrok
onda , skuvas tikvicu , krompir i sragarepicu , isto slani obrok user posted image

ne znam da ukombinujem namernice..pre neki dan sam iskombinovala pirinac i sargarepu, koja glupa kombinacija, mislim, nije mi nesto hranjivo..kad bi mi neko napisao...user posted image

i jos koje povrce ?karfilol, tikvica , krompir,sargarepa.. jel moze patlidzan? mozak ne radi...

< Poruku je uredio maslackic -- 25.6.2012 20:11:59 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 823
25.6.2012 21:13:39   
cockic
maslackic mislim da patlidzan ide kasnije,znaci ovako evo ti par kombinacija.npr sto sam ja davala ovih dana:1krompir,tikvica,brokoli.2sargarepa,krompir,paskanat.3blitva,krompiric(ispadne kao spanac,
a krompir je mesto brasna).4karfiol,sargarepa....ima bas dosta kombinacija.
mada ja u glavnom stavljam svuda krompiric jer mi deluje da da rucku jacinu.
ovih dana sam htela da probam pirincani griz sa barenom sargarepom deluje mi da ispadne ko rizoto.
ja u sve svoje slane kasice stavljam puter sem ako nije kupljena pa ima omegu 3.

ti u blitvu ne moras krompir moze i pirincano brasno da se skuva pa se pomesa sa blitvom user posted image

ja cu sutra tu blitvu da joj skuvam sa krompirom nemam pirincano brasno treba da uzmem user posted image pisacu utiske i uzina je kao i danas kruskice.bas joj se svidjaju ja probala bas su slatke super su.

< Poruku je uredio Ana RR -- 25.6.2012 23:00:40 >

Direktna veza do poruke: 824
25.6.2012 21:18:31   
Anoniman
maslackic - KLIK

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

da li solite hranu bebama/deci
nenja22

koliko, kad, da li uopšte?

ne (22%)

da (18%)

vrlo malo (28%)

počela sam/ću od godinu dana (29%)

počela sam/ću posle druge godine (3%)

Ukupan broj glasova: 145

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here