|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
23.6.2012 21:37:32   
bea83
Ja planiram da uvedem meso kad napunimo punih pet meseci, prvo belo pileće, pa ćureće, pa batak, pa teletinu i junetinu. Ne znam da li ću uopšte da dajem prvo vodicu u kojoj se meso kuvalo ili odmah meso, to ću još da odlučimuser posted image Dzigericu ne planiram da dajem uopšte, moj stav je da je to organ kroz koji prolaze svi otrovi, ja je ne jedem i nemam nameru da je dajem bebi ma koliko gvoždja ili ne znam ni ja čega imala.
Maslackic, osim toga što si ti navela od povrća mi smo uveli još brokoli, karfiol, grašak,paškanat i bundevu. Meni je osnova uglavnom krompir ili pirinač a ovo ostalo guram šta stignem, mada nekad dajem i bez toga na primer danas je jeo karfiol,brokoli,šargarepu i celer i dodala sam kašičicu pavlake. Planiram još spanać i avokado da uvedem ovih dana. Možeš šećerac ali obavezno ga skuvaj dok ne popucaju zrna i onda ga ispasiraj kroz cediljku da ti ostanu opne, one se ne daju koliko sam razumela, isti postupak je sa graškom

(odgovor članu maslackic)
Direktna veza do poruke: 776
23.6.2012 22:03:48   
maslackic
a meso ces da kuvas? pa kasnije da przis? mojoj je krvna slika savrsena...

kukuruz secerac ce da saceka do avgusta...tad je najlepsi..ovo sad je bljak...

mi necemo moci mlecne preradjevine jos neko vreme..mogu ulje da dodajem u meso ili vodu u kojoj se kuzvalo?

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 777
23.6.2012 22:08:18   
bea83
Kuvaću meso, a za posle ću da vidim, mi ne jedemo prženo, samo sa teflona i iz rerne pa ću verovatno tako i njemu, ali do tad iiihaajuser posted image

Maslinovo ulje sam uvela zajedno sa slanim kašicama od početka, ono extra virgine, dodam pola kašičice dok blendiram, ono nije za kuvanje, gubi svojstva. Naravno kad stavim ulje ne stavim pavlaku, i obrnuto. Samo jedan izvor masnoćeuser posted image  Sledeći mi je puter. Vi možete slobodno maslinovo ulje, klopate već neko vreme i nema razloga što ne bi

Direktna veza do poruke: 778
23.6.2012 22:10:36   
Ana RR
Maslackic, imaš frikomov kukuruz šećerac, smrznut. Ja to dajem Marku, i još dosta drugog povrća kupujem smrznuto.

Možeš dodavati maslinovo ulje ali tek kada kašicu izmiksaš umešaš malo.
Ja ne bih pržila meso, nije to za bebe. Možeš da kuvaš, dinstaš, kasnije možeš peći u rerni ili na teflonu bez ulja.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 779
23.6.2012 22:19:57   
maslackic
ok, hvala vam devojke user posted image

"Sundjer Bobe, nista te ne cujem previse je mracno !"

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 780
24.6.2012 10:17:01   
peca
Jel moze kao prva kasa da se da neka pirincana kasa sa vanilom, sprema se sa vodom? user posted image na kutiji pise 4+ Dobila sam je
pa da znam da li da je zaturim u ormarce user posted image neki proizvodjac na im.... vi kad kazete pahuljice, jel su to ustvari te kasice ili bas pahuljice kao sto ja potapam u jogurt za dorucak ili veceru ? user posted image

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

Direktna veza do poruke: 781
24.6.2012 10:42:18   
cockic
peco to su te kase ja sam sinu davala milupu i hipp,a i leni sad milupu a kupila sam i hipp.ja ne znam koja je ta tvoja ali kazem ja sam ove uzimala i ok su se pokazale.mislim da bea hvali beby king to nisam uzimala ne znaci da necu.e da uzimala sam sinu i  podravkine kasce cokolino,medolino...kad je bio veci od 8-12 meseci.njih sam izbegavala jer imaju mnogo secera a imaju jednu skroz bez secera za uzrast od ja mislim 4 meseca ali je jako bljutava moj peka to nije hteo.
e nemoj se iznenaditi ako prvih dana nece da ih jede jer upoznaju ukus tako je za svu hranu kad se bude upoznavala sa ukusima.evo meni je lena juce probala muskatnu tikvu i jabuku i nesto joj se nije dopala a i danas tako pojela je juce pola i danas malo manje od pola.min tri dana dok se naviknu.

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 782
24.6.2012 11:12:44   
peca
Impamil. Ja nikad cula user posted image Pitam jel to to, malo me buni ta vanila u celoj prici, ali ako bude volela vanilu na mamu nema problema user posted image I zbunilo me sto se ovo muti sa vodom, a koliko sam shvatila svi to radite sa mlekom user posted image Nismo planirali jos, ali obzirom koliko me zeza sa pijenjem mleka, vrlo moguce da ce prevremeno dobiti kasiku. Od jutros sam je nahranila dva puta, i vec sam umorna i iscrpljena user posted image Nece, popije malo, i onda guranje otimace, opsta borba... poludeh... I tako svaki put... Nekad je i ne teram, oces neces, nemoras user posted image ali nikako da skapiram zasto to radi....

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 783
24.6.2012 13:15:53   
Azra_
Kod nas to navikavanje baš i nije po pravili. To šta mu se nije dopalo prvi put, ni danas ga neće, a to što je odmah hteo, kao npr. bundevu i sargarepu i danas briše kao mećava.

Kad mogu da počnem da mu dajem malo pavlake kroz obrok? A paradajz?

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 784
24.6.2012 13:46:00   
Anoniman
pavlaka od 6+, meni su savetovali cak od 7 jer zaista nije potrebna
paradajz 8+ i to kuvani

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 785
24.6.2012 13:47:34   
Anoniman
btw, ako nece nesto, ubacuj mu po malo u hranu pa postepeno povecavaj kolicinu. mi smo tako prosli sa karfiolom i brokolijem, sada ih jede normalno

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 786
24.6.2012 15:51:24   
miva
 Koje povrce ste prvo uveli?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 787
24.6.2012 16:06:07   
Anoniman
mi prvo pirincane pahuljice, da se navikne na nesto sto nije mleko, pa krompir pa sargarepu. i to bas sada kao ste ste vi veliki, poceli smo malo ranije pa se osuo od necega pa smo obustavili uvodjenje.

(odgovor članu miva)
  Direktna veza do poruke: 788
24.6.2012 16:11:18   
Anoniman
ispravka - pirincane pa pirincano-kukuruzne, to su nam kasnije postali dodaci ili celi obroci pa nismo posebno uvodili (pirinac u rucak ili sad vec cuvena palenta sa jabukom)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 789
24.6.2012 16:16:36   
bea83
IZVORNA PORUKA: peca

Impamil. Ja nikad cula user posted image Pitam jel to to, malo me buni ta vanila u celoj prici, ali ako bude volela vanilu na mamu nema problema user posted image I zbunilo me sto se ovo muti sa vodom, a koliko sam shvatila svi to radite sa mlekom user posted image Nismo planirali jos, ali obzirom koliko me zeza sa pijenjem mleka, vrlo moguce da ce prevremeno dobiti kasiku. Od jutros sam je nahranila dva puta, i vec sam umorna i iscrpljena user posted image Nece, popije malo, i onda guranje otimace, opsta borba... poludeh... I tako svaki put... Nekad je i ne teram, oces neces, nemoras user posted image ali nikako da skapiram zasto to radi....

Peco, možeš da počneš sa tim Immpamilovim slobodno, mi smo počeli sa Nestle koje imaju vanilu a jeli smo i te koje ti imaš (meni smrde al Viki ih obožava). Imaš pahuljice (to ti je to - kašice, ne znam zašto ih svi zovemo pahuljice user posted image ) koje se prave sa mlekom i koje u sebi već sadrže ad mleko pa se prave sa vodom, potpuno je svejedno koje ćeš da izabereš. Ja uvek u kući imam i jedne i druge, pošto Viki zeza sa mlekom ko Joka, onda ga prvo ponudim mlekom pa kad neće ja dodam te pahuljice što se prave sa mlekom i onda pojede na kašiku(to ne odbija), a ja ne bacam mleko. Ali kad idemo negde jednostavnije mi je da ponesem ove što se mute sa vodom, ponesem termos i samo sunem vodu i pahuljice i gotov obrokuser posted image

Azra nama je pedijatar rekao mesec dana od uvodjenja hrane može pavlaka, pa posle 2,3 nedelje puter, a od početka maslinovo ulje. Mi smo krenuli ranije pa smo već probali pavlaku. Nama rekoše da su masonoće (ove dobre, zasićene ili tako nešto) jako važne za razvoj bebinog mozga i da uvek treba dodati malo u kašice.

Miva mi smo prvo šargarepu,posle pahuljica.

< Poruku je uredio bea83 -- 24.6.2012 16:17:07 >

(odgovor članu peca)
Direktna veza do poruke: 790
24.6.2012 17:38:41   
cockic
mi smo prvo pahuljice kukuruz pirinac,a onda posle uze i pirinac user posted image
pa smo onda sargarepa krompir zajedno tri dana,pa tikvica,paskanat,brokoli,danas posto nismo bili kuci pa nisam kuvala dala sam joj hipp mlado povrece sa omegom 3user posted image prvi put ga je jela nesto je brljavila vise joj se svidja mamina kuhinjauser posted image ima hipp i jagnjetinu,losos.. to cu joj uzimati kasnije malom sam davala i lepo je ruckao ali ona ide kasnije.

e bea imas gotove hipp te pahuljice gooh night samo ne znam za koji su mesec (ona veca) teglica i to sam uzimala peki kad nisam kuci to mu napolju dam.jedino sto joj je cena malo veca mislim da je slicna kao i hipp sto se pravi kuci(280din).preko 200din je bila teglica znaci da je sad oko 250din nisam je sad uzimala pa ne znam ali prakticna je za neki put cisto da covek ima ako se ne gde zadrzi user posted image

e da li ste davale kasice od visnje ja peki jesam ali mozda vec sa 6 meseci mislim da juvitana ima visnju i kupinu ako se nevaram tako je bilo pre dve god kad je malisa ruckao.meni dr sad rece da joj slobodno dajem visnje i tresnje ona savetuje to voce ranije,tj rece mi dr od sina sad kad sam njega vodila na vakcinu.
ona dzigericu nesavetuje jer se preko nje svi otrovi izbacuju,tako sam je ja svatila tako da ni ja malom nisam davala.
a sto se tice putera ja sam vec ubacila i ona mi je i to rekla da ide odmah ili to ili maslinovo ali bolje prvo puter.
pavlaku sam ja mislim davala sa nekih 7 meseci neverujem ni da cu sad ranije uvesti user posted image

vala za taj omega 3 koliko ih popi u user posted image  moja deca kasnije treba da budu naucnici user posted image mada nikad se ne zna mali mi je jako pametan za svoj uzrast.tj mnogo vise razume nego njegovi vrsnjaci ali dzaba kad neslusa user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 791
24.6.2012 22:04:32   
minavb
Cisto da se zna, preporuka je da se mlecne preradjevine uvode sa navrsenih 7 meseci zivota. Ovo se odnosi i na pavlaku.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 792
24.6.2012 22:51:10   
Yula
IZVORNA PORUKA: bea83

Ja planiram da uvedem meso kad napunimo punih pet meseci, prvo belo pileće, pa ćureće, pa batak, pa teletinu i junetinu. Ne znam da li ću uopšte da dajem prvo vodicu u kojoj se meso kuvalo ili odmah meso, to ću još da odlučimuser posted image Dzigericu ne planiram da dajem uopšte, moj stav je da je to organ kroz koji prolaze svi otrovi, ja je ne jedem i nemam nameru da je dajem bebi ma koliko gvoždja ili ne znam ni ja čega imala.
Maslackic, osim toga što si ti navela od povrća mi smo uveli još brokoli, karfiol, grašak,paškanat i bundevu. Meni je osnova uglavnom krompir ili pirinač a ovo ostalo guram šta stignem, mada nekad dajem i bez toga na primer danas je jeo karfiol,brokoli,šargarepu i celer i dodala sam kašičicu pavlake. Planiram još spanać i avokado da uvedem ovih dana. Možeš šećerac ali obavezno ga skuvaj dok ne popucaju zrna i onda ga ispasiraj kroz cediljku da ti ostanu opne, one se ne daju koliko sam razumela, isti postupak je sa graškom

Mislim da ne bi trebalo mlecno mesati sa povrcem jer kalcijum sprecava absorbciju gvozdja. Pavlaku i mlecne preradjevine pokusavaj da mesas sa zitaricama ili da ih dajes kao poseban obrok, mada ne znam da li bebe do 6 meseci imaju vise od 2 obroka, nisam u toku jer smo mi sa uvodjenjem namirnica krenuli sa punih 6 meseci. Tamno zeleno povrce, kao i cveklu bi trebalo kuvati u otvorenoj posudi u vodi, a ostalo je najpozeljnije na pari.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 793
24.6.2012 23:12:48   
minavb

IZVORNA PORUKA: Yula

Mislim da ne bi trebalo mlecno mesati sa povrcem jer kalcijum sprecava absorbciju gvozdja.

Ovo se odnosi na kombinovanje mleka i mlecnih proizvoda sa zivotinjskim izvorima Fe, ne sa biljnim. Neko povrce se cak mora kombinovati sa mlekom i mlecnim proizvodima, da bi se sprecio stetan uticaj oksalne kiseline.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 794
24.6.2012 23:15:08   
PoisonEve
Mina, znaci li to da se spanac, blitva, zelje mogu mesati sa pavlakom i kiselim mlekom?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 795
25.6.2012 0:44:29   
Yula
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Yula

Mislim da ne bi trebalo mlecno mesati sa povrcem jer kalcijum sprecava absorbciju gvozdja.

Ovo se odnosi na kombinovanje mleka i mlecnih proizvoda sa zivotinjskim izvorima Fe, ne sa biljnim. Neko povrce se cak mora kombinovati sa mlekom i mlecnim proizvodima, da bi se sprecio stetan uticaj oksalne kiseline.

To nisam znala. Molim te, reci nam koje povrce treba da se kombinuje sa mlecnim prozvodima, da znam za ubuduce, mada, moj bebac je do pre par dana povrce i jeo iskljucivo sa mesom.  A i gde god sam citala nailazila sam na podatak da Ca sprecava absorbciju Fe i da se ne treba mesati, e sad, ne znam sto ne naglase lepo: Ali, i slucaju... Treba covek da postane doktor nauka da to sve pohvata i iskoristi informacije na pravi nacin, ovako, sve poluinformacije. user posted image   tako sam isto citala i da se mahunarke ne treba mesati sa mesom i to bas ovde, pa mi ti na kraju rece da to nije pozeljno kod odraslih, ali da kod beba nema veze.

< Poruku je uredio Yula -- 25.6.2012 0:51:42 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 796
25.6.2012 8:09:33   
minavb
Namirnice bogate oksalnom kiselinom su mahunarke, kakao, instant kafe, peršun, rabarbera, spanać, blitva, čaja, cvekla, celer, čokolada, krastavac, grejpfrut, kupus, slatki krompira, šampinjoni. Ove namirnice se kuvaju neposredno pred konzumiranje jer se sadržaj oksalne kiseline kuvanjem i stajanjem povećava, pa podgrevanjem čak uvećava više puta (zato je zabranje podgrevanje spanaća, šampinjona...) Oksalna kiselina se taloži u bubregu i stvara kamence. Ne znači da ove stvari treba da isključimo iz jelovnika, već da ih ne jedmo previše često, da ih pripremamo i jedemo na pravilan način. Ne sećam se tačno koja od mama iz inostranstva je to pisala, ali mislim da je baš na ovoj temi prenela preporuke od svog pedijatra da se cvekla, celer, spanać, blitva... u bebinu ishranu uvode tek posle prvog rođendana zbog visokog sadržaja oksalne kiseline. Oslim spanaća i blitve koje je moje dete jelo rano, i mahunarki i kupusa, koje sam uvela sa 7 meseci, sve ostalo je jeo mnogo kasnije. Spnać i blitvu spremam na mleku i dodajem pavlaku. U šampinjone dodajem pavlaku za kuvanje, osim kad ih odoajem u gulaš sa džigericom.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 797
25.6.2012 8:41:43   
cockic
mene zanima da mi neko kaze da li je stvarno bolje kuvati na pari ili u vodi.jer mi je to ostala nedoumica evo sad i sa drugim detetom.sinu sam sve na vodi a tako sam pocela i sa cerkom.sve razmisljam da uzmem ono za kuvanje na pari ali onda odustanem jer mi deluje da je bolje u vodi user posted image i zanima me za sokove koliko dajete deci jer moj mali ih nije hteo pa tako nije ni pio tek je skoro poceo ali kako kad.a leni bi dala da vidim da li hoce ali naravno ne bi preterivala jer ako nauci na sok vodu nece,mada ni ona vodu nece ni ovako jos uvek joj se nesvidja.cim skroz stanem dojenje mislim da ce poceti sa vodom tako je mali poceo cim je prestao da sisa.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 798
25.6.2012 8:44:16   
cockic
e imam isto pitanjce vezano za jaje i mlecne proizvode jer koliko znam i zumance(rovito) je bogato gvozdjem user posted image ?

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 799
25.6.2012 8:50:45   
minavb
Ja sokove nisam uvodila i smatram da su nepotrebni. Tek sad ih pije, ima pune dve godine. Žumance je bogato gvožđem, sveže, vtrdo kuvano ili rovito. ROvito ili živo se deci nikako i nikada ne sme dati. Deca jaja jedu samo i isključivo dobro termični obrađena.

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...

Anketa

Kako ce se zvati moja devojcica??? Pomozite :)
Tvoja seka

Natalija (22%)

Lena (36%)

Tea (19%)

Masa (23%)

Ukupan broj glasova: 117

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here