|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
1.6.2012 0:38:39   
Anoniman
Eto ti sada! user posted image Pa zašto se stavlja onda u ono što deca jedu, majku mu!? Vezuje se za hemoglobin... to znači da ga smanjuje?

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 251
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
1.6.2012 0:41:39   
lesica
Da ali to su sad vec neka druga pitanja-tj ne ide on u ogromnoj kolicini ili neces deci davati da jedu danonocno danima pa da to zaista ima prevelikog uticaja. Vise bih ja razmisljala o potencijalnom problemu alergije na njega.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 252
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
1.6.2012 8:58:45   
Anoniman
ja sve vreme brinula da od aditiva nema sojinog brasna u onome sto jedemo.
znaci, moram da pazim i na ostale. e pa ja stvarno ne znam da li je moguce da ih sve eliminisem!

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 253
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
1.6.2012 9:07:35   
lesica
Ne mozes nikako da ih eliminises,na zalost. Jedino da se kontrolise kolica hrane(uslovno receno hrane-grickalice i slicno) koja se deci daje,i da ako vec postoji nesto sto je utvrdjena a da deca reaguju da se bas to zaobilazi.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 254
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
1.6.2012 9:35:08   
Anoniman
Ali on jede taj smoki već nekih mesec dana, i nije mu ništa, pa pretpostavljam da mu onda ništa ne pravi problem.

Lesice, da li možeš molim u temi Jelovnik dece alergične na kazein da pogledaš sastav margarina, stavila sam i sliku i sastav, mislim da se zove "moje" ili "moje sunce" ili tako nešto, i da mi prokomentarišeš, dići ću ti sada temu?

(odgovor članu lesica)
  Direktna veza do poruke: 255
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
1.6.2012 9:37:39   
lesica
Verovatno mu nije nista cim do sad nije bilo problema.
Podigni temu Tash,sad cu da vidim.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 256
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
1.6.2012 23:50:54   
Yula
Tashke, sta se desava sa vama, kako Mare, kako Luka?

Zene, ja danas Lakiju dala presan paradajz u kombinaciji sa nekim krem sirom i hlebom, pojeo 5-6 zalogaja, posle odbijao, okretao glavu user posted image Kada sam mu dala samo hleb i sir, pojeo je resto. Sve u svemu, mnogo sam sada opustenija sa uvdojenjem namirnica. Od sutra krecemo sa svinjetinom.

Mislim da ce me u narednih dana biti na forumu bas retko, jer se rodjendan priblizio a treba svasta nesto jos da se zavrsi, ali redovno navratim da procitam sta ima novo kod vas. Ljubim vas i drzim vam palceve da vam bebci sto pre pobede te alergije!

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 257
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 0:19:27   
Anoniman
yula user posted image lepo provedite rodjendancic!!!!

nama je danas bio prvi dan kelja, nije bas odusevljena. user posted image
potrosila sam rizolino, od sutra joj dajem one babyking, bas joj se dopadaju, prelepe su, i ja sam ih probala!

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 258
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 2:25:28   
Christabel
Ja sam kelj davala jos od 7 meseca cini mi se, voli ga, davala sam i brokoli tad. Juce sam probala da joj dam spanac, nije joj se svidelo, posle nista nije jela. A tek ja sto ga ne volim, ni ne liznem ga. tako da sam prekinula spanac i danas dala zelen tj.persun.

Macaki, zasto ne probas na ekcem da mazes Atopik krem sa 5% uree, proizvodi ga Crystal derma? Ja sam mojoj maloj cela ledja sa tim mazala i prevoje na nogama i sve se povuklo ali trebalo je vremena - mozda oko 3 nedelje, ne secam se.

E asd - moja bebe ne jede jos nista sto ima gluten, ne zumance i naravno nista mlecno. Tu itamo opet bude malo sluzi tj.tegljenja u peleni, a da li je alergija ili nepodnosljivost necega ne znam, ali znam da bih joj bar gluten morala uvesti mada se dosta plasim jer ne znam kakve reakcije mogu da ocekujem. Nego, treba mi savet tj.vasi predlozi sta od obroka da promenim mojoj maloj ako vec nisam uvela ni gluten. Do skoro je islo 6 obroka -nocno / ranojutarnje sisanje, pre podne mleko (moje, ili dohrana ili malo i sisanja), pa rucak (povrce i meso), pa uzina (vocna kasa nekad sa zitaricama), pa vecera (rizolino ili humana pahuljice uvek sa mojim mlekom na flasicu) i posle kupanja pred spavanje malo dohrane ili mog mleka na flasicu i malo sisanja. Nemamo tacnu satnicu za obroke, ali se sve zavrsavalo oko 22h. problem je nastao pre neke 2 nedelje kad se i razbolela nesto, i izasao novi zub, tad smo joj vratili i Aptamil jer je Alernove bilo nestalo (a podjednako ih je pila pa smo mislili da se nece puno buniti). Naime, posle kupanja ona nece da jede tj.uzme malo dohrane pa stane, odbija pa kroz nekih 10ak minuta opet malo i tako se razvlacimo i po sat vremena dok ne pojede (a nekad ni ne pojede) i dok ne sisa malo i zaspi. Od rizolina pa do tog obroka prodje minimalno 3 sata. Ne znam da li je razlog odbijanja u dohrani, mada nekad nece ni moje mleko, ili nije gladna, ili je muce zubi, ili... Sve u svemu, ne svidja mi se da mi beba ide na spavanje u 11 uvece jer onda pre podne to mleko nece piti pre 10 jer duze spava, i to je stvarno prekasno. P me sad zanima sta bi vi radile na mom mestu? napominjem da inace slabo mleka pije - ne znam koliko nocu sisa, ali definitivno ne previse, a na flasicu uzme oko 120-130 i jedino taj rizolino oko 150-180ml. U sustini, mi imamo 4 mlecna obroka ako racunam i taj rizolino na flasicu. I rucak i uzinu zna a brljavi tj. pojede oko 130 g, voca oko 100g. Da li da joj izbacim jedno mleko tj.mleko posle kupanja a da na to mesto dodje rizolino i malo sisanja? Da li je dovoljno da onda ima neka 4 obroka u toku dana i to nocno sisanje (koje je nekad solidno a nekad svega par minuta jer tad uvek sisa spavajuci) buduci da uzima manju kolicinu hrane i mleka i nesto slabije napreduje u zadnja 2-3 meseca? Mozda bi vise jela ako su i razmaci veci izmedju obroka (uglavnom jede na 3-4, mada nama se svaki obrok oduzi i traje i po 40 min. Jedino izmedju voca i rizolinoa je 2-2.5 sata razmak. Inace, spava 3x dnevno od pola sata do 1.5h). Ili da joj na mesto rizolinoa dam neku veceru na kasiku, a pred spavanje rizolino? U dilemi sam jer kazu da je optimalno bar pola litre mleka dnevno uneti u ovom uzrastu (a ona ne jede jos ni jogurt itd). A opet, ne mogu ni doveka drzati toliko mlecnih obroka jer ce uskoro punih 9 meseci.

Uh, oduzih... sve u svemu zanima me sta biste vi uradili na mom mestu jer mi je to posle kupanja stavrno postalo mucenje. na kraju i pojede manje ili vise ali uz odbijanja i otezanje. Dajte mi i neki predlog za drugaciju veceru - da li da ponovim od rucka nesto slicno ili... I kad se uvodi dorucak?
I jos nesto, ako manje mleka pije i ne jede mlecno, sta da forsiram u ishrani za kalcijum? A sta za povecanje gvozdja jer je anemicna?

< Poruku je uredio Christabel -- 2.6.2012 2:30:53 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 259
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 15:37:34   
jance
ja svratih da pitam samo, jel grasak alergen? juce mu dala za rucak prvi put, onako sa ostalim povrcem pa mi se do ujutru osuo, ali je osip cudan, nisam sigurna dali je od toplote (jer spava na toj strani) ili je stvarno alergija, drugacije je nego za bananu, za bananu mu se upalilo celo lice...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 260
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 21:20:27   
Anoniman
Boranija, grasak i pasulj se vezuju za kikiriki. Zato je nama odlagan sve do nedavno.
Danas smo krenuli piletinu.
Oboje dece osuto po ramenima, Luku svrbi glava, Marku osut vrat sa strane gde je popodne spavao... Ja mislim da je to sve od vrucine. Vreme se promeni tokom dana 3x 3 god doba.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 261
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 21:26:36   
ishler
Jance
Svaka hrana moze stvoriti alergiju,pa tako i grasak.
Ja nisam davala do skoro zbog teske svarljivosti.Mozda da probas za nedelju dana ponovo.Ali meni se npr beka osipa oko vrata kada je vruce.user posted image
Mi danas jeli prasece pecenje na insistiranje svih pa i mm,iako nisam htela do godine ali sta cu ,danas su me pobedili.
Dobro je proslo,a bas joj se svidelouser posted image
Macaki
kako je kseniji ekcem?
Tash sta ima kod vas?
Yula lepo se spremite za zurku,najbitnije da slavljenik bude srecanuser posted image

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 262
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 22:31:51   
Yula
Christabel, daj joj pred spavanje ono sto najvise voli, znaci to mleko sa rizolinom, a sa obicnim mlekom se natezite onda ranije.

Crveno meso je puno gvozdja, cvekla i jos po nesto, nisam sigurna sada sta, pa ne bih da lupam. Ne znam sta od mesa jede, ali ti toplo prepocujuem jagnjetinu i zdrebetinu, ovo potonje pogotovu, bas zbog gvozdja. Meso joj daji svaki dan. Mislim da su neke optimalne kolicine od 40 do 60 gr. za taj uzrast, ali ja sam nasla neku sredinui dajem stalno 50gr.

Takodje, mislim da ne treba da joj smanjujes obroke, pogotovu sto slabije napreduje. Ja bih na tvome mestu probala gluten, vec je uveliko vreme. Simptomi celijakalije su sledeci: proliv, mucnina, povracanje, nenapredovanje itd.itd. Ali, ovo su uglavnom neki uobicajeni simptomi za bebe. Budi veoma oprezna jer sto je beba starija simptomi znaju da budu prikriveni, zato se sada preporuce da se gluten uvodi cak i pre 6. meseca bas iz razloga da bi se lakse dijagnostikovala celijakalija. Ima li ko u vasoj familiji celijakaliju, jer ono je obicno nasledna, tako bar kazu doktori. Ja sam gluten uvodila preko griza i to sigurno nekih 5-6 dana, htela sam da ostavim dovoljno prostora da vidim hoce li biti kakvih simptoma, ali hvala Bogu, sve je proslo u najboljem moguce redu.

Ja bih, da sam na tvome mestu, a bila sam u slicnoj situaciji, uskoro probala i mlecno, odnosno jogurte tek da vidids da li bebi uopste smeta mlecno, i ako joj je smetalo mozda je vec prerasla. Sacekaj do punih 10 meseci, ako ce ti biti lakse i probaj, uvodi jogurt veoma postepeno i videces da li joj prija ili ne. Na tvom mestu jaja ne bih probala pre prvog rodjendana, ali ako zelis da budes 100% sigurna da li joj smetaju ili ne jaja, probaj i njih, zasto da ne, beba ti je vec velika.

Eto, to su moji saveti a ti radi onako kako mislis da treba. Pozdrav i svako dobro. user posted image user posted image

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 263
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 22:45:11   
ishler
Yula gde siuser posted image
Jel se spremate,kakvu cete torticu?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 264
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 22:58:18   
Yula
Tash, pa verovatno je od vrucine ili od praska cim se i Luka osuo, a mozda je i od sunca!

Ishler, super za pecenje, njaaam! Ja cu Laletu sutra da dam malo cvaraka za uzinu, jesu slani, ali nece mu nista faliti od malo, on je ipak vec veeeeejiki decko! user posted image

Macaki, Ksenija je velika curica, videh pre neki dan sliku sa tobom, mnogo je slatka i nekako je bas porasla i puuuuno se promenila!

Jance, Tash je u pravu, budi oprezna sa graskom on je iz porodice mahunarki iz koje je i kikiriki, mada uopste ne mora da znaci da je osip od njega. Daj jos koji put pa proveri, nemoj bzvz da ukidas detetu namirnice ako misi sigurna da mu smetaju.

LJudi, jedva sam pronasla papir i knjgu koji su mi ovde dali u savetovalistu, a to je spisak i raspored namirnica kako se vremesnki uvode bebama i ovde je sve totalno drugacije! Vec sam jendom pisala da kada sam videla taj spisak da sam pomislila da je neka gresk au pitanju i da su pogresno odstampali jer sve ide obrnutim redosledom od onog nama znanog! Zato sam bila i bacila negde to i slucajno nasl apre neki dan. Elem, pazite ovo, kao prvo povrce preporucuju CVEKLU, sargarepu, spanac, boraniju, zelenu salatu user posted image , tikvice, od voca banane. To sve od 4 meseca.
Od 5 meseca paradajz i papriku. 6. meseci: plavi patlidzan, sparglu, karfiol, kuvane sampinjone, celer, brokoli, bundevu, krastavac, krompir. 8: repu i jos neko povrce koje kod nas nema i ne znam kako bih prevela, zove se ondiv ( endives ), fenuj ( fenouil ). Od voca dinja.
Od 9 meseca, pazite mog soka, JAGODE! pomorandze, grejfrut, lubenice, breskve, nektarine, kruske, jabuke, sljive, suve sljive, grozdje. Povrce grasak i avokado. Vidite i oni kasnije uvode grasak.
1 godina: articoke ( ja uvela sa nekih 8-9 meseci, ali sam ih dala svega 3-4 puta ), male crvene rotkvice, lekovito bilje ( kod nas bih prevela kao zacine ). Voce: Kajsiju, ananas, tresnje, limun. Ostalo: masline, badem u prahu ( to bi verovatno bio mleveni badem ), mleveni lesnik, kokos.
15 meseci, soja. Kesten.
16 meseci: pasulj, biber, socivo, kupus. Smokve, kornisoni.

Zamolicu mm neki od narednih dana da ovo skenira posto ja ne znam, jbg, pa cu objaviti da vidite. Dve-tri povrcke nisam prevela jer ne znam sta su.


_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 265
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 23:07:18   
Yula

IZVORNA PORUKA: ishler

Yula gde siuser posted image
Jel se spremate,kakvu cete torticu?


Pa, bice dve torte, zapravo tri-cetiri! Jedna sa fondanom i tu ce biti dva ukusa, jedna cokoladna i druga Moskva snit. Druga torta ce biti neka vocna sa malinama, zove se Beli andjeo i ovde je trenutno ona najpopularniaj, to je torta sa malinama i puslica koricama, divna je! I bice jedna mala plazma tortica za moju bebu, koju cu ja licno da mu napravim, tu ce on da pojede. Pre toga cemo naravno morati da mu uvedemo plazmu a mozda i sok od pomorandze user posted image Inace, torte nam pravi jedna nasa zena koja pravi fenomenalne torte! Francuske su uzas blagi, obicni patispanji, a izmedju fil od margarina ( citaj 95% margarin ) i neko usecereno voce ). Ma, sve cu da slikam, od dekoracije, do totri i postavicu slike na fb, a i ovde. Ako imas nalog na fb mogu ti poslati na pp da me dodas ako zelis.
A dekoracija ce biti u americkom fazonu, oni su maheri za to, namucila sam se dok sam nasla potreban materijal, ali sam uzivala. Trebalo bi da bude do 30 odraslih i do 15-oro dece.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 266
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 23:20:22   
Verus
Jeli jutros 2 kasikice pirincane kasice pomesane sa mojim mlekom-i TAKO Je fino jeo da vam ne mogu opisati.  Bukvalno je rukicom grabio kasiku koju sam drzala i vukao ka ustimauser posted image Za sada je sve ok, radujem se jer je ocigledno veoma spreman da jede.  A rekla sam davno da ako imam jos jedno dete, necu ga "muciti" i cekati do 7og meseca da uvodim hranu.  Tako da cemo sada piciti ovo svako jutro.  Bljucnuo je ali ne tako puno...Eto to su novosti kod nasuser posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 267
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
2.6.2012 23:29:23   
Yula
SUPER Verus! Bas mi je milo zbog vas! Posebno mi je drago sto si se okurazila i probala da das detetu. I ja mislim da je te neke bezbednije namirnice bolje probati pa videti, a sa tim nekim rizicnijim smatram da treba malo pricekati, ali i njih probati ako alergotest ne pokazuje alergiju.

Mi 22. juna idemo na PRIC test, a zamislite kakvih i ovde ima lopova, kao kod nje u privatnu ordinaciju da dodjemo da nam procitala rezutate analiza, kao da se to ne zna na licu mesta! Ma, samo da odemo 22. lepo cu ja njoj to da kazem i da je priupitam sta ima posle da nam iscitava.

_____________________________

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.


(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 268
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.6.2012 0:03:12   
Anoniman
christabel, sad sam se setila da sam tu kremu ja koristila kada sam pre par godina imala neki letnji osp. ali meni nije pomogla, na kraju sam dobila kortiko. mogla bih da probam bebi da je mazem. jel to ta ista, ne postoji posebna za bebe?
yula ti je dala super savete u vezi izshrane tvoje bebe. a ja ti kucam malo ovde, malo na onoj temi..
ja bih na tvom mestu probala gluten, daj joj kasicicu, dve griza. od toga joj nista posebno nece biti. pa prati. a zasto joj je dajes dorucak, pa ona je vec velika? mislim da joj je malo da samo mleko pije do rucka. daj joj bar voce, pa onda malo mleka preko dok se ne navikne. i ja bih na tvom mestu ipak oko 21h zavrsavala sa njenim jelom. i moja beba nekada kasnije zaspi, ali to mi se bas ne dopada. bolje je za bebe njihovog uzrasta da ranije lezu. moja zaspi oko 21h, do 21:30 najkasnije. a budi se oko 7:30. s' tim sto se budi izmedju 5-6h, sisa malo i nastavi da spava. kada se probudi enma vise sisanja, nego dorucak, izmedju 9-10h. tada jede voce, mada joj u poslednje vreme dodam i malo zitarica jer bude gladna do rucka, pa trazi uzinu. onda oko 11h malo sisa, kada se uspavljuje. pa oko 14h rucak - povrce i meso. ni mi ne jedemo ni mlecno ni jaja. mlecno smo jedno vreme jele, mozda pokusamo ponovo. od mesa jede jagnjetinu i svinjetinu, retko junetinu. za popodnevnu uzinu jede jabuku, bananu, keks, sok oc cedjenog voca. za veceru pahuljicea, a posle toga sisa.
inace, i nama je pedijatar rekla da je dete anemicno, a kada smo kod hematologa vadili krv, super rezultat! tako da pojma nemam.. idemo za mesec dana na kontrolu, pa cu videti. on je insistirao na junetini i dzigerici. a posto ne jedemo piletinu, ja joj kupila junecu dzigericu. ali pre toga pitam njenu dr da li da joj dam, ona kaze nemojte, masno je to za nju. eto, nisam joj dala, a mozda sam pogresila. mi sveklu jedemo oko 2x nedeljno, ma pojma nemam ni od cega bi joj bila bolja krvna slika. na kraju mozda ipak dobijemo sirup!
pisala sam ti vec na onoj temi, nama je taj njen hematolog rekao da bi trebalo da ima 3 mlecna i 3 nemlecna obroka u tom uzrastu. a ja sa mnogim zenama kada sam pricala, deca jos od 6 meseci imaju samo jutarnji vecernji podoj, izmedju samo cvrstu hranu jedu. tako da pojma nemam ni ja. K nekada bas malo sisa, mislim kratko. a i meni je mleko oslabilo zbog dijete, pa mi je malo frka da li joj je dosta. ma ja se samo hrabrim da je to jos malo i da ce uskoro da se sve zavrsi. ni ja se ne osecam bas najbolje.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 269
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.6.2012 0:15:18   
Anoniman
yula, divno! znaci laki ce jesti torticu!!!!! user posted image
taj spisak namirnica je bas cudan. koliko se stavri razlikuju... pa samo kod na su zemlji svaki lekar govori drugacije, a da ne pricamo na drugom podneblju. hoces li uvoditi lakiju te namirnice kojih nema kod nas?
inace, hvala na komplimentu. user posted image to je mamino user posted image

jance, evo mi jedemo grasak odavno, ima sigurno mesec, mesec i po dana. a pre par dana se osula oko usta od boranije. ko bi ga znao.. bas mi je bilo zao, jer smo imali divnu, mladu boraniju. beba boranija bukvalno, samo sto se zametila brali su je za K. tako da je ni ja sad ne jedem, dok ne odemo na kontrolu.

ishler, ksenija ima i dalje ekcem. sada nije preko cele brade kao pre, ali ima dva manja na bradi i jedan ispod brade. ima i jedan mali kod uva. pre je imala ispod desnog oka, sad ima ispod levog. eto, sta da ti kazem, izbacila sam gomilu namirnica, i dalje joj nesto smeta. mm kaze da sam preterala sa dijetom, jer je ona imala svuda po 1+, a ja sam izbacila puno toga sto uospte nije pokazlao r-ju. videcu da je uskoro ponovo odvedemo, pa da rascistimo sa tim jednom za svagda.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 270
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.6.2012 9:01:39   
jance
znaci grasak jeste alergen, ok. hvala

dala juce u mnogo manjoj kolicini i jutros nije bilo reakcije...

_____________________________

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 271
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.6.2012 13:29:44   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: jance

znaci grasak jeste alergen, ok. hvala

dala juce u mnogo manjoj kolicini i jutros nije bilo reakcije...


Mico, svaka namirnica je alergen, a od našeg organizma zavisi dal na nju reagujemo. Marko je reagovao na pirinač...


a zasto joj je dajes dorucak, pa ona je vec velika? mislim da joj je malo da samo mleko pije do rucka.


Koliko beše ima, 9-10 meseci?

Marko je tada jeo otpilike ovako:
5-6h 210ml mleka
9-9.30h voće sa žitaricama
11h 180ml mleka
14h meso i povrće
17.30h voće sa žitaricama
20h 210ml mleka
02h 210ml mleka

Onda je usledilo ukidanje mleka u 11h, pa zatim ukidanje mleka u 02h.

Doručak je počeo da jede dosta kasnije. Kada smo bili u januaru na kontroli, tada sam rekla dr da sam počela da mu dajem hleb po nekada, i tek posle sam uvela griz. On je u januaru imao 16 meseci, i tek tada sam počela da mu dajem standardni doruča: hleba i nečega.


Verus user posted image


Yula, imaš temu sa rođ tortama, pa tamo pični slikice, a ovamo lik, da nas moderatori ne šiibaju po prstima. user posted image


Sada ću pisati u Jelovnike beba sa alergijom na kazein kako sam počela da spremam Marku ćušpajze. user posted image

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 272
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.6.2012 14:02:05   
Anoniman
KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 273
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.6.2012 14:21:56   
Anoniman
De si Zille? user posted image Vidim te!

Nama je inače danas drugi dan piletine, to ne napisah.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 274
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama ...
3.6.2012 16:15:07   
Anoniman
tash user posted image javi kako prolazi piletina.

ja zaboravih da vam ispricam kako sam juce dala kseniji nas rucak da proba. nije htela njenu kasicu, ja uzmem malo nase corbice od brokolija, izmiksam i dam joj da proba. pojela je dve kasicice, a onda sam joj ipak uvalila njen rucak. user posted image
u corbici je bilo: praziluk, pirinac, brokoli i malo sargarepe! jos je bilo i trunka aleve paprike. naravno, sve do prvo dinstano. mislim da joj se dopalo, a i nsita joj nije bilo od saragrepe. zato nerviram samu sebe, lisavam i sebe i deteta gomile stvari bespotrebno.
ja sam resila da sutra kupim pavlaku i da probamo i ona i ja po malo. jela je pre mesec dana mlecno bez ikavih problema, jeste imala malo crvenog oko usta ali verovatno joj je taj jogurt bio prekiseo. umesto da nastavim jos neki dan da dajem, pa da pratim, ja odmah ukinula i sebi i njoj. sutra ponovo pokusavamo, pa cemo videti!

inace, ksenija je danas prvi put bila na vencanju u Crkvi. user posted image zeni se brat nase vencane kume, pa smo svi isli porodicno. sada smo dosli kuci, da bekica pava, pa se vracamo na veselje. jel sam vam pricala kako ona zna da vristi uz narodnjake? user posted image

inace, jedna tuzna vest.. moja sestra je izgubila bebu u 3. mesecu trudnoce. u bolnici je, radili su joj kiretazu. ne uspevam da se cujem sa njom, vec dva dana obija sve pozive. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Повратак на посао након породиљског одсуства.
Admin

Са којим изазовима се суочавате када се вратите на посао након породиљског одсуства?

Click Here