|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: pumpica za izmlazanje
19.3.2012 22:59:25   
ishler
Ja sam se izmuzala do 6m,Aventovom rucnom.
Prezadovoljna sam.
Spasila me je.user posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 576
20.3.2012 7:03:29   
jabukica
Kupila sam avent flašice, ako mi bude trebala kasnije ću kupiti i avent pumpicu, interesuje me da li su avent flašice kompatibilne sa avent ručnom pumpicom.

< Poruku je uredio jabukica -- 20.3.2012 7:05:32 >

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 577
20.3.2012 7:08:36   
Adriana83
Svi Avent proizvodi su kompatabilni jedni sa drugima.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 578
20.3.2012 7:09:26   
New Mom
Odgovaraju. Plus ćeš sa pumpicom dobiti još 2 flašice.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 579
20.3.2012 8:59:40   
jabukica
super, hvala Adrijana i NM na odgovorima

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 580
21.3.2012 19:56:09   
Saskica83
Ja sutra zovem aksu i porucujem Avent rucnu pumpicu, pa neka stoji do porodjaja. Toliko sam reci hvale cula za nju od bliskih prijateljica da sam resila da je porucim. user posted image

"Sebična sam, nestrpljiva i pomalo nesigurna.
Grešim, izvan kontrole sam i ponekad me je teško podneti.
Ali, ako me ne možeš podneti u najgorem izdanju,onda me, dovraga, sigurno ne zaslužuješ ni u najboljem izdanju! "

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 581
18.4.2012 9:24:24   
MOCICA
Da li je neko skoro kupio obicnu ili elektricnu Aventovu pumpicu i po kojoj ceni?

(odgovor članu Saskica83)
Direktna veza do poruke: 582
8.5.2012 16:36:11   
crazymama
nasledila sam avent rucnu pumpicu od sestre i mogu vam reci da je skroz ok, lepo izmlaza mleko, a meni je bitno da praznim grudi, da ne dodje do upale...

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 583
1.6.2012 15:24:35   
slavica.
Postavicu pitanje ovde,a ne na temu o sterilizatorima,jer iskreno,visw pitam zbog pumpice. Bila sam jutros kod nas u apoteci,sa ciljem da vidim koja je cena sterilizatora,i imaju neki koji je na akciji-Aventov,i uz njega se dobiju dve flasice,i jedna duda,sve za 2600 dinara. Odem sad u Enci Menci,a kod njih je sledeca akcija-sterilizator+ rucna Avent pumpica+ oni dodaci na koje kasnije moze da se stavi cucla,pa da beba odatle pije to mleko,mislim da je 4 ta dodatka za izmlazanje,i to sve je 4500. E sad,sta je pametnije kupiti???

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 584
1.6.2012 15:31:24   
Anoniman
pametnije ti je kupiti taj komplet od 4i500, gde imas pumpicu, pumpica je super stvar, ja imam taj komplet i ekstra je. sada je u penziji, ali bice i za drugu bebu, vredi svake pare..user posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 1.6.2012 15:32:20 >

(odgovor članu slavica.)
  Direktna veza do poruke: 585
1.6.2012 15:34:02   
Anoniman
I ja bih uzela taj sa pumpicom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 586
1.6.2012 20:53:58   
slavica.
Zvao me je mm malopre,kupio mi je ipak taj komplet sa pumpicom. Citala sam malo i po nekim drugim forumima i nekim sajtovima,vidim da hvale tu pumpicu,pa se nadam da ce i mene lepo posluziti,i da ce vredeti toliko para :) jer iskreno,o njoj nisam ni razmisljala,i nije mi bila u planu,tako da su mi ovo nepredvidjeni troskovi ;)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 587
1.6.2012 21:48:01   
Sanchy
Aventova je najbolja koliko sam citala i raspitivala se e sad moje pitanje je sledece koliko ranije treba da je kupim,i da li treba da je ponesem u porodiliste,posto sam negde ovde procitala da su babice protiv koriscenja pumpice neko vreme posle porodja..to sam prvi put cula i ne znam sad ko je napisao i na kojoj temi...??

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 588
1.6.2012 22:07:08   
nenja22
kao i mnoge stvari, nažalost, jedna će ti reći ovako, druga onako...ali ja glasam za one koje kažu da pumpici! user posted image

da li ti treba u porodilištu ili ne, to je već donekle individualno, ako ti mleko krene, nije loše da je imaš, pa da to izmuženo daješ da daju bebi...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 589
1.6.2012 22:15:00   
Sanchy
Onda da je kupim ranije ali predpostavljam onda mi treba i sterilizator ali ne mogu i njega u porodilisteuser posted image

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 590
1.6.2012 22:36:27   
nenja22
verujem da će ti je oni tamo strilisati (ako ćeš da im veruješ da su to odradili kako treba user posted image )

šalu na stranu (a stvarno se zekim, ok? user posted image ) ja sad ne znam da li ću lupati i je li to još uvek važi, a ne znam ni za koje porodilište je bila ta priča, ali sam slušala varijanti da babice izričito ne daju? mislim, mojoj kumi konkretno (višegradska) nije da nisu dali, ali su bile u fazonu "to vam ne treba, treba da naučite ručno, lako ćete pumpicu koristiti" user posted image za čije babe zdravlje, aman, zato što ti nisi imala, pa ajd svi da se i dalje mučimo?!?

elem, ali sam isto baš ovde čini mi se čitala to da su u nekim porodilištima baš predusretljive i naravno sterilišu ti pumpicu ako je koristiš dok si u bolnici...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 591
1.6.2012 23:19:00   
slavica.
Ja sam cula da kod nas (Betanija) daju pumpicu na koriscenje dok si u porodilistu,i to bas Aventovu,ali potrebno je da trazis,sami ne nude user posted image
ne znam koliko je to sto posto sterilno (mada,zasto ne bi bilo,ipak je to bolnica),ali sve i da to mleko ne dajes bebi,ipak znaci za pocetak dok ne znas ni kako se masira,ni cedi,a mleko nadolazi u velikim kolicinama,pa da pomogne dok se izmlazamo,pa ako nista drugo,bacicemo to mleko....

(odgovor članu nenja22)
Direktna veza do poruke: 592
2.6.2012 4:35:13   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Aventova je najbolja koliko sam citala i raspitivala se e sad moje pitanje je sledece koliko ranije treba da je kupim,i da li treba da je ponesem u porodiliste,posto sam negde ovde procitala da su babice protiv koriscenja pumpice neko vreme posle porodja..to sam prvi put cula i ne znam sad ko je napisao i na kojoj temi...??

Meni je trebala jer sam imala CR i beba nije bila sa mnom u sobi. Telo u tom slucaju ne dobije potrebne signale da mleko krene pa se mehanicki provocira, uz naravno pitocin kroz infuziju. Ja koliko kontam ako je prirodan porodjaj da ne treba pumpica vec beba na dojci. Ili ako su beba i mama zdrave nakon CR i u istoj sobi, opet valjda treba samo beba ne pumpica. A to kako ce kome da bude na porodjaju uvek pomalo spada u domen lutrije... Mozda dobro da je imas kuci a da ti je neko dostavi ako ti zatreba.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 593
2.6.2012 4:56:30   
vukosava
IZVORNA PORUKA: slavica.

Ja sam cula da kod nas (Betanija) daju pumpicu na koriscenje dok si u porodilistu,i to bas Aventovu,ali potrebno je da trazis,sami ne nude user posted image
ne znam koliko je to sto posto sterilno (mada,zasto ne bi bilo,ipak je to bolnica),ali sve i da to mleko ne dajes bebi,ipak znaci za pocetak dok ne znas ni kako se masira,ni cedi,a mleko nadolazi u velikim kolicinama,pa da pomogne dok se izmlazamo,pa ako nista drugo,bacicemo to mleko....

Zene, nemojte bacati to prvo mleko nikako. Ono ce biti zuto i bukvalno je veoma bitno za imunitet. Ima ga malo, ali je veoma koncentrovano. Na Engleskom se zove "colostrum", ne znam na nasem. Zovu ga i "liquid gold" - tecno zlato. Ima ga manje nego kasnije kad krene ono belo mleko. Kasnije mleko bude belo, ono tipicno sto zamisljate kako izgleda. Ali to zuto sto vam sad trenutno se mucka u grudima, to nemojte da propustite da date bebi. Ja sam mojoj ispumpavala, uspem da skupim za spric insulinski, ali su davali mojoj bebi. Nije to ne znam sta na pocetku pogotovu posle CR. Tek su mi se petog dana napunile grudi da sam mislila da ce da prsnu ako ne ibacim vise to mleko napolje...

Evo vidite koje je boje, neke bez ka zutoj, posle predje u zutu kad bas nadodje pa nakon toga u onu tipicnu belu. Evo pogledajte jedan video kakve je boje klikni

Ili ovo levo kolostrum (4. dan laktacije) desno kasnije sto se pojavi (8. dan laktacije):

user posted image

klikni za vise o tome sa vikipedije

< Poruku je uredio vukosava -- 2.6.2012 4:57:27 >

(odgovor članu slavica.)
Direktna veza do poruke: 594
2.6.2012 6:51:59   
pandina
Upravo vam pišem iz porodilišta i treba mi hitan odgovor.
porodila sam se pre tri dana i beba mi je sve vreme u inkubatoru.
Kolostrum mi je iscureo ovih dana po spavacici, a sad mi je mleko baš nadoslo.
grudi ko kamen, a ja ne umem da se izmuzem. za dva sata 10 ml mleka i litre suza.
očajna sam. nemam snage. da li vredi da mi muž danas kupi i donese
pumpicu s obzirom da su mi se već neki kanali zapušili?gde u bg je
najpovoljnije?
da li je ona uvek efikasna?da li bi mi to otpusila?
Ne verujem da će dati bebi zbog sterilisanja ali bas da se ispraznim

molim vas pišite

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 595
2.6.2012 7:38:59   
nenja22
svakako nek ti uzme pumpicu, ja se kunem u medelinu električnu za obe dojke istovremeno, mada je ona skuplja (ovde u cg je oko 100eura, mislim da se cene po tom pitanju ne ralikuju mnogo) ali verujem da bi ti i aventova ručna odradila posao, jer stvarno vidim žene da je hvale puno...oko cena u bgu ne mogu ti pomoći, neko će se i za to valjda javiti...

ono što je bitno oko otpušavanja tih kanala, a ne znam da li imaš uslove za to, probaj...
dakle, pre muženja, utopli grudi, najbolje bi bilo da se istuširaš toplom vodom, njih posebno, ali ako to ne možeš, nakvasi peškire vrućom vodom, pa drži neko vreme. nahvataj tu neku od sestara laktacijskih (ne znam u kom si porodilištu, čujem grozne priče, ali probaj) da ti isto pre pumpanja izmasira grudi...to jeste bitno da bi se svi kanali razradili, ne može pumpica zbog položaja da dođe do svih...ako nema nijedne baš raspitaj se, vidi, znam da je grozno i glupo što ti moramo raditi, ali nađi nekog da ti to odradi obavezno...
isto bitno, što meni nije bilo ni na kraj pameti, a logično je, ako ti u tim prvim danima toliko mleko nadolazi, smanji tečnost...ja sam se nalivala, što znajući da eto treba zbog mleka, što jer mi se stvarno tražilo, dok me jedna babica ne vide spavaćice mokre do struka (sreća,meni je curelo, nije se stvrdnjavalo) pa mi reče da malo o''ladim...dakle, u to prvo vreme, ako već toliko ima mleka, manje tečnosti, brzo će biti potrebe za nalivanjem, al'' polako...

probaj da ih namoliš da daju bebici to tvoje mleko, ako je u inkubatoru, tim pre joj treba...

ali, najbitnije od svega, uz to sve, znam zvuči kao sf, nemoj se nervirati, koliko god možeš...
drži se i sve to će uskro biti ok user posted image (gledaj sa ove strane, mleko je tu, bebac i ti ste tu i uskoro super, pa polako do tada)

srećno! user posted image

< Poruku je uredio nenja22 -- 2.6.2012 7:40:23 >

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 596
2.6.2012 9:35:20   
Anoniman
Ovde je Medelina za jednu dojku (Swing) 170 eura. Ta za dve se poručuje i ne znam koliko košta. U svakom slučaju ako imaš mogućnosti i ta Swing je odlična, moje dete je othranila ima je u Filly pharm apoteci u Resavskoj ulici.

Ne znam koliko će ti beba biti u inkubatoru ali znam da su u frontu ženama kojima su bebe bile duže od nekoliko dana u inkubatoru od kuće doneli električni sterilizator na paru i pumpicu i da su same sterilisale i pumpale mleko za bebe. Držimo ti fige da što pre bebana stigne kod tebe i da još brže pobegnete kući!

(odgovor članu nenja22)
  Direktna veza do poruke: 597
2.6.2012 10:25:51   
nenja22
au brate, mini electric puls evo je gledam gore na polici 99jura...pa kako to tolko skupo, nešto nisam skontala da je razlika u cenama za opermu za bebe ovde i tu, tolika (ili su i meni te swing bile skuplje, hm, sad se ne sećam)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 598
2.6.2012 11:37:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pandina

Upravo vam pišem iz porodilišta i treba mi hitan odgovor.
porodila sam se pre tri dana i beba mi je sve vreme u inkubatoru.
Kolostrum mi je iscureo ovih dana po spavacici, a sad mi je mleko baš nadoslo.
grudi ko kamen, a ja ne umem da se izmuzem. za dva sata 10 ml mleka i litre suza.
očajna sam. nemam snage. da li vredi da mi muž danas kupi i donese
pumpicu s obzirom da su mi se već neki kanali zapušili?gde u bg je
najpovoljnije?
da li je ona uvek efikasna?da li bi mi to otpusila?
Ne verujem da će dati bebi zbog sterilisanja ali bas da se ispraznim

molim vas pišite

v

pandina , neka ode tm u Aksu i kupi obicnu Avent rucnu pumpicu , meni je ona bila odlicna , nije skupa uopste , ali moras da znas da ti ona nece resiti problem ako ti se zapusavaju kanali , nenja ti je lepo objasnila , moraju ti pomoci te sestre u porodilistu! masiranje ti je neophodno ! mislim da je to OVA pumpica
user posted image

< Poruku je uredio ribizla -- 2.6.2012 11:38:22 >

(odgovor članu pandina)
  Direktna veza do poruke: 599
2.6.2012 11:44:46   
peca
pandina, ne mora da ide u aksu, moze da je kupi i u lilly-ju,tamo ima sigurno, ili u bilo kojoj apoteci, nema sve te silne dodatke kao u aksi, samim tim je jeftinija, avent isis je super pumpica, a ti masiraj grudi, razbijaj to sto se stvrdlo, i smori laktacijske sestre !!!! Sramota njihova da ti se to desi u porodilistu user posted image

....neko radi sve po Bozjoj volji a ipak je sirotinja, neko zna celu bibliju napamet a i dalje je zivotinja...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here