Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 25.5.2012 19:54:19
|
|
|
|
jbojana1980
|
Danas sam bila na UZ-u. Dr mi nista nije objasnila ali je rekla: u levom rogu materice gestacijsi mesak 3,4mm. e, sada, kada sam dosla kuci videla sam braonkast sekret, jedva se primecuje nesto braon aliga ipak ima. Malo sam se zabrinula, mada se tesim da bi dr danas rekla da nesto nije u redu
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 25.5.2012 20:08:46
|
|
|
|
Nataša1
|
Bojana, taj sekret se vrlo često javlja i obično nije opasan. Međutim, predostrožnosti radi, mislim da bi trebalo da pozoveš dr i da joj to kažeš. Možda će ti reći da uzmeš progesteron.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 25.5.2012 21:24:17
|
|
|
|
jela 76
|
Ringerajke, da se upišem i ovde... Danas sam dobila, 29 dc! Spremam se za vto. Bojana, javi se dr, možda treba da se pojačaš progesteronom. Želim ti lepu trudnoću! Kao i svim trudilicama! Do nekog drugog javljanja na ovoj temi...
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 26.5.2012 0:18:40
|
|
|
|
2403991t
|
caos svima, evo da se i ja upisem ovde i da vam se pozalim :) pila sam diane 35 zbog neredovnih ciklusa i ne pijem zadnja dva meseca, prvi put je doslo tacno 28.dan a sad sam trebala da dobijem 19og i nema je jos uvek, kupila sam test ali sam ga uradila ujutru u 4h jer nisam mogla da spavam (uzela sam onaj baby rapid) i malo sam ga pretopila pa se pitam da li mi zbog toga nije pokazao , ili mi se poremetio ciklus opet ne znam stvarno, jedino sutra da kupim onaj test olovku pa da uradim u nedelju, inace nemam nikakvih simptoma za vesticu, apetit mi se nesto povecao zadnjih nedelju dana, dal je zbog ovog uzasnog vremena ili neceg drugog ne znam :D
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 26.5.2012 15:40:26
|
|
|
|
Merilyn
|
Ponovi testić za svaki slučaj (ovaj put uradi kako treba ), mada mislim da bi ti se do sad već pokazale s obzirom na to da ti kasni već 7 dana... Ako nije uspelo sad,uspeće sledeći mesec!!!
< Poruku je uredio Merilyn -- 26.5.2012 15:41:45 >
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 27.5.2012 21:35:27
|
|
|
|
jbojana1980
|
Jelo, zao mi je... ali cuda se ipak dogadjaju... spremaj se ti za VTO (i ja sam) a do tada nikad se ne znam. Uspeces! Navijam
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 28.5.2012 21:19:01
|
|
|
|
Iva86
|
Zdravooo, ja sam nova na forumu pa ni znam baš kako sve ovo funkc. al nadam se da se ne ljutite ako pogrešim .. Čitkala sam vaše postove sa raznih tema, prosto ste divne kako podržavate jedna drugu, mnogo ste pozitivne . Iz tog razloga sam htela sa vama da podelim moje simptome, tj. ako su stvarno simptomi , pa ako možete da mi pomognete . Naime, danas mi je 11 dpo , a negde 3,4 dpo me počeo boluckati stomak i jajnici, i imala sam proziram sekret kao za vreme ovulacije i to je posle prestalo, Onda je počeo običan gušći sekret i grudi me bole, al nije jak bol već slabiji ali me jako bole bradavice ( pogotovo vrh koji je kao upaljen ) . Imala sam napade gladi al sada jedem češće da to regulišem.. Danas 11 dpo me jutros boleo opet stomak malo jače i zadnjih par dana imam kao nekakvu groznicu, kao da mi se temp.povećala. Čitala sam da su neke devojke imale sve to , al kod mene je sve to u manjoj meri. Uffff odužila ja, sorry! DA! i trčkam u wc češće.... Samo se nadam da ne bude glavo moja, odmori, ne umišljaj
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 28.5.2012 21:28:29
|
|
|
|
bestijica
|
evo i ja sam nova e ovako,danas sam bila kod dr i reko je da se jos ne vidi nista al i da je rano,ovulacij mi je bila 23eg,al me grudi bole nenormalno ,malo jajnici i imam blage vrtloglavice,mokrenje svako malo.inace me grudi bolie 3 4 dana pred mens al ovaj put me bole vec 15tak dana pred mens.gladna sma stalno,al dr je reko da sacekamo jos,jel moguce da sma trudna iako se nista ne vidi na UZ a vec me grudi bole uzasno?e da i reko je dr da su mi zlijezde naglasene na grudima i da zbog toga moze biti trudnoca,sta vi mislite?hvalaaaa :**
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 28.5.2012 21:32:44
|
|
|
|
Iva86
|
Heejj, i mene su grudi počele boleti nešto baš brzo nakon O! Nadam se da ćeš ugledati svoju tačkicu na UZ
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 28.5.2012 22:21:13
|
|
|
|
2403991t
|
dobro nam dosle vas dve :) ja sam juce opet radila test i nema druge crtice a kasni mi vec 10 dana, moracu sutra do dr, ali mislim da sam se prehladila, i ja trckaram u wc non stop, temperatura 37 vec 5 dana, a od M ni M :) bas bih volela da sam trudna ali izgleda nije tako javljam vam obavezno :D vama takodje zelim da sto pre ugledate cmok
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 29.5.2012 7:07:59
|
|
|
|
Iva86
|
I ti testovi.. niti im verovati niti ne.. najbolje ići kod doktora pošto ti kasni toliko! Ma sve će biti super. Meni sinoć krenule neke dve, tri braonkaste kapljice pa sam se uplašila malo, danas mi je 25 dc, a dobijam skolski 28mog, a ovulacija je bila skolski 14tog dc.. pa smo mućkali malo daj Bože da smo izmućkali
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 29.5.2012 9:17:53
|
|
|
|
jbojana1980
|
Meni se desavalo da mi kasni toliko dugo, cak i ceo mesec ne dobijem. Mislim da test ne bi pogresio ako toliko kasni. U mom slucaju je sve bilo ok, nisam imala nikakve ciste, nista. Jednostavno, malo povisen insulin, policisticni jajnici i eto ti neredovnih ciklusa. sve se to resi, samo treba krenuti sa analizama. a ta temperatura mislim da je visoka za . Najbolje otici kod dr.
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 29.5.2012 9:51:49
|
|
|
|
Ricola
|
Ivo i Bestijice dobro nam dosle, Ivo to braonkasto sto ti je krenulo, moze se desiti i da je implatacija ploda, sacekaj jos koji dan , uradi test ponovo pogotovo ako je to lazna i ona kao takva traje kratko. Bestijice sve je moguce... Dce Bog da sto pre uglademo sve
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 29.5.2012 16:27:17
|
|
|
|
Iva86
|
Daj Bože Ricola da je to! Evo i danas i ide, al samo malčice, nije strašno.. Držim fige svima nama za , samo treba misliti pozitivno i sve bude ok !
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 10:10:23
|
|
|
|
Iva86
|
Hej drage moje, pisala sam i na temu virak, posto sam ga pila od ovulacije a pre ov.sam pila macinu travu.. Juce mi malo vise izaslo tog braonkastog i bas sam se skenjala, mislila sam da sam dobila i bila sam jako tuzna.. Isla sam kod doktorke i rekla mi da ako se ne produzi za koji dan u menzis da uradim test i dala mi je folnu kis. u tableticama da pijem po jednu dnevno. Pa sad ne znam da li smem da pijem caj i tabletice u isto vreme? Zna li neka? HELP Inace, i dalje me bole bradavice i piskam svaki cas, a jajnici me slabo osetno boluckaju, možda vise i ne..
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 14:12:41
|
|
|
|
Ricola
|
Za virak kazu da se pije stalno, sem u prva tri meseca trudnoce, tako da, dok ne vidis pozitivan test mozes piti virak.
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 14:16:36
|
|
|
|
Yag
|
ja mislim da smes kombinaciju folne i virka jer sam i ja pila a nisam uopste cula da se irak nesme uu prva tri meseca trudnoce
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 14:21:30
|
|
|
|
Ricola
|
Pa navode razlog da su prva tri meseca uvek najrizicnija, pa valjda da se tad sklone svi eventualni uzroci, ali u svakom slucaju isto se kaze da se posle treceg meseca nastavi piti virak, a posle samog porodaja vise od 2 solje dnevno radi lakseg zaceljenja ranice.
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 14:31:22
|
|
|
|
Yag
|
hej nisam znala zato bas korisne inormacije ja imam jos jedno pakovaje virka i sve neznam sta da radim sa njim i eto onda cu da ga cuvam dok se ne porodim a ovko ja razmisljam virak cuva trudnocu i jaca zidove maternice i nevidim razloga zasto ga nebi smele piti opet pitala sam u prvom a cu videti sta mi kau iskusnje zenica
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 15:47:47
|
|
|
|
Ricola
|
Pa da pije se uvek sem prva tri meseca trudnoce.....tako da.....nazdravlje!
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 16:28:12
|
|
|
|
Iva86
|
Hvala vam puno devojčice drage! Znači smem folnu i virak, juhuuuuu
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 16:29:52
|
|
|
|
Yag
|
zene da ne sme se virak u prva tri
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 18:18:05
|
|
|
|
Iva86
|
Ja koliko pročitah ovuda NE sme u prva 3 meseca trudnoće, kasnije sme..
|
|
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 18:27:55
|
|
|
|
Yag
|
NE SME jesil ti trudna ili ne
|
|
RE: Znaci trudnoće II deo 31.5.2012 23:04:45
|
|
|
|
Iva86
|
Hej, heej, saznaću za koji dan, al kažem ti da ovde na forumu čitah više puta da na početku, ta 3 meseca ne treba rizikovati.. ko će ga znati, pitaj ti dr.šta ti kaže u tvom slučaju, tako je najbolje. pravo da ti kažem, meni tri dana išlo taj braonkasti iscedak i danas mi uopšte nije išlo, tj.nešto jutros malo al kao razvodnjeno... jaoooo ko će ga znati šta je , a sutra dan treba da dobijem, tj. NE dobijem
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?