Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:26:36
|
|
|
|
Cuftas
|
Daco ti si danas nas heroj. Ne znam sta se vidi na snimku, ali su ti lepo i rekli da sacekas da ti tvoj doktor protumaci.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:35:39
|
|
|
|
daca77
|
Ok.drage...izvadicu ga i odoh na spavanje...laku noc!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 11:04:00
|
|
|
|
daca77
|
Jos uvek me ne zovu sa klinike da mi procitaju snimak A sada se prisecam...dr me pred odlazak izljubi- mogu da zamislim koju sam facu slozila, onako osamucena od anestezije
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 14:30:36
|
|
|
|
Ricola
|
Hhah dusa mala, daciii ne brini bice sve ok, sam ti je rekao da nisu zapuseni, sve se da resiti... Ne brigaj mnogo bice i kod tebe
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 14:34:11
|
|
|
|
Meisje
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Jos uvek me ne zovu sa klinike da mi procitaju snimak A sada se prisecam...dr me pred odlazak izljubi- mogu da zamislim koju sam facu slozila, onako osamucena od anestezije Ju Daco,kakva je to HSG bas specijalan tretman:)))
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 16:37:34
|
|
|
|
daca77
|
Jao...drage...u Le su mi procitali drugacije snimak : levi jajovod u ampularnom delu zapusen i ne propusta kontrast desni jajovod se vidi celom duzinom i evidentno propusta kontrast u peritubarne priraslice. I sta cu ja da radim, drage moje...uh...jos mi zuji u usima... Jedino je sa matericom i endometrijumom sve ok.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 16:46:31
|
|
|
|
maksmin
|
Ne ocajavaj Daco!!! ne razumem se puno u tematiku, pa ne mogu strucno nista da ti kazem, ali ovako laicki dok je uredu materica i endometrijum bice bebe!!! Glavu gore!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 16:47:25
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, draga... ali
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 16:50:40
|
|
|
|
Meisje
|
Tako je,slazem se sa Maksim,cekaj da vidimo sta ce ove nase strucne RR-ajke da kazu,nemoj da budes tuzna,vazno je otkriti problem!!!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 17:04:53
|
|
|
|
maksmin
|
podrske. razumem da si , nacice se neko resenje!!! odmori se malo, pa u nove pobede!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 17:07:55
|
|
|
|
daca77
|
Mei, ovoga sam se i bojala...samo mi je med.sestra prosledila mail-om izvestaj i sada ne znam sta dalje?! Moracu da zovem i verovatno zakazem konsultacije... Danas nesto malo preturala po netu i pocinjem da se okrecem travarima...vidim da pominju mast Genital...ne znam da li je to neka koristila?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 17:32:45
|
|
|
|
Maslacak15
|
Daco draga , kako si uopste uspela da dobijes misljenje iz lleskovca? Jesi vec njihov pacijent ili je moguce samo tako ih konsultovati da protumace HSG snimak ? Pitam zbog najbolje drugarice.... Moj ti je savet da potrazis i trece misljenje. Naime ako su u pravu onda su sanse da zatrudnis prirodno smanjene. Ocigledno zapusena strana otpada skroz.Problem je sto i prohodna strana ako ima izrazene priraslice, moze da iima ogranicenu peristaltiku (tj kretanje, tube se kontrahuju,i da bude isto nefunkcionalna iako propusta kontrast. Tuba mora da bude u odredjenom polozaju, proksimalni deo priljubljen uz jajnik i da budu ok uslovi da se spermatozoidi popnu i da se oplodi jajna celija. Oplodnja se dogadja u tubi!! E sad HSG ima svojih ogranicenja. To je samo snimak. Snimak moze da pogresi. Tj onaj ko tumaci moze da pogresi. Mozda je ta druga tuba dovoljno prohodna... Zato bih ti preporucila da konsultujes jos nekog. Postoji opcija da ides na laparoskopiju, ako ti to lekar preporuci. Tim postupkom, koji je operativan mogu da se uklone priraslice a i da se odcepe jajovodi u mnogo slucajeva. Ja iskreno ne verujem u mogucnost, trava da pomognu kod anatomskis stvari kao sto su zapuseni jajovodi i priraslice. Mozes da proobas ali nemoj mnogo da ocekujes. U svakom slucaju budi jako vredna ovaj mesec, ako je ta jedna tuba okk sanse da zatrudnis mogu biti znatno vece u naredna tri ciklusa. Ponekad ih kontrast "procisti" ili je to bar objasnjenje. Imamo nekoliko trudnica koje su zatrudnele posle HSG a. Puno puno te pozdravljam i nemoj da ocajavas. Za sve postoji resenje.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 17:35:28
|
|
|
|
hanka
|
Za levi mi je jasno ali za desni jajovod nije,msm cim pise da propusta kontrast mislim da je ok .Mozda predloze laparaskopiju ili neku terapiju.Uglavnom resava se ,ne brini i ne panici Maslacak je opsirnija Ozbiljno ti pisem ne se sekiraj,ako je desnu str produvao kontrast navijamo da folikul bude na desnoj strani za matericu i endometrijum Sto se tice Speba mislim da su dobri oko citanja rezultata,mada proveri kod svog u Ni cisto da vidis da li ce se misljenja poklopiti.Znas i sama koliko sam ja jurila a svi mi rekli isto
< Poruku je uredio hanka -- 30.5.2012 17:40:38 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 17:41:27
|
|
|
|
Maslacak15
|
moze da bude ali ne mora da znaci da je desni ok. Kao sto rekoh, priraslice mogu da ometaju tubu u funkciji. Ovo znam sigurno jer radim na toj temi profesionalno. Moguce je da je desna strana 100% funkcionalna ( daj boze !) ali moze i da bude 100% nefunkiconalna. Ali verujem da laparoskopija moze da pomogne. Zato bih ja potrazila jos necije misljenje i savet sta dalje. ....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 17:49:44
|
|
|
|
hanka
|
Pa ja se zato i cudim za desni,nadam se da ce to protumaciti i opsirnije objasniti Daci.Nadam se da je dobar
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 17:59:28
|
|
|
|
daca77
|
Maslacak, Hanka, divne ste i velika podrska, u ovom trenutku... Da, Maslacak-ja sam pacijent dr u Spebo. Videcu sta ce mi predloziti, ali isto tako moracu od njih da trazim da mi vrate snimak kako bih ga pokazala jos nekom dr, ovde u Nisu. Posto sam 2008.god.imala operaciju endometrioze sa mnostvo priraslica, ovako nesto sam bila spremna i da cujem. Ali, sta je tu je...idemo dalje Ono sto je tragicno, to je da mi desni jajnik bas bas slabo radi, jer se nakon ove operacije spustio i skoro svakog meseca mi je na levom jajniku dominantni folikul.
< Poruku je uredio daca77 -- 30.5.2012 18:00:54 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 18:16:19
|
|
|
|
Maraj
|
Daco, samo polako, nemoj paniciti pre vremena. Vazno da je ta desna strana bar malo prohodna, pa bice valja u naredna 3 meseca jedan folikul na tom jajniku... ...mene tek hsg ceka...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 19:00:32
|
|
|
|
daca77
|
upravo sam primila mail jednog dr, koji takodje vidi da je jedna strana-ne navodi koja, prohodna, ali mu je izuzetno cudan polozaj materice. Kaze da je strasno pomerena u desnu stranu . To ni jedan od ovoliko silnih dr mi nije pomenuo
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 19:06:02
|
|
|
|
degu
|
Daco ne opterećuj se dalje, u Spebu će ti reći šta i kako. Kao što su devojke rekle možda može laparoskopski da se sredi, a uvek postoji opcija VTO. Nemoj da očajavaš dok god postoji opcija
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 30.5.2012 21:44:40
|
|
|
|
micaubica
|
daco nemoj da ocajavas!!!! bitno je da jos uvek imas opcija...a i ogromne su sanse da zatrudnis posle HSG-a!!! navijam da nam se vec sledeceg meseca javis sa
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.5.2012 0:18:26
|
|
|
|
17 joka
|
daco,draga nemoj se mnogo opterecivati sve se da popraviti,mislim da ce trebati laparoskopija ili nesto drugo,samo polako resice se,bice brzo
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.5.2012 7:23:51
|
|
|
|
daca77
|
joko, a bas nisam za laporaskopiju ...verovatno cu se odmah odluciti za VTO
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.5.2012 7:33:09
|
|
|
|
maca821
|
Daco neću ponavljati, devojke su ti sve rekle, bitno je samo da je problem pronađen, rešiće se. Šaljem ti veliki
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.5.2012 7:56:17
|
|
|
|
Maraj
|
Daco, ja sam imala laparaskopiju. Naravno, ne tim povodom vec zbog zdravstvenih razloga. Nista strasno. Bile su sa mnom u sobi devojke koje su dosle zbog istog razloga kao i ti. Ja bih ti pre preporucila laparaskopiju. Prirodno ces zatrudneti, neces piti hormone... Veca je verovatnoca da tako zatrunis-prirodno nego sa vto. To je moje misljenje, naravno ti se posavetuj sa tvojim dr.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 31.5.2012 8:03:46
|
|
|
|
daca77
|
maco, Maraj ...bas vas smorih ovih dana . Maraj, a ne radi se transvaginalno, nego preko stomaka?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?