|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda (HSG)
29.5.2012 21:26:36   
Cuftas
Daco user posted image ti si danas nas heroj. Ne znam sta se vidi na snimku, ali su ti lepo i rekli da sacekas da ti tvoj doktor protumaci.

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 2076
29.5.2012 21:35:39   
daca77
Ok.drage...izvadicu ga i odoh na spavanje...laku noc!

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 2077
30.5.2012 11:04:00   
daca77
Jos uvek me ne zovu sa klinike da mi procitaju snimakuser posted image
A sada se prisecam...dr me pred odlazak izljubi- mogu da zamislim koju sam facu slozila, onako osamucena od anestezijeuser posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2078
30.5.2012 14:30:36   
Ricola
Hhah dusa mala, daciii ne brini bice sve ok, sam ti je rekao da nisu zapuseni, sve se da resiti...
Ne brigaj mnogo bice i kod tebe user posted image

"Žena stoji, kao kapija, na izlazu kao i na ulazu ovog sveta."
Ivo Andrić

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2079
30.5.2012 14:34:11   
Meisje

IZVORNA PORUKA: daca77

Jos uvek me ne zovu sa klinike da mi procitaju snimakuser posted image
A sada se prisecam...dr me pred odlazak izljubi- mogu da zamislim koju sam facu slozila, onako osamucena od anestezijeuser posted image

Ju Daco,kakva je to HSGuser posted image user posted image bas specijalan tretman:)))

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2080
30.5.2012 16:37:34   
daca77
Jao...drage...u Le su mi procitali drugacije snimakuser posted image :
levi jajovod u ampularnom delu zapusen i ne propusta kontrastuser posted image user posted image user posted image
desni jajovod se vidi celom duzinom i evidentno propusta kontrast u peritubarne priraslice.
I sta cu ja da radim, drage moje...uh...jos mi zuji u usima...user posted image
Jedino je sa matericom i endometrijumom sve ok.

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 2081
30.5.2012 16:46:31   
maksmin
Ne ocajavaj Daco!!! ne razumem se puno u tematiku, pa ne mogu strucno nista da ti kazem, ali ovako laicki dok je uredu materica i endometrijum bice bebe!!!

Glavu gore!!! user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2082
30.5.2012 16:47:25   
daca77
Hvala, draga...user posted image aliuser posted image

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 2083
30.5.2012 16:50:40   
Meisje
Tako je,slazem se sa Maksim,cekaj da vidimo sta ce ove nase strucne RR-ajke da kazu,nemoj da budes tuzna,vazno je otkriti problem!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maksmin)
Direktna veza do poruke: 2084
30.5.2012 17:04:53   
maksmin
user posted image podrske. razumem da si user posted image , nacice se neko resenje!!! odmori se malo, pa u nove pobede!

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2085
30.5.2012 17:07:55   
daca77
Mei, ovoga sam se i bojala...samo mi je med.sestra prosledila mail-om izvestaj i sada ne znam sta dalje?!user posted image
Moracu da zovem i verovatno zakazem konsultacije...
Danas nesto malo preturala po netu i pocinjem da se okrecem travarima...vidim da pominju mast Genital...ne znam da li je to neka koristila?user posted image

(odgovor članu Meisje)
Direktna veza do poruke: 2086
30.5.2012 17:32:45   
Maslacak15
Daco dragauser posted image ,
kako si uopste uspela da dobijes misljenje iz lleskovca? Jesi vec njihov pacijent ili je moguce samo tako ih konsultovati da protumace HSG snimak ? Pitam zbog najbolje drugarice.... Moj ti je savet da potrazis i trece misljenje. Naime ako su u pravu onda su sanse da zatrudnis prirodno smanjene. Ocigledno zapusena strana otpada skroz.Problem je sto i prohodna strana ako ima izrazene priraslice, moze da iima ogranicenu peristaltiku (tj kretanje, tube se kontrahuju,i da bude isto nefunkcionalna iako propusta kontrast. Tuba mora da bude u odredjenom polozaju, proksimalni deo priljubljen uz jajnik i da budu ok uslovi da se spermatozoidi popnu i da se oplodi jajna celija. Oplodnja se dogadja u tubi!! E sad HSG ima svojih ogranicenja. To je samo snimak. Snimak moze da pogresi. Tj onaj ko tumaci moze da pogresi. Mozda je ta druga tuba dovoljno prohodna... Zato bih ti preporucila da konsultujes jos nekog.
Postoji opcija da ides na laparoskopiju, ako ti to lekar preporuci. Tim postupkom, koji je operativan mogu da se uklone priraslice a i da se odcepe jajovodi u mnogo slucajeva.

Ja iskreno ne verujem u mogucnost, trava da pomognu kod anatomskis stvari kao sto su zapuseni jajovodi i priraslice. Mozes da proobas ali nemoj mnogo da ocekujes. U svakom slucaju budi jako vredna ovaj mesec, ako je ta jedna tuba okk sanse da zatrudnis mogu biti znatno vece u naredna tri ciklusa. Ponekad ih kontrast "procisti" ili je to bar objasnjenje. Imamo nekoliko trudnica koje su zatrudnele posle HSG a. Puno puno te pozdravljam i nemoj da ocajavas. Za sve postoji resenje.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2087
30.5.2012 17:35:28   
hanka
Za levi mi je jasno ali za desni jajovod nije,msm cim pise da propusta kontrast mislim da je ok user posted image .Mozda predloze laparaskopiju ili neku terapiju.Uglavnom resava se ,ne brini i ne panici user posted image
Maslacak je opsirnija user posted image

Ozbiljno ti pisem ne se sekiraj,ako je desnu str produvao kontrast navijamo da folikul bude na desnoj strani
user posted image za matericu i endometrijum
Sto se tice Speba mislim da su dobri oko citanja rezultata,mada proveri kod svog u Ni cisto da vidis da li ce se misljenja poklopiti.Znas i sama koliko sam ja jurila a svi mi rekli isto

< Poruku je uredio hanka -- 30.5.2012 17:40:38 >

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2088
30.5.2012 17:41:27   
Maslacak15
moze da bude ali ne mora da znaci da je desni ok. Kao sto rekoh, priraslice mogu da ometaju tubu u funkciji. Ovo znam sigurno jer radim na toj temi profesionalno. Moguce je da je desna strana 100% funkcionalna ( daj boze !) ali moze i da bude 100% nefunkiconalna. Ali verujem da laparoskopija moze da pomogne. Zato bih ja potrazila jos necije misljenje i savet sta dalje. ....

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2089
30.5.2012 17:49:44   
hanka
Pa ja se zato i cudim za desni,nadam se da ce to protumaciti i opsirnije objasniti Daci.Nadam se da je dobar user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 2090
30.5.2012 17:59:28   
daca77
Maslacak, Hanka, divne ste i velika podrska, u ovom trenutku...user posted image
Da, Maslacak-ja sam pacijent dr u Spebo. Videcu sta ce mi predloziti, ali isto tako moracu od njih da trazim da mi vrate snimak kako bih ga pokazala jos nekom dr, ovde u Nisu.
Posto sam 2008.god.imala operaciju endometrioze sa mnostvo priraslica, ovako nesto sam bila spremna i da cujem. Ali, sta je tu je...idemo daljeuser posted image
Ono sto je tragicno, to je da mi desni jajnik bas bas slabo radi, jer se nakon ove operacije spustio i skoro svakog meseca mi je na levom jajniku dominantni folikul.user posted image

< Poruku je uredio daca77 -- 30.5.2012 18:00:54 >

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 2091
30.5.2012 18:16:19   
Maraj
Daco, samo polako, nemoj paniciti pre vremena. Vazno da je ta desna strana bar malo prohodna, pa bice valja u naredna 3 meseca jedan folikul na tom jajniku... ...mene tek hsg ceka...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2092
30.5.2012 19:00:32   
daca77
upravo sam primila mail jednog dr, koji takodje vidi da je jedna strana-ne navodi koja, prohodna, ali mu je izuzetno cudan polozaj materice. Kaze da je strasno pomerena u desnu stranuuser posted image . To ni jedan od ovoliko silnih dr mi nije pomenuouser posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2093
30.5.2012 19:06:02   
degu
Daco ne opterećuj se dalje, u Spebu će ti reći šta i kako. Kao što su devojke rekle možda može laparoskopski da se sredi, a uvek postoji opcija VTO. Nemoj da očajavaš dok god postoji opcija user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2094
30.5.2012 21:44:40   
micaubica
daco nemoj da ocajavas!!!! bitno je da jos uvek imas opcija...a i ogromne su sanse da zatrudnis posle HSG-a!!!
navijam da nam se vec sledeceg meseca javis sa user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 2095
31.5.2012 0:18:26   
17 joka
daco,draga nemoj se mnogo opterecivati sve se da popraviti,mislim da ce trebati laparoskopija ili nesto drugo,samo polako resice se,bice brzouser posted image

Što duže čekaš na nesto , više ceniš kad to dobiješ.Jer sve što je vredno imati ....VREDNO JE I ČEKATI...

(odgovor članu micaubica)
Direktna veza do poruke: 2096
31.5.2012 7:23:51   
daca77
joko, a bas nisam za laporaskopijuuser posted image ...verovatno cu se odmah odluciti za VTOuser posted image

(odgovor članu 17 joka)
Direktna veza do poruke: 2097
31.5.2012 7:33:09   
maca821
Daco neću ponavljati, devojke su ti sve rekle, bitno je samo da je problem pronađen, rešiće se. Šaljem ti veliki user posted image

Umesto što bih davala sebi razloge zbog kojih ne mogu,dajem sebi sve moguće razloge zbog kojih MOGU…

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 2098
31.5.2012 7:56:17   
Maraj
Daco, ja sam imala laparaskopiju. Naravno, ne tim povodom vec zbog zdravstvenih razloga. Nista strasno. Bile su sa mnom u sobi devojke koje su dosle zbog istog razloga kao i ti. Ja bih ti pre preporucila laparaskopiju. Prirodno ces zatrudneti, neces piti hormone... Veca je verovatnoca da tako zatrunis-prirodno nego sa vto. To je moje misljenje, naravno ti se posavetuj sa tvojim dr.

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 2099
31.5.2012 8:03:46   
daca77
maco, Marajuser posted image ...bas vas smorih ovih danauser posted image .
Maraj, a ne radi se transvaginalno, nego preko stomaka?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Praćenje ovulacije - ovulacijski testovi
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću ovulacijskih testova?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here