Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:02:03
|
|
|
|
sandrasrki
|
Dobro jutro.Nadam se da cu i ja tako dobro proci.Ja treba da raqdim u Frontu sa opstom anestezijom.Mene je najvise strah rezultata posto jedan jajnik nemam ceo. Nadam se da ce sve biti ok
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:09:24
|
|
|
|
daca77
|
Sandra, a zar to nije analgezija? Ne brini, nema to veze sa jajnicima...ovde su bitni jajovodii njihova prohodnost.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:10:26
|
|
|
|
zmajče
|
dacili opušteno ako je sa anestezijom još i bolje a nadamo se super rezultatu, misli pozitivno. Meni su bili rezultati istog dana rećiće ti oni.AJ sa srećom
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:11:32
|
|
|
|
daca77
|
zmajce, hvala... Radim u analgeziji, ali ne znam za koliko ce biti gotovi rezultati
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:12:02
|
|
|
|
zmajče
|
na HSG se gledaju i jajnici i kako kontrast prolazi kroz njih ne samo jajovodi
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 8:12:55
|
|
|
|
daca77
|
E to nisam znala
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 10:04:58
|
|
|
|
m@j@25
|
pa zar kontrast ne prolazi kroz jajovode a ne kroz jajnike, valjda se gleda prohodnost jajovoda
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 10:09:55
|
|
|
|
ivannna
|
da,mislim da se gleda prohodnost jajovoda,kroz njih treba da prodje taj kontrast!i to se gleda na onom snimku
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 10:12:46
|
|
|
|
daca77
|
Uh...da li ce moci kod mene, posle svega?! A juce me zvali sa klinike i umalo da mi odloze snimanje...na kraju, ipak nekako ostao isti termin. Ne mogu 1000x da se psihicki pripremam
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 12:30:22
|
|
|
|
malenac76
|
kontrast prolazi kroz maternicu i jajovode, ne kroz jajnike daco drzim figeeee
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 12:43:21
|
|
|
|
daca77
|
Hvala, malenac
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 14:46:10
|
|
|
|
sandrasrki
|
Meni su rekli da se to radi u totalnoj koja traje jedan sat. A kakva je to anastezija sto si ti radila
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 15:04:18
|
|
|
|
sandrasrki
|
Jos nesto sam htela pitati.Kolike su sanse za zacace ako je rezultat spermograma RETKI SPERMATOZOIDI.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 18:17:51
|
|
|
|
degu
|
Daco javljaj rezultate Sandrasrki ja sam radila u kratkotrajnoj intravenskoj anesteziji, svega 10-ak minuta spavaš i sve jako brzo i bezbolno prođe. Ne znam kakav je to tačno nalaz retki spermatozoidi, ponovite nalaz u drugoj laboratoriji, morate imate parametre: broj, pokretljivost, morfologija. U svakom slučaju dijagnoza nije baš dobra, morate posetiti urologa, da odredi terapiju pa da se popravi situacija kolko god da je moguće.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 19:22:05
|
|
|
|
Maraj
|
daco
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:33:03
|
|
|
|
daca77
|
Drage, ja prezivela Sve je super proslo, anestezija delovala, a verovatno jos uvek, ali ne znam rezultate. Naime, dr koji je radio snimanje mi je saopstio da nece da se upusta tumacenje, da to prepusta dr u Spebu, ali da jajovodi nisu zapuseni, vec suzeni. Misli da ce mi predloziti laparoskopiju Evo kako izgleda snimak, pa ako neka zna da ih prokomentarise i drugi snimak
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:36:23
|
|
|
|
malenac76
|
daco drago mi je da je proslo bezbolno kod mene je snimak izgledao drugacije pa ne znam kako da gledam ..ove vijugice su jajovodi pa dobro ako i bude trebala laparo nije ni to tako strasno pogotovo ako ce rijesiti problem - ako ga ima. kad ides kod dr da protumaci nalaz?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:42:23
|
|
|
|
daca77
|
Ne znam ni ja malenac Snimak sam ostavila u SPEBO i javice mi rezultat , sutra posle 12h . A ugurali mi neki tampon od gaze, pa prosto ne mogu da sedim
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:50:31
|
|
|
|
micaubica
|
daco drago mi je da je sve proslo!! javljaj sutra rezultate,navijam da sve bude ok!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 20:51:15
|
|
|
|
nata11
|
Daco odmaraj pa ocekujem za neki dan od tebe detaljan opis posto sam se odlucila da radim u istoj ustanovi.
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:00:39
|
|
|
|
degu
|
Ni ja ne kontam snimak, al važno je da nisu zapušeni i da si konačno ovo obavila
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:07:02
|
|
|
|
daca77
|
Hvala vam puno, ali rezultate cu tek cuti...nekoliko puta sam ga pitala jesu li zapuseni, odgovorio mi je da nije, ali da ce dr moj procitati snimak . Ostaje mi da se strpim do sutra...A ovaj tampon ne znam kada da izvadim...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:09:13
|
|
|
|
degu
|
Daco mislim da možeš da ga izvadiš i da staviš uložak, ja taj tampon nisam ni imala.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:10:12
|
|
|
|
hanka
|
Daco konacno si zavrsila cuveni hsg Snimak ne umem da protumacim javi sutra rezultate Izvadi tampon slobodno
< Poruku je uredio hanka -- 29.5.2012 21:13:38 >
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 29.5.2012 21:14:58
|
|
|
|
malenac76
|
ni ja nisam imala nikakav tampon..bila mi je dovoljna vatica jer je bilo samo malo sukrvice ..slobodno to izvadi
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?