Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:01:22
|
|
|
|
crazymama
|
flasica tecnosti je 1litar, a za sterilizaciju se sipa pola cepa na litar vode, meni deluje kao izdasno :) ne znam koliko je otrovno, pretpostavljam da je bezbedno kad se ispere pod mlazom vode, ipak su u pitanju bebe... njome mogu da se sterilisu i igracke i glodalice za zube, zvecke, cak i voce...
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:11:55
|
|
|
|
peca
|
Zavisi koju ciniju izaberes, ako sterilises u kofi od 5l. ne isplati ti se Ja sterilisem u ciniji od miksera, stanu mi dve velike aventove flasice sa sve cuclama, poklopcima, i dudom iz opstine, a nekad se usunja i manja od 120ml.za vodu, uglavnom ih trpam dve po dve... Sipam oko litar ipo vode, i malo vise od te jedne merice, ta tecnost moze da se koristi naredna 24h. tako da po ceo dan buckas flasice u to, pa bi se valjalo zameniti a i ne mora Meni flasa traje oko mesec dana, mozda i jace, nemam pojma, nisam obracala paznju, sve zavisi od tebe Ne ispiram nista posebno, samo predjem vodom spolja i iznutra, ne zalivam ih 3 dana CM - E JESI KRALJICA (ketler je zakon za caj rucak, bebu, sve... ali sam ja kupila dva nova za 600din. da sam znala da ti treba pih uzela bi tri, sigurno si ga platila vise ) Mozes da pozajmis i baki da sterilise protezu
< Poruku je uredio peca -- 28.5.2012 23:13:26 >
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:13:11
|
|
|
|
slavica.
|
Ma da,i pretpostavljam da nije stetno,jer je namenjeno bebama,ali ajde da pitam... A koliko dugo se ispira? Samo se probucka,ili? Verujem da su moja pitanja verovatno nekom glupa,ali sta cem kad ne znaaam!!! }
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:13:35
|
|
|
|
Sanchy
|
Ali ako isperem pod mlazom vode,to meni vise nije sterilno?...voda nam je punaaa kamenca a mislim i da se na budj oseca,uzasna,e sad ako tako flasice ostavim da se suse opet ce imati te fleke od kamenca a ako obrisem krpom to mi tek vise nije sterilno???
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:14:35
|
|
|
|
peca
|
Slavice, verovatno je moj post izasao kasnije Nisu glua pitanja, simpaticna su, ja dok sam bila trudna nisam znala ni sta je flasica, a ni kad sam se porodila Sancy nema fleka, kao nove su, ja tako radim, a svako ce izabrati sta mu najvise odgovara Ako cemo pravo, ni sterilizator nije sterilan kad mu skines poklopac
< Poruku je uredio peca -- 28.5.2012 23:16:13 >
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:28:10
|
|
|
|
VVVV
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Ali ako isperem pod mlazom vode,to meni vise nije sterilno?...voda nam je punaaa kamenca a mislim i da se na budj oseca,uzasna,e sad ako tako flasice ostavim da se suse opet ce imati te fleke od kamenca a ako obrisem krpom to mi tek vise nije sterilno??? Koliko prljavstine ima u suvoj materiji iz vode toliko ima i u vazduhu i u svemu sto dete pipne. Pa i nije prirodno da bebino okruzenje bude potpuno sterilnim.
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:29:12
|
|
|
|
crazymama
|
kakvi su to ketleri dva za 600din? platio ga muz 3000 i nesto, gorenje... a tecnost za sterilizaciju je u rk leto 700 i nesto din... jeste videle one mini sterilizatore samo za varalice? mnogo su slatki, ali skupi, 2000 i nesto su.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:29:46
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja to vise razmisljam naglas,iskreno ne daju mi se pare za taj sterilizator koji cu koristiti tri cetiri meseca,ali u njega sipas malo vode i on sterilise snagom pare,,,ne znam ni ja,ta ideja sa tecnoscu mi se stvarno dopala ali cim ja posle toga opet upotrebim cesmovacu ili krpu da obrisem to vise nije sterilno?....nemam pojma ,videceu sta cu na kraju...pratim sta piset_e pa cu odluciti na kraju...VVV normalno da nije,sto postotna sterilizacija prvo ne postoji a drugo nije ni dobra kada smo okruzeni mikroorganizmima ali ovde je prica sta je najadekvatnija sterilizacija u tim prvim mesecima,....
< Poruku je uredio Sanchy -- 28.5.2012 23:36:10 >
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:35:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Sterilise visokom temperaturom. Nije poenta da to bude kao da ces time da operises, nego da nema ostataka od mleka, da se uniste ono sto detetu moze da izazove neku bolest,...a ne svako zrnce prasine. Nista detetu nece biti ni od par kapi cesmovace kojom ce se oprati stvari. Pa sta ces kada duda padne na pod. Prvo ces je pod cesmu, a posle dva meseca ces samo da dunes u nju Mi se zezamo i te stvari zovemo tiha imunizacija.
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:43:30
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: minavb Drugari, ja imam skoro dve cele kutije tabletica za hladnu sterilizaciju. Rok im je do 2013. Kome treba? Jel treba nekome?
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:43:53
|
|
|
|
Anoniman
|
A uz sve to, svako veče će da se napije česmovače dok se kupa.
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:45:43
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: minavb Drugari, ja imam skoro dve cele kutije tabletica za hladnu sterilizaciju. Rok im je do 2013. Kome treba? Jel treba nekome? a sto smrde te tablete?
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:48:36
|
|
|
|
minavb
|
Mene je nerviralo sto posuda na mojoj radnoj povrsini-serpa sa vodom i tecnoscu za sterilizaciju i posuda sa poklopcem u koju sam odlagala sterilisane flasice posle ispiranja, da se cede, oprane flasice pred sterilizaciju... Smaralo me i to sto, uvece kad vanja zaspi, moram da operem flasice, pa onda da ih potapam u tecnost, pa cekam odredjeno vreme, pa ispiram, pa redjam na susenje, pa skidam sa vlazne krpe... Meni je stvarno sterilizator resio problem. Poredjam, ukljucim i odem da spavam. Sterilizator se sam iskljuci a flasice ostanu zasticene do upotrebe.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:49:38
|
|
|
|
Sanchy
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr A uz sve to, svako veče će da se napije česmovače dok se kupa. Pa onda dobro,sto uopste sterilisati ako je tako-lepo operemo pod cesmu i cao zdravo...ne razumem poentu,treba li sterilisati u prvim mesecima ili ne???
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:50:33
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: crazymama IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: minavb Drugari, ja imam skoro dve cele kutije tabletica za hladnu sterilizaciju. Rok im je do 2013. Kome treba? Jel treba nekome? a sto smrde te tablete? Hlor. Meni to smrdi.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:52:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Sterilise visokom temperaturom. Nije poenta da to bude kao da ces time da operises, nego da nema ostataka od mleka, da se uniste ono sto detetu moze da izazove neku bolest,...a ne svako zrnce prasine. Nista detetu nece biti ni od par kapi cesmovace kojom ce se oprati stvari. Pa sta ces kada duda padne na pod. Prvo ces je pod cesmu, a posle dva meseca ces samo da dunes u nju Mi se zezamo i te stvari zovemo tiha imunizacija.
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:56:28
|
|
|
|
Sanchy
|
Ko ima neki sterilizator a da nije aventov cija je cena blagi uzass i da je zadovoljan?
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:57:02
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr A uz sve to, svako veče će da se napije česmovače dok se kupa. Moje dete ovo redovno radi, gucne malo vode iz camcica
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 23:57:32
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja imam Chicco i super mi je! KLIK
< Poruku je uredio gae_gr -- 29.5.2012 0:01:54 >
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 29.5.2012 0:03:43
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: crazymama IZVORNA PORUKA: lanajelena Nas sterilizator:voda i serpica,nista im nije falilo (po meni jos jedno bacanje para) meni bogami fali, kazem, kao da sam sipala brasno posle prokuvavanja, kad se osuse dude i flasice... a serpica koja je bila crna iznutra (teflonska) je unistena, pobelela skroz i postala hrapava... posle 3 prokuvavanja. probaj sledeci put u tu vodu u kojoj prokuvavas flasice da sipas malo sirceta i javi mi kako je proslo a mozda vide neces ni prokuvavati, sad imas tu " carobnu" tecnost
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 29.5.2012 0:05:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Moja sestra ima chicco i super je. Ja mislim da tu nema greske. Jasam dojila pa sam sterilisala dve flasice kad mi zatreba. Izaberi dve varijante pa vidi kako ces proci sa dojenjem (ako si planirala). Ako ne dojis, pretpostavljam da ces imati koju flasicu vise. Mada ja mislim da je to sve isto, bitno je samo da mozes da strpas u njega flasice koje si planirala. On radi 15 min, toliki je otprilike ciklus, pa ako i ne moze sve da stane sterilisi iz dva puta.
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 29.5.2012 10:01:57
|
|
|
|
peca
|
IZVORNA PORUKA: crazymama kakvi su to ketleri dva za 600din? Moja poznanica se zanima tim malim kucnim aparatima, realno je jedan 600, drugi mi je poklonila Nisu gorenje, ali su super (ne bi ja uzela da je neki krs) A ja sam tecnost platila do sad najvise 586 din. Mozda je poskupela od tad (eto koliko traje hehe) ili tamo gde si kupila malo drze cene IZVORNA PORUKA: minavb Hlor. Meni to smrdi. Joj meni gore smrdi ono mleko sto pije Kad mi podrigne pored nosa... pfff...
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 29.5.2012 10:05:39
|
|
|
|
minavb
|
Jel to znači da želiš tabletice da ti poklonim?
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 29.5.2012 10:07:38
|
|
|
|
peca
|
Ne
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 29.5.2012 10:10:39
|
|
|
|
minavb
|
Ponuda je onda i dalje otvorena.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese.
Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš.
Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija.
Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.
Više >>
Anketa
Imebojana92Lepse ime?Marija (
52%)
Ana (
48%)
Ukupan broj glasova: 67Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!