Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 12:56:10
|
|
|
|
peca
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Nas sterilizator:voda i serpica,nista im nije falilo (po meni jos jedno bacanje para) Meni je to mucenje sa kemencem, to je strasno kakva je nasa voda, i ja sam tako pocela, nisam planirala nista drugo, ali sam ubrzo poludela od kamenca, ovo nije toliko skupo, a traje....I ne puknes odjednom nekoliko hiljada za neki sterilizator, sa kojim neces znati sta ces posle, mislim da je ovo korisnija varijanta, to je bar moje misljenje
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 12:56:12
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena Nas sterilizator:voda i serpica,nista im nije falilo (po meni jos jedno bacanje para) meni bogami fali, kazem, kao da sam sipala brasno posle prokuvavanja, kad se osuse dude i flasice... a serpica koja je bila crna iznutra (teflonska) je unistena, pobelela skroz i postala hrapava... posle 3 prokuvavanja.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:02:04
|
|
|
|
minavb
|
Isti problem. Vrlo brzo sam sa prokuvavanje prešla na tabletice, pa sa tabletica na sterilizator.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:24:38
|
|
|
|
crazymama
|
pa ja bi pre sterilizatora probala sprej, jeftinija varijanta... mada, moja sestra im nije sterilisala skoro uopste, jednom mesecno ako se seti i nista im nije falilo, zdravi, pravi... a sa vodom iz cesme ne znam sta je, primetila sam kamenac i na casama posle pranja u masini za sudove, iako koristim i sjaj i so... cini mi se da je to nesto u poslednje vreme, mozda utanjili sa hlorom...
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:31:46
|
|
|
|
cockic
|
crazy ja odkuvavam povremeno nisam ni svaki put ni kad je bila manja mada ona je imala samo jedan obrok formule do skoro pa sam joj pocela davati i drugi.pa zato ih neodkuvavam cesto a i dudu operem cesto vrelom vodom a odkuvam je jednom u dva dana.perkam je ovako ispod cesme svaki cas. a sto se tice serpe sva mi je bela ali ja je operem povremeno sodom bikarbonom i tako skinem taj kamenac. mada sperilizator je sigurno super stvar ko stalno mora da kuva te flasice ali ja nemam puno obroka pa mi nije strasno za jednom do dva puta.
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:40:29
|
|
|
|
minavb
|
Kamenac nema veze sa hlorom.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:41:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne kapiram kako se koristi ta tecnost
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:49:57
|
|
|
|
peca
|
Ribizla, uzmes nesto, npr ciniju, sipas litar vode i jednu mericu te tecnosti, merica ima na samoj flasi, dve litre vode dve merice itd. Potopis to sto zelis da sterilises i pustis da stoji, npr, cucle pola sata flasice sat, mada mozes i duze ali nema efekta, npr ako zaboravis flasice u tome nije strasno, ali ako zaboravis na plotni moze da bude (a i stedis struju) posle samo malo isperes i gledas kako se sijaju Taj rastvor ti je aktivan 24h. tako da mozes ceo dan da sterilises
< Poruku je uredio peca -- 28.5.2012 13:50:54 >
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:50:43
|
|
|
|
Anoniman
|
E hvala , koliko kosta jedna flasa ?
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:51:24
|
|
|
|
peca
|
oko 500 din. A ovako kako ja koristim, svaki drugi dan, traje fino
< Poruku je uredio peca -- 28.5.2012 13:52:26 >
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:52:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Hvala Peca
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:53:29
|
|
|
|
cockic
|
e pa ja neznam da li je kamenac ili hlor u svakom slucaju bude serpa prasnjasta i soda pomogne
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:56:16
|
|
|
|
crazymama
|
IZVORNA PORUKA: minavb Kamenac nema veze sa hlorom. ispadoh glupa... p.s. peco, kad se sipa tecnost u vodu, stavi se da kuva ili ne..?
< Poruku je uredio crazymama -- 28.5.2012 13:57:56 >
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:58:07
|
|
|
|
minavb
|
Nisi, što bi ti to morala da znaš? Ako prokuvavaš vodu za bebu, opet ćeš imati taj talog na šerpi. Jedino rosa nema nikakav talog, tj suvi ostatak.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 13:59:47
|
|
|
|
cockic
|
crazy ja sam mislila da sam ja pogresila ne ti .mada svi znamo da se voda za bebe odkuvava zbog kamenca. mada ja cesmovacu i nepijem a i ni moja deca.tako da sam mozda pogresila i ja
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 14:05:37
|
|
|
|
peca
|
IZVORNA PORUKA: crazymama IZVORNA PORUKA: minavb Kamenac nema veze sa hlorom. ispadoh glupa... p.s. peco, kad se sipa tecnost u vodu, stavi se da kuva ili ne..? Ma jok bre CM, sipas vodu, sipas tecnost, frknes flajke (hladna sterilizacija) nema nikakve veze sa sporetom i bilo cim, a ja bebi vodu kuvam u ketler, za min prokuvam 1,5 rose i sam se ugasi kad zavrsi, milina Od mog mm sestra zivi u mirijevu i ima macku, macka joj je ladno dobila kamen u bubregu, a i ja sam se patila sa istim dok sam zivela u mirijevu
< Poruku je uredio peca -- 28.5.2012 14:08:38 >
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 14:16:13
|
|
|
|
crazymama
|
ne brini, mi ne pijemo cesmovacu godinama :) odoh da javim muzu da kupi tecnost, pretpostavljam da je ima i po apotekama..?
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 16:08:05
|
|
|
|
VVVV
|
Vidim da se ovde pise o svakakvim iskustvima, a ja cu samo da napisem, da je moje misljenje da sterilizator nije neophodan ako beba sisa. Mi smo ga dobili na koriscenje i ukljucili smo ga mozda 5 puta, jer je do 6 meseci sisala, a flasice smo posle samo prali, nismo ih odkuvavali. U principu je zgodna sprava, ali ne bih ga kupovala. Pozdrav :)
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 17:19:48
|
|
|
|
cockic
|
peco ja nesvati koja je to tecnost pa vala od ove cesmovace nije ni cudo sam se godinama patila sa peskom ja rosu ili bilo koju drugu flasiranu pijem nekih 6 god od kad sam sa mm. sad cesmovacu ne mogu da okusim bas je gadna . petru sam od rodjenja davala rosu,tako sad i leni .
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 20:44:24
|
|
|
|
peca
|
cockic a sta ti konkretno nije jasno ? Imas i sliku na predhodnoj stranici
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 20:49:18
|
|
|
|
cockic
|
e ja nisam citala predhodnu stranu sad videh,sad mi je jasno
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 21:33:36
|
|
|
|
minavb
|
Drugari, ja imam skoro dve cele kutije tabletica za hladnu sterilizaciju. Rok im je do 2013. Kome treba?
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 21:41:08
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ja sam milici sterilisem flasice ovako: flasicu saperem i u nju stavim malo detardzenta,u kuhalu prokljucam vodu,pa sipnem do pola pa unutra stavim cuclu i dolijem preostali vrelu vodu i ostavim do pranja,tj dok se ta voda ne hladne.To sam cula od doktorice da moze i tako..
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 22:47:18
|
|
|
|
crazymama
|
komplikovano :) ja isla u rk leto po tecnost, kupili smo i ketler :)
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 28.5.2012 22:54:34
|
|
|
|
slavica.
|
Citala sam sta ste pisale za tu tecnost za hladnu sterilizaciju,i iskreno,to mi deluje najjednostavnije. Nego...koliko se onda trebaju ispirati flasice ili sta se vec sterilise? Koliko sam razumela,flasica stoji u toj tecnosti pola sata,i onda se ispere pod mlazom vode? Koliko dugo? Ja se sad nesto tripujem da li je ta tecnost otrovna? Mislim,ako ubija bakterije... Verovatno se nepotrebno opterecujem,ali ajde da pitam... I koliko dugo vam traje ta jedna bocica te Chicco tecnosti? I da li postoji jos neka vrsta...?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Od 1 do 5majanenadOcenite od 1 do 5 koliko vam se svidja ime Petra?1 (
26%)
2 (
11%)
3 (
17%)
4 (
13%)
5 (
32%)
Ukupan broj glasova: 259Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!