Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 18:55:52
|
|
|
|
minnica
|
Ne bi ni meni palo na pamet da mi drugarica nije rekla. Inače, sterilisala sam i plastične i staklene flašice i dude i glodalice i kutije za dude, sve redom. Sad to perem u mašini za sudove, pa ne sterilišem više.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 18:56:02
|
|
|
|
Didy
|
Bila sam ubeđena da sam pisala na ovoj temi, ali izgleda da sam pisala o ovome na bogtepitakojoj temi još davno. Nemam sterilizator i nisam ga koristila ni sa jednim detetom. Povremeno sam otkuvala u šerpi. Sa Stefanom češće nego sa Sofijom. Za sve one koje muče bele naslage na flašicama posle iskuvavanja u šerpi - iskuvavala sam u destilovanoj vodi. Flašice su bile kao nove. Imala sam jednu šerpu u kojoj mi je stajala ta destilovana voda koju sam menjala recimo jednom nedeljno. Mislim da sam prvih mesec dana iskuvavala svako veče i onda sam nekoliko puta u toj istoj vodi, a posle sam sipala novu, pa u toj narednih nedelju dana.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:02:00
|
|
|
|
Jole84
|
Didy nemam ni ja ništa protiv tog "starog" načina sterilisanja,ali ajde da koliko toliko olakšam sebi,ono što mi se sviđa je što sterilizator ima poklopac pa su flašice sterilne još 24h dok se ne otklopi,a prilikom iskuvavanja računam da su sterilne sve dok se ne izvade iz vode,dakle ili odmah upotreba ili ponovo iskuvavanje. Ili grešim? Minice super,bitno da može sve,nešto sam u glavi stvorila sliku da bi mi mikrotalasna otopila cucle i igračke
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:07:59
|
|
|
|
Didy
|
Onda ostaviš u poklopljenoj šerpi 24h. Nikoga ne ubeđujem, samo sam iznela svoje mišljenje i iskustvo. Iz ovog ugla, previše sam stvari pokupovala deci, bez dosta toga se moglo, pogotovo što oni to začas prerastu. Sad razmišljam - bolje da smo išli na neko putovanje svi zajedno umesto što sam pare potrošila na razne džidže koje stoje na tavanu i u špajzu sada.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:22:11
|
|
|
|
tijatija
|
ja sam sterilisala bocice i duda u serpi ... sa prvim detetom cesto i sa svakim narednim sve manje nikakvu razliku izmedju prvog i cetvrtog deteta( sto bi mogla na prste da izbrojim koliko sam puta ster) neznam...licno za mene je taj sterilizator glupost
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:23:49
|
|
|
|
bubulence
|
slazem se sa didy, kupuje se mnogo bezpotrebnih stvari, pogotovo za prvo dete. znam nekoliko njih koje su kupile sterilizator ali ga nisu ni koristile... mi smo prvih mesec dana iskuvavali posle svake upotrebe, sledeca dva meseca svako vece a za kasnije se ne secam... u svakom slucaju to nije apsolutno nikakav posao. stavis vodu u serpu, ubacis flasicu, kada prokuva voda iskljucis ringlu. kasnije jos isperes flasicu i gotovo...
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:28:32
|
|
|
|
Olga75
|
i ja sam iskuvaval u serpi sa sodabikarbonom ono malo sto sam ih u pocetku koristila moja zver je samo sisala posle nekih mesec i po dana, dudu nije koristila , iskuvavala sam i silikonske bradavice tako tako da sam kupila sterilizator bacila bih novce mozda da sacekas pa ces videti da li ti je potreban ?
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:29:44
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: bubulence kasnije jos isperes flasicu i gotovo... moram da pitam : cime isperes flasicu ? ja nisam ispirala posle iskuvavanja
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:31:06
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: tijatija .. sa prvim detetom cesto i sa svakim narednim sve manje znas ono " za prvo dete smo kupili toplomer za vodu, sa drugim smo proveravali laktom, trece smo samo ubacivali u vodu, cetvrto verovatno necemo kupati"
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:32:12
|
|
|
|
jole82
|
To i ja htedoh da priupitam Valjda se stvar opere, ispere pa steriliše i koristi.. Ako se ponovo pere ili ispere...onda je sterilizacija bila uzaludna..
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:32:41
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja sam kupila Aventov sterilizator i vrlo sam zadovoljna,on je veliki i sve je odjednom moglo da mi stane ,flasice,cucle,kasicice,u pocetku i silikonske bradavice ,ma sve..cak i danas ga ponekad ukljucim za ove case sa piskom ..odlicna stvar,,nisam za to iskuvavanje,jednom sam kod mame ubacila flasicu u tu vrelu vodu i plastika je promenila boju bukvalno..
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:34:16
|
|
|
|
bubulence
|
olga ja se nisam setila kao didy da iskuvam flasicu u destilovanoj vodi pa da mi ne ostajale one fleke ispirala sam jos u cistoj vodi
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:34:41
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam prvo prala ferijem da ih razmastim i isprala i onda u kljucalu vodu nisu promenile boju jer sam koristila destilovanu vodu a promenile su verovatno zbog kamenca ako je bila voda iz cesme i obavezno sam stavljala sodabikarbonu i nismo nikad imali soor
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:37:09
|
|
|
|
tijatija
|
IZVORNA PORUKA: bubulence IZVORNA PORUKA: tijatija .. sa prvim detetom cesto i sa svakim narednim sve manje znas ono " za prvo dete smo kupili toplomer za vodu, sa drugim smo proveravali laktom, trece smo samo ubacivali u vodu, cetvrto verovatno necemo kupati" tako nekako
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:37:25
|
|
|
|
Maslacak15
|
Naravno da se ne ispira osim ako to cime se ispira nije sterilna tecnost. Inace je sterilizacija bespredmenta. Jam koristila isto koristila Aventom sterilizator i odlicno me posluzio. Posle 6 og meseca kad su krenuli da puze i skupljaju sto sta po kuci, ukinula sam sterilisanje posto po meni nema nikakvog smisla. Ja da sterilisem flasice a oni da se se zavlace po coskovima i trpaju u usta sve sta im dodje u sake. Za prva tri meseca zivota mislim da je sterilizacija svrsishodna.
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:41:25
|
|
|
|
Sanchy
|
Moguce da je bila iz cesme,ne secam se vise,uglavnom se meni to nije dopalo,normalno pre sterilizatora dobro operem ,kupovala sam biljni deterdzent za sudove Elisa,kao da izbegnem i hemiju ,pa sve u sterilizator,,takodje,nikad sor,,ima sad i Reerov sterilizator,upola je jeftiniji od Aventovog a koliko vidim iste je velicine,isto na paru,pa ko razmislja o kupovini cisto da spomenem..Imam neke aparate istog proizvodjaca i zadovoljna sam skroz..i da dodam najvise sam sterilisala zbog tih ostataka mleka jer mi je receno da su te bakterije najgore i mogu da izazovu dijareju kod dece a onda to povlaci i svasta jos nesto,bez obzira sto operem psihicki sam bila mirnija jos i kad sterilisem ..
< Poruku je uredio Sanchy -- 25.3.2014 19:46:04 >
Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 19:42:01
|
|
|
|
bubulence
|
nama je patronazna rekla da tako radimo pa smo je poslusali, nisam ni razmisljala da nema svrhe ukoliko isperem vodom. mada hvala Bogu, nikada nije bilo apsolutno nikakvih problema.
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 21:38:56
|
|
|
|
Trcosava
|
Jole 84, draga, sačekaj prvo da vidiš da li će ti uopšte i trebati sterilizator. Ako ćeš dojiti, koja je poenta sterilizatora? U slučaju da ne budeš imala mleka, onda misli o sterilizatoru. Prvo sam se akala sa kuvanjem dok mi nije preselo. Pošto smo dobili mikrotalasnu, kupili smo nn stelizator za mt. Ana cucle skoro da nije ni koristila, tako da mi je služio za sterilisanje flašica i cucli za flašice. Kupovali smo one bolje bez bpa plastične jer uopšte nisam htela da razmišljam šta ako padne na pod staklena flašica. Bejah zadovoljna tim za mt.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 25.3.2014 21:47:46
|
|
|
|
Sanchy
|
Ja sam dojila pa mi je trebao sterilizator jer sam koristila i pumpicu pa je i nju trebalo sterilisati i flasice ,ostavljala svoje mleko kad idem negde,flasica za vodu,davala sam mu vodu jer je bilo 37 stepeni napolju kada se rodio,vrelo leto..,cucle,,dakle trebao mi je od starta..
|
|
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 26.3.2014 14:25:46
|
|
|
|
Didy
|
Stefana sam dojila, pa se cedila, pa mu davala na flašicu to što iscedim, pa još pravila dohranu. Koristila sam i silikonske bradavice u početku i cucle, pumpicu, flašice... I opet mi uopšte nije bio problem da sve to uveče ubacim u šerpu i prokuvam.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 26.3.2014 14:28:46
|
|
|
|
Peace*
|
I ja sam sve u šerpu, naspem koju kap sirćeta, i flašice kao staklene.
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 27.3.2014 10:44:22
|
|
|
|
Jole84
|
Vidim da su mišljenja baš crno-bela moguće da ću da sačekam da vidim kako stojim s dojenjem pa naknadno uzmem ili da odmah kupim tu jeftiniju varijantu za mikrotalasnu. Mislila sam da sterlišem prvih par meseci,posle jok
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 27.3.2014 10:46:44
|
|
|
|
Olga75
|
najbolje je da sacekas dok se bebac rodi pa videces meni je patronazna rekla : prvi esec sterilises posle svakog koriscenja , drugi mesec posle svakog drugog , traci samo jednom ja sam malo duze al jasam uvrnuta
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 27.3.2014 10:53:48
|
|
|
|
Jole84
|
Ma i ja sam malo uvrnuta zato sam i sigurna da mi treba sterilizator
|
|
RE: Sterilizator DA ili NE? 27.3.2014 22:23:57
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR prvi esec sterilises posle svakog koriscenja Uh, ja nisam nikad sterilisala posle svakog korišćenja, već uveče, znači jednom dnevno. Kad se sad setim tog perioda, nisam ni stizala. I to uveče je uglavnom mm radio kad dođe s posla, nisam znala kako se zovem. Imala sam osećaj da ga samo dojim , presvlačim, cedim se, mućkam ad, taman obrnem krug, hajde sve ispočetka. Dan Mrmota.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Porodjaj posle klasicne operacije vanmatericne trudnoceJelenaArDrage zenice
Kako ste se porodile posle klasicne operacije vanmatericne trudnoce? Proslo je godinu dana, operacija je bila hitna, odstranjen je jajovod i rez je kao kod carskog porodjaja.Prirodno (
100%)
Carskim rezom (
0%)
Ukupan broj glasova: 2Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!