|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
15.5.2012 13:22:11   
Anoniman
Kad se porodim , moracu ponovo da se informisem user posted image

(odgovor članu vonavoj)
  Direktna veza do poruke: 401
15.5.2012 13:32:04   
matli
Ja sam od skoro ovde i do sada nisam postavljala pitanja ali sad imam jedno.Zanima me da li kuvate jelo za bekce i da li kupujete povrce na pijaci i da li brinete o tome da li je prskano ili ne???

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 402
15.5.2012 13:43:38   
vonavoj
matli,kupujem i na pijaci i u radnji, ne mogu previse i time da se opterecujem..nemam gde da kupim domace,a i to mora da bude prskano da bi se odrzalo u danasnje vremeuser posted image

(odgovor članu matli)
Direktna veza do poruke: 403
15.5.2012 13:44:49   
branki*
isto kao vonavojuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 404
15.5.2012 13:47:11   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: matli

Ja sam od skoro ovde i do sada nisam postavljala pitanja ali sad imam jedno.Zanima me da li kuvate jelo za bekce i da li kupujete povrce na pijaci i da li brinete o tome da li je prskano ili ne???

Ovo smo obrađivali i OVDE

Ja povrće i voće kupujem i na pijaci i u hipermarketima, gde šta nađem lepo. Kad mi se ukaže prilika da kupim ili dobioem nešto neprskano iskoristim u međuvremenu koristimo to što nam je na raspolaganju.

(odgovor članu matli)
  Direktna veza do poruke: 405
15.5.2012 16:17:02   
Azra_
Mi smo krenuli da jedemo zitarice pre par dana i lepo je prihvatio, ali imamo problem...kad je vreme za jelo mora prvo bar 60ak mililitra mleka da popije, pa tek onda hoce lepo da jede kasicu, u suprotnom, kada jede prvo kasicu pocinje da place, tj.da vristi. Da li je to normalno dok se ne navikne, ili sta? Nije mi logicno da svaki put mora prvo da popije mleko, pa tek onda da lepo jede kasicu.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 406
15.5.2012 20:17:21   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Azra_

Koje slane kašice su najbolje? Hipp, Alete, Milupa, Juvitana...? Počeću uskoro da kupujem kašice, da imam kod sebe kad ne stignem da spremim, pa razmišljam koje da kupujem...uzrast bebe 4-5 meseci.

Juvitana slane kašice su najblaže rečeno ogavne. Imaju groznu teksturu i još grozniji ukus, nejestive su. Hipp su super. Milupe nema u Topoli, tako da ne znam.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 407
15.5.2012 22:48:15   
bubamara2011
Prvo sve da pozdravim pošto sam nova ovdje. Čitam već neko vrijeme šta pišete, ali i ako sam imala neko pitanje, uglavnom sam već našla odgovor. user posted image Pošto ne mogu sad sve da čitam što ste pisale na ovoj temi, a sigurna sam da se već pisalo o tome, unaprijed se izvinjavam. Zanima me kada bebi smiju da se daju namirnice sa glutenom? Moja beba će za 14 dana imati 6 mjeseci, već smo probali pahuljice, povrće, voće... Meso joj još nisam uvodila, jer takođe nisam sigurna kada smijem. Kada mi je dr objašnjavala šta da joj dajem i kako, samo mi je rekla da sama odlučim, jer ima više teorija o tome s čime da počnemo, pa baš i nisam dobila neko konkretno objašnjenje i ostala sam pomalo zbunjena. Preporučila mi je knjigu (koju sam ja već bila pročitala), ali više je prilagođena bebama kojima se čvrsta hrana uvodi sa 6 mjeseci, tako da mi je potrebna pomoć.

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 408
15.5.2012 22:55:58   
Anoniman
Azra, probaj da mu daš malo ranije, ako je mnogo gladan i nervozan onda nije ni raspoložen za eksperimente tipa kašika. Kad nauči lepo da jede biće mnogo lakše. Od slanih kašica uzimam Hipp, Nestle (Alete) i Milupa, kad šta nađem i sve su ok. Juvitanu nisam nikad kupovala.

Bubamaro dobrodošla. Gluten može posle punih 6 meseci, meso možete već sad, a sa punih 6 možete i palentu, kačamak, jogurt, kiselo mleko, mladi sir, puter, pavlaku... Mlečne prerađevone mogu, mleko kao takvo ne.

(odgovor članu bubamara2011)
  Direktna veza do poruke: 409
15.5.2012 23:03:11   
Anoniman
Moja hoce da se rasplace posle par kasicica ako ne dajem dovoljno brzo. Navikla je kad pije mleko ili sisa da to ide bez prekida. A tako voli i kasice pa sam uvezbala da joj brzo dajem sledecu. Probaj tako.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 410
15.5.2012 23:22:43   
Maslacak15
Evo da prijavim mi smo probali sa nepunh pet meseci kasicu od avocada i banane i malisa je skroz odusevljen! Jednostavna je za pripremu hranljiva i ocigledno ukusna. Znam da mozda nije uobicajen u nasem podneblju, ali avocado spada u grupu izrazito zdravih vocki, narocito kao izvor nezasicenih masnih kiselina, vlakana, antioksidanata, Vitamina B5 i B6 itd... Lak je za probavu i idealan kao jedna od prvih namirnica za male bebe. Razmisljam da ga kombinujem i sa drugim vockama.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 411
16.5.2012 0:33:55   
Anoniman
grasak je u pocetku histeriso i vristao na pahuljice, pa smo skontali da je jedno od ova dva - ili je preretka (milupa se posebno razvodnji ako stoji duze od 5 minuta) ili je nesto novo i ne svidja mu se. prestao je da vriska kad smo presli na Nestle, ali do tada je pojeo vec 2 kutije Milupe pa nisam 100% sigurna da je to. i sada propiz.i kad mu uvodim novu namirnicu. probaj ili jedno ili drugo, u svakom slucaju ce prestati.
probali smo zitarice sa AD mlekom. prvu kasiku je gledao sumnjicavo, kao da ce ga ugristi. drugu je ugrizao on nju user posted image
dopada mu se ova sa jabukom i sargarepom.
gde ima da se kupi nestle "2 korak - uvodjenje novih ukusa". sve sto nadjem po radnjama je nestle riza i riza-kukuruz, pa onda ono sa zitaricama, cokoladom i medom. kako nema nesto sa jabukom ili bundevom?? nesto izmedju 4-og i 8-og meseca?
sutra cemo kelerabu i ne gine mu supica u nedelju :o)

(odgovor članu Maslacak15)
  Direktna veza do poruke: 412
16.5.2012 0:55:05   
bubamara2011
gae, hvala na odgovoru i dobrodošlici.

Koliko mi je zanimljivo uvođenje nove hrane, toliko me smara razmišljanje o tome šta se smije bebi dati i kada, kojim redoslijedom... Stalno sam u strahu da ne pogriješim. A moja bubica inače sve voli osim mrkve i kad je hranim borba je oko kašike, pošto mi je stalno otima i hoće, kao, sama da jede.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 413
16.5.2012 1:08:19   
Anoniman
daj joj drugu kasiku. ozbiljno.
jednom ti hranis a drugom se ona zabavlja.
i, oprosti na nevaspitanosti, dobrodosle obe. nije hranjenje tako smorno samo kad udjes u fazon, sto opet ne raje dugo. ako prelistas prethodnih 5-10 strana sve je vec isponavljano i isprobano mada jos uvek niko nije odgovorio kada se daje papaja i mango?

(odgovor članu bubamara2011)
  Direktna veza do poruke: 414
16.5.2012 8:27:30   
Guardian
Drage mamice, molim za pomoć. Imamo 5 meseci i Dr je rekla da krenemo sa Milupa pirinčanom kašom ili onom pirinač kukuruz. Takođe krećemo i sa sokom od jabuke. Smem li ja i kašu i sokić u istom danu ili da postepeno uvodim, kašu danas, a sutra, prekosutra i sok?

Jeli smo na 5 sati po 160ml i to je bilo oko 5 obroka za 24 sata po preporuci Dr, a sada nam kaže da jedemo na 3 i po sata. Međutim, beba odbija na toliko malo vremena, ne pojede sve i bljucka dok ranije dok je jela na 5 sati ( Novalac koristimo ) "osuši" flašicu za manje od 10 minuta.

Šta da radim? Koliko je obroka potrebno bebi od 5 meseci? Jao, sva paničim, prva beba, ne znam ništa...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 415
16.5.2012 8:36:03   
Anoniman
guardian, dovoljno je 5 obroka. Moja je sama kad je napunila 5 meseci izbacila taj sesti obrok, mada se ponekad desi, ako se nocu tj. ujutro probudi ranije, da ipak pojede i taj sesti obrok. ja je pustam da sama odluci koliko joj je dovoljno. ti gledaj kako tvojoj bebi prija i tako radi.

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 416
16.5.2012 8:36:18   
Anoniman
Guardian dobrodošla!

Svaku namirnicu uvodiš u prepodnevnim satima da bi imala vremena pre odlaska u krevet da uočiš eventualnu reakciju na namirnicu. Svaku uvodiš 3 dana tj tri dana daješ bez davanja drugih novih stvari ako edreaguje alergijom da znaš na šta je i da možeš adekvatno da reahuješ.

Prvo se uvode pirinčane pahuljice, pa pirinčano-kukuruzne pa povrće redom - šargarepa, krompir, tikvica, karfiol, brokoli, spanać, blitva. peršun...

Voće ide tek kasnije a sokovi su neportebni.

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 417
16.5.2012 8:38:29   
Anoniman
Što se vremena tiče, ni kad se rodila nisam gledala na sat. Nisam forsirala da jede češće nefo što može a ni više nego što može. Kad krenete sa čvrstom hranom uobročiće se ali neka ona sama odredi kad je gladna i koliko želi da pojede.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 418
16.5.2012 8:46:11   
Guardian
Hvala vam drage moje, hvala gae_gr user posted image e, sva sam u panici...

Izvinjavam se što sam dosadna, koliko pirinčane kašice da dam prvog puta? Koliko pojede beba ili kašičicu, dve?

Nama je Dr rekla da tu kašu dajemo uveče kao pretposlednji obrok, a sok kao užinu. Znači, ako dam sok ( iako su nepotrebni, ali eto slušam Dr slepo ) ne dam kad i kašu? Uh...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 419
16.5.2012 9:02:18   
Anoniman
Kašu možeš da prebaciš za večeru kad je uvedeš i vidiš da nema nikakve reakcije, dakle četrvti dan. Prvi dan daš nekoliko kašičica pa mleko dok se ne zasiti i svaki dan povećavaš količinu kaše a smanjuješ mleko dok mleko ne izbacite. Ja sam počela odmah sa dva obroka pahuljica pa jedan ostavila takav a drugi zamenila povrćem.

Moj ti je savet da ipak preskočiš sok. Iščitaj malo sve šta smo pisali i obrati pažnju na postove MineVB jer je nutricionista koji redovno obilazi seminare na temu i ako neko ovde ima najsvežije informacije na temu onda je to ona.

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 420
16.5.2012 9:20:06   
Anoniman
kad sam ja pitala, rekle su mi da je sok isto sto i namirnica, pa sokice uvodis kao i bilo sta drugo.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 421
16.5.2012 12:19:07   
Azra_
Što se našeg plača tiče, meni deluje da plače zato što je navikao da hranjenje ide brže, vuče i ne staje, a sa kašicom je malo sporije, a on gladan. Inače, kad prvo popije malo mleka, posle lepo pojede kašicu. Samo mi je bezveze da mu uvek dajem prvo mleko, mora se navići i na kašičicu. Nadam se da neće dugo trajati to navikavanje.
Negde sam pročitala da spanać i brokoli ne idu pre 6.meseca, a sad ovde čitam da može i to. Šta kažete?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 422
16.5.2012 12:31:58   
bubamara2011
BB, vjeruj mi, prvo sam probala to sa dve kašike, ali ona čim vidi moju, svoju baci i opet grabi, pa sam znala i naizmjenično da je hranim sa dvije. Sad sam se več uhodala, pa joj novi zalogaj dajem tako brzo, da ne stigne da je otme.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 423
16.5.2012 12:39:24   
Anoniman
guardian, i nama su rekli da pirincane pahuljice idu kao pretposlednji obrok. i rekao nam je da damo koliko ona hoce da pojede (to vazi i za voce i za pahuljice) pa da dopunimo mlekom ako treba.

(odgovor članu Guardian)
  Direktna veza do poruke: 424
16.5.2012 13:43:34   
Lilla
Bb, cini mi se da sam vec negdje napisala za mango i papaju. Ovdje se uvode kao prve namjernice, pa mogu i od 4 mjeseca.

A sto se tice one diskusije o pecenju bundeve na prethodnim stranama, prelistala sam juce kuhar za bebe (link je cini mi se postavila jance) jer sam bila u potrazi za novim idejama za cvrcka, i nadjem isto ono sto su i meni ovdje rekli u vezi pecenja. Pa evo, ako nekog zanima nek pogleda. Bundeva je cini mi se na strani 58.

KLIK

< Poruku je uredio Lilla -- 16.5.2012 13:45:30 >

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here