Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 23:01:43
|
|
|
|
Anoniman
|
pametno ti dete, uvek i sve novo sto mu dajes pocinjes tako - prvi dan jedna kasicica, drugi dan dve-tri, treci punu dozu i onda smatraj uvedeno! to radi i sa pahuljicama, pirinac kao nije alergen a eto yuli se bas zalomilo da jeste.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 10.5.2012 23:25:37
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: miva Treba mi savet, moja bebana ima tri i po meseca, jos nismo krenule sa cvrstom hranom, ali danas smo bile u savetovalistu i da primimo vakcinu, ona lepo nareduje sve je ok, ima 6400 g (rodjena sa 2500 g) i doktorka nam je preporucila da sa 4 meseca krenemo da uvodimo cvrstu hranu, prvo pirincane pahuljice pa povrce itd. A moja mama kada sam joj to rekla je skocila na mene kao da hocu da joj izvadim zdrav zub, i napala me kako to ne treba da radim, kako ona lepo napreduje, da se cvrsta hrana uvodi kada beba ne napreduje itd. I ja sam sada bas zbunjena! Pa me interesuje sta vi mislite? cvrsta hrana se uvodi sa 4 odnosno 6 meseci. sa 4 meseca za bebe koje su na formuli, a sa 6 za bebe koje samo sisaju. mi smo krenuli s apunih 5, pa nas je dr zestoko iskritikovala sto smo zurili (sto se nazalost pokazalo kao tacno). ako samo dojis bebu, ja ne vidim nikakav razlog da sa 4 meseca pocnes sa cvrstom hranom.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.5.2012 0:28:41
|
|
|
|
Anoniman
|
do sada smo kupovali pahuljice sto se prave sa mlekom, ali mog zamrznutog ponestaje i nema sanse da nakupim toliko. da li je sada ok da predjem na pahuljice sa adaptiranim ili da pravim ove sa vodom?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.5.2012 0:36:07
|
|
|
|
Mariya
|
BB, iz istog razloga kupujem pahuljice koje se pripremaju sa vodom, jedino onu kukuruz-pirinać koja bi trebalo da se pravi sa mlekom joj pravim sa vodom u kojoj sam joj skuvala voće, bude ekstra ukusno.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.5.2012 0:42:15
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BlackBetty do sada smo kupovali pahuljice sto se prave sa mlekom, ali mog zamrznutog ponestaje i nema sanse da nakupim toliko. da li je sada ok da predjem na pahuljice sa adaptiranim ili da pravim ove sa vodom? Sasvim je ok!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.5.2012 11:06:13
|
|
|
|
Anoniman
|
da se pohvalim i ovde - frutapura, jupiiii!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.5.2012 11:27:48
|
|
|
|
Lilla
|
ksena Mi juce probali svjezu papaju, proslo super. Nesto mi inace u zadnje vrijeme mrljavi voce, valjda opet neka faza.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 11.5.2012 11:34:56
|
|
|
|
vonavoj
|
BB,ja odavno pravim sa vodom,i jede bez problema! mi smo isto poceli sa 4 meseca da jedemo,jer je bila stalno na sisi,tako sam shvatila da joj moje mleko nije dovoljno.. kseno
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2012 12:52:59
|
|
|
|
Azra_
|
Mame, kad otvorim kasicu, a beba je ne pojede, da li smem da je cuvam u frizideru i koliko?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2012 12:55:37
|
|
|
|
vonavoj
|
ne sme da se cuva kasica iz koje je beba jela,otvoris,izvadis koliko ce pojesti,a ostatak vratis u friz...ja cuvam 1 dan,pise na kasici tako UM, meni sestra rece da joj stavim 30ml AD mleka npr.u voce,i onda mi pojede,a nije bila odusevljena jabukom cistom,ali eto jutros je sve smazala..tako mozes i ti da probas,znam da nemas svog mleka,a kao i ja imas jos kutiju AD a u povrce ubacim pahuljice,jednu kasiku,bez mleka,taman mi to zgusne i opet bolje pojede ...probaj,niste te ne kosta..a sto se mesa tice,nemoj da se opterecujes,bitno da joj kuvas meso sa povrcem koje joj dajes i sipas tu vodicu,i tako je polako navikavaj na mesce
< Poruku je uredio vonavoj -- 14.5.2012 13:02:05 >
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2012 12:57:14
|
|
|
|
Azra_
|
ok. shvatila sam. hvala.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2012 14:40:14
|
|
|
|
Anoniman
|
von hvala na savetu, sve cu to da probam ... jeste li probale plazmu?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2012 14:43:46
|
|
|
|
Anoniman
|
ja sam probala to sto von kaze, ali kod nas to nije upalilo, pojede mozda zalogaj dva vise...mesala sam voce cak i sa pahuljicama, ali nista.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2012 14:48:31
|
|
|
|
Anoniman
|
moja je na primer jutros pojela pojela 7o gr kasice hipp sljiva, voce i povrce hoce, ali meso nikako...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2012 15:16:41
|
|
|
|
Anoniman
|
um, koje ste vrste mesa probali? mozda da probate nesto drugo? komsinica cuva jednu malu koja je dva meseca starija od M i kaze da jede sve vrste mesa, davala joj je i jaretinu i svasta. mozda je do ukusa pa da probate nesto drugo?
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2012 16:39:56
|
|
|
|
Anoniman
|
samo junetinu, moracemo da probamo i neko drugo...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 14.5.2012 16:47:42
|
|
|
|
vonavoj
|
jbg,kseno,ja probala,mozda je to samo danas upalilo ja nemam pojma koliko pojede,jer pravim sama,ma kako kad...vidim po cinijici.. jutros je pojela skoro celu jabuku i 30ml mleka,i posle 1h je bila gladna,morala je da sisa...voce slabo zasiti,to je samo uzina!
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.5.2012 12:42:04
|
|
|
|
Azra_
|
Koje slane kašice su najbolje? Hipp, Alete, Milupa, Juvitana...? Počeću uskoro da kupujem kašice, da imam kod sebe kad ne stignem da spremim, pa razmišljam koje da kupujem...uzrast bebe 4-5 meseci.
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.5.2012 12:44:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Sve su dobre , pitanje je koje ce tvoja beba voleti mi smo koristili dugo hipp jer su BIO i bile su kasastije od recimo sunval pa ih je vise volela . a vremenom smo uveli i sve ostale
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.5.2012 12:53:09
|
|
|
|
Azra_
|
A zašto na nekoj kašici piše da je od 4.meseca, a onda u opisu proizvoda piše da je za uzrast od 6.meseci. Govorim o online prodavnica...
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.5.2012 13:11:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Sada po preporuci pedijatra sve kasice idu od 6 meseci pa se te na kojima postoji oznaka 4+ prelepe da bi postale 6+
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.5.2012 13:14:17
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: ribizla Sada po preporuci pedijatra sve kasice idu od 6 meseci pa se te na kojima postoji oznaka 4+ prelepe da bi postale 6+ Misliš obrnuto.
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.5.2012 13:15:48
|
|
|
|
Anoniman
|
koliko se secam uvek su lepili preko 4+ nalepnicu 6+
|
|
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.5.2012 13:20:43
|
|
|
|
minavb
|
Oooo, pa ti nisi u toku kevo. Znači prošle godine su poništili ono " samo dojenje do 6" i dozvolili uvođenje čvrste hrane od 4 meseca. Nema više lepljenja
|
|
RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo 15.5.2012 13:21:00
|
|
|
|
vonavoj
|
da,da...preko 4 lepe 6,jer se do 6 meseci samo doje bebe Azra,ja uzimam juvitanu,probala sam i hipp,skuplje mi je,ali uglavnom spremam,a za to kad idemo negde kupim juvitana voce,a hipp povrce (jer je veci izbor)
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?