|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci-III deo
10.5.2012 23:01:43   
Anoniman
pametno ti dete, uvek i sve novo sto mu dajes pocinjes tako - prvi dan jedna kasicica, drugi dan dve-tri, treci punu dozu i onda smatraj uvedeno! to radi i sa pahuljicama, pirinac kao nije alergen a eto yuli se bas zalomilo da jeste.

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 376
10.5.2012 23:25:37   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: miva

Treba mi savet, moja bebana ima tri i po meseca, jos nismo krenule sa cvrstom hranom, ali danas smo bile u savetovalistu i da primimo vakcinu, ona lepo nareduje sve je ok, ima 6400 g (rodjena sa 2500 g) i doktorka nam je preporucila da sa 4 meseca krenemo da uvodimo cvrstu hranu, prvo pirincane pahuljice pa povrce itd. A moja mama kada sam joj to rekla je skocila na mene kao da hocu da joj izvadim zdrav zub, i napala me kako to ne treba da radim, kako ona lepo napreduje, da se cvrsta hrana uvodi kada beba ne napreduje itd. I ja sam sada bas zbunjena! Pa me interesuje sta vi mislite? 

cvrsta hrana se uvodi sa 4 odnosno 6 meseci. sa 4 meseca za bebe koje su na formuli, a sa 6 za bebe koje samo sisaju.
mi smo krenuli s apunih 5, pa nas je dr zestoko iskritikovala sto smo zurili (sto se nazalost pokazalo kao tacno).
ako samo dojis bebu, ja ne vidim nikakav razlog da sa 4 meseca pocnes sa cvrstom hranom.

(odgovor članu miva)
  Direktna veza do poruke: 377
11.5.2012 0:28:41   
Anoniman
do sada smo kupovali pahuljice sto se prave sa mlekom, ali mog zamrznutog ponestaje i nema sanse da nakupim toliko. da li je sada ok da predjem na pahuljice sa adaptiranim ili da pravim ove sa vodom?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 378
11.5.2012 0:36:07   
Mariya
BB, iz istog razloga kupujem pahuljice koje se pripremaju sa vodom, jedino onu kukuruz-pirinać koja bi trebalo da se pravi sa mlekom joj pravim sa vodom u kojoj sam joj skuvala voće, bude ekstra ukusno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 379
11.5.2012 0:42:15   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

do sada smo kupovali pahuljice sto se prave sa mlekom, ali mog zamrznutog ponestaje i nema sanse da nakupim toliko. da li je sada ok da predjem na pahuljice sa adaptiranim ili da pravim ove sa vodom?

Sasvim je ok!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 380
11.5.2012 11:06:13   
Anoniman
da se pohvalim i ovde - frutapura, jupiiii! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 381
11.5.2012 11:27:48   
Lilla
ksena user posted image

Mi juce probali svjezu papaju, proslo super. Nesto mi inace u zadnje vrijeme mrljavi voce, valjda opet neka faza.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 382
11.5.2012 11:34:56   
vonavoj
BB,ja odavno pravim sa vodom,i jede bez problema!
mi smo isto poceli sa 4 meseca da jedemo,jer je bila stalno na sisi,tako sam shvatila da joj moje mleko nije dovoljno..
kseno user posted image

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 383
14.5.2012 12:52:59   
Azra_
Mame, kad otvorim kasicu, a beba je ne pojede, da li smem da je cuvam u frizideru i koliko?

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 384
14.5.2012 12:55:37   
vonavoj
ne sme da se cuva kasica iz koje je beba jela,otvoris,izvadis koliko ce pojesti,a ostatak vratis u friz...ja cuvam 1 dan,pise na kasici tako user posted image

UM, meni sestra rece da joj stavim 30ml AD mleka npr.u voce,i onda mi pojede,a nije bila odusevljena jabukom cistom,ali eto jutros je sve smazala..tako mozes i ti da probas,znam da nemas svog mleka,a kao i ja imas jos kutiju ADuser posted image
a u povrce ubacim pahuljice,jednu kasiku,bez mleka,taman mi to zgusne i opet bolje pojedeuser posted image ...probaj,niste te ne kosta..a sto se mesa tice,nemoj da se opterecujes,bitno da joj kuvas meso sa povrcem koje joj dajes i sipas tu vodicu,i tako je polako navikavaj na mesceuser posted image user posted image

< Poruku je uredio vonavoj -- 14.5.2012 13:02:05 >

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 385
14.5.2012 12:57:14   
Azra_
ok. shvatila sam. hvala.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 386
14.5.2012 14:40:14   
Anoniman
von hvala na savetu, sve cu to da probam ...user posted image
jeste li probale plazmu?

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 387
14.5.2012 14:43:46   
Anoniman
ja sam probala to sto von kaze, ali kod nas to nije upalilo, pojede mozda zalogaj dva vise...mesala sam voce cak i sa pahuljicama, ali nista.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 388
14.5.2012 14:48:31   
Anoniman
moja je na primer jutros pojela pojela 7o gr kasice hipp sljiva, voce i povrce hoce, ali meso nikako...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 389
14.5.2012 15:16:41   
Anoniman
um, koje ste vrste mesa probali? mozda da probate nesto drugo? komsinica cuva jednu malu koja je dva meseca starija od M i kaze da jede sve vrste mesa, davala joj je i jaretinu i svasta. mozda je do ukusa pa da probate nesto drugo?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 390
14.5.2012 16:39:56   
Anoniman
samo junetinu, moracemo da probamo i neko drugo...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 391
14.5.2012 16:47:42   
vonavoj
jbg,kseno,ja probala,mozda je to samo danas upalilouser posted image
ja nemam pojma koliko pojede,jer pravim sama,ma kako kad...vidim po cinijici..
jutros je pojela skoro celu jabuku i 30ml mleka,i posle 1h je bila gladna,morala je da sisa...voce slabo zasiti,to je samo uzina!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 392
15.5.2012 12:42:04   
Azra_
Koje slane kašice su najbolje? Hipp, Alete, Milupa, Juvitana...? Počeću uskoro da kupujem kašice, da imam kod sebe kad ne stignem da spremim, pa razmišljam koje da kupujem...uzrast bebe 4-5 meseci.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 393
15.5.2012 12:44:24   
Anoniman
Sve su dobre , pitanje je koje ce tvoja beba voleti user posted image
mi smo koristili dugo hipp jer su BIO i bile su kasastije od recimo sunval pa ih je vise volela . a vremenom smo uveli i sve ostale

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 394
15.5.2012 12:53:09   
Azra_
A zašto na nekoj kašici piše da je od 4.meseca, a onda u opisu proizvoda piše da je za uzrast od 6.meseci. Govorim o online prodavnica...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 395
15.5.2012 13:11:08   
Anoniman
Sada po preporuci pedijatra sve kasice idu od 6 meseci pa se te na kojima postoji oznaka 4+ prelepe da bi postale 6+ user posted image

(odgovor članu Azra_)
  Direktna veza do poruke: 396
15.5.2012 13:14:17   
minavb

IZVORNA PORUKA: ribizla

Sada po preporuci pedijatra sve kasice idu od 6 meseci pa se te na kojima postoji oznaka 4+ prelepe da bi postale 6+ user posted image

Misliš obrnuto. user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 397
15.5.2012 13:15:48   
Anoniman
koliko se secam uvek su lepili preko 4+ nalepnicu 6+ user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 398
15.5.2012 13:20:43   
minavb
Oooo, pa ti nisi u toku kevo. Znači prošle godine su poništili ono " samo dojenje do 6" i dozvolili uvođenje čvrste hrane od 4 meseca. Nema više lepljenja user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 399
15.5.2012 13:21:00   
vonavoj
da,da...preko 4 lepe 6,jer se do 6 meseci samo doje bebeuser posted image
Azra,ja uzimam juvitanu,probala sam i hipp,skuplje mi je,ali uglavnom spremam,a za to kad idemo negde kupim juvitana voce,a hipp povrce (jer je veci izbor)user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here