Anoniman
|
Bila sam u razgledanju u Merkatoru, i saznala sledeć stvari... PIRINČANO MLEKO LIMA: voda, pirinač, ulje suncokreta, morska so, prirodna aroma vanile VITARIZ: voda, pirinač, sunc. ulje, morska trava, so JOYA: osnova od pirinča (voda, braon pirinač), pirinčano ulje, morska so. Da li je braon pirinač isti kao beli, samo je braon? ŽELE BOMBONE: šećer, skrobni sirup, voda, limunska kiselina, sredstvo za žliranje (agar), aroma, boje. (ovde bih svašta nešto bojila kao kritično, ali nekako imam osećaj da bi mogao to da jede i da mu ništa ne bude) VIECO BILJNI NAMAZ SA SPANAĆEM: voda, sunc.ulje, svež spanać, krompiov skrob, probiotska vlakna, so, kvasac, maltodeksin, začini. Bojim se da probiotska vlakna ne sadrže možda kazein? Nama je dr zabranila probiotike zbog lactobacilusa. Šta je ovaj maltodeksin? Pisasmo o tome pre koji dan, ali sam zaboravila. OBLANDE: pšenično brašno, voda, jestivo ulje, sredstvo za narastanje testa E500ii, so. Našla sam i neke koje su sadržale mleko u prahu ako se ne varam, tako da, nije svim oblandama sastav isti. Sme li Marko jesti mak? Kada deca počnu da jedu mak? MARGARIN jestivo rafinisano suncokretovo ulje, jestivo rafinisano palmino ulje, interesterifikovana biljna mas, voda, so, emulgatori (suncokretov lecitin, mono i digliceridi masnih kiselina), konzervans (kalijum sorbat), regulator kiselosti (limunska kiselina), aroma, vitamini A i D3, boja (beta karoten). Ne vidim ništa mnogo strašno, vi? Šta znači interesterifikovana? ŠLAG DR OETKER: šećer, glukozni sirup, stvrdnuta biljna mast, emulgatori E472a i 471, natrijev kazeinat, stabilizator: sred. protiv zgrudvavanja: trikalcijum fosfat, aroma. Kazeinat??? Šta je to... zvuči kao kazein... PRAŠAK ZA PUDING VITAMIN HORGOŠ (Vanila): kukuruzni skrob, aroma vanilin, boja E102 i 124. YUMIS (čokolada): kukuruzni skrob, kakao u prahu, šećer, kuhinjska so, prirodno identična aroma čokolade Abo Nett HLEBIĆI integralno raženo brašno, integralni kukuruzni griz, kuhinjska so. Sem toga, nađoh ove pakovane žitarice: Čekam komentare.
< Poruku je uredio Tash -- 10.5.2012 22:34:39 >
|