|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara
25.4.2012 22:52:32   
Ana_nbgd
Devojke, stvarno ste divne, “čitam vas” ovde na različitim temama i prelepo se dužite...   Ma ja sam baksuz po definiciji, a ne volim bolnice pa to ti je... Posle mase operacija koje sam imala, i razumljivo je d aih ne volim. A ovde sam došla da smetam i da se raspitujem o Zvezdari, jer može da se desi da se tamo porodim. U stvari, zanma me kakvi su ljudi?   Jel može sa njima da se dogovori nešto malo neuobičajeno a za št aja imam i medicinski izgovor?   Evo i šta mi je na umu. Pošto sam sva invalidna, meni je već sad (17 nedelja) prilično teško da se krećem, a kako muž i ja imamo malu privatnu firmu, non stop je pored mene. Znam da imaju par apartmana u Gradskoj, pa bih da vidim sa njima jel može muž da bude ored mene čim me prebace u apartman i da bude stalno tu?   Jeste glupo zvuči, i razmaženo, ali ja ne mogu već sad mnogo da mrdam sama, a tek nakon operacije, tj CR, auuuuuuu... Biće veselo!   Eto, u stvari, htela sam da me neko malo teši, iskrena da budem...

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1201
25.4.2012 23:05:11   
pandina
Evo sta je nama babica pre par dana rekla o toj temi, sto bi te zanimalo:
apartman se placa 3000 din dnevno, ne rezervise se, nego cim dodjes naglasis da hoces apartman;
apartmana ima svega nekoliko (mozda cak i samo dva, nisam u to sigurna), pa se moze desiti da je zauzet kada ti dodjes (tada ne mozes da ga dobijes), ali  mozes da naglasis da te planiraju da predjes u njega kad se isprazni.
Mozda bi mogla s obzirom da ce ti CR biti zakazan, da urgiras da ti se rezervise apartman.
Poset_e su samo od 14h do 15h,a u apartmanu bilo kada, ali ne i nocu.
Ipak, mozda ti izadju u susret i ispune zelju da muz stalno bude sa tobom.

Ala sam se ja raspisala, kao da sam 50 puta bila u apartmanu, a ja nisam ni provirila jos dalje od ambulante :)

< Poruku je uredio pandina -- 25.4.2012 23:06:30 >

(odgovor članu Ana_nbgd)
Direktna veza do poruke: 1202
26.4.2012 8:23:34   
Anhelito
Pandina to se zove teoretski potkovana trudnica user posted image

Ana, tacno kao sto je rekla pandina ima dva apartmana po jedan na oba sprata. Posto do sada nikog nije bilo da trazi da joj muz bude tu stslno onda ne mozemo bas da ti pomognemo mnogo, ako mozes svrati u gradsku u raspitaj se u detalje sve naravno objasni im svoje zdrastveno stanje.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1203
27.4.2012 16:50:51   
Ana_nbgd
Hvala devojke, divne ste!!

Elem, zvala ja Zvezdaru jutros..

Dobila sam nekog načelnika nečega, nisam uspela da uhvatim ime, ali je bio jako ljubazan i saslušao me. Izgleda da će biti izvodljivo, tj, biće nekako ovako: kad uvedu neku porodilju u apartman i odokativno odrede dan puštanja kući, i meni će odokativno da zakažu CR. Pa dan pre njenog odlaska kući, kad potvrde njoj da sutra izlazi, mene zovu da dođem popodne, da me smeste u neku sobu na jednu noć I reći će dežurnim sestrama da ja nisam pokretna i da me obilaze ćešće. i ujutru da me porode na CR.

E, taman ona izlazi tokom prepodneva, a mene će da prebace najbrže moguće u apartman iz šok sobe, a ako sve bude ok, čak tokom istog popodneva. Čoveku je jasno da meni ništa neće biti bolje sa sestrama u šok sobi nego sa dežurnim mužem u apartmanu. Ako me ne zvizne neko krvarenje ili temperatura, ne daj bože, već pred kraj smene oko 6 popodne bi me prebacili u apartman i "uvalili" mužu na brigu. A sve to oko 25 septembra, da potrefimo moj termin za porođaj (01.10) odnosno, par dana ranije.

Što se tiče toga da mi muž bude tu sve vreme, može, pošto je specifični sticaj okolnosti, ali da se ne šećka mnogo po odeljenju (čitaj: da ne mrda iz apartmana!) i da uradi par dana pre toga sve analize u nekom zavodu, bris grla i slično, kao za prisustvo porođaju.

Eto, i to su vesti, lepe vesti za mene!!

Ja sam se malo raspitivala oko procedura, i za sad pokušavam da pronađem prijateljski raspoloženo porodilište u Srbiji, a ako ne, odoh u Mađarsku, u Budimpeštu.

Tamo proceduru znam do najsitnijih detalja, iz prve ruke jedne rođake koja se porodila pre mesec dana.
Pa ako nekog zanima, evo.

Verovatno ne treba da navodim ime bolnice, jel da?
Nema veze, u Budimpešti, privatno porodilište.

Dakle, dolazi se dan ranije, popodne proveravaju krvnu grupu i sl, i ako je sve ok, ujutru od 8 do 11 su CR. Beba se odmah nosi tati u apartman, koji dobija i dežurnu sekicu (sekice su devojčice iz med. škole na praksi, a sestre su one prave, sestre). Dakle, sekica je tu sa tatom dok ne stigne mama. pošto beba spava, i nema tu nekog posla osim slikanja i divljenja novom članu porodice :).

A mama, e, mama posle operacije (CR) ide u "šok hodnik", to je prostorija u kojoj sestre i sekice preslažu pinklice za bebe, piju kafu i čavrljaju i vrlo diskretno drže mamu na oku, nekih dva-tri sata. Posle toga, ako je sve ok, dolazi lekar, pregleda mamu i daje dozvolu da je prebace u apartman, gde će je u narednih 24h na svakih sat vremena obilaziti sestra, a jedna sekica će biti uz nju sve vreme.

Svako jutro dolazi vizita kao na kafu, "ćao, gde ste, kako ste pajkili", i to posle doručka, oko 10h, neonatolog na licu mesta pregleda bebu i glasno govori šta i zašto radi i kakvi su mu zaključci, dok jedna sestra hvata beleške za karton. Mami stiže vizita posle 12h, pred ručak, kad lekari izađu iz sala za CR.

Sve je uključeno u cenu. Boravak i CR mame, trosed na razvlačenje za tatu, pelene, kremice, pena za tuširanje, mleko za telo, sva moguća oprema i kozmetika, mame ne donose NIŠTA osim civilne garderobe za odlazak kući, apartman je ustvari garsonjera na 15m od sale za operacije i ostatka klinike, sve u jednoj zgradi.

Imaju i sobu za bebe, ako mama i tata hoće da se naspavaju, ali to je retko.

Kad su moji pošli kući, ispostavi se da su kupili sve osim sedišta za kola, valjda su mislili da će je držati u rukama do Beograda. E, tu je uskočila jedna sekica i nabavila im polovno sedište od svoje tetke kojoj više ne treba, za nekih 30€.

Pustili su ih kući sa tri flašice spremljene formule (predpostavljam Humama ili Nan), jer je put do BG dugačak, pa ako negde zastanu da imaju dovoljno, samo da podgreju (poneli su onaj grejač sa utikačem za auto).

Eto, ustvari, ja se nadam da ovako nešto što sličnije organizujem u Srbiji...

Čini se da će moći na Zvezdari....

Da, celo ovo zadovoljstvo u Budimpešti su moji platili 2800€. Porođaj, boravak od 5 dana i sve sitne poklončiće za bebu. I dobili račun dugačak pola metra, sa svim detaljima šta je i zašto naplaćeno.

E, da, i njoj su povadili konce pred polazak. Ožiljak je oko 12cm. (merila ja)

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1204
28.4.2012 12:55:40   
pandina
Sta odgovoriti na sve ovouser posted image
Ana, ipak je Zvezdara drzavna bolnica koja uz to ni na oko nije ni nalik evropskim porodilistima. Zato nemoj ocekivati da ce biti kao u Budimpesti u privatnoj bolnici o kojoj pises. Ono sto je sigurno, i zbog cega sam se ja ponajvise odlucila za ovo porodiliste, je izuzetna strucnost gotovo svih doktora i njihovo jednako ponasanje prema svim pacijentkinjama bez obzira na to da li su imale vezu ili ne. Za pedijatre sam takodje cula samo reci hvale.
Verovatno znas da u Beogradu postoje privatne klinike gde bi dobila identicnu uslugu kao sto si opisala i to za manje novca.

< Poruku je uredio pandina -- 28.4.2012 12:56:20 >

(odgovor članu Ana_nbgd)
Direktna veza do poruke: 1205
30.4.2012 13:23:45   
Goca0
Evo i mene drage moje,porodila sam se u utorak 24og bas kako je i bilo reci,sve je proslo savrseno na sto sam legla u 9 bez ijednog bola i kontrakcije,posle 15min su mi prikljucili indukciju i u 10:10 se rodila Nikolina user posted image nisam pukla i nisu me sili user posted image sve je proslo super da bolje nije moglo.Jedno veliko HVALA svom osoblju gracke bolnice pocevsi od nacelnice,doktora,pedijatara,sestara,pedijatrijskih sestara pa do cistacica...Svi se maksimalno trude da ti izadju u susret i da ti nista ne zafali,svaka cast user posted image . Ako vas nesto interesuje slobodno pitajte

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1206
30.4.2012 13:44:45   
afra
Ja sam bila u apartmanu na Zvezdari i po pravilniku muz moze biti sa tobom svakodnevno od 13h do 21h, (ako sam dobro zapamtila).

Odmah pored apartmana u kome sam ja bila je u hodniku sto dezurne babice, tako da je pomoc uglavnom uvek pri ruci. S obzirom da sam bila i u obicnoj sobi u pocetku, jer apartman nije bio slobodan, mogu reci da je osoblje jos ljubaznije (ako je to moguce) nego obicno, a i hranu (koja je ocajna) donose u apartman i ne moras u trpezariju. Imas svoje novo kupatilo sto je IZUZETNO vazno, jer su zajednicka jeziva.

I jako je udobno to sto pri otpustu ne moras ti i beba dole, u prostoriju za otpust na presvlacenje gde moze biti guzva ako je tog dana prijem neurofizijatra ili UZ i gde je prolazna prostorija prepuna beba koje mogu biti i prehladjene, vec se spremate u apartmanu gde dolazi i muz i pomaze pri pakovanju.

Mislim da tih 3000din dnevno je sitnica u odnosu na udobnosti koje apartman pruza.

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1207
30.4.2012 14:02:49   
marijana22
Cestitam Gocouser posted image user posted image user posted image
Sve najbolje tebi i bebiuser posted image

Au al si ti to ekspresno zavrsila...............
Meni je termin u nedelju, a u cetvrtak idem na CTG pa cemo da vidimo
Nadam se da cu proci bar upola dobro kao ti.....

Imam pitanje: Da li pedijatrijske sestre pricaju o negi bebe kad dodje kuci o kupanju, mackanju,hranjenju........ ili smatraju da ce to sve patronazna sestra da ti objasni??

(odgovor članu afra)
Direktna veza do poruke: 1208
30.4.2012 14:09:33   
pandina
Cestitam, Goco user posted image
Bravo, bravo!

(odgovor članu marijana22)
Direktna veza do poruke: 1209
30.4.2012 14:28:14   
Anhelito
Bravo Goco stvarno si imala divan porodjaj user posted image

Marijana22 pedijatrijska sestra ce ti reci o pupku i o nekoj svakodnevnoj nezi bebe, ciscenje nosa i ociju eventualno ali verujem da ako pitas ostalo da ce ti reci. Svakako sve sto te interesuje nemoj se libiti da ih pitas.

< Poruku je uredio Anhelito -- 30.4.2012 14:29:34 >

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1210
30.4.2012 15:16:34   
marijana22
Hvala Anhelitouser posted image

Pitam jer me istripovala sestra na vezbama. Rece nam da neke patronazne sestre nisu i pedijatrijske, nego su one zavrsile opsti smer pa isle na neku obuku od nekoliko meseci, pa sad kolikosu strucne.....A to isto kaze i za hallobeba servis, kaze da je bolje da pozovemo pedijatriju u Dz

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1211
1.5.2012 8:09:09   
j o e
cestitam goco!!! svaka cast, da nam je svima da se tako porodimo! nek je ziva i zdrava malena user posted image

Direktna veza do poruke: 1212
1.5.2012 10:07:25   
pandina
Goco, je li to prva beba? Jesi li uzimala epidural? Stvarno divno, jos nisam cula da je nekom tako kratko i trajao porodjaj.

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1213
1.5.2012 17:40:20   
Goca0
Nije mi prva beba ali sam i sa prvom tako prosla (porodjaj je trajao 30min) i mislila sam da nema sanse da se to ponovi ali eto user posted image nisam uzimala epidural,ali dve zene koje su tada bile na stolu sa epiduralom bolovi su im trajali po 12 sati user posted image i na kraju su sve ispucale i imale po 10 savova,tako da ja ne preporucujem,ionako ti ne daju epidural sve vreme trajanja bolova a utrnes kada najvise trebas da osetis napone i da slusas babicu i da izguras bebicu e tu moze doci do zezanja jel ne osetis kada treba da guras tj. kad su ti naponi a ono najgore je vec proslo.Tako da ja ne savetujem epidural(sto je i moj dr.rekao) ali neka svako odluci za sebe user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1214
1.5.2012 17:40:49   
Goca0
Hvala draga i ja svima zelim takav porodjaj user posted image

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 1215
2.5.2012 7:21:47   
Ivence
BRAVO GOCOOOOOOO!! DA STE ZIVE I ZDRAVE STO GODINAAAAAAAAAA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Goca0)
Direktna veza do poruke: 1216
2.5.2012 7:42:58   
j o e
a sad me bas zanima goco, kolika ti je bila beba i da li si se mazala maslinovim uljem i slicno da ne bi popucala? ili ti je prosto priroda udelila da lepo prodjes?

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1217
2.5.2012 11:10:23   
Goca0
xaxa kakvo ulje user posted image nisam se mazala nicim,priroda je uradila svoje,beba je redjena sa 3600 i 53 duga user posted image

(odgovor članu j o e)
Direktna veza do poruke: 1218
2.5.2012 11:11:08   
Goca0
Hvala draga puuuno..

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1219
2.5.2012 13:51:42   
Anhelito

IZVORNA PORUKA: Goca0

xaxa kakvo ulje user posted image nisam se mazala nicim,priroda je uradila svoje,beba je redjena sa 3600 i 53 duga user posted image

Moja beba je imala tu tezinu tek sa mesec dana, mi smo bili mali. Verujem da i mene ne bi sekli da nije izlazio karlicno ali eto moralo je.

(odgovor članu Goca0)
Direktna veza do poruke: 1220
4.5.2012 9:16:16   
Ivence
IZVORNA PORUKA: Anhelito

Moja beba je imala tu tezinu tek sa mesec dana, mi smo bili mali. Verujem da i mene ne bi sekli da nije izlazio karlicno ali eto moralo je.

Ja sam se ugojila u trudnoci osam kilograma... imate tamo slike sa vencanja, i slike sa bebom, u forumima, mislim, stavila sam, da vidite... moja beba je kada je izasla imala 3850g i 57cm duga.... a kao uzimali mi mere.. i debil ne vide da je beba velika... zaglavila se, pocepala grlic, a epiziotomija je bila EPIZIOTOMIJA, ako razumes sta zelim da kazem... mozda da sam se mazala uljem... user posted image Mada, vise bi pomoglo da mi se Milica mazala uljem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Anhelito)
Direktna veza do poruke: 1221
6.5.2012 8:32:26   
Goca0
Jao Ivanice bas bzvz user posted image

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1222
8.5.2012 8:21:22   
Ivence

Jao Ivanice bas bzvz user posted image

Ma sve sam ja to zaboravila user posted image user posted image user posted image user posted image Bitno moja mala da je ok user posted image user posted image user posted image

Proći ćeš kroz neke krize... proći ćeš kroz analize.... al' verovati moraš da si rođeni superstar :)

(odgovor članu Goca0)
Direktna veza do poruke: 1223
8.5.2012 19:32:14   
marijana22
Eeee a ja se spremala za porodjaj u gradskoj, iscitala i naslusala se kako su divni doktori sestre........... U noci izmedju 1. i 2.maja dobijem kontrakcije. Odemo u bolnicu. Na vratima sretnemo drugu trudnicu,pregleda nas dr.. Otvorena 3-4 prsta ali ne mozemo da vas primimo nemamo sterilnog materijala user posted image ........ili sta god. I vrate i mene i njuuser posted image Jos ona kaze da im je hitna rekla da je gradska bolnica dezurna za praznike.user posted image user posted image ................ Mislim sta reci????

(odgovor članu Ivence)
Direktna veza do poruke: 1224
8.5.2012 19:39:15   
Ivence
IZVORNA PORUKA: marijana22

Eeee a ja se spremala za porodjaj u gradskoj, iscitala i naslusala se kako su divni doktori sestre........... U noci izmedju 1. i 2.maja dobijem kontrakcije. Odemo u bolnicu. Na vratima sretnemo drugu trudnicu,pregleda nas dr.. Otvorena 3-4 prsta ali ne mozemo da vas primimo nemamo sterilnog materijala user posted image ........ili sta god. I vrate i mene i njuuser posted image Jos ona kaze da im je hitna rekla da je gradska bolnica dezurna za praznike.user posted image user posted image ................ Mislim sta reci????

Boze, svasta!!! Kada Crazy rece da nesto nisu imali, ja mislila nesto samo za tebe... bas ne znam sta im je.... i sta da si bila 9 prstiju otvorena?? Ja mislim da su oni to slagali jer ih je bilo mnogo...

Direktna veza do poruke: 1225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here