|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
4.5.2012 11:46:51   
Anoniman
Ti ne možeš, ali Marko je mali, on još može.
nama je teško da ih izbegnemo jer imamo neke navike u ishrani, Marko ih takođe ima, ali on i dalje nema pojma o nekim uobičajenim ukusima, pa nije toliki problem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2326
4.5.2012 11:51:00   
Anoniman
naravno tash, slazem se. samo sam pomislila da vam predlozim jos nesto sto biste eventualno mogli da probate...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2327
4.5.2012 11:53:23   
Anoniman
Macaki, skroz sam sve zaustavila, primetila si verovatno. Odlučih da vidim šta će PRIC da kaže, pa ćemo onda dalje. Ne želim sebe da dovedem u situaciju da mu sad dam nešto, da se ospe pa da ne može da mu se uradi PRIC. Nešto sam izgubila volju za svime, valjda sam preumorna. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2328
4.5.2012 20:13:22   
Anoniman
Bili smo na kontroli u savetovalištu. P ima sa godinu dana 10,5 kg i 75 cm. Poredila sam sa tabelama proseka, i on ima tu srednju(idealnu) težinu i visinu user posted image
Yula bebi je krvna slika sasvim dobra, hemoglobin stalno raste. Zadnji put, pre tri nedelje, je imao 123 nečega, što je sasvim pristojno. Alergolog nam je rekla da pratimo KKS svakog meseca, pa u slučaju da počne jako da pada hgb da mu uvedemo vitamine. Neće sad da mu uvodi iz razloga što je dobar, što Allernova već sadrži vitamine i što se plaši da će reagovati na neku boju i i konzervans iz tih veštačkih vitamina.
Mislim da nisam nikad pisala šta smo sve probali pa se osipao, evo ovako:
-spanać
-šargarepa
-brokoli
-tikvice
-karfiol
-kajsije
-višnje
-jabuke
-kruške
-šljive
-svinjsko meso
-teletina
-pavlaka
-pirinač
-krompir
-keleraba
-bundeva
-blitva
-cvekla
-crni luk

Test iz krvi sa 6 meseci pokazao alergiju na:
pšenicu-klasa 2
soju - klasa1
kikiriki - klasa 4
belance -a klasa 2
(klasa 1 je najslabije, a ide do 6)

Od terapije prima Flixotide pumpicu
Singulair granule
Vigantol
Atopik krema
Allernova obična

Eto, ako nisam pisala to do sad, a ako jesam, sorry za ponavljanje, malo sam senilna user posted image e

< Poruku je uredio Zille -- 4.5.2012 20:19:16 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2329
4.5.2012 20:28:48   
Anoniman
bogte Zille sta ste sve probali!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2330
4.5.2012 20:50:09   
Anoniman
Hihihi, lepo je rekla on dr od prošlog puta da smo previše namirnica probali za svoj uzrast user posted image
Kako Maretu Kandida?

Macaki tvoju bebu sam zamišljala dok sam čitala o "slučaju" čokolada, i tako bih je redo izgnjavila, izljubila koliko je slatka user posted image Mislim, gleda u vas dok silazi sa kreveta. Obožavam bebe zbog takvih stvari user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2331
4.5.2012 21:19:05   
Yula
Zille, dobro je sto si napisala spiak stvari koje ste probali. Nesto mislim da je sve to bilo poodavno i da je on prerastao neke alergije, sta ti mislis? Sta ti kaze dr, kada bi opet mogli da pokusate ponovo sa nekim namirnicama? Tada mu je organizam bio iziritriran sa toliko puno novih stvari i mozda je zato na skoro sve reagovao alergijom. I da, dobro je da pije tos pecijalno mleko, potpuno sam smetnula s uma da je on na ad mleko,a ono je obogaceno vitaminima i minealima.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2332
4.5.2012 21:37:40   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Ti ne možeš, ali Marko je mali, on još može.
nama je teško da ih izbegnemo jer imamo neke navike u ishrani, Marko ih takođe ima, ali on i dalje nema pojma o nekim uobičajenim ukusima, pa nije toliki problem.

Pre neki dan sretnemo neku poznanicu u prodavnici i ona kao da kupi Lazaru neku cokoladicu ili keksic. Mi kazemo da nema potrebe jer on to svakako jos ne jede. A kada zena cu da nemamo namere ni da mu dajemo u skorije vreme, ona se prenerazi. Pa kao kako je to moguce, dete treba da jede kekseve i cokolade, pa njen unuk od 4 godine tamani slatkise, ne mogu da ga odvoje od njih! Gledam tu zenu i pitam se da li ona slusa sebe?! Njena cerka, majka od tog malenog ima preko 120 kila, a i mali je bucov. Ne razumem zasto ljudi tutkaju deci slatkise pre vremena, pa oni ce ih svakako jesti i zar nije bolje da se to grickanje nezdrave hrane odlozi za sto kasnije? Neko od vas ovde jednom prilikom pomenu, nesto u fazonu: " A sta ces kada ti dete ode negde na rodjendan ili u goste, a ono tamo slatkisi i druga deca jedu?" Pa, nista, pojesce i ono nesto slatko, ali ce znati da se to ne jede svaki dan, vec katkada, a mozda i svaki dan, ali po malo. A ne daju malom detetu kutiju keksa i posle se pitaju sto dete nece da jede slanu hranu, sto je debelo, sto ima kvarne zube, sto ima lose navike sto se ishrane tice... Sve je to do roditelja i kako naviknete dete.

Macaki, dala sam kakao tako sto sam vrh njegove kasikice umocila u kakao i dala mu da pojede. To je cist kakao, bio. Bilo mu je bas zanimljivo, jer to je potpuno novi ukus i dugo je mljckao po ustima. Mislim da cu mu sutra umesati malo u jutarnju kompot, u griz cu staviti tek kada ga potpuno uvedem, jer zitarice dajem uvece.

Mislim da uopte ne moras svaku od zitarica da uvodis posebno, pa niko do nas to nije radio, ako smo uvele gluten onda smo uvele i sve zitarice sa njim, a pre toga smo uvodile kukuruz i pirinac. Jedino bi valjalo biti oprezan zbog kakaa i ostalih dodataka, npr. vanile ako je do sada nije probala. Ako to sve prodje ok, znaci uvela si i kakao. Ja mislim da sam ti vec pisala na onoj strani gde si ostavila linkove kasica koje si kupila, da mislim da si super pazarila i da ce to sve super proci.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2333
4.5.2012 21:39:41   
Anoniman
Necemo jos nista da menjamo,bar jos dve- tri nedelje. Taman mu se sad smiruje osip,i dobija na tezin. Do sad je bio mrsuljak,sad se ubucio. Nije mnogo vremena proslo od kad sam probala spanac,blitvu,cveklu,kajsiju. Proslu je od zadnjeg mozda tri nedelje,taman toliko treba da se organizam iscisti od alergena. Sve u svemu,dobro je i ovako,samo da ide na bolje :-)

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2334
4.5.2012 21:40:57   
Yula

Macaki, skroz sam sve zaustavila, primetila si verovatno. Odlučih da vidim šta će PRIC da kaže, pa ćemo onda dalje. Ne želim sebe da dovedem u situaciju da mu sad dam nešto, da se ospe pa da ne može da mu se uradi PRIC. Nešto sam izgubila volju za svime, valjda sam preumorna. 

Jao, da vec jednom prodjete taj test i da krenete u avanture sa novim ukusima! Ja mislim da cete vi super proci na PRIC testu i da ce Mare uskoro jesti maltene sve namirnice koje i Luka jede. Cekam taj test kao da je za moje dete user posted image user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 4.5.2012 21:41:34 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2335
4.5.2012 21:45:00   
Yula
IZVORNA PORUKA: Zille

Necemo jos nista da menjamo,bar jos dve- tri nedelje. Taman mu se sad smiruje osip,i dobija na tezin. Do sad je bio mrsuljak,sad se ubucio. Nije mnogo vremena proslo od kad sam probala spanac,blitvu,cveklu,kajsiju. Proslu je od zadnjeg mozda tri nedelje,taman toliko treba da se organizam iscisti od alergena. Sve u svemu,dobro je i ovako,samo da ide na bolje :-)

Hej, Zille, nisam znala, pa ti nista nisi prijavljivala! user posted image Ja mislila ti nisi nista probala jos od onda kada je imao ono jako crvenilo i pucanje koze oko usta. Nista onda, cim napreduje znaci da mu je mlekce sasvim dovoljno. Dobra je Alernova. A i raste bebac, vreme prolazi a sa njim i njegov imuni sistem sazreva, bice to sve bolje i bolje.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2336
4.5.2012 21:59:20   
Anoniman

Kako Maretu Kandida?

Dobro je. Kaki 1x dnevno, nekad čvrsto, nekad malo kašastije, ali to mislim da ima veze sa onim što jede prethodni dan.
Dal sam utripovala ili ne, ne znam, ali dan nakon blitve je imao malo sluzavu stolicu. Videćemo šta će PRIC reći.

" A sta ces kada ti dete ode negde na rodjendan ili u goste, a ono tamo slatkisi i druga deca jedu?" Pa, nista, pojesce i ono nesto slatko, ali ce znati da se to ne jede svaki dan, vec katkada, a mozda i svaki dan, ali po malo. A ne daju malom detetu kutiju keksa i posle se pitaju sto dete nece da jede slanu hranu, sto je debelo, sto ima kvarne zube, sto ima lose navike sto se ishrane tice... Sve je to do roditelja i kako naviknete dete.

Ja sam to rekla. user posted image Luka jede Kinder čokoladice već dugo. Kad je počeo? Nemam pojma. Nije pre prvog rođendana, skoro pa sam 100% sigurna, jer sam mu tada još pasirala hranu i jeo je slatke kupovne kašice. user posted image Sada... jede ili 2 Kinder čokoladice na dan, ili 1 Kinder i 3 jafice, ili umesto jafica idu 3 medena srca, ili 3-4 kiki bombone. Nekada je sladoled. Ali nikada nije pojeo pakovanje jafe odjednom, na primer.

Cekam taj test kao da je za moje dete

user posted image

-spanać
-šargarepa
-brokoli
-tikvice
-karfiol
-kajsije
-višnje
-jabuke
-kruške
-šljive
-svinjsko meso
-teletina
-pavlaka
-pirinač
-krompir
-keleraba
-bundeva
-blitva
-cvekla
-crni luk

Hajde boduj ove namirnice skalom od 1-5 (1 najslabije, 5 najjače) po osipima koji su se javili nakon namirnica.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2337
4.5.2012 22:00:37   
Anoniman
Ma da,opusteno :-)
Tvoj Lazar(ljubim ga u ime) i kakao savladjuje! Sjajno! Moja dr je rekla da ce sa 1,5 god.dobar deo alergija prerasti,ja sad cekam. Zato ne forsiram uvodjenje novih, strpljivo cekam :-)
Jesam li vam rekla da alergija na gluten i na psenicu nisu isto? Kazu da se na ps.preraste,a na gluten cesto ostaje za ceo zivot :-( Moja P je alerg.na ps.pa se nadam da ce proci,ili cu morati da pocnem da uzgajam kukuruz uskoro :-D
Laku noc cure, odoh da se odmorim,sutra svoju decu vodim u biblioteku da uclanim Lazara.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2338
4.5.2012 22:10:06   
Anoniman
Joj Tash,tezak zadatak si mi dala. Sutra cu to da odradim,sad mi se spava,ustala sam jos u 4:15!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2339
4.5.2012 22:22:19   
Anoniman

Joj Tash,tezak zadatak si mi dala. Sutra cu to da odradim,sad mi se spava,ustala sam jos u 4:15!

Ozbiljno. Razmišljala sam, možda neko bude video neku vezu među namirnicama.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2340
4.5.2012 22:45:42   
Yula

Kako Maretu Kandida?

Dobro je. Kaki 1x dnevno, nekad čvrsto, nekad malo kašastije, ali to mislim da ima veze sa onim što jede prethodni dan.
Dal sam utripovala ili ne, ne znam, ali dan nakon blitve je imao malo sluzavu stolicu. Videćemo šta će PRIC reći.

Svaki dan hocu ovo da te pitam i zaboravim dok sve iscitam! Pije li kakve lekove?

Lazru u poslednje vreme zna katkada da bude kasastija stolica, obicno je bivala gusta kao plastelin i sada zna da bude takva, ali, sada se cesce desi da je kasasta ( poslednjih par dana ). Primetila sma da to bude kada jede sljivu ili kada je onomad uvodjena boranija, pa ju je jeo 4 dana za redom. Takodje i kruska. Cula sam i da kakao stvrdnjava stlicu, pa cemo videti. Jedno vreme mu je bas bila tvrda kakica... Vise volim kada je takva, od tecnjikavih imam averziju!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2341
4.5.2012 22:47:17   
Yula
Sto se tice one recenice Tash, ma nisi mi ti to samo rekla ( inace, pamtim da si i ti bila jedna od user posted image ).

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2342
4.5.2012 22:50:04   
Anoniman
Samo probiotske kapi, Bio Gaia. Sutra će biti pune 2 nedelje, i onda krećemo svaki drugi dan još neko vreme.
U ponedeljak hoću da pitam dr o Nistatin kapima, ukoliko analiza stolice pokaže i dalje kandidu u velikom broju.
Takođe, hoću da pitam za vakcine Prevnar (za Marka) i Pneumo23 (za Luku).

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2343
5.5.2012 0:35:36   
Anoniman

Macaki tvoju bebu sam zamišljala dok sam čitala o "slučaju" čokolada, i tako bih je redo izgnjavila, izljubila koliko je slatka user posted image Mislim, gleda u vas dok silazi sa kreveta. Obožavam bebe zbog takvih stvari user posted image

user posted image

drago mi je sto si zadovoljna napredovanjem malenog. super mi zvucis danas! user posted image

kada smo kod hemoglobina, mislite da je 104 bas dosta nisko? pre 3 meseca je bio 103, sada 104, a granica je 105-140. valjda..
nikako da odem kod dr da vidim sta ce reci, a nesto mi se i ne ide. dace joj da pije sirup, a ona i bez njega ne moze da kaki. sedi na nosi i place. user posted image

yula, ako je po onome kako je ksenija pocela da tamani cokolade user posted image tesko nama! ne znam kako cemo je odvojiti od slatkisa.
sad sam se setila sta je didy jednom napisala na facebook-u, svi su crkli od smeha. njena svekrva se inace uvek oglusuje o naredjenja kada da dovede kuci dete na spavanje, da mu da vocku za uzinu a ne gluposti isl.. i jednog dana dolazi mali od bake i ona ga pita jel si jeo neko voce za uzinu. a ona kaze jesam banane. ona male crne. user posted image hahahaha user posted image

tash, cmokni nam drugara. user posted image nisam ti danas odgovorila...sve sam shvatila sta si htela da kazes i slazem se sa tobom. samo sam mislila da ti predlozim nesto sto bi jos mogao da proba, cisto da imate jos neki izbor.. ali da cekamo onda taj pric!!! ispitaj tamo sve dr!!

mm me nagovorio da sutra krenemo sa jogurtom! kaze dr je rekao za 2,3 nedelje, a ti cekas vise od mesec dana.. ajde da joj dam sutra jednu kasicicu, pa sta bude. dunju pomeramo za utorak. a mozda i za kasnije, videcu koliko ce dana trajati ovo uvodjenje. yula, koliko si gaa ti dana uvodila?
jako sam uzbudjena, ali mi je i frkaaaaaa user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2344
5.5.2012 12:57:00   
Anoniman
Marko je danas kukao u kuhinji za kiflom koju nisam imala, i odlučim da mu dam onaj Dambo smoki. Prvo je pljunuo, a onda je video da Luka jede, i nagrnuo. user posted image Kad bi Luka jeo go*na i Marko bi garant! user posted image user posted image Pojede 5 smokića, srećan kao majmunče. Za sada mu nije ništa. Nadam se da mu neće ni biti ništa.

i jednog dana dolazi mali od bake i ona ga pita jel si jeo neko voce za uzinu. a ona kaze jesam banane. ona male crne.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2345
5.5.2012 16:22:47   
Yula
Macaki, prvi dan sma mu dala samo koliko da lizne i namazala mu ustasca. Sutradan jedan krupniji zalogaj, a naredni dan dva. Po malo sam povecavala kolicinu, i znam da sam nekih 7-10 dana davala samo jogurt da bih primetila eventualne reakcije. Posto ih nije bilo ubrzo sam mu dala i pavlaku i maslac. Prati ima li koznih reakcija i da li joj kaka postaje cesca i redja ( dijareja ) . Ako ne bude nikakvih promena onda samo napred. Ali, svakako budi pazljiva. Izvestavaj nas! Drzimo vam palceve i verujem da ce sve proci u najboljem mogucem redu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2346
5.5.2012 16:25:49   
Yula

Marko je danas kukao u kuhinji za kiflom koju nisam imala, i odlučim da mu dam onaj Dambo smoki. Prvo je pljunuo, a onda je video da Luka jede, i nagrnuo. user posted image Kad bi Luka jeo go*na i Marko bi garant! user posted image user posted image Pojede 5 smokića, srećan kao majmunče. Za sada mu nije ništa. Nadam se da mu neće ni biti ništa.

Kakav je to smoki? Nije valjda sa kikirikijem? Mada, ne mora uopste da znaci da je Mare alergican na kikiriki.

i jednog dana dolazi mali od bake i ona ga pita jel si jeo neko voce za uzinu. a ona kaze jesam banane. ona male crne.

user posted image user posted image user posted image

I ja sam se ovome od srca nasmejala! user posted image MOram samo reci da mene moja svekrva slusa, i uopste se slazemo oko podizanja dece. Ma, imam sveki za cistu deset_ku!

< Poruku je uredio Yula -- 5.5.2012 16:27:28 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2347
5.5.2012 18:06:03   
Anoniman
Ma kakav kikiriki. Ima kukuruzni griz, biljnu mast i so. Potrazi, mora biti i kod vas. To su oni veliki, gadni. :) To i Zille daje bebi, kako nisi primetila u njenim postovima, samo ona daje taj neki Gugi, ja ga ne nadjoh, pa sam uzela Corn-ov Dambo, inace jedemo Corn-ovu palentu.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2348
5.5.2012 18:34:39   
Anoniman
Ja kupujem Ekstrudi user posted image , stvarno se tako zove. Izgleda kao smoki, samo je veci i bez kikirikija, nije przen vec se ta smesa od kukuruznog brasna, biljno ulja i soli utisne u neku masinu, i ono se pod pritiskom naduva user posted image Sve u svemu, nista posebno, a deca ga jako vole.
Tash nista se M nece desiti od tog sto je pojeo, ako se moj P ne osipa od toga, onda se ni jedno dete nece user posted image On vam je reper za osipe user posted image
Postavicu sliku kasnije, sad idem da onesvestim dete.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2349
5.5.2012 19:15:01   
Anoniman
user posted image
Evo famoznog proizvoda,koji mi spasava dan user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  92 93 [94] 95 96   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here