Anoniman
|
evo i nas! mocica, nas dr je rigorozan po pitanju lekova za bebe. on daje samo avil, nista drugo. zvala sam ga juce da ga pitam da li smem da pijem antihistaminik koji mi je prepisala moja dr i beconas sprej, kaze ne! samo njen sirup avil, koji je prepreslab. valjda necu mnogo nadrljati ovog proleca, nadam se... sto se tice crvenila..u nedelju smo krenuli da prosetamo do jezera. prilazimo jezeru i vidimo nase prijatelje kako sede na klupici, prilazimo da se pozdravimo, oni gledaju K i pitaju odjednom sta joj je ovo crveno... bila je okrenuta ka napred i naravno nismo ni videli sta se desava. ijaoj kada sam ja to videlaaa ljudi moji. njoj oko, obraz, pola nosa.. sve crveno, bordo! kao da je neko ofarbao. preledila sam se! doslo mi je odmah da se vratim kuci po knjizicu, pa kod dr. medjutim, oni me umirise, krenuli smo da setamo.. i posle pola sata ni traga crvenilu. posle sam razmisljala i skontala sta se desilo. od glavnog puta do jezera je zemljani put, sigurno je duvao vetar i nesto joj upalo u oko, a ona cesala. znaci, ista situacija kao tashin mare! ishler, iskreno ja nisam ni razmisljala da postoji neko vreme kada je dozvoljeno uvoditi jagnjetinu. nisam imala pojma da se uvodi nakon godine dana, kao sto kazes. nama je ona bila na spisku onoga na sta nismo alergicni, zato sam je uvela. piletinu necu jos davati jer je i dalje alergicna na jaja, sa junetinom cu takodje sacekati jer joj je po mojoj proceni ekcem izasao neposredno nakon uvodjenja iste, tako da nisam mogla da gledam beku kako jadna svaki dan jede jagnjetinu. pa i ja kada bih je svakoga dana jela izasla bi mi na nos. pored toga ni jaja ne jedemo.. pa onda da ima bar dve vrste mesa. ja licno ne obozavam bas svinjetinu, uvek se pre odlucim za neko drugo meso, ali sam bas citala kako je zdrava i da svasta nesto od vitamina sadrzi. zile cmokni ga! yula, juhuuuu gde ste, sta ima? inace, videla sam slike! luka, mare i laza, pravi frajeri!!! eeee sad da vam pricam sta nam se juce desilo.... krenuli m i ja da se spremamo da izadjemo sa detetom u setnju (jesam li vec pominjala da sam u totalnom haosu onih dana kada je kod kuce, kada ne radi?), stavili bebu na podne puzle i zurimo da se spremimo. nismo neko vreme obracali panju na nju, navikla je ona tako da se igra sdama na podu. medjutim, u jednom trenutku mm vikne, ja pogledam, kao ono... ona je 'ladno uzela cokoladu sa stocica (ne znam kako je uspela), sakrila se pod krevet i to tako da joj je samo glava bila ispod kreveta, a ostatak tela van i JELA COKOLADU!!!! znaci, prvo sam je jedva izvukla, a onda kada sam je videla zamalo da se slogiram. ruka skroz umrljane cokoladom, oko usta cokolada, u ustima! cokolada po bodicu, po hailjini, po tepihu onako dooobro ugazena. znaci jela je "najlepse zelje", a ona u sebi raznorazne proizvode od mleka + soja lecitin!!!! samo sam molila Boga da joj nista ne bude. imala je osipic po vratu, ali imala ga je i pre cokolade, od vrucine. ima ga i danas, ali se stvarno jako znoji, znaci ne verujem da je to od cokolade. cekacu do nedelje, da vidim bas da li ce se pojaviti ekcem na jos nekom mestu. otisli smo u nabavku u rodic.. ona je sve vreme vristala, svi su nas gledali. preskocila je prepodnevno spavanje, sto se retko desava. dobila devojka energiju i dobro rasplozenje nakon cokolade. danas sam cistila i nasla zlato od cokolade ispod kreveta, skroz daleko, na bas neverovatnom mestu. ne mogu da verujem sta nam je uradila. ja ne jedem cokoladu zbog nje, skoro da nista zapravo i ne jedem, a ona.. inace je naucila da sasvim sama sidje sa kreveta i jako je pazljiva, bas polako to radi. pri tom gleda u nas kako cemo da reagujemo. sutra nam je treci dan mladog luka (danas sam se zeznula pa nisam stavila u kasicu, preskocili smo bez veze dana). posle toga dajem tri dana dunju, pa onda u utorak jogurt!!!
|