Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 29.4.2012 22:29:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Marko već par dana šeta sa kašikama po stanu. Nosimo ih i u šetnju! Uglavnom, Luka je juče zaboravio jogurt u dnevnoj sobi. Ulazim, a Mare meeeešaaaa, malo kašikom, malo grabljama , nisam shvazila kako su stale u šolju, ali su bile od jogurta, kao i sto i tepih. Da li je usput i jeo? Nemam pojma. Nije bio musav, ali to ne znač da se nije obrisao u salvetu koju je Luka takođe ostavio pored šolje. Uglavnom, nije mu bilo ništa.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 29.4.2012 22:32:44
|
|
|
|
Yula
|
Divan je!
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 29.4.2012 22:33:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma ja to apropo onog da se nadaš da je prerastao alergiju na kazein.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 29.4.2012 23:24:47
|
|
|
|
Yula
|
Znam, znam Ali ne komentarisem da ne ulivam nadu dok ne vidite sutra rezultate. Ja sam ti od onih koji ne vole mnogo da se nadaju, posle se mnogo razocaram, ovako geldam da budem opustena i kao nezainteresovana, pa ako bude nesto dobro onda Ovom forumu definitvno trebaju bolji smajliji! Ne znam dal sam gde videla jos losije smajlije osim ovde?! Moderacijo, angazujte se malo, jedan smajli menja gomilu reci
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 30.4.2012 0:03:19
|
|
|
|
Anoniman
|
anci, nemoj se sekirati, verovatno nije nista. samo ga prati! vi ces dugo jedete odredjene namirnice, sumnjam da je u pitanu alergija. sto se nose tice, K je u poslednje vreme imala stalno cvrstu stolicu. onda vidimo dete se napreze, mi je raspovijemo, stavimo na nosu, ona se za par minuta iskaki. kao da joj smeta da kaki u pelenu jer je cvrsta kaka. mada mnaravno i dalje ponekad kaki u pelenu, normlano.. ali je stavimo da sedi na nosi, gleda njene knjizice i lepo sedi. nekada kaki, nekada samo piski. necu da je forsiram, ali ni da dozvolim da do trece godine nosi pampers. tash, bravo za sladoled! super ideja, sad ima citavo leto da furate sladoled!! drzimo na fige za pric test!!!! K nije imala nikakvu psoebnu r-ju po kozu, onako crvenilo, ali od uboda i malo od reagensa, li je jako brzo sve proslo. mislim da nema razloga da budes zabrinuta, to je bezbedno sto posto! navijam da ste prerasli alergiju na mleko i da nema drugih alergija (onih kojih se ti plasis)!! JAVI SE OBAVEZNO!!!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 30.4.2012 0:22:58
|
|
|
|
Christabel
|
Yula, mnogo manje bljucka, cak uopste i ne, desava se ujutro aptamil da bljucka. Podriguje tu i tamo, al valjda je do gera. Samo sto je totalno nezainteresovana za jelo-ugl.stisne usta i otvori ih toliko da vrh kasike moze da prodje, a i mleko mrljavi. No, sta cu, jedemo nekako. Ekcem se pu pu pu povukao. Bude kadkad suvog ali ok. Ledja i prevoje na nogama sam mazala ovako-posle kupanja atopik krema sa 5posto uree, ujutro pantenol mast ili sebamed losion. Al trebalo je vremena. Atopik sam juce potrosila, pa sad ide ovo drugo 2x na dan
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 30.4.2012 0:29:38
|
|
|
|
Christabel
|
Opet imam neka pitanja... Koja kolicina mesa ide otprilike u 150g kasice? Onda, sta je to popara? I da li su kukuruz i pirinac jedine zitarice koje nemaju gluten? Tash, drzim fige za sutra!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 30.4.2012 8:24:41
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne možemo danas na test. Kaže dr da je u haosu, da su joj sestre zakazale bar 5-oro prekobrojnih, a neće da nas radi na brzinu. Dogovor je da je zovem u petak da bi rekla sestrama da joj ne zakazuju previše, pa će mu raditi test sledeći ponedeljak.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 30.4.2012 11:33:58
|
|
|
|
Anoniman
|
tash dobro, nemoj da si tuzna. bolje da odeta natenane, pa da vam posveti vise vremena. bice sve dobro. christabel, moja beba jede oko 100 gr kasice, i ja joj na tu kolicinu stavim 1 ili 2 kockice mesa (kockica mi je velicine 2 kocke secera, ne znam koliko je to grama). popara se sprema od hleba, sira, kajmaka i malo vode. bude kao neka kasa. sto se glutena tice, nisam ni ja najsigurnija, ali valjda ga ima samo u psenici. u ovsu, razu, jecmu.. ga nema. neka me neko ispravi ako gresim.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 30.4.2012 19:41:16
|
|
|
|
Yula
|
Gresis Macaki U pravu je Christabel, nema samo u kukuruzu i pirincu i mozda u heljdi, ali za nju nisam najsigurnija. Super sto Kseniju stavljate na nosu, i aj sam tako Lazara ranije kada je kakio u isto vreme ujutru, ali sada to vise ne radi, uopste nema nikakvog reda u kakenju i vise ga ne stavljamo na nosu. Ako se desi da to opet ustali, nosa mu sleduje Citala sam negde ranije da je bebama neka optimalna mera mesa po obroku/danu 40-60gr. ranije sam Lakiju davala, 40, a vec neko verme 50gr. Tasho, e jbg za taj PRIC! Nikako da stignete do njega, ali dobro, proci ce i tih nedelju dana. I ja se pridruzujem Macakinim zeljama u vezi PRIC-a!
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 30.4.2012 23:50:25
|
|
|
|
Anoniman
|
nama je danas bio treci dan svinjetine. sve prolazi normalno, tako da je smatram uvedenom. za sutra mladi luk! konacno je dosao na red. stavila sam joj mozda cm ili dva u kasicu, mislite da nije mnogo? inace, prosle nedelje sam probala da joj dam ziv lukic, ali se zgrozila, izgleda da joj je bilo ljuto. onda cu krenuti sa dunjom. a sledece nedelje JOGURT! ili mozda ipak krenem sa onim ovsenim pahuljicama sa suvim sljivama. nesto mi je frka da dam jogurt.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 14:24:49
|
|
|
|
Yula
|
Ijaoj, ziv luk je bas gadan, bar meni, tako da me uopste ne cudi sto bio gadan i maloj Ksenijici. Sve cu da dam beki da proba da jede, naravano sve sto je zdravo, ali ziv luk, brrrrrrrrrrr... Mislim da necu moci, bar dok ne napuni 3 godine. Super za svinjetinu! I mi smo probali jogurtice sa nepunih 9 meseci, i ja sam se uzasno plasila, ali vidis da je sve dobro proslo. Opet, Lazar nikada nije imao vidljivu kontaktnu alergiju na mleko, niti dokazanu testovima, postojala je samo moja sumnja na alergiju zbog sluzi i tragova krvi u kaki. Ne znam, ja bih probala, ali ako ce ti biti lakse, sacekaj jos nedelju-dve pa po malo, neomj odmah da joj dajes puno iako joj se dopadne. Ja mislim da ce to dobro proci. Steta sto nisi dunje uvela ranije, ovde kod mene vise nema da se nadju, ne znam u Srbiji, ipak je to jesenja biljka.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 16:55:54
|
|
|
|
Anoniman
|
sinoc sam joj ubacila parcence perca od pladog luka sa ostalim povrcem i tako skuvala kasicu. nisam mogla posebno da ga dajem, bas bi joj bilo neprijatno. samo sam pazila da kolicina bude bas mala. znaci perce je bilo oko 2 cm dugo, pa kada se skuvalo i ispasiralo nije sigurno bilo vise od pola kafene kasicice. nema nikakve reakcije, koliko mogu da vidim. bas sam zelela da joj uvedem lukic sada dok mu je vreme, da stigne malo da ga jede. trebalo bi da jede kako sta stize na pijacu.. dunje sam kupila jos pre 4,5 meseci, iseckala i zaledila. samo nikako da dodju na red. a znacila bi mi jos jedna vocka, da ne vrtim stalno iste. sto se jogurta tice, meni jeste malo frka jer je K imala alergiju na mleko dokazanu pric-om. ali samo je reagovala na pahuljice sa ad mlekom crvenim pecatima i dobila ekcem po mojoj proceni nakon uvodjenja junetine... nisam primacivala nikakvu reakciju u stolici ni dok je samo sisala a ja jela mlecno, ni sada kada sam vratila mlecno u ishranu.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 17:26:08
|
|
|
|
Verus
|
Macaki: mislim da si ok da pokusas jogurt, malu bebi kasikicu pa vidi kako ce biti, ali verujem da ce sve biti ok
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 21:40:29
|
|
|
|
MOCICA
|
Koji sirup za alergije smeju bebe od 4 meseca? Mi danas bili kod brata na rucku i kada sam joj menjala pelenicu odjednom iz cist mira beka se uznemirila i spopalo ju je crvenilo- cela desna strana lica joj se jako zacrvenela a oko joj se na par minuta skroz zatvorilo. Odsekla sam se. Ona se uplasila i trazila da sisa. Pre toga je sisala pre sat vremena. Dr. mi kaze da je verovatno kontaktno cim je samo jedna strana i rece da joj dam Aerius, Claritin ili Presing al mi ovi u apoteci rekose da nijedan od njih nije za bebe . Sta te Vi davale?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 22:11:39
|
|
|
|
Verus
|
Mocice joj ne znam, ja nisam nista davala jer nisam sa cerkom bila u toj situaciji...a i Oli krvari tj. ima GI probleme, manje kontakte....ali sada vidim da su mu od ekcema skroz ostali crni mitiseri po grudima i malo po vratu i par po licu: ali oni PRAVI za cedjenje!! Da ne poverujes....
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 22:22:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Aerius sam davala, imao je oko 4 meseca kada sam dala prvi put, i manje. Onda posle je od nekih 4,5 meseca narednih 6 meseci bio na Aeriusu. Jedan pedijatar reče da mu dajem 2,5ml, tako sam davala par dana, pa istripovala da ima gore grčeve od njega i ukinula. U dečijoj bolnici su nam rekli čini mi se 2ml ili 1,5ml... posle smanjeno na 1ml, dakle, tih 6 meseci je pio prvo 1,5 pa 1, ili 2, pa 1,5 pa 1. Polako mu je smanjivan i ukinut posle 6 meseci.
< Poruku je uredio Tash -- 1.5.2012 22:23:25 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 22:42:27
|
|
|
|
MOCICA
|
Tako i meni dr rece 2,5ml da dam za svaki slucaj. Mada se povuklo za pola sata-45minuta, al sam se jako, jako uplasila!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 22:50:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Pisala sam već, ali nije na odmet da ponovim, ne znam dal si čitala. Više ne znam koliki je M bio tada, oko godinu. Bili smo u Zari, ja sam uzela pantalone da probam, krenem ka kabini i vidim da teta šprica onaj miris. Reko, neću odmah unutra, mrzim kada to pada po meni, prošetali smo nekih 5min i onda otišli u kabinu. Ja probala pantalone, i krenuli kući. Do kuće nam peške treba nekih 10-15min, negde oko zgrade, on se češe kao lud. Pogledam, njemu pola lica crrrrveno! Stigli kući, umila sam ga i povuklo se. Prekjuče je duvao vetar, M u kolicima, nešto mu je upalo u oko, češao, češao, i ja sam brisala maramicom, kući smo stigli sa pola crvenog lica. Oet, umila, sve se povuklo. Dakle, ta nagla crvenila, kada sumnjaš da je kontaktno, probaj da umiješ bebu vodu.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 22:54:14
|
|
|
|
MOCICA
|
Joj Tash hvala! Spasavas! Da imam tvoj telefon ja bi pre zvala tebe da pitam sta je nego hitnu- ti se razumes bolje od njih!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 22:56:19
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma daj, našuketah se sa onim leukocitima, sramota me.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 23:29:38
|
|
|
|
bojkica
|
Tash-koliko tvoj Marko ima kilograma,on je star kao moja devojcica,pa me zanima,ona je bas mrsava!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 23:31:24
|
|
|
|
Anoniman
|
27./28.marta smo ga merili u čistoj peleni, bodiju i čarapama, imao je 11,9kg i 82cm čini mi se. Ali onda bronhitis, pa proliv, sada je glista. Baš je vidno oslabio.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 1.5.2012 23:35:29
|
|
|
|
bojkica
|
Nisam je bas dugo merila-nadam se da ima bar 11kg,sva je minijaturna,jos sada kada smo skinuli bodi sa dugim,dzempere,hulahop carape......
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.