|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
2.5.2012 0:28:02   
Yula

IZVORNA PORUKA: MOCICA

Tako i meni dr rece 2,5ml da dam za svaki slucaj. Mada se povuklo za pola sata-45minuta, al sam se jako, jako uplasila!

user posted image user posted image user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 2301
2.5.2012 0:30:58   
Yula
Nama danas bio prvi dan graska! Jos ja krele pa ga nisam izgleda dobro skuvala, nisam ga kuvala odvojeno vec zajedno sa ostalim povrcem u baby cook-u. Ali za prvi dan je sve ok proslo. Nadam se da cemo i grasak uspesno savladati user posted image a onda kakao!!! Bas sam resila da ga probamo, citala sam da je VEOMA zdrav!

Tasho, Mare izgleda bas super! Nije uopste mrsav!

< Poruku je uredio Yula -- 2.5.2012 0:31:14 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2302
3.5.2012 10:56:40   
ishler
Macaki
zar ne ide svinjetina posle 12m,pogotovu deci sa ekcemom i alergijama.
Inace svinjetina je i najlosije meso,ja cu dati posle prve godine da proba ali cu izbegavati da jede,i ja slabo jedem.
Yula
super za grasakuser posted image
Mi smo uveli papriku i luk, i piletinu sada ostaje cvekla...
Tash drzim fige za test,mi idemo 26 juna....

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2303
3.5.2012 11:02:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ishler

Macaki
zar ne ide svinjetina posle 12m,pogotovu deci sa ekcemom i alergijama.
Inace svinjetina je i najlosije meso,ja cu dati posle prve godine da proba ali cu izbegavati da jede,i ja slabo jedem.

Mico, to nije tačno.
Po najnovijim istraživanjima, svinjetina je zdravija od piletine.
Nama ju je dr preporučila nakon jagnjetine.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 2304
3.5.2012 11:10:18   
ishler
Ne bih se slozila tash,svinjetina je svastojed ne bira sta jede.
A i piletina u sebi ima mg i druge supstance koje svinjetina nema,po meni daleko kvalitetnija.user posted image
Mada je kod nas sve hormonski uzgajano pa nista nije ko sto bi trebalo biti.
A to mi je potvrdio gastroenterolog i nutricionista,koji je najbolji kod nas,mozda on gresi.

< Poruku je uredio ishler -- 3.5.2012 11:11:52 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2305
3.5.2012 11:21:13   
Anoniman
user posted image Opet svaki dr priča svoju priču. 

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 2306
3.5.2012 11:34:34   
ishler
Tacno tako ali znajuci sta svinja jedeuser posted image mislim da je u pravu....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2307
3.5.2012 11:44:04   
Anoniman
A pile jede koncentrat... Ne znam...user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 2308
3.5.2012 11:58:53   
minavb
Evo da se pridružim. Svinjetina je pogrešno optužena za svašta. Ne znam šta to svinja toliko loše jede, a da ne jede pile ili kokoš. Na framama je podjednako loše stanje i kod uzgoja svinja i pilića. Znam da pilići rado iskljuckaju svoje bolesne i uginule drugare jer u veštačkim uslovima u kojima se gaje, smao jedu i jedu i jedu i jedu. Inače, moraju da im tupe kljunove jer obijaju jedni druge kljucanjem. Da vam dalje ne gadim ručak, nema lepšeg i krtijeg mesa od svinjskog karea. Zbog alergije se kasnije uvodi, malo se teže vari, ali ne vidim ni jedan dobar razlog za isključivanje iz ishrane.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2309
3.5.2012 13:41:08   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 2310
3.5.2012 22:24:35   
Anoniman
Zene,skntala sam ovih dana da mi je prvo dete patilo od neke nutritvne alergije kad je bio mali. Setila sam se da je cesto imao crvenilo na obrazima, rapavu kozu na ledjima, rukama i nogama, ponekad ekceme po telu koje sam resavala Didermal kremom. Sve sam to mslila sa je od vetra ili od zuba,ili od ko zna cega. Samo od sebe je proslo oko trece godine,s tim da je od onda poceo ja kija u prolece i s jeseni,u vreme kad i ja imam polenske alergije. Sad sam 100 % sigurna da je bila neka nutritivna alergija koje nismo n bili svesni. I proslo je :-)
P je porastao,napunio godinu dana, osisali smo ga na kratko i sad je pravi frajer. Jede i dalje samo kacaak, slaninu,jagnjetinu i cvarke,s tim da mu dajem i gugi, ekstrudi, strumfi i sl.ekspandirane kukuruzne proizvode. To mi je zgodno kad idemo u setnju, i za grickanje kad starijima dajem slatkise. Malo mi se bebac ubucio,vise nije mrsuljak. Sutra ga vodim u saveyovaliste na merenje,pa cu da javim koliko je napredovao. Osipa se tu i tamo i dalje,malo se cese,ali mnogo manje nego renije, pa kontam da napredujemo :-)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2311
3.5.2012 22:58:29   
Anoniman
user posted image

Mi skidamo pelenu! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2312
4.5.2012 0:08:30   
Yula
Zille, bas mi je drago sto maleni lepo raste i napreduje! Srce malo user posted image user posted image Ima li kakvih izgleda da pokusate u skorije vreme sa nekom povrckom ili vockom? Dajes li mu kakve vitamine i minerale s obzirom da ih slabo unosi preko hrane?
I da, srecan rodjendancic mu zelimo, sa zakasnjenjem user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2313
4.5.2012 0:10:41   
Anoniman
evo i nas!

mocica, nas dr je rigorozan po pitanju lekova za bebe. on daje samo avil, nista drugo. zvala sam ga juce da ga pitam da li smem da pijem antihistaminik koji mi je prepisala moja dr i beconas sprej, kaze ne! samo njen sirup avil, koji je prepreslab. valjda necu mnogo nadrljati ovog proleca, nadam se...

sto se tice crvenila..u nedelju smo krenuli da prosetamo do jezera. prilazimo jezeru i vidimo nase prijatelje kako sede na klupici, prilazimo da se pozdravimo, oni gledaju K i pitaju odjednom sta joj je ovo crveno... user posted image bila je okrenuta ka napred i naravno nismo ni videli sta se desava. ijaoj kada sam ja to videlaaa ljudi moji. njoj oko, obraz, pola nosa.. sve crveno, bordo! kao da je neko ofarbao. preledila sam se! doslo mi je odmah da se vratim kuci po knjizicu, pa kod dr. medjutim, oni me umirise, krenuli smo da setamo.. i posle pola sata ni traga crvenilu. posle sam razmisljala i skontala sta se desilo. od glavnog puta do jezera je zemljani put, sigurno je duvao vetar i nesto joj upalo u oko, a ona cesala. znaci, ista situacija kao tashin mare!

ishler, iskreno ja nisam ni razmisljala da postoji neko vreme kada je dozvoljeno uvoditi jagnjetinu. nisam imala pojma da se uvodi nakon godine dana, kao sto kazes. nama je ona bila na spisku onoga na sta nismo alergicni, zato sam je uvela. piletinu necu jos davati jer je i dalje alergicna na jaja, sa junetinom cu takodje sacekati jer joj je po mojoj proceni ekcem izasao neposredno nakon uvodjenja iste, tako da nisam mogla da gledam beku kako jadna svaki dan jede jagnjetinu. pa i ja kada bih je svakoga dana jela izasla bi mi na nos. pored toga ni jaja ne jedemo.. pa onda da ima bar dve vrste mesa. ja licno ne obozavam bas svinjetinu, uvek se pre odlucim za neko drugo meso, ali sam bas citala kako je zdrava i da svasta nesto od vitamina sadrzi.

zile user posted image cmokni ga!

yula, juhuuuu gde ste, sta ima?

inace, videla sam slike! luka, mare i laza, pravi frajeri!!! user posted image

eeee sad da vam pricam sta nam se juce desilo....
krenuli m i ja da se spremamo da izadjemo sa detetom u setnju (jesam li vec pominjala da sam u totalnom haosu onih dana kada je kod kuce, kada ne radi?), stavili bebu na podne puzle i zurimo da se spremimo. nismo neko vreme obracali panju na nju, navikla je ona tako da se igra sdama na podu. medjutim, u jednom trenutku mm vikne, ja pogledam, kao ono... ona je 'ladno uzela cokoladu sa stocica (ne znam kako je uspela), sakrila se pod krevet i to tako da joj je samo glava bila ispod kreveta, a ostatak tela van i JELA COKOLADU!!!! znaci, prvo sam je jedva izvukla, a onda kada sam je videla zamalo da se slogiram. ruka skroz umrljane cokoladom, oko usta cokolada, u ustima! cokolada po bodicu, po hailjini, po tepihu onako dooobro ugazena. user posted image user posted image user posted image
znaci jela je "najlepse zelje", a ona u sebi raznorazne proizvode od mleka + soja lecitin!!!!
samo sam molila Boga da joj nista ne bude. imala je osipic po vratu, ali imala ga je i pre cokolade, od vrucine. ima ga i danas, ali se stvarno jako znoji, znaci ne verujem da je to od cokolade. cekacu do nedelje, da vidim bas da li ce se pojaviti ekcem na jos nekom mestu.
otisli smo u nabavku u rodic.. ona je sve vreme vristala, svi su nas gledali. user posted image preskocila je prepodnevno spavanje, sto se retko desava. dobila devojka energiju i dobro rasplozenje nakon cokolade.
danas sam cistila i nasla zlato od cokolade ispod kreveta, skroz daleko, na bas neverovatnom mestu.
ne mogu da verujem sta nam je uradila. ja ne jedem cokoladu zbog nje, skoro da nista zapravo i ne jedem, a ona..
inace je naucila da sasvim sama sidje sa kreveta i jako je pazljiva, bas polako to radi. pri tom gleda u nas kako cemo da reagujemo.
sutra nam je treci dan mladog luka (danas sam se zeznula pa nisam stavila u kasicu, preskocili smo bez veze dana). posle toga dajem tri dana dunju, pa onda u utorak jogurt!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2314
4.5.2012 0:11:29   
Yula
Sto se tice svinjetina vs. piletina, pa i one domace koke sto kljucaju slobodno po travi, licno sam svojim ocima videla kako veoma cesto kljucaju svoja go***ca! A samo svinjama se pripisuje da to rade. Sve te domace zivotinje su prljave i uzasno smrde, ali sta cemo, takve su kakve su, a mi jedemo njihovo meso.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2315
4.5.2012 0:21:53   
Yula
Ijaoj, Macaki, kakva je ona opasnica od bebe! user posted image user posted image user posted image user posted image E, crkla sam od smeha citajuci dogadjaj sa cokoladom! Ako joj nista nije bilo to znaci da ste vi napravili veeeliki pomak sto se alergija tice! LJubi je puno, mnogo je medena!

P.S. Samo da dodam, nama je danas bio 3. dan graska i smatram ga uvedenim, zao mi da mu i sutra dajem grasak, pa cemo do sutra krenuti sa kakaom! Jedva cekam da vidim kako ce to proci!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 2316
4.5.2012 9:19:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Dajes li mu kakve vitamine i minerale s obzirom da ih slabo unosi preko hrane?

Pa unosi kroz Allernovu.

user posted image za čokoladu! Neće joj biti ništa, ne brini.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 2317
4.5.2012 11:15:38   
Anoniman
nadam se da joj nista nece biti kad nije do sad..

yula, sto se tice kakaa.. kako ces ga uvoditi? umesati malo u griz?
ja sam kupila one pahuljice ( 7 zitarica) koje u sebi imaju kakao, pa ne znam da li da samo probam da joj dam to? valjda je to bezbedno, ne znam da li bi trebalo da se sve te zitarice posebno uvode, ali nemam nacina za to. takodje i ovsene pahuljice sa suvim sljivama koje sam kupila... treba li da ih dajem 3 dana jer ranije nije jela ovas???? pise da mogu sadrzati mleko u tragovima, tako da cu ih svakako dati tek nakon sto uvedemo jogurt, samo me je misljenje zanimalo..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2318
4.5.2012 11:18:05   
Ana RR
Macaki user posted image ljubi nam našu malu drugaricu opasnicu user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2319
4.5.2012 11:21:00   
Anoniman
Macaki, ja se ne bih pravila pametna, jer zaista ne znam ništa o svim tim pahuljicama, i ne planiram da uvodim ni jedne druge žitarice, prosto mi nemamo naviku to da jedemo, pa ne znam ni da kupim ni da spremim.

SADA SAM PRIČALA SA NAŠOM DR, U PONEDELJAK IZMEĐU 8 I 12H IDEMO NA PRIC!!! trema... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2320
4.5.2012 11:26:09   
Anoniman
da vas pitam jos nesto.. usla sam pre neki dan u takovo da vidim ima li icega sto bih ja mogla da jedem. nasla sam corn flakes u provodnoj kesi, nema nista u njemu samo kukuruzna krupica, maltex, so i secer.
tash, eto, mozda bi mogla da uzmes za mareta, pa da ima za dorucak/veceru! zanima me da li bih smela da dam bebi da ga gricka ili je to previse tvrdo za nju? ne znam sta vam je to gugu, gledala sam pre neki dan u rodicu, nisam videla. da li je moja K mala jos za te stvarcice? kolice joj ne bih svakako davala, bojim se gusenja. jedemo hlebic i keks gustav. tash, mislim da je i on bezbedan, da biste ga smeli! postavljala sam sastav na temi al. na ml.p.
inace, nasla sam juce u pradavnici slatkis koji ja smem da jedem - neke rum stanglice, pakovana je po 1 u kesici, nema nista sumnjivo, posne su, jos plus nemaju ni soju! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2321
4.5.2012 11:27:53   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Macaki user posted image ljubi nam našu malu drugaricu opasnicu user posted image

user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 2322
4.5.2012 11:29:05   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

SADA SAM PRIČALA SA NAŠOM DR, U PONEDELJAK IZMEĐU 8 I 12H IDEMO NA PRIC!!! trema... user posted image

user posted image navijamoooooooooo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2323
4.5.2012 11:36:15   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

nasla sam corn flakes u provodnoj kesi, nema nista u njemu samo kukuruzna krupica, maltex, so i secer.
tash, eto, mozda bi mogla da uzmes za mareta, pa da ima za dorucak/veceru!
...
keks gustav. tash, mislim da je i on bezbedan, da biste ga smeli! postavljala sam sastav na temi al. na ml.p.

A sa čime da mu pravim corn flakes? Sa vodom? Sa ad mlekom? user posted image

Gustav posni keks: pšenično brašno, biljna mast, šećer, sredstva za dizanje testa (amonijum-bikarbonat, natrijum-bikarbonat), regulator kiselosti E450i, kuhinjska so, ekstrat slada i vanilin. Proizvod sadrži pšenični gluten.
I dalje se ne usuđujem da mu dajem emulgatore. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2324
4.5.2012 11:37:48   
Anoniman
pa sa ad mlekom, sa kompotom, sokom...
ja izbegavam aditive u testima, jer trpaju sojino brasno.. emulgatore ne mogu bas uvek da izbegnem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here