|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
18.4.2012 2:46:34   
Sanchy
Ja nisam iznosila nista,rekla sam da se same malo bolje informisete o tome sta se ubrizgava u tela vase dece i zasto im se daju vakcine koje vise nemaju nikakvu svrhu i zast je kod nas vakcinacija obavezna a u drugim zemljama nije?ako si dr,nauka napisi nam ti sta se nalazi u jednoj vakcini koju dete prima?doktori uglavnom ne vakcinisu svoju decu sticajem okolnosti krecem se u tom krugu ljudi pa zasto bih onda ja?mora da imaju valjan razlog.....poseydon je to agresivno prezentovala i ja sam lepo napisala da joj je dzaba....ovde suprotno misljenje ne prolazi svi te lincuju,to je takodje strasno....najbolje vise ne komentarisati,koga interesiju neka sam trazi informacije,nisu mu ni potrebni ovi linkovi....

(odgovor članu gagilly)
Direktna veza do poruke: 576
18.4.2012 2:49:06   
gagilly
Hvala najlepse, moje dete treba za neki dan da primi vakcinu zar treba sad da razmisljam sta ce da mu bude od nje, boze me sacuvaj, naravno da ne verujem ni slovce ovakvim "dobrociniteljima" i briga me nisam ni citala cele postove, ali ne zelim da me natera da izbegavam da posecujem ovaj forum koji zaista redovno citam zbog straha da cu procitati bog-te-pita-sta.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 577
18.4.2012 2:53:55   
mihi
Hahah sve je zavera naravno, Posejdone, imaš saznanja koja drugi nemaju, brzo u Nobelov komitet (ili su i oni možda podmićeni od strane farmako mafije.

A ko to vakciniše a ko ne Vakciniše? Sada sam u Americi trenutno ovde vakcinišu decu protiv ovčijih boginja a kod nas ne vakcinišu i kakva je to sad zavera u pozadini, ljudi odmarajte i ne hvatajte se za ono što čak i da jeste zavera, a nije nećete Vi rešiti sigurno.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 578
18.4.2012 11:52:58   
poseydon.
user posted image

(odgovor članu poseydon.)
Direktna veza do poruke: 579
18.4.2012 12:24:42   
boba 11
Mislim da nemate potrebe da se nastavljate svaka ima pravo da radi kako hoce sa svojom decom i cita ili ne cita i da naseda ili nenaseda na ovakve stvari.Svaka od nas moze da nadje sta je interesuje na netu i nije u redu nikome soliti pamet i bombardovati ali svako ima pravo da misli sta hoce i radi pa nevidim razlog da se prepirete.Sto ljudi sto cudi .Niko me nece ubediti u nesto u sta nezelim da verujem...user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 580
18.4.2012 12:31:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Sanchy

doktori uglavnom ne vakcinisu svoju decu sticajem okolnosti krecem se u tom krugu ljudi pa zasto bih onda ja?mora da imaju valjan razlog.....

Ja sam dete dva lekara, oboje su doktori nauka, vidim, ovde je to bitno napomenuti user posted image , brat i ja smo vakcinisani svime što je bilo u kalendaru vakcinacije, takođe i moja deca (starije je čak primilo i vakcinu za svinjski grip). Napomenuću, mlađe dete nije redovno vakcinisano zbog alergija, kasni sa jednim Pentaximom i sa MMR-om dok se ne odradi PRIC test i otkrije dal je alergičan na jaja, ali ako nije, biće vakcinisan kao i stariji sin.
Svako ima pravo izbora.
Nedavno sam pričala sa jednom dr koja je godinama radila kao pedijatar kod nas, onda se iselila u Ameriku. Kaže, morala je da se revakciniše Pertusisom, jer je u Americi porast obolele dece od te bolesti jer su roditelji odlučili da nema potrebe da se deca vakcinišu protiv te bolesti jer je izumrla. Biće da ipak nije izumrla, i nastao je haos.
Dakle, sve vakcine imaju svoju svrhu, problem je samo taj što kod nas lekari popravljaju roletne, moleri popravljaju struju... svako bolje zna tuđu struku nego svoju.

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 581
18.4.2012 12:45:44   
mihi

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Sanchy

doktori uglavnom ne vakcinisu svoju decu sticajem okolnosti krecem se u tom krugu ljudi pa zasto bih onda ja?mora da imaju valjan razlog.....

Ja sam dete dva lekara, oboje su doktori nauka, vidim, ovde je to bitno napomenuti user posted image , brat i ja smo vakcinisani svime što je bilo u kalendaru vakcinacije, takođe i moja deca (starije je čak primilo i vakcinu za svinjski grip). Napomenuću, mlađe dete nije redovno vakcinisano zbog alergija, kasni sa jednim Pentaximom i sa MMR-om dok se ne odradi PRIC test i otkrije dal je alergičan na jaja, ali ako nije, biće vakcinisan kao i stariji sin.
Svako ima pravo izbora.
Nedavno sam pričala sa jednom dr koja je godinama radila kao pedijatar kod nas, onda se iselila u Ameriku. Kaže, morala je da se revakciniše Pertusisom, jer je u Americi porast obolele dece od te bolesti jer su roditelji odlučili da nema potrebe da se deca vakcinišu protiv te bolesti jer je izumrla. Biće da ipak nije izumrla, i nastao je haos.
Dakle, sve vakcine imaju svoju svrhu, problem je samo taj što kod nas lekari popravljaju roletne, moleri popravljaju struju... svako bolje zna tuđu struku nego svoju.

U našoj zemlji nema reda u smislu da bih svakog pedijatra koji javno kaže roditeljima ne morate da vakcinišete decu MMR vakcionom kaznila novčano ili kako god..... Ako je neko propisao za našu zemlju obavezne vakcine onda su one zakonom obavezne. Takva deca dolaze u vrtić ne vakcinisana i ne znam da li su roditelji svesni da im zaista preti opasnost, jer obzirom da se dugo vakciniše protiv ove tri bolesti a virus nije iskorenjen jer postoji rezervoar uglavnom kod Romske populacije, kada ovi virusi napadnu dete koje nije vakcinisano mogu da imaju vrlo malignu formu. Kao što reče ova doktorka eto šta se desilo u Americi gde i dalje postoji veliki otpor vakcinaciji zbog propagande o vezi ove i drugih vakcina za decu sa autizmom.
Prema tome SZO prati epidemilošku situaciju i propisuje program prema tome, npr velike boginje su iskorenjene (upravo vakcinacijom) i nije potrebno danas vakcinisati decu protiv njih, Ništa se ne radi napamet ni slučajno, a ko ne veruje nek što Mina reče vodi svoju decu kod šamana ili već.......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 582
18.4.2012 12:47:47   
lesica
Beli lukac,kiseo kupus i vruca rakija ce sve to da izlece ! user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 583
18.4.2012 12:49:45   
boba 11
Kako su velike boginje iskorenjene?ustvari koje su velike boginje moji su primili vakcinu protiv rubeola a varicele su imali oboje -ovcije poznate u narodu.Cerka je imala 1 godinu a sin 4 pre dve godine

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 584
18.4.2012 12:53:58   
mihi
Velike boginje Variola vera (kod nas je ovo bilo aktuelno 70 godina prošlog veka), Bobo, Vriccela zoster su ovčije boginje i to su tvoja deca preležala, većina zemalja u Evropi i u Americi vakcinišu i protiv ovčijih boginja kod nas još uvek nije obavezna vakcina ali će od 2014 bar tako se priča biti uvedena u program vakcinacije, registrovana je kod nas.

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 585
18.4.2012 12:55:31   
boba 11
Hvala jer mi ove sto su prelezali zoveme velike boginje pa mi nije bilo jasnouser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 586
18.4.2012 13:09:31   
Anoniman

mihi, to samo dokazuje ko piše koje postove. Da li veruješ onima koji nemaju opštu kulturu u obraćanju, ili onima koji iz nekog (bilo kog) razloga iznose svoj stav na neki drugi način.
Ja iskreno nemam ništa protiv onih koji neće da vakcinišu svoju decu (iz nekih njihovih razloga), ali moja će biti vakcinisa (opet iz nekih mojih razloga).
I ustvari, ne znam zašto bi neko ko me ne poznaje mislio da više voli moje dete od mene? A još manje mi je jasno kakve to sve veze ima sa Bogom?

< Poruku je uredio Nedja RR -- 18.4.2012 15:04:22 >

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 587
18.4.2012 13:33:27   
branki*
o,bozeuser posted image
nemam vremena da detaljnije iscitavam ono sto je posejdon pisala,citala sam prvih par clanaka.meni je logicno bilo da vakcinisem dete,pa sta bi bilo da nema vakcina?!boza nije imao nikakve reakcije do sad.nisam shvatila da se ovde reklamiraju vakcine i da pojedini nagovaraju mame da vakcinisu decu.ja cu bozu vakcinisati,verovatno cu uzeti taj priorix,ali cu se posavetovati sa dr,naravno.nemam veze sa medicinom niti slicnim oblastima,pa ne razumem proces nastanka vakcine.ali,ovakve stvari mi,ipak,ubace crv sumnje,onda odem na internet i cackam,tamo,naravno,izadje sve i svasta,i dovoljno da se utripujem.ne znam ni koji djavo citamuser posted image

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 588
18.4.2012 13:58:37   
poseydon.
moze li vas pedijatar ili ovi sto pod imenom medicine zagovaraju vakcine biti pametniji od 700 doktora iz svajcarske koji su javno objavili svoje analize i odmah ukinuli obavezu vakcinacije ??? naravno da nemogu... pa zasto vjerovati nekome ko slijepo vjeruje u zlo pod imenom dobrobit... cim su svajcarci objavili svoje naucne radove odmah je vise od pola evrope ukinulo obavezu vakcinisanja... milioni roditelja u EU zvanicno potpisali da nezele nikako vakcinisati svoju djecu... moze li vas pedijatar biti pametniji od hrvatskih doktora koji su objavili knjigu o stetnosti vakcinacija i sada se svim silama trude da i oni ukinu obavezu,kod njih je to primilo alarmantne razmjere medju narodom i veooooma veliki broj njihovih gradjana je odlucio STOP VAKCINACIJI ZA SVA VREMENA... vas pedijatar manje ili vise zna da je sve ovo napisano istina ali vam ne smiju reci jer je u nekim slucajevima dolazilo do atentata na njih a vecini oduzete licence za rad i dobili dozivotnu zabranu rada... hajde malo googlajte pa sami pronadjite na koji nacin se proizvodi vakcina... jeste li imali prilike da pratite sudjenja po americi zbog autisticne djece gdje svaki roditelj tvrdi da mu je dijete bilo apsolutno normalno a odmah posle MMR vakcine uzasno vristanje i trajno ostecenje... jeste li se ikada zapitali sta znaci to vristanje i od cega nastaje ??? od otrova koji direktno spaljuje mozak a posto vase dijete nezna jos govoriti pa vam nemoze reci da mu gori mozak nego ce samo vristati zbog explozije bolova u mozgu a da biste utvrdili da se sve to odigrava u mozgu zapitajte se zasto dijete dok vristi glavom neprirodno vrti lijevo desno??? zato sto pokazuje na taj nacin koji dio mu u tom momentu strada... zapitajte se zasto se djeca toliko plase vakcina ??? zato sto djeca imaju prirodan instikt i strah prema necemu sto ih moze odvesti u smrt,oni osjecaju da to nije dobro za njih i zbog toga reaguju sa strahom... imate niz cinjenicnih dokaza na linkovima koje sam postavio,studirajte,edukujte se i onda odlucite sta vam je ciniti... nemojte obracati paznju na ove sto zele samo da vam sugerisu i navode kod koga i koju vakcinu da kupite jer vam nemisle dobro... imate niz knjiga objavljenih od svjetski priznatih doktora sta je vakcina,na koji nacin spravljena i njena istinska namjena... u svim knjigama se javno iznosi istina da vakcina samo sluzi da jos vise doprinese neprirodnom sirenju bolestiju sa nizom komplikacija jer cilj je sto duze lijeciti a time i vise naplatiti... procitajte na netu knjigu vensa farela vakcinacija-genocid...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 589
18.4.2012 14:03:13   
lesica
Odlicno! nemoj vakcinisati svoje dete,ali nemoj ovde vrsiti pritisak na druge da isto ucine sa svojom. Nijedna zena ovde nije nepismena da ne moze da pronadje sve informacije koje je interesuju,i svako ce odluciti onako kako zeli. Zaboga,zivi i pusti druge da zive!!!

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

Direktna veza do poruke: 590
18.4.2012 14:09:11   
branki*
posejdon,ti si musko?izvinjavam se,ja sam se obratila u zenskom roduuser posted image
nas dr je takodje studirala medicinu,posecuje nekakve seminare,racunam da valjda zna i ona nesto.ne znam da li je pametnija od 700 svajcaraca.
sta si ti po zanimanju?da li si u nekom udruzenju?sekti?
da,citala sam i gledala na youtubu decu ciji roditelji tvrde da su deca obolela od autizma nakon vakcine.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

Direktna veza do poruke: 591
18.4.2012 14:09:39   
boba 11
Ja licno imam dva doktora uvek jer ako mi nije najjasnije sta je u [pitanju pametnije su dve glave od jedne .A ako neko ima mogucnosti da se leci u inostranstvu podrzavam i to jer se zna kakvo je nase zdravstvo.Bas zato uvek vidim sa dva lekarauser posted image

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 592
18.4.2012 14:11:49   
boba 11
Branki sve je to ok ali bi po mom misljenju pre vakcinisanja onda trebalo izvrsiti valda neke provere da se vidi da li je dete sposobno da se vakcinise i da li ima neke predispozicije za takve bolesti.I svi smo vec culi za te slucajeve autizma ali smo i dalje vakcinisali redovno svoju decu

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 593
18.4.2012 14:12:15   
minavb
Svašta na googlu ima da se nađe. Ja npr naiđoh na video u kom se navodno dokazuje da se iz svinjetine, svake svinjetine, legu crvi, i da zato ona ne treba da s ejede. Pošto imam malo mozga, čudo jedno obzirom da sma vakcinisana, nađoh i skontah da je to propaganda ekstremnih muslimana.
Nije sve na net-u za čitanje i ne treba sve uzimati za ozbiljno. Inače, mihi ima sestru lekara koja radi u Švajcarskoj. Ako mihi kaže da su ovo gluposti, ovo su gluposti.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

Direktna veza do poruke: 594
18.4.2012 14:14:49   
poseydon.

IZVORNA PORUKA: branki

posejdon,ti si musko?izvinjavam se,ja sam se obratila u zenskom roduuser posted image
nas dr je takodje studirala medicinu,posecuje nekakve seminare,racunam da valjda zna i ona nesto.ne znam da li je pametnija od 700 svajcaraca.
sta si ti po zanimanju?da li si u nekom udruzenju?sekti?
da,citala sam i gledala na youtubu decu ciji roditelji tvrde da su deca obolela od autizma nakon vakcine.

ima li razloga nevjerovati tim roditeljima koji tvrde da su im djeca stradala od vakcina ??? to vam je samo jedna stepenica vise ka istini ali nazalost preko necije djece koja su stradala...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 595
18.4.2012 14:21:16   
Verus
Mislim da bez obzira na razliku misljenja, nema mesta podsmevanju i mrznji. Verujem da poseydon sam pokusava da pomogne, pogledima na stvari iz svog ugla. Ja se ne smejem ni jednima,a ni drugima. Verujem u "farmaceutsku mafiju", ali ne verujem da se svako dete razboli od vakcina. Kazem "svako" jer, sa druge strane, verujem da su mnoge bolesti, a i u tome autizam, proizvod sto genetike tog deteta sto "okruzenja". Da li se nesto desi jos dok je u utrobi, pa ima sklonost, a vakcina to pokrene, ne znam. Eto, moja oba deteta redovno vakcinisem i nadam se da ce ostati zdravi. Da ne daj boze, imam dete sa autizmom, da li bih drugacije razmisljala? Mozda, ne znam, ne mogu reci. Sto rece neko ovde: nema nista dok ne hodas milju u njihovim cipelama (minauser posted image ), i eto, istina je i to.

Direktna veza do poruke: 596
18.4.2012 14:23:24   
Anoniman
Moja deca ne vrte glavom levo-desno nakon vakcine. I ne vrište kad vide vakcinu, već kada osete ubod. (Vrištim i ja kad me ubodu. user posted image )

(odgovor članu boba 11)
  Direktna veza do poruke: 597
18.4.2012 14:25:43   
Verus
Samo znam da postoji razlog da se vakcina ne da bolesom detetu, ili detetu sa problemima...eto Oli jos uvek nije dobio rotavirus jer on 'stimulise' i sta vec radi GI sistemu, a on se tako napatio sa colitisom i proctitisom da je nasa pedijatar imala dovoljno zdravog razuma da mu ne da vakcinu koja ce mu jos vise nauditi GI sistemu...Ne znam ni kad ce mu dati..verovatno sa 4 meseca...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 598
18.4.2012 14:27:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: boba 11

onda trebalo izvrsiti valda neke provere da se vidi da li je dete sposobno da se vakcinise i da li ima neke predispozicije za takve bolesti.

Ja sam bila prisutna kada dr nije htela da detetu MMR jer još uvek ne govori.
Dakle, ne krkaju svi lekari vakcine bez mozga.
Čak, moja dr iz DZ je pristalica samo DiTePer vakcine, ali to nije informacija koju iznosi pacijantima. Nisu pacijenti ludi, svi su makar jednom čuli za vezu MMR-autizam, pa ako ne pitaju lekara, on nema ovlašćenja da roditelje odgovara od vakcine, posebno jer je to kazneno delo, i ukoliko ne vakcinišeš dete, možeš ići u zatvor.

(odgovor članu boba 11)
  Direktna veza do poruke: 599
18.4.2012 14:29:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Samo znam da postoji razlog da se vakcina ne da bolesom detetu, ili detetu sa problemima...eto Oli jos uvek nije dobio rotavirus jer on 'stimulise' i sta vec radi GI sistemu, a on se tako napatio sa colitisom i proctitisom da je nasa pedijatar imala dovoljno zdravog razuma da mu ne da vakcinu koja ce mu jos vise nauditi GI sistemu...Ne znam ni kad ce mu dati..verovatno sa 4 meseca...

Tako je Marku odložen Pentaxim jer sadrži komponentu Pertusis koja pogoršava ekcem kod atopične dece. Sačekalo se da mu imunološki sistem malo ojača, i vakcinisan je sa 1,5god umesto sa 3,5 meseca.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here