|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: MPR (MMR) vakcina
8.2.2012 10:37:38   
Tea2
Juce smo primili Infarix.Prosao je 21 dan od MMR-a.Posle podne je natekla na desnoj strani vrata,temperatura 37.8.Krvna slika ,ujutru readjena da bih proverila nhemoglobin,leukociti 17.Hemoglobin je bolji -114.Vodim je u Dz.Dobila je Cefaleksin...Sta joj ...reakcija na MMR?Kako je izgledalo ako su vasoj deci bili otoci kao reakcija na MMR,koliko je trajalo?Otok zbog neceg drugog?

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 526
8.2.2012 10:51:46   
mihi
Tea može da se javi reakcija na MMR jer je fenomen kasne preosetljivosti u pitanju, mislim da nije trebalo da primi infanrix nakon 3 nedelje. 17x10 9 Le nije mnogo referntna vrednoist KKS za decu od 1 do 3 god za Le su 5,5 do 16x10 9, tako da je to tek malo povišeno Hb 110 do 140. Ovo više liči na reakciju na Infanrix? Šta kaže dr? A što da pije Cefaleksin?

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 527
8.2.2012 11:01:16   
Tea2
Isto sto i ti,rece jutros i nasa doktorka.Sinoc su je u Dz dve doktorke gledale.Kazu,otok lici malo i na upalu zlezde...Zbog ks,da pije Cefaleksin.Bilo je vece,pa dadoh lekic,inace bih uradila urinokulturu.Nema veze,neka ispije...pa cemo ponoviti sve analize..Osim otoka,dete realno izgleda skroz zdravo,nesto cak i razmisljam da nisu zamenili uzorak u lab,bila sam svedok u NF da se i zamena desava.Bar ne radim ove nedelje,jedino sto cu otkazati sve privatne casove.......

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 528
8.2.2012 14:38:36   
Tea2
Bebana spava,a mene muci pitanje -da li uopste treba da joj dajem ovaj Cefaleksin?Otok jesplasnuo,mada ga jos malo ima..
Deluje li ovaj lek na E.colli,ako je ima u urinu-posto joj nisam kontrolisala urin,a leukociti su malo poviseni?
Moze li taj broj leukocita da ima veze sa E.colli....????Joooooooooooooooj...

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 529
8.2.2012 14:49:46   
zoća
Tea nemoj me držati za reč ali mislim da kod E.coli ima mnogo leukocita a ne u tragovima znači nešto preko 10 a što se tiče vakcinacije ima dece koja reaguju upaljenom limfnom žlezdom ako sam dobro razumela to se desilo i tvojoj bebici.

staza sreće je kratka zato koračaj lagano

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 530
8.2.2012 15:09:20   
Tea2
Posto imamo trudnicu u komsiluku,zanima me da li je ovo moje dete sada zarazno?

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 531
8.2.2012 15:21:49   
Olga75
zarazno ? cime bi zarazilo trudnicu , pa nema mononukleozu ili zausnjake samo je vakcinisano user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 532
8.2.2012 15:28:11   
Tea2
Mislila sam, ako se vec pojavio taj otok i posto ima veze sa vakcinom protiv zausaka...Neko je pokretao ovo pitanje u temi i to me je navelo da razmisljam...Ah,da ,citala sam i o mononukleozi...i to mi pada na pamet,meni treba zabraniti pristup racunaru..........Olga,daj rame...

< Poruku je uredio Tea2 -- 8.2.2012 15:29:41 >

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 533
8.2.2012 15:33:58   
Olga75
znam da je strasno kad dete ima temp i kad ocekujes pa zagledas da li ce se javiti ili nece , reakcije na vakcine su prosle , provericete urin na eserihiju i bice sve ok user posted image

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 534
8.2.2012 15:50:30   
Tea2
Nasa Olga...user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 535
8.2.2012 15:54:46   
bokicans
Tea Relja je imao nateceno onako iza uveta prvo na desnoj pa na levoj strani,onako tvrdo.I zlezde iza usiju tj onako malo mize su bile natecene i tvrde i ddr je rekao da su uvecane ali nista nije pio i posle 4 dana samo se povuklo-

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 536
8.2.2012 15:58:49   
Tea2
bokice,jako mi znaci ovaj podatak,,cetri dana",da ne zavirujem bas svaki minut iza usiju..Hvala sto si se javila.

(odgovor članu bokicans)
Direktna veza do poruke: 537
8.2.2012 16:07:42   
mihi
Olga sory sto se mešam retko, ne vezano za Teino dete mogu da se jave vakcinalne zauške, veliki kašalj, ovčije boginje (piše u uputstvu za vaklcinu) i vakcinalni gripuser posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 538
8.2.2012 16:09:59   
Olga75
pa moze nema 100 % imuniteta user posted image
ali to je relativno retko

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 539
8.2.2012 16:10:46   
mihi
Tea ti si gora od mene, Monnukleoza ne verujem, da li su radili LE formulu, ne mogu da se setim da li se virociti vide u LE formuli urađenoj na aparatu ili mora da se radi ručno razmaz Olgice?

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 540
8.2.2012 16:12:43   
mihi
Reko da proverim samao mada kažem nema veze s TEinim detzetom nego ja hoću Miloša da vakcinišem Varilvaxom i piše 3% vakcinalna bolest, ovčije boginje sa kao blagom kliničkom slikom, off topic sory.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 541
8.2.2012 16:13:57   
Olga75
trebalo bi da izbaci aparat user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 542
8.2.2012 16:25:00   
Tea2

IZVORNA PORUKA: mihi

Olga sory sto se mešam retko, ne vezano za Teino dete mogu da se jave vakcinalne zauške, veliki kašalj, ovčije boginje (piše u uputstvu za vaklcinu) i vakcinalni gripuser posted image

Naravno,da sam i na ovo pomislila...Sada moram da spustim loptu ,ipak nema temperature,vesela je,otok spada.....Samo je reakcija...

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 543
10.2.2012 12:29:12   
Tea2
Otoka danas skoro da vise nema...
I dalje joj dajem Cefaleksin.Nocas je puno kasljala,ne znam deluje li ovaj antibiorik da se prehlada ne komplikuje i sanira?
Da li se sve poklopilo-prehlada,MMR.....????

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 544
10.2.2012 18:37:59   
Tea2
Komsinica rece da je u Bosni bila epidemija zauski,prelazi i u Srbiju...

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 545
13.2.2012 16:07:18   
Tea2
Pipkam joj ovo oko usiju,osecam jos mali otok...I ,da li da je vodim na kontrolu ili da cekam jos neki dan....????

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 546
12.4.2012 22:31:06   
branki*
mi napunismo 13,5 meseci i nikako da odemo na taj famozni MMR.ne znam sto me toliko strah od te vakcineuser posted image da li zbog bozinog ekcema ili zbog onih prica koje sam citala o autizmu na youtubu.ko me pa terao da cackam?!moracu uskoro da ga vodim.

branki

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 547
12.4.2012 22:40:09   
cockic
branki i ja sam bila u panici oko te vakcine i dadosmo mu sa 13 meseci i dao bog
prodje bez reakcije.mene je dr ubedila da je nece ni imati i da mu je dam.
jos smo mi trebali da putujemo na zlatibor i ja joj kazem ona kaze slobodno
bice sve ok.bila je u pravu.

a sto se tice autizma moze ali jedan u 100 000 000 dece,pa zato sam i prestala
da mislim o tome.
a i znaci autizma se vide vec oko god dana.tako da bojazni ne bi trebalo da budeuser posted image

e sad cula sam sa postoji neka zamena za tu koja se kupuje,e kakva je ona ne znam.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 548
12.4.2012 22:47:24   
branki*
ja nisam cula za zamenu.ma,znam da cu morati ubrzo da ga vodim.do sad je sve bilo bez reakcija,valjda ce i ovo.

branki

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 549
12.4.2012 23:01:01   
isidora88
zamena za mmr je priorix,ja njega planiram da dam mateji ali tek sledece godine

< Poruku je uredio isidora88 -- 12.4.2012 23:02:20 >

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here