|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje
6.4.2012 14:46:07   
coka11
Ima li neko da je pravnik? Za vreme trudnoće sam se prijavila kod kuma u firmu da bih ostvarila pravo kao porodilja. Sada je sve to isteklo i ja hoću da prestanem da tamo budem zaposlena. Da li on može da mi da otkaz po članu 179. tačka 1.? Da li po tome nema obavezu da mi da otpremninu i ne snosi neke zabrane i druge odgovornosti? MOLIM ZA POMOĆ

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu lampica)
Direktna veza do poruke: 701
6.4.2012 18:24:26   
Sanchy
A zasto ne idete na sporazumni raskid radnog odnosa'Nisam upucena u radno pravo ali mislim da je sporazumni raskid najprihvatljivije resenje za obe strane bez ikakvih konsekvenci,,,,takodje mozes da vidis sa kumom da ti da otkaz kao tehnoloskom visku,u tom slucaju on ne bi imao pravo ja mislim sest meseci da zaposli novog radnika ali ti imas pravo na odredjenu nadoknadu od strane grada preko biroa u trajanju od sest meseci...i ne treba vam pravnik sv e ovo mora da zna i knigovodja tvoga kuma...

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 702
6.4.2012 18:28:04   
Sanchy
U stvari i ja htedoh da pitam ako u osmom mesecu odem na trudnicko bolovanje to fakticki znaci da ne moram da idem na komisiju jer 45 dana od termina menjam status u porodiljsko bolovanje?I to trudnicko bolovanje ko placa ,gazda ili grad posto ja mislim grad ali je u pitanju prvi mesec trudnickog bolovanja?Za prvi mesec porodiljskog znam da placa poslodavac...ako je neko upoznat sa problematikom..

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 703
6.4.2012 21:39:30   
coka11
Ja sam porodiljsko dobila tačno 4 nedelje do termina. A prvi mesec bolovanja uvek plaća poslodavac, koliko ja znam. Tako je barem bilo pre godinu dana, a verujem i dalje. Ne možemo na rešenje da sam tehnološki zato što je onda dužan da mi plati otpremninu a to bismo da izbegnemo.

i ako celog sebe damo,

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 704
6.4.2012 21:40:16   
coka11
A porodiljsko celo plaća socijalno, a ne poslodavac.

i ako celog sebe damo,

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 705
6.4.2012 21:43:51   
MASHKA
coka kaži mi molim te na koju te je to varijantu kum prijavio pošto i ja moram da smislim nešto slično?

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 706
6.4.2012 22:31:34   
Sanchy
Sigurno ne treba da ti plati otpremninu posto mi je koleginica skoro otisla iz firme kao tehnoloski visak nista joj nije placeno....osim toga pa i da treba da se plati otpremnina kakve veze ima vratices mu pare....a porodiljsko prvi mesec placa poslodavac koliko sam ja nesto upucena....ajde ljudi pisite iskustva

(odgovor članu MASHKA)
Direktna veza do poruke: 707
7.4.2012 0:46:20   
Anoniman
napravite papir gde pise da se odrices otpremnine i resen problem

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 708
7.4.2012 8:41:45   
majathegreat
IZVORNA PORUKA: coka11

Ima li neko da je pravnik? Za vreme trudnoće sam se prijavila kod kuma u firmu da bih ostvarila pravo kao porodilja. Sada je sve to isteklo i ja hoću da prestanem da tamo budem zaposlena. Da li on može da mi da otkaz po članu 179. tačka 1.? Da li po tome nema obavezu da mi da otpremninu i ne snosi neke zabrane i druge odgovornosti? MOLIM ZA POMOĆ

Da bi ostvarila prava na novčanu naknadu kod službe za zapošljavanje treba da budeš tehnološki višak. A što se tiče otpremnine, po zakonu mora da se isplati, ali u praksi niko ne pravi problem kad se u rešenju o otkazu napiše i zaposleni potpiše da se odriče otpremnine. Jedini problem bi bio da ti kao zaposleni tvrdiš posle da se nisi odrekla, što ti naravno nećeš uraditi. A čak i da ti isplati otpremninu, pa to samo njemu ide u korist jer je idealan način da diže keš neoporezivo, a ti mu kintu posle vratiš.
A što se tiče člana 179 tačka 1. to je skroz bezveze da radite, ukoliko već nećeš novčanu naknadu kod biroa, onda raskinite sporazumno i mirna Bačka.

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 709
7.4.2012 16:56:57   
gracia
Sanchy, prvi mesec trudnickog ti otvara ginekolog, a placa poslodavac 65% zarade. Posle toga se ide na komisiju, i isplacuju socijalno 65%+ grad 35%. Porodiljsko se otvara max 45, a min 28 dana pre termina, zajedno sa negom deteta traje 365 dana, i isplacuje ga socijalno 100%

(odgovor članu majathegreat)
Direktna veza do poruke: 710
7.4.2012 17:25:14   
Sanchy
Hvala Gracia...

(odgovor članu gracia)
Direktna veza do poruke: 711
8.4.2012 11:43:26   
Anoniman
I meni su legle neke tri uplate, a ni ja nemam pojma sta je to leglo, evo vi kazete da je to neki decembar. Meni su legle priblizno iste cifre oko 9500 hiljada, sto din.gore dole, sad me zanima nesto. Ja sam na trudnickom od juna, aj njega ne racunam, on je na teret firme, znaci od jula, i od tad mi je legla jedna uplata od 10 hiljada pre par meseci, ne secam se tacno kad, i sad ovo. Ako je ovo decembar, gde se denu ono izmedju ? user posted image I naravno redovno dobijam platu kad i svi zaposleni, minimalac neki tuzni, ali na vreme. Ovo pride sto mi je leglo mi nikako nije jasno i ja tu nista ne mogu da pohvatam.... Ja sam se porodila u februaru, tako da ako je ovo sto je leglo decembar, onda je to trudnicko ? user posted image ufff.... to tako namerno rade da nama nije nista jasno, a moglo bi da ide mnogo jednostavnije... U svakom slucaju, jel ja da ocekujem jos "tih" para u buduce ? user posted image

(odgovor članu lampica)
  Direktna veza do poruke: 712
12.4.2012 9:45:43   
lampica
Devojke,
Moze li neka da mi kaze gde mogu da proverim sta se desava sa uplatama, odnosno da li su uplacene pare od socijalnog firmi, jer sam poslednju uplatu imala pocetkom marta i to 65% za decembar mesec, a posle toga nista ni od socijalnog ni od grada user posted image user posted image user posted image , a na bolovanju sam od oktobra.
Da li grad uplacuje nama direktno na tekuci ili preko firme? Inace, radim u privatnoj firmi.
Hvala.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 713
12.4.2012 10:38:26   
Irin@
Posto sve uplate idu preko firme, zovi ih i pitaj sta su ti uplatili. Meni cim legne uplata pozovem finansije u mojoj firmi i ona mi kaze npr: socijalno ti je uplatilo za novembar, stigo je i grad za oktobar i novembar, ali to cu ti tek sutra uplatiti na racun, danas ne mogu da stignem...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 714
12.4.2012 10:40:46   
nink
Mene zanima za koji mesec sada isplacuju trudnicko??Ja sam na trudnickom od 27.marta i sigurna sam da pre jula nista necu dobiti????

(odgovor članu Irin@)
Direktna veza do poruke: 715
13.4.2012 13:20:33   
gracia
Zna li neko nesto o uskladjivanju visine bolovanja sa prosekom plata u firmi? Kako stvari stoje, umanjice mi iznos, jer su ostali prijavljeni na minimalac (mada nisam ni ja na mnogo vise) Da li moze da ima uticaja razlika u strucnoj spremi, jer samo ja imam vss (mala firma), pa mi je nelogicno da uzimaju prosek u odnosu na druge sa sss?
Da li se to uskladjivanje radi i za trudnicko, i za porodiljsko?
Nink, ja sam zasad primila decembar i januar, a isplate su mi pocele u martu.

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 716
13.4.2012 13:23:53   
nink
Gracia od kog meseca si na trudnickom preko socijalnog???

(odgovor članu gracia)
Direktna veza do poruke: 717
13.4.2012 15:19:05   
gracia
od decembra na socijalnom

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 718
13.4.2012 16:41:12   
pescana
IZVORNA PORUKA: nink

Mene zanima za koji mesec sada isplacuju trudnicko??Ja sam na trudnickom od 27.marta i sigurna sam da pre jula nista necu dobiti????

Nink, poceli su da isplacuju februar. Ja sam na bolovanju od novembra, ali tada je za sve bio neki zastoj, pa su uplate pocele tek u januaru. A meni su dodatno zabrljali sa papirima, pa su mi tek krajem marta uplatili novembar, decembar i januar.
Mislim da to sa tobom nece biti slucaj,  a ako su ti svi papiri poslati na vreme (iz firme u socijalno, a iz soc. u Nemanjinu), trebalo bi da ti uplata stigne krajem maja - pocetkom juna.user posted image

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 719
13.4.2012 16:46:35   
nink
Hvala Pescana,bas si dugo bila bez primanjauser posted image ,uf valjda nece i sa mnom tako,mada vidim da su krenuli vec sa februarom sto je dobroouser posted image

(odgovor članu pescana)
Direktna veza do poruke: 720
13.4.2012 18:04:43   
pescana
Da, kod mene je bio haos sa papirima. Ako primetis da nesto nije  u redu,  odmah idi u socijalno (mora licno) da proveris da li su poslali u Nemanjinu. Ako jesu onda zoves Nemanjinu da proveris sta se desava. Tu se krug obicno zavrsavauser posted image

Ja nastavljam da ih zovem, jer mi jos uvek cekam da mi grad isplati onih 35% (od novembra!) i socijalno za februar....vise nista ne prepustam slucaju. user posted image

Iskreno se nadam da ti neces imati problema! Pozzuser posted image

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 721
17.4.2012 13:44:53   
ljubičica
Ima li neko informaciju kad će uplata od grada?

The day I will stop lovin you is the day I will close my eyes 4 ever!

(odgovor članu pescana)
Direktna veza do poruke: 722
17.4.2012 14:40:30   
ivanapa
Ja sam nova na forumu ali sa istim problemom. Na bolovanju sam od decembra a od januara na socjalnom, i naravno cekam uplatu. Koliko mogu da vidim na forumu vama je januar davno isplacen, verovatno to zavisi i koji grad je u pitanju posto sam ja iz okoline Panceva. Neznam kome da se obratim..

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 723
17.4.2012 16:06:34   
bubulina
Ja sam jutros dobila informaciju na telefon 011/3232-568 da je isplaćeno sve za decembar i januar, krajem meseca će da uplate za februar.

(odgovor članu ljubičica)
Direktna veza do poruke: 724
17.4.2012 16:10:04   
peca
Meni ovde nista nije jasno user posted image user posted image

(odgovor članu bubulina)
Direktna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here