|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura II deo
31.3.2012 21:39:22   
Anoniman
Ovaj mesec nismo jer sam ja bila na lekovima zbog eserihije u cervikalnom brisu, a sad, ako mi budu negativni brisevi, hsg pa onda u muckanje :)

< Poruku je uredio Pcelica Lena -- 31.3.2012 21:40:27 >

(odgovor članu buba m)
  Direktna veza do poruke: 851
6.4.2012 16:26:02   
lalojedac
pozdrav devojke,konacno sam nasla ovu temu u forumima...
Ja i muz vec 5 godina pokusavamo,a razlog je jako los spermogram,hormoni su o.k,nema genetskih poremecaja,vene i te stvari su super a on jednostavno ima samo 1 milionuser posted image
Niko ne zna razlog,samo ga kljukaju tabletama,sve smo batalili i moj ginekolog je predlozio da pije Profertil,ima li neko iskustva sa ovim?

(odgovor članu buba m)
Direktna veza do poruke: 852
6.4.2012 20:07:37   
*Maki*
Sreco,zasto ne krenete u postupak za vantelesnu i dobijete sto pre jednu slatku bebicu?Jeste li razmisljali o tome,jesu li vam predlagali?

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 853
6.4.2012 20:33:07   
lalojedac
jesmo ali zbog para je odlazemo,a i nadamo se da ce lekici pomoci...ja u drzavne nemam poverenja pa bi je radila u Leskovcu a ona kosta pa jos cekamo.

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 854
7.4.2012 22:47:21   
darinkica
Meni drugarice drage treba mala pomoc. Naime mm je uradio spermogram i cini mi se da nije bas najsjajniji..
volumen 1.5 (2-7)
broj spermat. 9.9 (20-250)
spr br spermatozoida 14.9 (>50)
progres.pokretni A 0.29 (>0.25)
progres.pokr B 0.24 (>0.25)
vitalnost 0.71 (>0.50)
normalne forme 0.56 (>0.60)
abnormalne forme 0.44 (<0.40)
Sta vi mislite...

carpe diem

Direktna veza do poruke: 855
8.4.2012 3:31:10   
bella80

IZVORNA PORUKA: darinkica

Meni drugarice drage treba mala pomoc. Naime mm je uradio spermogram i cini mi se da nije bas najsjajniji..
volumen 1.5 (2-7)
broj spermat. 9.9 (20-250)
spr br spermatozoida 14.9 (>50)
progres.pokretni A 0.29 (>0.25)
progres.pokr B 0.24 (>0.25)
vitalnost 0.71 (>0.50)
normalne forme 0.56 (>0.60)
abnormalne forme 0.44 (<0.40)
Sta vi mislite...

Darinkice Volumen ejakulata e ispod normale,a i broj spermatozoida normalno je 20 mil u mililitar a on ima 9 miliona.Ne brini to moze da se sredi,voce,povrce,vitamin E,cink,selen,spimen,nikako cigarete i alhohol i situacija za 2/3 meseca bice odlicna.Vazno da je otkrien problem i sad sledi resenje.user posted image

(odgovor članu darinkica)
Direktna veza do poruke: 856
8.4.2012 8:31:23   
darinkica
Bella hvala, nisam ovo ni ocekivala niti se ovome nadala.. ali dobro, bice bolje..citam vec da se sa malo zdravijim nacinom zivota resava sve to.. Jos jednom hvala!

carpe diem

(odgovor članu bella80)
Direktna veza do poruke: 857
8.4.2012 14:40:16   
lalojedac
utesiste me za spermogram...znaci vitamincici i par meseci...extra!!!

(odgovor članu darinkica)
Direktna veza do poruke: 858
9.4.2012 14:01:28   
*Maki*
Lalojedac,ne bih da te razocaram niposto draga moja,ali moj iskren savet je da probate odmah sa vantelesnom pa neka je i o trosku drzave.Mnogim zenskicama je uspelo iz prve kod kojih je spermogram bio glavni problem,probajte makar jednom o trosku drzave molim te user posted image Ljubim te puno

Direktna veza do poruke: 859
9.4.2012 15:15:27   
lalojedac
pa ne znam,vidim sve pominju da se to resava vitaminima,ako pomaze svima onda ce i nama,zar ne?

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 860
10.4.2012 9:30:43   
lutka....
drage moje,treba mi mala pomoc,radili smo spermogram prije 5 mjeseci. Nalaz izgleda ovako:
VOLUMEN:3,2 ml
UKUPAN BROJ: 80 miliona
POKRETNI: 50%
NEPOKRETNI:20%
SLABOPOKRETNI:30%
PATOLOSKI OBLICI:L3,rijetki spermni kristali
e sad,stvarno se ne razumijem u ovo,samo da mi neko kaze je li nalaz toliko los,doktor nam preporucuje inseminaciju,je li to zaista potrebno,ne znam ni sama vise sta da radim,lijecim se vec dvije godine..
hvala unaprijed

Direktna veza do poruke: 861
10.4.2012 12:50:27   
Maslacak15
Ne lutka,

Rezultat uopste nije tako los. Ne znam samo ovi sto su progresivno pokretni kako su rasporedjdeni po kattegorijama A i B. Inace ja mislim da je ovo ok spermiogram . Nije sjajan, ali ne mislim da je nemoguce zatrudneti prirodnim putem. Karnitin je dobar za pokretljivost.... Naravno insemiinacija bi olaksala stvar ali mozda mozes da pokusavas i dalje normalno i radis ostale pretrage. Kakvi su tvoji rezultati? Pozdravljam te

(odgovor članu lutka....)
Direktna veza do poruke: 862
10.4.2012 13:39:51   
lutka....
pa stvari stoje ovako,prvo sam imala povisen prolaktin i menstruacija mi nije bila redovna,sad mi je to uredu,u decembru sam radila hsg,i vec 4 mjeseca imam terapiju klomifen od 2 dana ciklusa i pregnil 13 dan ciklusa...zadnja dva mjeseca sam pila siofor,jer mi kao ne pucaju folikuli ili jajna celija ne sazrijeva dovoljno,e sad je i to kao uredu a doca nam predlaze inseminaciju..
ovaj mjesec sam odustala,nekako mi je to bilo prebrzo,odgodili smo za iduci,zato sto zelimo ponoviti spermogram da se uvjerimo da li je to zaista potrebno...
druga opcija je je da suprug prima terapiju 3 mjeseca,koja kosta oko 350 eura...
nekako smo vise za ovu drugu opciju,zapravo suprug,ja zelim inseminaciju....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 863
10.4.2012 14:06:53   
*Maki*
Lutko jesi li skoro proveravala prolaktin? I ostale hormone? Koje su vrednosti,napisi ako te ne mrziuser posted image

Direktna veza do poruke: 864
10.4.2012 14:16:47   
lutka....
prolaktin je 31,26 (referentne vrijednosti 4,8 do 23,3)
tiroksin T4 105,2 (66 do 181)
tireotropin TSH (0,27 do 4,20)
to je sve od hormona sto mi je doktor preporucio da uradim,ne razumijem se u to nikako...

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 865
10.4.2012 14:34:32   
*Maki*
Prolaktin ti je iznad referentne vrednosti,zbog toga kod tebe ne dolazi do ovulacije,prolaktin takodje povuce i hormone stitne zlezde gore (mada nisi napisala kolika je vrednost TSH).Imala sam problem sa prolaktinom i skoro 2 godine sam na terapiji (pijem bromokriptin) i na toj terapiji sam dok ne zatrudnim(mada su kod mene i neki drugi problemi u pitanju ne samo hormoni),znaci da bi ostala trudna mora prolaktin da ti bude u normali,nasa draga Maslacak kaze da treba da bude ispod 15 cak.Ja cu ti napisati moje misljenje,moras da uradis sve polne hormone II ili III dana ciklusa (prolaktin-dnevni profil:3 vadjenja stavlja se kanila-igla pola sata pre prvog vadjenja i tako se dobija stvarna slika prolaktina,zatim se na osnovu toga odredjuje terapija jer ne sme lek da se pije ni previse ni premalo,progesteron,testosteron.FSH,LH,Estradiol,AMH i inhibin B,kao i opet horomoni stitne zlezde ujedno:TSH,t4 i t3).Ja mislim da trudnocu kod tebe koci prolaktin,nadam se da su ostali hormoni ok,nije mi jasno kako ti doktor nije proverio sve hormone a dao ti klomifen?Cak bih i doktora promenila.Spermogram je sasvim dobar,cak mnogo bolji od spermograma mog supruga a njemu je androlog rekao da su tu silni milioni i da nije to problem.Tvoj suprug neka jede puno voca,povrca,napravite onu energetsku bombu:med+badem,lesnik,orah,suncokret...mom muzu je to uz Profertil jako poboljsao spermogram ali pre svega moras svoje hormone dovesti u red.Nemoj da se plasis,mozda sve ovo zvuci zastrasujuce,ali samo proveri hormone III dana ciklusa i znaces u cemu je problem.Jel ides u drzavnu ustanovu ili privatno kod ginekologa? Tebi treba neki specijalista a ne obican ginekolog iz ambulante.Ljubim te

< Poruku je uredio *Maki* -- 10.4.2012 14:37:12 >

Direktna veza do poruke: 866
10.4.2012 14:44:06   
lutka....
hvala ti puno user posted image zaista...
TSH nisam radila a i ovo su mi nalazi od augusta mjeseca prosle godine,nije mi rekao da ih ponovim samo smo trazili ponavljanje spermograma..a doktor radi privatno,idem vec duze vremena,posto su me u domu zdravlja zapustili,a pila sam i ja bromergon 2 mjeseca i onda mi je to ukinuo,za nekih 10 ak dana cemo ponovicti spermogram,a mogla sam da probamo i tu bombu,citala sam nesto na netu...

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 867
10.4.2012 14:47:33   
lutka....
a da nisam vidjela da nisam napisala TSH 2,54 (0,27 do 4,2)to sam radila a nisam radila T3,mada ne znam ni sta je to...

Direktna veza do poruke: 868
10.4.2012 14:49:00   
Maslacak15
Lutko,

kao sto rece Maki ( hvala Makiuser posted image ) to je veliki prolaktin 30 ng/ ml. Ako je konstantan on moze biti uzrok toga sto nisi do sada zatrudnela. Ponovi rezultat i uradi dnevni profil i nadji doktora koji bi ti prepisao terapiju. Ako se potvrdi rezultat. Ja nisam bila na bromokriptinu, nego na cabergolinu. Maki mozda bi tebi to bolje odgovaralo? Cabergolin / dostinex je nova generacija tzv. agonista dopaminskih receptora. Stabilniji su i imaju duzi poluzivot u cirkulaciji. I lakse je podnose. Ja sam npr pila samo pola tablete nedeljno!! jer sam imala prolaktin 25 ng/ml.U svakom slucaju Lutko, ja bi to probala na tvom mestu ppre inseminacije. Spermiogram je normalan i u skladu sa referentnim vrednostima svetske zdravstvene organizacije. Pozdravljam te

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 869
10.4.2012 14:51:35   
*Maki*
Samo nemoj da se plasis i nemoj da ti bude tesko,znas i ja imam privatnog doktora,on je ginekolog-hirurg,i pisem ti sve onako kako je on mene savetovao.No ja imam i drugih problema,da je samo bio problem prolaktin do sada bih imala jednu malu bebicu user posted image A po sve upute idem u drzavnu ustanovu i daju mi sve sto zatrazim,ja samo kazem ''volela bih da proverim to i to ako mozete da mi date uput'' sve fino i doktorka mi uvek da sve sta mi treba,fina zena user posted image Ne placam nista privatno osim ultrazvuka. Znaci srecko idi po uput za hormone u drzavnu ustanovu,kazi da bi volela da proveris jer dugo nisi proveravala,lepo II,III dana neka te bocnu da proveris sve polne hormone i hormone stitne i to je to.Jedino ovam AMH i Inhibin B obicno mozes samo privatno da uradis u nekoj laboratoriji.Tebi samo treba da se odredi terapija za taj prolaktin i videces,kad se on sredi brzo ces dobiti bebicu.Ma promeni tog ginekologa,ne radi on to kako treba,evo i druge cure neka kazu svoje misljenje.Ne sme da te skine sa terapije ako ti je prolaktin iznad granica normalnih vrednosti i da te kljuka klomifenom i sioforom,to nema nikakvog efekta,zaista. A ovo za energetsku bombu,probajte slobodno to je jako zdravo,samo nemoj da preterujete moj se suprug ugojio nenormalno od toga a i ne valja da se jede med puno,dve kasicice dnevno te bombe je sasvim ok.Ljubim te

Direktna veza do poruke: 870
10.4.2012 14:54:50   
*Maki*
Mene inace svi doktori,pa i zadnji put internista pitao kako podnosim Bromokriptin jer je svima muka od njega i tesko ga podnose,ja bre nista ne osecam,sve je ok i jako brzo mi je spustio prolaktin u normalu.Hvala Maslacak za savet,al neka ga za sada posto sam dugo na njemu pa da ne skacem sa jendog leka na drugi kad vec deluje dobro user posted image

Lutko ok su ti hormoni stitne ali za svaki slucaj proveri opet sve hormone i javi nam obaveznouser posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 871
10.4.2012 15:05:34   
lutka....
maki,nisam ni ja podnosila bromergon,bilo mi je uzasno,smetali su mi mirisi,zacini,omeksivac strasno,ali nisam povracala kao kad sam pila sioforuser posted image ici cu ubrzo opet pa vam javim user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 872
10.4.2012 15:15:19   
lutka....
cak i kada me je skinuo sa bromergona nije mi predlozio da provjerim prolaktin,to mi je jedino bilo malo cudno ...
ja cak i te nalaze radim privatno,jer kada odem u ambulantu nije im bas drago kada trazim uputnicu za nalaze koje mi je preporucio doktor privatnik,cak su se jednom i izderali na mene,kao ne moze to tako,imamo mi ginekologa u domu zdravlja i za sve sto trabas obrati se njemu a ne privatniku,a taj isti ginekolog mi je godinu dana davao samo vaginalete i nikad mi nista konkretno nije rekao,samo te puste da ides od vrata do vrata,bukvalno da molis da ti neko pogleda nalaze,tako sam i nasla sebi privatno doktora..
a hvala vam za savjete,cim dobijem otici cu da uradim sve te hormone,jel treba da se rade 3 dc koliko sam shvatila..mozete li molim vas jos samo da mi napisete tacno sve sta treba da uradim i tacne nazive,da mogu da odem u lab...hvala vam punooo

Direktna veza do poruke: 873
10.4.2012 15:59:22   
*Maki*
Ah lutko moja,sve mi izgleda prodjemo kroz istu pricu sa tim ginekolozima u ambulanti,ja ne pisem napamet vec iz iskustva,promenila sam 3 ginekologa u drzavnoj dok nisam pronasla ovu dobru doktorku koja ima i znanje i dobra je kao osoba,prihvata misljenje kolega.Tu sam imala srece.U svakom slucaju,raspitaj se ko je u drzavnoj ustanovi malo bolji-pristupacniji ginekolog,objasni mu situaciju i prebaci se kod njega.Inace,imas pravo da trazis sve sto zelis da se proveri od analiza,to ne moze niko da ti uskrati.Promeni i tog privatnog,raspitaj se dobro neka ti neko preporuci nekog dobrog,strucnog ginekologa.Znam da je tesko da se takav nadje,ali nadam se da ces uspeti,samo se dobro raspitaj.

Treba da uradis od 2-4 dana ciklusa ove polne hormone: progesteron,testosteron,estradiol,FSH,LH i prolaktin (dnevni profil prolaktina: na uputu se mora naglasiti da je dnevna analiza prolaktina i nacin na koji se radi-odlazis u 8h u laboratoriju da ti stave kanilu-iglu,posle pola sata u 8:30 je prvo vadjenje krvi,u 11h drugo vadjenje i u 14 trece vadjenje,ovo mozes da odradis i privatno ako ti je lakse,kod nas svako vadjenje prolaktina npr.kosta 800 dinara)AMH (Anitimilerov hormon) i inhibin B. Zatim hormoni stitne zlezde:TSH,T3,T4.
Znaci sve to moze da se napise na onaj mali uput i da se odradi iz jednog vadjenja (ako dnevni profil prolaktina radis kasnije ili privatno,prolaktin moze da se proveri bilo kog dana ciklusa).

I mozda ne bi bilo lose da uradis i briseve na bakterije:hlamidija,mikoplazma,ureaplazma,trihomonas, i vaginalni i cervikalni bris, cisto da proveris i to.Samo polako jedno po jedno,ja sam ustvari sve to i jos puno toga od analiza odradila u roku od nedelju dana,fino su me izbockali ali sad sam mirna jer su mnogi rezultati dobri :) Ljubim te i samo napreduser posted image

Direktna veza do poruke: 874
10.4.2012 21:38:58   
lalojedac
samo da vas pozdravim,jel ovi hormoni vaze za sve? Ja sam pre 2 godine se lecila privatno u Nisu i citam ovo o prolaktinu,meni je tad bila vrednost 520 i pila sam bromokriptin i pao je na 91 i lekar mi rekao da je to extra,posle toga bila je insemenacija.user posted image .Uglavnom ja vec godinu dana nisam nista radila,jer mi nijedan doktor to nije trazio,kao kod mene je sve super i paznju su usmeravali na muza. Znaci da ja sama sebe pocnem da kontrolisem? Strasno,kakvo nam je zdravstvo...user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Direktna veza do poruke: 875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?

Anketa

Ime za devojcicu
PoisonEve

Ajde pomozite mi da odaberem ime!

Mina (20%)

Minja (12%)

Nora (13%)

Sofija (26%)

Lena (28%)

Ukupan broj glasova: 185

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here