*Maki*
|
Ah lutko moja,sve mi izgleda prodjemo kroz istu pricu sa tim ginekolozima u ambulanti,ja ne pisem napamet vec iz iskustva,promenila sam 3 ginekologa u drzavnoj dok nisam pronasla ovu dobru doktorku koja ima i znanje i dobra je kao osoba,prihvata misljenje kolega.Tu sam imala srece.U svakom slucaju,raspitaj se ko je u drzavnoj ustanovi malo bolji-pristupacniji ginekolog,objasni mu situaciju i prebaci se kod njega.Inace,imas pravo da trazis sve sto zelis da se proveri od analiza,to ne moze niko da ti uskrati.Promeni i tog privatnog,raspitaj se dobro neka ti neko preporuci nekog dobrog,strucnog ginekologa.Znam da je tesko da se takav nadje,ali nadam se da ces uspeti,samo se dobro raspitaj. Treba da uradis od 2-4 dana ciklusa ove polne hormone: progesteron,testosteron,estradiol,FSH,LH i prolaktin (dnevni profil prolaktina: na uputu se mora naglasiti da je dnevna analiza prolaktina i nacin na koji se radi-odlazis u 8h u laboratoriju da ti stave kanilu-iglu,posle pola sata u 8:30 je prvo vadjenje krvi,u 11h drugo vadjenje i u 14 trece vadjenje,ovo mozes da odradis i privatno ako ti je lakse,kod nas svako vadjenje prolaktina npr.kosta 800 dinara)AMH (Anitimilerov hormon) i inhibin B. Zatim hormoni stitne zlezde:TSH,T3,T4. Znaci sve to moze da se napise na onaj mali uput i da se odradi iz jednog vadjenja (ako dnevni profil prolaktina radis kasnije ili privatno,prolaktin moze da se proveri bilo kog dana ciklusa). I mozda ne bi bilo lose da uradis i briseve na bakterije:hlamidija,mikoplazma,ureaplazma,trihomonas, i vaginalni i cervikalni bris, cisto da proveris i to.Samo polako jedno po jedno,ja sam ustvari sve to i jos puno toga od analiza odradila u roku od nedelju dana,fino su me izbockali ali sad sam mirna jer su mnogi rezultati dobri :) Ljubim te i samo napred
|