|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
1.4.2012 23:08:08   
MOCICA
Samo izbaci pirinac na 3 meseca da se ocisti organizam i onda probaj ponovo.Samo obrati paznju da mu ne das neki proizvod u kome ima pirinca. Na ovaj nacin se vrsi eliminacija alergija na odredjenu hranu-kad se organizam iscisti, posle 3 meseca uvodi se ta namirnica ponovo.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1926
1.4.2012 23:09:07   
Yula

IZVORNA PORUKA: MOCICA

.....................................................................

I nije mi jasno zene, zasto bre sve zamrzavate pa dajete deci? Da li znate da dete moze biti alergicno na hranu iz zamrzivaca? Mojoj komsinici su to otkrili. Dajte im sveze kako sta dolazi na pijacu- ovde mislim na sveze iz baste, a ne iz plastenika!!!

Opez sa paradajzom iz plastenika, prskaju ga sa otrovima!!!

Nisam znala da mogu deca posebno reagovati na hranu iz zamrzivaca. To sada prvi put cujem user posted image MOzes li nam nesto vise reci o tome?
Ja sam zamrzavala zato sto mi je tako lakse, duze hrana moze da stoji, mada i ovako bih je brzo iskoristila, ali mi se ipak cesto desi da mi propada hrana... Uglavnom, zamrzavam blitvu, dunju, papriku ( gde cu da pecem jendu po jednu svaki put? ), plavi patlidzan ako ga pecem... A nekada kupim vec zamrznut karfiol ili brokoli, mada to uglavnom koristim sveze.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1927
1.4.2012 23:13:57   
Yula

Samo izbaci pirinac na 3 meseca da se ocisti organizam i onda probaj ponovo.Samo obrati paznju da mu ne das neki proizvod u kome ima pirinca. Na ovaj nacin se vrsi eliminacija alergija na odredjenu hranu-kad se organizam iscisti, posle 3 meseca uvodi se ta namirnica ponovo.

Hvala na informaciji, pokusacu ponovo kada napuni godinu dana, taman ce do tada i proci ta tri meseca, a i vise...
Znas li sta o reakcijama na hranu iz teglica, kupovnu? Moj bebac je jeo jabuke i kruske bez problema, domace, uglavnom BIO, kuvane i nisam primetila neke vidne reakcije, imao je duze vreme sitan osipic po licu, ali nikada sa siguroscu nisam utvrdila od cega je. I onda kada je pojeo krusku iz teglice, osuo se najstrasnije po ramenima i ispod pazuha do struka. Takodje, primetila sam kada jede jabuke iz teglice da ima crvenkasti osipic pored usta, cim sam povlacila teglice to je nestajalo. Takve stvari nam se nisu desavale sa domacim kasicama. Na teglicama uglavnom pise da je cisto voce sa dodatkom vitamina.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1928
2.4.2012 0:30:38   
Anoniman
Promenili smo plakare. Znate vi koji je to cirkus????? Kontam da mi spavaca i decija soba nisu bile ovako ciste bas davno... Morala sam generalku od poda do plafona, sve ona sitna prasina od busenja drveta... Pa se to raznelo po pretsoblju, trpezariji... Sredila sam deciji orman (stacu i da delimicno u njega), a ostatak stvari sam nagurala u drugi, sutra cu nastaviti, sad sam vec mnogo umorna. Uglavnom, mnogo se radujem svim radovima koji nam prestoje, svim promenama, bas cemo da uzivamo. :)

Da ne budem skroz off, nemam vremena svaki dan da idem na pijacu, a brzo mi propadaju namirnice, i iskreno, to je meni previse upotrebe mozga i planiranja... :)

Znam Mocice da ova najgora varijanta koja se moze pokazati na alergotestu nije smak sveta. Samo, onda, ako je pogorsanje, zapitas se, radis li ispravno sve sto radis...

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1929
2.4.2012 0:35:57   
Anoniman
Inace, jako me je pogodio ovaj pozar sto se nocas desio u NS. :( Sestoro mladih je poginulo, najstarije 20 god. Tuga. Moje nastavnice iz hemije, koja je inace mamina poznanica, cerka je poginula u pozaru.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 1930
2.4.2012 16:27:15   
ishler
Dobar dan,vidim da ste svi super,bas mi je drago.Yula hvala za informaciju,mada sam mislila da dam svezu,tj da skuvam sa ostalim povrcem.Jesi li uvela cveklu i luk,a sto se tice paradaiza nesto bezim od njega.Tash to je uzasno sto se dogodilo,stvarno da se covek nejezi.Ljubim vas sve

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1931
2.4.2012 20:47:42   
Anoniman
Moj najbolji drug je bio tamo, izasao medju poslednjima, tvrdi da je bilo vremena da se napusti lokal. Onda mi imaju smisla dve price koje sam cula: da su devojke padale u nesvest od straha (pa bi se ugusile da ih nisu izneli) i da su vrata wc-a bila blokirana te da ova deca prosto nisu mogla pobeci. U svakom slucaju tuga, sve mladi sa fenomenalnom buducnoscu pred sobom. Cak mi je cudno da je 6 toliko kvalitetnih ljudi stradalo, da me ne shvatite krivo, ne omalovazam ni jednu struku ni skolu, ali ovo su bili intelektualci sve.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1932
2.4.2012 22:23:32   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Yula

pa ce mu valjda uraditi taj PRIC test u koji se toliko uzdam i nadam.

Zaboravih vam juce reci, bili na merenju i moj dasa ima 12.335gr! I 80cm visok. user posted image Za 6 dana punimo 10 meseci.

Ja sam danas razmišljala... toliko pozitivno razmišljam o tom pric testu, nadam se najboljem, a kontam da ću potencijalne loše rezultate, koji se mogu desiti sa isto verovatnoćom kao i dobri, užasno loše podneti. Uopšte nisam spremna na loše rezultate. Nisam spremna na još neku novu alergiju. Informaciju da mleko nije prerastao bih mogla podneti. Informaciju da je alergija prešla sa mleka na jaje, bih mogla podneti. Ali kako ću podneti ako se alergiji na mleko dodala alergija na jaje? user posted image Ma, ne smem ni da mislim o tome.

Inače, svaka čast za kilažu. Marko je sada u bolnici meren, dakle sa skoro 19 meseci, 11,9kg i 82cm. user posted image

Mi sutra izbijamo dva ugradna ormana (jedini ormani koje imamo, tj sve stvari treba staviti NEGDE dok se to radi, i kada se završi, oprati ormane, i sve složiti nazad... MUKA MI JE! Vi ne možete da zamislite šta sve stane u jedan plakar! user posted image

Ja uopste ne kapiram kako je meni ovaj tvoj post promakao? Umor cini cuda, a i ovaj forum me opasno zeki, cesto napisme post i jendostavno mi kaze kako mi je sesija istekla i od posta nema ni tragga ni glasa, slicno mi se cesto desava sa privatnim porukama, ispisem, iscimam se i na kraju je uopste nema ni u poslatim porukama, niti je osoba kojoj saljem dobije. Nebitno.

Elem, Tash, znam da to iscekivanje stvara blagu presiju i kompletno cela ova nasa situacija je traumaticna, ali nemoj da klones duhom! Vreme radi za nas, kako budu rasli tako ce biti jaci i verujem da ce ako ne sve, ono veliku vecinu alergija prerasti. I ja sam danas bila klonula duhom, osip po licu je i dalje prisuta, cak mi se jutros ucinilo da se pojacao, posle mi delovao isto kao i prethodnih dana, mozda cak i slabiji... ujem se danas sa kevom i ona me iskritikuje sto se sekiram za svaki tackicu i opet mi kaze kako smo se i sestra i brat i ja osipali do godinu dana po licu i da ona tome jednostavno nije pridavala znacaj, kaze da se bebe osipaju i da im se cisti koza i da je sve to normalno... Ni sestra, ni brat a ni ja nismo nikada imali nikave nutritivne niti inhalatorne alergije. Mislim kao veci, kao bebe ne znam. Razmsiljala sma da izbacim sve novo sto sma uvodila od posle mlecnih proizvoda, jer ne verujem da su oni, jako dugo ih jede i do pre neki dan nije bilo nikakvih problema i sve mislim da bi od mlecnog bila stomacna reakcija kao i ranije... Probleme sa licem imamo poslednjih 10 dana, a mlecno jede preko mesec dana! Mislim da ce mi ostati dozivotna trauma od svega ovoga.

Plakari. Pred kraj moje trudnoce mi smo isto izbacivali ormare i stavljali plakare. Ubila sam se od posla jer nikome nisam dozvolila da pakuje stvari, niko to naravno ne zna da uradi kao ja. Noge su mi bile kao krofne, ali sam za tri dana sve spakovala. Kad nisma pala u nesvest kada je mm pre neki dan izvadio neki ogromni zvucnik iz plakara a ono iza njega gomila budji!!! Nikada vlagu u stanu nismo imali! Kako se to napravilo pojma nemamo, bem ti plakar! A prokukala sam dok ga nismo stavili.

Tezina. Sada kada vidim vase mere 11.900gr i 82cm mislim da je moj laki bucko! A zaista nije, nema ama bas ni jednu 'krofnu'. Jeste krupan. Moracu malo da mu stesem porcije. Primetila sam da je otezao kada sma mu uvela griz, valjda to goji. Mada, cenim da ce on u narednih mesec dana da prohoda pa ce brze trositi kalorije, mi ne koristimo dubak i sve sto potrosi to je na hodanje pored namestaja, igranje uz muziku ( mozes da pogledas na fb objavila sam malo pre snimak user posted image ) i puzanje.

I hvala Bogu sto niko od vasih nije povredjen, ili ne daj Boze nesto gore u tom groznom pozaru. Bio me strah da nesto pitam u vezi toga, a ceo dan sam razmisljala da li ste vi i vasi ok, jer koliko kapiram, vecina vas ovde ste iz NS ili okolinih mesta.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1933
2.4.2012 22:25:01   
Yula
P.S. Taj klub, jel to bilo neko fancy mesto? UNutra deluje kao neka rupa sa onim stolnjacima i nadstolnjacima, plus oni jelenski rogovi...

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1934
3.4.2012 9:12:42   
Anoniman

Umor cini cuda, a i ovaj forum me opasno zeki, cesto napisme post i jendostavno mi kaze kako mi je sesija istekla i od posta nema ni tragga ni glasa, slicno mi se cesto desava sa privatnim porukama, ispisem, iscimam se i na kraju je uopste nema ni u poslatim porukama, niti je osoba kojoj saljem dobije. Nebitno.

Mico, kada ti izbaci da je sesija istekla, stisni desni klik, pa back. Vratiće ti post, uzmi ga u Copy, pa se ponovo prijavi na RR, i paste u novi prozor za odgovor. U 99% slučajeva na back će ti vratiti post. Mada sam ja počela sve dugačke postove da uzimam u copy pre objave.

Tezina. Sada kada vidim vase mere 11.900gr i 82cm mislim da je moj laki bucko! A zaista nije, nema ama bas ni jednu 'krofnu'. Jeste krupan. Moracu malo da mu stesem porcije. Primetila sam da je otezao kada sma mu uvela griz, valjda to goji. Mada, cenim da ce on u narednih mesec dana da prohoda pa ce brze trositi kalorije, mi ne koristimo dubak i sve sto potrosi to je na hodanje pored namestaja, igranje uz muziku ( mozes da pogledas na fb objavila sam malo pre snimak user posted image ) i puzanje.

I Marko je bio bucko, onda je prohodao. user posted image Sada mu se naziru rebra. Biće garant mršavko kao Luka kada poraste. user posted image

Ni sestra, ni brat a ni ja nismo nikada imali nikave nutritivne niti inhalatorne alergije. Mislim kao veci, kao bebe ne znam.

E, o ovome sam razmišljala nedavno. Realno, ko zna koliko dece je imalo blage osipe koje su pripisivali čišćenju, te nikada nisu radili alergotestove.
Naime, i Luka je imao ekcem kao beba (na obrazima), a crven vrat (ja sam to smatrala ojedom i tako ga tretirala) do punih 6-7 meseci dok nije počeo da sedi i luftira vrat. Pošto niko nije tražio KS, nismo je ni radili do njegovih punih 5 godina... a možda bi i njemu EO bili visoki da smo ih radili u prvih 6-7 meseci. user posted image
Svo ovo moje razmišljanje je proisteklo iz Ishlerinog stava da ona pušta dete da se jača unoseći mu i potencijalne alergene smatrajući da mu na taj način jača imunitet, a to se skroz kosi sa stavom moje dr.

P.S. Taj klub, jel to bilo neko fancy mesto? UNutra deluje kao neka rupa sa onim stolnjacima i nadstolnjacima, plus oni jelenski rogovi...

Moj brat izlazi već godinama i tvrdi da je Contrast imao galerije oduvek, a ja sam tamo bila jednom i zaklela bih se da nema galeriju... Onda ti je jasno koliko davno sam bila tamo. user posted image (tada nije imao galeriju) To je bilo extra underground techno mesto pre, a onda sam nedavno saznala da se sada tamo piče narodjaci, baš sam bila u šoku user posted image . Ja sam shvatila da to jeste fancy mesto, ali nisam bila, pa zaista ne bih mogla pouzdano tvrditi.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1935
3.4.2012 22:02:56   
Yula
Kod nas osip po licu i dalj eisti, nit spada, nit se pojacava, ali malo seta po licu, odnosno, sada ga ima vise ovde,sutra ga tu nema, ali ga ima onde... i tako. Ja i dalje picim bananu, sutra ce biti 4. dan i dacu je celu beki! Ma nemate pojma koliko je odusevljen tom vockom! Ali, sutra cu povuci sve mlecno iz ishrane, bas da vidim da nije to u pitaju, mada, zaista ne verujem, i to ne sto ne zelim da poverujem, vec mi nema nikakvog smisla. Danas je bio 2. dan kako ne jede krompir. Mlecno necu davati nekoliko dana, i ako se posle 3 dana osip ne pocne povlaciti, vraticu ga. Dosadasnje iskustvo mi govori da cim izbacim alergen odmah se pokaze poboljsanje, vec drugi dan je mnooogo bolje,a treci je lice cisto. Do sada sam svasta nesto povlacila iz njegove ishrane, ali konkretni boljitak ne primetih! Vec sam pocela manje da se uzrujevam zbog toga. Pa sta cu? Ionako sledeci petak idemo kod alergologa i molim Boga da ce hteti da nam uradi PRIC test na vise namirnica, a izmedju ostalog i bananu, pa cemo videti. Ako je alergican trebalo bi nesto da pokaze, zar ne? Meni je veoma bitno da znam gde sada gresim i koja namirnica je problem, da bih kasnije mogla lakse da se orijentisem. Ovako tapkam u mraku.

Sta je sa Macaki??? Nema je nekoliko dana, zar ne? Macaki javi seeeee! Nemoj da se brinemo.
Takodje i Mirjanica se retko javlja, bas me zanima kako prolazi njihovo uvodjenje namirnica.
Ishler, kako ste vi? Kako je tvoja princeza?
Tash, kada ono bi taj vas PRIC test? Ja ga sa nestrpljenjem iscekujem!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1936
3.4.2012 22:05:33   
Yula
Tash, hvala ti puno na ovoj informaciji za forum, nisma to znala. I ja sam jendo vreme praktikovala da obavezno iskopiram post pre slanja, ali nesto sam u psolednje vreme u trci sa vremenom i bukvalno kada stavim tacku na poslednju recenicu prst sam ide na objavu. I svaki put zastrepim da li ce otici post ili ne, jbg, brzopletost mi je srednje ime user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1937
3.4.2012 22:08:09   
Yula

IZVORNA PORUKA: jance

juce je opet dobio piletinu i jutros lice opet cisto user posted image
sutra kod dermatologa user posted image dodje mi da budem nemajka pa da ga okupam veceras (necu jer idemo da primimo vakcinu), pa da vidi bas kako to izgleda. ovako ce misliti da je zezam. a nista mu nisam mazala vec valjda nedelju dana ali ozbiljno...

Jance, sta je na kraju bilo kod vas u pitanju? Jeste li sada ok? Tvoja beba bese odreagovala al. na bananu ili sam ja to nesto pomesala?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 1938
3.4.2012 22:16:26   
Anoniman
U NS se alergotestovi rade samo utorkom.
Mi smo u utorak pre 7 dana primili vakcinu, dakle, Aerius pijemo već 7 dana, i treba da ga pijemo još 7, što je zaključno sa sledećim ponedeljkom. Dr reče bar 7 dana bez Aeriusa da bi testovi bili validni, ja odlučih da ne idem za tačno 7 dana od prestanka leka (jer je toliko od tog ponedeljka do sledećeg utorka, nego da sačekam posle toga još jednu sedmicu, i budem 100% sigurna da su rezultati validni. Šta mi vredi da dobijem lažno negativne rezultate zbog antihistamikia?

Drage ženice, nije svaka tačkica reakcija na alergen. Pa, Marko sve vreme ima ekcem negde... Nekada na obrazu, nekada pod ušikama, nekada ramena, podlaktice, leđa... A EO u normali, dakle, alergen nije prisutan u organizmu. Kako razlikovati? Ne znam, vremenom naučite. Ili bar mislite da ste naučili, a onda ipak niste sigurni dal se ekcem pojačava zbog piletine, kao ja... user posted image

Luka je stigao iz vrtića sa novo-naučenom pesmicom:
"Hoću majko hoću,
u gradsku čistoću!
Danju spavam,
Noću radim,
za gradsku čistoću!
Ja sam svoju sreću,
našao u smeću!"
MM i ja smo plakali od smeha! user posted image

Marko večeras nakon kupanja sedi na veš mašini, i zagrli me, i tada prvi put čuje kako srce kuca. Začuđeno se odmakne, gleda, opet se nasloni. Opet se odmakne, pa se nasloni i kaže "hehe, sisa tik-tak!" user posted image

A danas je potrčao da otme golubovima hleb (neki čika bacao hleb golubovima na Trgu...) user posted image

I trčao je oko Miletićevog spomenika i vikao "Pet" (=baci pet!)
Miletić ima dignutu jednu ruku, kao da će da baci petaka:
user posted image
user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1939
3.4.2012 22:31:41   
Yula
ahahahhaha, ma klinci su divni!!!! LJubi ih puno u one medene obrascice! Bas sam se od srca nasmejala!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1940
3.4.2012 22:43:24   
Anoniman
Evo malo mozganja u trenucima dokolice, svaka ideja dobrodošla: KLIK

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1941
4.4.2012 0:00:30   
MOCICA

Nisam znala da mogu deca posebno reagovati na hranu iz zamrzivaca. To sada prvi put cujem user posted image MOzes li nam nesto vise reci o tome?

To mi je bivsa komsinica i secam se da mi je pricala da su ona i sestra kao male bile stalno jako zute(ne secam se dal rece jos neke tegobe), radili su im razna ispitivanja i na kraju kad nista nisu nasli jedan stari dr. im je rekao da im je to od zamrznute hrane! Sad krece sezona povrca pa ja planiram da uvodim kako sta bude stizalo na pijacu, tako je najzdravije!

Znas li sta o reakcijama na hranu iz teglica, kupovnu? Na teglicama uglavnom pise da je cisto voce sa dodatkom vitamina.

Pa nama je smetala limunska kiselina i vitamin C iz tih kupovnih tako da sam vecinom pravila.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1942
4.4.2012 9:20:16   
Anoniman

Sad krece sezona povrca pa ja planiram da uvodim kako sta bude stizalo na pijacu, tako je najzdravije!

Ali ove zime je na pijacama bilo svega sem breskvi i kajsija.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 1943
4.4.2012 11:01:10   
ishler
Tash
nasmeja me pesma,sou je.
Yula
bravo za bananu,a ta crvenila pa neka ih dok se ne sireuser posted image
Macaki
gde si??????????????

Tash molila bih te kada budes imala vremena da mi posaljes to uvodjenje namirnica koje je povezano sa cvetanjem biljaka.user posted image
Yula jesi li dala cveklu,sta moze beba od voca sa 9m,dala sam kajsiju,breskvu,krusku,bananu,sljivu.
Vise ne znam sta da uvodim.user posted image
Mi smo dobro,malo je beka bila promukla ali dobro je za sad,vidim da je haos sa virusima.Nadam se da ce me mimoici.
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1944
4.4.2012 12:07:16   
Anoniman
 Dok cveta breza ne konzumirati svežu jabuku, šargarepu, krompir, višnje i celer. Naglasak je na "sveže", ali je moja dr bila zabranila i termički obrađeno, za svaki slučaj.

Stalno zaboravljam da vam napišem, pazite sa količinom cvekle, ako preterate, beba može piškiti crveno, nemojte se prepasti, ništa strašno, samo onda smanjite unos, jer ste preterale. user posted image

Ishler, a šta je sa jabukom? Višnjama? bundevom?

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1945
4.4.2012 13:46:38   
Yula

To mi je bivsa komsinica i secam se da mi je pricala da su ona i sestra kao male bile stalno jako zute(ne secam se dal rece jos neke tegobe), radili su im razna ispitivanja i na kraju kad nista nisu nasli jedan stari dr. im je rekao da im je to od zamrznute hrane! Sad krece sezona povrca pa ja planiram da uvodim kako sta bude stizalo na pijacu, tako je najzdravije!

Znas li sta o reakcijama na hranu iz teglica, kupovnu? Na teglicama uglavnom pise da je cisto voce sa dodatkom vitamina.

Pa nama je smetala limunska kiselina i vitamin C iz tih kupovnih tako da sam vecinom pravila.

Mislim da je ovo i kod nas bio problem, taj fabrikovani vitamin C. Njega ima i u ovim kupovnim cerealijama.
Meni ej npr. problem blitva, nju dajem beki jendom nedeljno otprilike, a kupuje se onako onaj 'zbunic' i kako da ja to iskoristim a da ne propadne bez zamrzavanja, jedino da moji to posle pojedu, jer ja taj zelenis ne jedem. Ili da pokusam da smanjim sto vise zamrzavanje hrane, odnosno, da zamrzavam samo ono sto moram, a ostalo da spremam sveze. Meso obavezno zamrzavam, ono mi je tako najbezbednije.

Ja nastavljam sa mojim 'eksperimentom', jutros je beka pojeo dve banane ( ne padajte u nesvest, nisu velike ) i taman je to doslo kao jedna uobicajena porcija od 200 uobicajenih mernih jedinica. Plakao je kao kisa za jos! Nisam dala. Elem, stanje je isto, niti se sta osip pogorsao niti poboljsao. Def. nije u pitanju banana. Krompir ne jede vec tri dana, mislim da nije ni to. Od juce ujutru mu ne dajem ni jogurt niti ista mlecno. Znaci sve sumnjivo sam izbacila osim banane sa kojom nastavljam do daljnjeg. Planiram uskoro da opet pokusam sa jabukom, ali iz kucne radinosti. Takodje, od prekljuce ne jede ni kupovne cerealije. Njih cu u svakom slucaju bataliti cim potrosim kutiju, necu nista industrijsko da mu dajem dok jos malo ne poraste.
Ne znam da li sam vam vec spominjala, ali moj Lazar je imao jedno duze vreme isti ovakav osip a samo je pio Allernovu! Mnogo sam zbunjena, ali sada vec mirnija jer sam probala mnogo kombinacija i stanje je uglavnom nepromenjeno.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1946
4.4.2012 14:15:12   
Anoniman
Mico, rekla sam ti - nije svaka tačkica alergijskog porekla, mi smo dokaz. Ali se slažem da nema potrebe za gotovim cerealijama. 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1947
4.4.2012 14:47:07   
Yula
Aha, znaci sveze, kapiram.

Cvekla, pa mi je jedemo odavno, uglavnom jednom u 5-6 dana, nekada cak i malo cesce i nje bude mozda nekih 30-40% od ukupne kolicine kasice. Trenutno je malo redje dajem jer sam mu spremila porcijice kupovne cvekle, kupila sam gotvu, kuvanu na pari i vakumiranu, pa me je bilo strah da mu je dajem, samo jednom sam mu dala tu.

Sutra cu jos beki dati bananu, pa cu napraviti pauzu od nedelju dana, da vidim hoce li biti poboljsanja. Moram popodne da potrazim kajsije ili breskve, da vidim od sutra njih da pocnem da uvodim. Mislila sma paradajz, ali sa vocem smo tanki...

Zene, jel lice vasih beba uvek cisto? Da li nekada izadje neki osipic kao bubuljicice ili ne? Lazaru je ekcem super, mislim, nema ga, hvala Bogu. Guza mu je cista, ne osipa se, od kada smo promenili pelene ( kupujemo neke jeftine iz naseg marketa ) nema vise ni pelenskog osipa. Znaci telo mu je super, samo eto po licu te tackice, na celu ih ima bas dosta, po obrazima mnogo manje, ali ih ima i tamo. Brada, spoljasnji deo obraza ( prema kosi ) savrseno cist. Cak mu je nestao i onaj osipic koji je imao po ramenima neko vreme. O ljudi moji, nadam se samo da necu sve ovo prolaziti i sa drugom decom...

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1948
4.4.2012 14:49:31   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Mico, rekla sam ti - nije svaka tačkica alergijskog porekla, mi smo dokaz. Ali se slažem da nema potrebe za gotovim cerealijama. 

Joj Tash, ajde jedna-dve, pa i pet, ali celo celo mu je u osipu, a ima ga i po licu. Pokusacu da slikam, mada se to ne vidi na slikama... I ovako moras lepo da zagledas, najbolje pri svetlosti se vidi.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1949
4.4.2012 14:52:26   
Anoniman
Marku je često crvenkasta (tačkasta) brada, ali i ne bila, jede lopaticu od peska, liže prljavu loptu u dvorištu, žvaće grane... A ispod usta, tačno ispod donje usne je uvek crveno već duže vreme, ne znam zašto ima trip da grize donju usnu, i čim namažem on oliže kremu. user posted image Na obrazima se po nekada pojavi koja pikna, onda prođe, pa opet neka, pa prođe... 

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here