|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
27.3.2012 16:12:22   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Zvala sam apoteku u Mađarskoj, kažu da oni bez problema naručuju običnu Allernovu, nemaju info da je deficitarna.

Primili smo vakcinu.
Mukica, sada već zna u napred kada vidi špric, i viče "Neće!" user posted image , sva sreća to brzo prođe.
Dobro smo. Dan smo proveli na terasi bolnice, on je navikao pre podne da bude napolju. Nikako nije hteo da spava, tako da je u 13h već bio extra umoran. Doktorku sam molila da nas pusti kući, htela je da nas zadrži do sutra, kažem da nas je prošli put pustila, što ne bi sada, kaže, kada uveče da vas pustim, ma kakvo uveče, puštajte me kući, i pustila nas. user posted image Marko je zaspao u kolima, eno ga spava i dalje. Umorio se mukica.

Za tri nedelje PRIC test! user posted image

user posted image user posted image user posted image

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1851
27.3.2012 16:14:05   
Yula
Macaki, jede li Ksenija sada nesto? PIje li vodu? Odnosno, jel krenulo sta nabolje uvodjenje nemlecne hrane? Kako ti izlazis na kraj sa tako rigoroznom dijetom?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1852
27.3.2012 18:30:45   
ishler
Dobar dan,
Tash
bravo zvrsili ste jednu muku.user posted image .
Sto se tice creva,mislila sam da se samo meni to desava i ja ponekad osetim to krcanje kao pomeranje bebeuser posted image ,samo sto se cuvam pa je ne moguce.
Macaki
mi koristimo u akutnoj fazi didermal,a posle vitaminsku kremu koju dr. pravi. ona nema kortiko. i mazemo je na ta mesta gde je izlazio ekcem 2x dnevno(kada je izlazio to je bio vrat,prevoj pelena,pazuh,iza kolena.)
Ovo oko usta sam malo vise juce mazala pantenolom i proslo je skoro skroz,tako da ipak je od guranja stvari u usta,prosto cudo jedno kako je osetljiva,mm ako ima i minimalnu bradu ako je poljibi bude sva u tackicama.
I ja imam osetljivu kozu,verovatno na mene.
Sto se tice tvoje dijete ne znam sta da kazem po meni je to malo prestrogo,mada nisam lekar ali nekako nisam za tako rigorozne metode je r mislim da to crvenilo nije strasno.
Ne znam kako su utvrdili bakteriju ali znam da bi se ustanovilo uzima se isecak koze,bris nije validan(tako nam je rekao dr.),jer svi mi imamo bakterije na kozi,pa i oni.
Ubedjenja sam,mada mozda gresim,da ne treba preterivati pa ne jesti nista,mislim da je preko mleka moguce preneti minimalno,npr ja sam jela jaja bez problema,a vidis reakciju kod beke kod uzimanja.
Trenutno sam izbacila ali cu opet poceti pa cu videti.
Razumljivo je izbaciti detetu hranu na neko vreme,ali niko ne garantuje kod njih da se kroz dve nedelje nece prerasti,a postati na nesto drugo.Doduse da ne lupetam nisam stigla sve da iscitam ne znam sta vam je rekao dr.
Uglavnom ja cu uraditi taj test beki ali ne nameravam nesto da izbacujem hranu,naravno sem jaja,jer ne vidim da netso drugo pravi problem,neka se i navikava imunitet.
Mozda ja gresim ali ipak nesto ne panicim.
Nadam se najboljem,uvek sam optimista.user posted image
Tvoja beka ce biti dobro sigurna sam,malo se opusti prenosis joj strepnju preko mleka.user posted image
Yula
kako si?user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1853
27.3.2012 21:21:29   
Yula
Hvala sto mislis na mene Ishler, dobro sam, jutros sam najednom samo ozdravila user posted image Kada sam se probudila osecala sam se uzasno lose, i odjednom kasnije sve kao rukom odnesno. Ne kapiram, ali nema veze, vazno je da sam dobro. Malo me nos jos zeki... Sto je najvaznije beki nisam prenela.

Cuj, veoma je vazno sto si optimista. Ocigledno da tvojoj bebici ne smetaju previse jaja, cim nije reagovala ( vidno ) kada si ih ti jela, a ona sisala. Ali, mnoge bebe reaguju, samo sto roditelji tesko provale da se beba pati zbog alergije, tek kasnije kada se alergije otkriju povezu se neke stvari. Ja sam posumnjala na alergiju na jaja dok sam bila na eliminacionoj dijeti, procitala sam na netu da je jedan od simptoma al. na jaja suvi osip po licu i cim sam izbacila jaja iz svoje ishrane taj osip se zaista povukao. Kasnije sam pomislila da je to cista koincidencija, ali ocigledno nije bila. Mada, sve mi se nesto cini da se proteini iz jaja ne prenose previse kroz mleko, kao ovi iz kravljeg mleka. Tako sam nesto zakljucila citajuci temu 'alergija na p.k.m.' i uopste teme o alergijama. Ali je zato sam kontakt alergicne bebe i jajeta mnogo dramaticniji i opasniji, nego kontakt sa mlekom. Hocu reci, reakcija je obicno veoma burna pri konzumaciji jajeta , mnogo vise nego mleka.

Ono na sta sam svuda nailazila istrazujuci alergiju na jaja, je to da ako se kod deteta pokaze a. na jaja, narednih 6 meseci se dete ne dovodi u kontakt sa istima. Ti jos nisi sigurna sta je u pitanju, odnosno, nisi 100% sigurna da li je alergija, ali svakako ce ti dr skrenuti paznju kako da se dalje ponasas. Ja ne znam kako ce to kod nas ici, ali po svemu sudeci necemo pokusavati sa jajima pre 2. rodjendana.

I jos jednom, budi veoma oprezna sa jajima.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1854
27.3.2012 21:57:41   
Yula

U kom delu LA user posted image si? (obožavam ovu skraćenicu za tvoje rodno mesto)

Da, jeste zanimljiva skracenica user posted image
Ja sam iz jednog mesta koje se nalazi u okolini Lazarevca, zapravo tacno je na pola puta izmedju Arandjelovca i Lazarevca user posted image
Bese imas nekog bivseg tamo u LA? user posted image Jel ne cita muz forum? user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1855
27.3.2012 22:00:40   
ishler
Zdravo mamike,
Yula
necu davati ni slucajno dok ne utvrdim da li je alergija.
Ja sam optimista po pitanju ekcemauser posted image ,a po pitanju jajauser posted image
Inace sam u zivotu optimista,a to je i dovelo moju mishicu na ovaj svetuser posted image kod mene je to najbitnija stvar u zivotu.
Sto se tice mleka,mojoj beki je smetalo na pocetku kada sam ga pila dok je iskljucivo dojila,imala je grceve pa sam ga izbacila.
Kasnije sam opet pocela i bilo je ok.
Sada mi naravno nije svejedno pri uvodjenju novih namirnica,jer uvek mi je ona slika pred ocima ali trudim se da ne mislim.
Moramo uraditi test,ali prvo da nadjem dobrog lekara.
Drago mi je da ti je posustalo,a bebac je jak,pa nije pokupio,inace je mnogo sladak,pravi smekeruser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1856
27.3.2012 22:02:39   
Yula
Nama danas bio drugi dan paprike, za sada sve prolazi ok. One bubice po licu, kao malo bolje danas user posted image Dobro, nije 'kao' nego stvarno bolje.
Nego, nism uzela u obzir koliko je paprika jakog i mirisa i ukusa, a vec sam je podelila u porcije, samo ovo malo kada dodam u kasicu pa se puno oseti, a kako li ce tek biti kada mu stavim pola pecene paprike, kolike su mi doze, ako se dobro secam. Ali, sta je tu je, malac se ne zali.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1857
27.3.2012 22:06:08   
Yula

IZVORNA PORUKA: ishler

Zdravo mamike,
Yula
necu davati ni slucajno dok ne utvrdim da li je alergija.
Ja sam optimista po pitanju ekcemauser posted image ,a po pitanju jajauser posted image
Inace sam u zivotu optimista,a to je i dovelo moju mishicu na ovaj svet[sm=smiley1.gif]kod mene je to najbitnija stvar u zivotu.
Sto se tice mleka,mojoj beki je smetalo na pocetku kada sam ga pila dok je iskljucivo dojila,imala je grceve pa sam ga izbacila.
Kasnije sam opet pocela i bilo je ok.
Sada mi naravno nije svejedno pri uvodjenju novih namirnica,jer uvek mi je ona slika pred ocima ali trudim se da ne mislim.
Moramo uraditi test,ali prvo da nadjem dobrog lekara.
Drago mi je da ti je posustalo,a bebac je jak,pa nije pokupio,inace je mnogo sladak,pravi smekeruser posted image

Isti slucaj je i kod nas!!! user posted image Samo sam ja dobila misa user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1858
27.3.2012 22:09:47   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

U kom delu LA user posted image si? (obožavam ovu skraćenicu za tvoje rodno mesto)

Da, jeste zanimljiva skracenica user posted image
Ja sam iz jednog mesta koje se nalazi u okolini Lazarevca, zapravo tacno je na pola puta izmedju Arandjelovca i Lazarevca user posted image
Bese imas nekog bivseg tamo u LA? user posted image Jel ne cita muz forum? user posted image

Pa šta i da pročita, zna on da ja imam bivšeg tamo, nisam više ni sigurna gde je on, oženio se nekom devojkom iz Leskovca. Davno je to bilo. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1859
27.3.2012 22:12:04   
ishler
Za MISHA I MISHICUuser posted image user posted image
bravo za paprikuuser posted image
Nama danas drugi dan blitveuser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1860
27.3.2012 22:13:55   
ishler
Kakva je ovo prica o bivsimauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1861
27.3.2012 22:29:28   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: ishler

Kakva je ovo prica o bivsimauser posted image

A, pa bivši je alergičan na bananu, odatle on u priči. user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1862
28.3.2012 8:23:04   
jance
juce je opet dobio piletinu i jutros lice opet cisto user posted image
sutra kod dermatologa user posted image dodje mi da budem nemajka pa da ga okupam veceras (necu jer idemo da primimo vakcinu), pa da vidi bas kako to izgleda. ovako ce misliti da je zezam. a nista mu nisam mazala vec valjda nedelju dana ali ozbiljno...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1863
28.3.2012 11:53:39   
Anoniman
Jance, ja starijem sinu lice smem da perem samo čistom vodom, čim ima neke kupke (uljane ili obične), odmah mu izbije ekcem. A nije imao ekcem do ove zime uopšte. 

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 1864
28.3.2012 17:51:35   
Yula
Jaoj, sto nema ovde smajli koji udara glavom o zid??? Taj bi mi cesto posluzio kao odlicna zamena za reci! Moj bekan i dalje ima onaj osipic po licu, manje ispod ociju, malo ga uopste ima, ali ga ima! Svasta nesto sam izbacivala ( doduse sve na po jedan dan ) , ali osipic je manje vise stalno tu od one banane, odnosno kvasca... Ajde, danas resim da izbacim na par dana one nove cerealije, i njih sam pocela odmah posle banane, a i one u sebi imaju vitamin C ( koji je izmedju ostalog imao i u teglicama ) i jos nekih zezalica, pa mozda mu nesto od toga smeta. A bas voli da ih jede, jbg, ukusno je, ima vanile u sebi, a ove sve sto jede je manje vise bzvz. On mukica jede, nije probirac, ali nije blesav, zna i on sta je lepo. A ko zna, mozda je bas vanila problem. Mozda u krajnjem slucaju nije nista, ali nekako od samog starta znam da te tackice po licu, bar kod nas, su posledica netolerancije neke hrane... zapravo, uvek se na kraju ispostavilo da je to u pitanju. Mada, sada nisu u blizini usta... Jedva cekam taj trinaesti i alergologa, jos ako se ispostavi da je neki sarlatan pop****cu!

< Poruku je uredio Yula -- 28.3.2012 17:53:41 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1865
28.3.2012 22:21:26   
ishler
Yula bice sve okuser posted image
Gde nam je macaki?MACAKI?user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1866
28.3.2012 23:55:27   
Anoniman
evo je macaki! nista nisam stigla..
juce ujutru sam otvorila ovu temu, uzela moj blok u koji sam nekada pisala sta jedemo K i ja, da probam da ispisem poslednjih mesec dana (ako uopste nesto pise).. i to je tako citav dan stajalo. onda sam ja oko 1 sat posle ponoci konacno sela, ali sam toliko bila umorna da sam samo zatvorila. danas nisam ni sela citav dan. stalno neki prokleti kucni poslovi, ''bem ti kucu.

ovako.. jutros sam K dala bananu. nekako sam se plasila, osecala sam se lose. pa sam na pola otisla po telefon i stavila ga na sto pored nas. onda sam psoel par minuta pozvala mamu koja je bila u putu i rekla joj da pozuri. K je u pocetku jela sa apetitom, bas slatko.. a pred kraj slabije. ali pojela je pola banane. kada smo je umile, videla sam da ima po neki crveni pecatic sa obe stane vrata i od pozadi. namazale smo je.. posle 5-10 min nicega vise nije bilo. mislila sam da je alergija i resila da batalim bananu. ali posle rucka (krompir plus karfiol) joj je ponovo bilo malo crveno. posle sam videla da se ona zapravo "preklala" portikom, jer ima onu tanku tracicu za vezivanje, a ona to vuce kada joj veze jer ne trpi. inace, koza joj je stvarno nenormalno bela, svetla, prozirna... kada je presvlacim, gde god je dodirnem ostane crveno. naravno, ne tesim se ja, znam da je alergicna i ne zanosim se, ne zelim da to pomislite. bananu cu izbaciti do daljnjeg. mozda pokusamo ponovo, sledece nedelje...
posle toga sam bas potonula. user posted image ali onda sam nazalost cula za neke mnogo gore stvari koje se desavaju ljudima, pa sam se trgla. samo mi je bilo zao jer je banana bila jedino sto joj se dopadalo i sto je rado jela, a sad ni to ne moze.

imam problem sa menijem. jedemo malo toga i ne znam vise sta da joj spremam svakoga dana.
jedemo ujutru kuvano kukuruzno brasno (palentu nece, valjda zbog teksture), sa jabukom ili kruskom.
za rucak: krompir, karfiol i tikvicu.
vecera je ili isto sto za dorucak ili sta ostane od rucka.
sargarepu sam izbacila jer je dr rekao da je na granici. bundevu joj nisam davala, iako je kao uvedena. pirinac sam joj davala dva dana.. nije bilo reakcije. prosle nedelje ako se neko seca sta sam pisala je imala 3 crvena pecata posle pirinca i blitve za rucak. dr kaze nije pirinac, pre ce biti blitva.. sutra cu joj dati 1 kasicicu rizolina, jer nemam vise ideja sta da joj spremam. mozda probam da malo kukuruza secerca ubacim u rucak, sta mislite?
mozda da uvedem jos neku namirnicu? brokoli, dunja, keleraba.. ?
da probam da nastavim da dajem pirinac?
sveki mi rece da ne bi trebalo da K dajem vise sljive koje mi stoje u zamrzivacu jer kao stoje duze od 6 meseci, a ona je cula da voce povrce ne bi trebalo toliko da se cuva jer moze da se stvore bakterije. akd mi to rece, sad stavrno ne snem da joj dam.. kaze bolje iz teglice. ali meni je frka da joj dam iz teglice, sta znam..
sta mislite, smem li da pokusam sa gotovim kasicama? ili da joj sa gotovim sokicem pravim dorucak, da joj bude lepse? jesu li ti sokovi od zivog voca ili kuvanog? pitam svasta, verovatno od zivog...
sta je sa drugim zitaricama.. ovas, raz, jecam? da li da joj kupim nesto od toga pa da probam? kada se to uvodi, da li su to alergeni?

odoh sada da citam sta ste kucale juce i danas....

< Poruku je uredio Macaki -- 28.3.2012 23:59:06 >

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1867
29.3.2012 0:10:29   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Macaki, jede li Ksenija sada nesto? PIje li vodu? Odnosno, jel krenulo sta nabolje uvodjenje nemlecne hrane? Kako ti izlazis na kraj sa tako rigoroznom dijetom?

pocela je da jede, kuc kuc kuuuuuc! da je ne ureknem. user posted image salim se, kako kad, nekada hoce, nekada nece.. ne forsiram. mm je pokusao na silu, pa smo te njegove metode odmah obustavili.
vodu hoce da pije, ali malo pije, malo se igra. uglavnom se cela ispoliva. sad joj je najveca fora da grgoce vodu, duva u nju.. danas sam joj dala da pije vodicu od kompota od jabuke. i to iz obicne solje, samo tako dolazi u obzir. jedino sto se nekada zagrcne, pa se ziva preledim.

ja jedem meseni hleb i ono sto sama skuvam: grasak, pasulj, boraniju, pilav, kupus, krompir na 101 nacin. danas smo jeli sarmu, skuvala sam veliki lonac i dobro sam se naplatila. user posted image pored toga jedem spagete i makarone koji su posni i pravim pite sa kupovnim korama ( sa krompirom, prazilukom, kiselim kupusom, jabukama, visnjama..). pravim kompot od jabuka i pijem onu vodicu citav dan (voce bacim, to ne volim). banane sad vise necu jesti. pomorandze sam jela, sad vise necu. ponekad popijem sok od pomorandze kada smo u gostima. ne pada mi tesko, nisam gladna. jedva cekam sledece testiranje, da cujem sta sad smem da jedem. user posted image crni humor. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1868
29.3.2012 0:21:08   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

i jaaaako mi je frka da K ne dobije astmu. user posted image to me bas jako muci, opterecuje.. stalno osluskujem kako dise.

Mila, astma nije smak sveta. Ja imam astmu od svoje druge godine, i vidi me! user posted image Posao, deca, brak... ništa mi ne fali. To nije nešto sa čime ne može da se živi sasvim normalno. Naravno da niko od nas ne želi svom detetu astmu, ali ako se desi, šta je tu je.

znam da nije... user posted image
..ali mama i tetka su mi astmaticari. ne bih volela da i nju to prati citavog zivota. mislim da i sama imam predospozicije da je jednog dana dobijem.
ono sto sam pisala danas, za bananu.. bojim se jake reakcije, gusenja. strasno se plasim da ne pocne da krklja, da se gusi.. zato necu da je prebacim u krevetac, spavace zauvek kod nas u krevetu.
resila sam.. nsita, bas nista necu da joj uskratim. sve sto bude zelela od mene ce da dobije. samo neka mi je ziva i zdrava.

kako ste podneli vakcinu?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1869
29.3.2012 0:35:13   
Anoniman
ishler,
uzimali su joj bris te rane (od ekcema se napravila rana) i rezultat je bio - dosta bakterija.
onda smo prvo lecili infekciju, pa onda tek ekcem. ali opet se pojavljuje na istim mestima - ispod oka i na bradi.
sto se dijete tice, tako mora, ja to prihvatila i nije mi tesko. navikla sma da jako pazim jer mi inace postimo. sad samo jos od soje bezim i jos ponecega. nego me samo nervira sto se sve tako brzo menja. nije proslo mesec dana od testiranja, a vec se situacija promenila. sad mozda zabranjene namirnice smemo, a one dozvoljene ne. ali kako ja to da znam.. ne mogu je voditi svaki cas na bockanje.
vidis nama je dr rekao da pazim i ako necega ima u tragovima. evo npr. u belom hlebu ima sojinog brasna kao aditiva. da li je to razlog ponovnog izlazenje ekcema? ne znam, mogu samo da nagadjam. mozda je neka nova alergija (banana, pomorandza, krompir.. pojma nemam!).
bravo za tvoj optimizam! user posted image daj malo!! user posted image user posted image

yula, drago mi je da si ozdravila. user posted image ali kako bre lakiju nikako da se povuce osip? user posted image pa hajde izbaci i jos te cerealije, pa onda vidi. u pravu je tash kada kaze da ne dajemo te gotove kasice deci. mozda i ja odustanem sutra od rizolina.

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1870
29.3.2012 0:56:10   
Anoniman
ja se bas raspisala user posted image

samo jos nesto da pitam, pa bezim..

K je pocela da cesto duva kroz nos. ja sam pocela da se tripujem da joj nesto smeta, da je svrbi nos pa da zato radi. mozda i zbog toga sto je ponovo malo slinava, cujem je kako dise, ali pumpica nista ne moze da izvuce. ostalima je to smesno, misle kako se ona tako igra, kako izvodi..

sta mislite? rade li nesto ovako vasa deca? user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1871
29.3.2012 6:22:46   
Sanjica26 RR
Macaki, moram da se ukljucim u diskusiju. Naravno da se Ksenija igra. Tako je i Teodora radila. I dalje ponekad radi. Isprobava razne mogucnosti. Njima je sad sve zabavno. Nemoj nista da brines.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 29.3.2012 6:28:00 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1872
29.3.2012 9:45:08   
Anoniman
Macaki, ja ne mislim da je to alergija na bananu, ali majka ipak bolje zna.

Palentu možeš da ispasiraš, ja sam je dugo pasirala, Marko drugačije nije hteo da je jede. Ubacim palentu i voće u posudu za pasiranje, i ZZZZZZZZZZZZ. user posted image

brokoli, dunja, keleraba.. ?
da probam da nastavim da dajem pirinac?

Probaj brokoli, prokelj, plavi patlidžan, kelerabu, pečenu papriku. Probaj opet bundevu dok je još ima, ona jača imuni sistem, jedu je ljudi koji primaju cito terapiju jer im ona jača imunitet, a naša deca imaju imonolški problem.
A što si prestala sa pirinčem? Podseti me, ne sećam se.

sveki mi rece da ne bi trebalo da K dajem vise sljive koje mi stoje u zamrzivacu jer kao stoje duze od 6 meseci, a ona je cula da voce povrce ne bi trebalo toliko da se cuva jer moze da se stvore bakterije. akd mi to rece, sad stavrno ne snem da joj dam.. kaze bolje iz teglice. ali meni je frka da joj dam iz teglice, sta znam..
sta mislite, smem li da pokusam sa gotovim kasicama? ili da joj sa gotovim sokicem pravim dorucak, da joj bude lepse? jesu li ti sokovi od zivog voca ili kuvanog? pitam svasta, verovatno od zivog...

Ja dajem i dalje voće iz zamrzivača.
Ali recimo, možeš sada već naći ringlove (ja ih tretiram isto kao šljivu, ne znam dal je zaista isto, npr, ringlov nisam posebno uvodila, gledala sam ga kao šljivu)...

Ja ne bih davala kupovne kašice i sokiće, a ti kako hoćeš.

sta je sa drugim zitaricama.. ovas, raz, jecam? da li da joj kupim nesto od toga pa da probam? kada se to uvodi, da li su to alergeni?

Ne znam ništa o tome.

Macaki, beli hleb (obični beli hleb) NEMA MLEKA I SOJE u sebi. Pitala sam u pekari, objasnila zašto pitam, i rekoše mi da je beli hleb postan i sadrži samo brašno, vodu i so. Pitaj po pekarama, reci da ti je dete alergično na mleko, da je jako bitno da ti kažu tačne sastojke hleba, jer ako njihov hleb odgovara onda ćeš da kupuješ samo kod njih, a ako te slažu, i dete ti nagrabusi da ćeš ih tužiti. user posted image

I da, i Marko povremeno tako duva, pre je duvao više, sada manje, i meni je bilo slatko. user posted image

Postaviću ti sliku, samo da nađem u tel.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1873
29.3.2012 9:56:03   
Anoniman
Evo:

user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1874
29.3.2012 9:57:28   
Anoniman
E, da, i još nešto.
Ja sam Marku davno prestala da stavljam portikle jer se ljuti, čupa ih sa sebe a sve su na čičak pa se izgrebe, pa dok čupa zakači kašičicu koja mi ispadne... shvatila sam da se 3x više umažemo ako mu stavim portiklu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here