Yula
|
Ja i dalje bolesna, ali bar nemam vise temperaturu, popila danas neke lekove konjske doze, preznojila se i to proslo, ali zato me grlo steglo i pocinjem da kijam. Samo da na bebu ne prenesem Moj Laki i dalje ima taj neki blagi osipic po licu, onaj standardni, bezbojni, kao neke bubuljicice, cak sam veceras primetila i po vratu sa strane malo... Ne znam da li da pokusam da izbacim krompir nekoliko dana, jer u principu ne jede nista novo sto ne jede vec neko duze vreme, a pocela je ta sezona cvetanja breze, pa ta kombinacija breza-krompir... Nemam pojma. Uglavnom, nije po celu i nije oko usta kao sto je to znalo od pirinca i ostalih problematicnih namirnica, vec onako, rastrkano po licu. Ishler, ne zelim da te demoralisem i plasim, ali i Macaki sam ranije isto rekla, ekcemi oko usta ne izlaze od glodanja i balavljenja, jer i sva ostala deca glodju stosta i balave, ali nemaju ekceme. To balavljenje verovatno moze samo da pogorsa ekcem i da ga inficira, ali ekcem se javlja kao posledica reakcije imunog sistema. Obrati paznju na to i ako treba odvedi dete da joj iskontrolisu to, ne znam koliko si pratila nasu temu, ali i macaki se po malo uljuljkivala sa glodanjem i balavljenjem ( mada i meni na slikama koje je postavljala nije delovalo kao nesto ozbiljno, cak naprotiv, meni je izgledalo veoma bezazleno ) a na kraju se ispostavilo da se ekcem inficirao bakterijama, pa je posle morala i to da leci. Moj najdobronamerniji savet ti je da izbacis sve sto ima i tragove jaja iz svoje ishrane, i njene, kao i svu zivinu, i onda prati da li se sve povlaci, kako se malena ponasa. zatim mozes polako i pazljivo da uvodis zivinsko meso u svoju ishranu, pa ako dobro prodje pokusaj u njenu. Pretpostavljam da cete poset_iti i alergologa, sto mislim da bi bilo najpozeljnije, kao i da uradite PRIC test, za svaki slucaj, tek da ne nagadjas. Alergije na jaja su veoma rasprostranjene kod malih beba, ali ne brini se, 90% njih ih prerastu, a sigurna sam da je tvoja beba bas u tih 90%.