|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
30.3.2012 23:34:09   
Yula
E, zene, samo na kratko da vam se javim. Dete mi vec tri dana ne jede cerealije, ali danas je ipak imao osip na licu i bio je rumenkast! Ja jediino da odlepim, a necu i zato cu i ja da cooliram kao i Ishler! Ako pocne da se komplikuje, ozbiljno cu se zamisliti i izbaciti sve sto je jeo od posle jogurta! A ovako furam dalje! Ioanko za 13 dana idemo kdo alergologa ( brojim dane, samo da se ne razocaram user posted image ) pa ce mu valjda uraditi taj PRIC test u koji se toliko uzdam i nadam.

Zaboravih vam juce reci, bili na merenju i moj dasa ima 12.335gr! I 80cm visok. user posted image Za 6 dana punimo 10 meseci.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1901
31.3.2012 22:31:36   
Anoniman
Pa šta vam je žene, ne reagujem ni ja na svaku piknicu na licu. Ručice nisu uvek najčistije, a non stop se motaju oko usta i po licu...

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1902
31.3.2012 22:32:02   
Yula
Zille, mnogo sam se obradovala zbog vas!!! Allernova rules! user posted image Sada mozes ispocetka da mu uvodis namirnice i vidis da li detetu zaista sve to smeta, ili je jednostavno bila neka unakrsna reakcija sa nekim sastojkom iz tog mleka.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1903
31.3.2012 22:37:14   
Yula
Macaki, BRAVO za zubic!

A da sam se ja vodila tom logikom da detetu dajem da jede samo ono sto i ja jedem, moj bebac nista ne bi ni jeo! Zar ti zaista mislis da i mi jedemo sve to? Ja kelerabu u zivotu nisam probala, bundevu ne jedem, plavi patlidzan isto ( osim u ajvaru ), kompote, jagnjetinu, zecetinu?! Idi molim te! I uopste, otkud ti pravo da detetu uskracujes neku namirnicu koju ti ne volis, mozda ce ono savrseno da je voli i jede? Bekanama treba dati sve da probaju i dok ne prave veliku razliku treba sve da jedu, a posle kada budu mogli da biraju, ok, mada ja cu se i tada truditi da ga nagovorim da jede raznovrsno, to je moja duznost kao majke. Raznovrsno i zdravo.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1904
31.3.2012 22:39:12   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

pa ce mu valjda uraditi taj PRIC test u koji se toliko uzdam i nadam.

Zaboravih vam juce reci, bili na merenju i moj dasa ima 12.335gr! I 80cm visok. user posted image Za 6 dana punimo 10 meseci.

Ja sam danas razmišljala... toliko pozitivno razmišljam o tom pric testu, nadam se najboljem, a kontam da ću potencijalne loše rezultate, koji se mogu desiti sa isto verovatnoćom kao i dobri, užasno loše podneti. Uopšte nisam spremna na loše rezultate. Nisam spremna na još neku novu alergiju. Informaciju da mleko nije prerastao bih mogla podneti. Informaciju da je alergija prešla sa mleka na jaje, bih mogla podneti. Ali kako ću podneti ako se alergiji na mleko dodala alergija na jaje? user posted image Ma, ne smem ni da mislim o tome.

Inače, svaka čast za kilažu. Marko je sada u bolnici meren, dakle sa skoro 19 meseci, 11,9kg i 82cm. user posted image

Mi sutra izbijamo dva ugradna ormana (jedini ormani koje imamo, tj sve stvari treba staviti NEGDE dok se to radi, i kada se završi, oprati ormane, i sve složiti nazad... MUKA MI JE! Vi ne možete da zamislite šta sve stane u jedan plakar! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1905
31.3.2012 22:41:01   
Anoniman

A da sam se ja vodila tom logikom da detetu dajem da jede samo ono sto i ja jedem, moj bebac nista ne bi ni jeo! Zar ti zaista mislis da i mi jedemo sve to? Ja kelerabu u zivotu nisam probala, bundevu ne jedem, plavi patlidzan isto ( osim u ajvaru ), kompote, jagnjetinu, zecetinu?! Idi molim te! I uopste, otkud ti pravo da detetu uskracujes neku namirnicu koju ti ne volis, mozda ce ono savrseno da je voli i jede? Bekanama treba dati sve da probaju i dok ne prave veliku razliku treba sve da jedu, a posle kada budu mogli da biraju, ok, mada ja cu se i tada truditi da ga nagovorim da jede raznovrsno, to je moja duznost kao majke. Raznovrsno i zdravo.

user posted image Ni ja ne jedem kelerab, niti jedem kuvano voće, ni pl.patlidžan (ne jedem ni ajvar), bundevu samo u bundevari, a Marko je obožava... Ma da ne nabrajam. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1906
31.3.2012 22:43:35   
Yula
Danas odem u onu BIO radnju i kupim kelerabu, veceras je izblansirala, sa sve onim listicama i zamrzla. Veceras sam mu u ishranu vratila one kupovne Nsetle cerealije, da vidi hoce li mu se sta pokvariti lice od njih, u toku veceri se nista nije desilo, ali danas nismo jeli krompir, deluje kao malo bolje, mada ima taj osipic po licu, sitni, ali bezbojni... Izvinjavam se sto vas smaram, ali moramm negde da pisem, a ovaj forum mi je kao dnevnik, sve sam tu pisala i pre nego li podjem kod alergologa, sve moram doavde da povadim i upisem.

Vec dva dana kako nismo uvodili ni jednu novu nairnicu,a zao mi da gubimo vreme, prosto nisam znala sta bih sada. Na redu mi je nekako bio paradajz, ali nesto sam se dvoumil ai troumila i ipak odlucila da sutra krenem sa njim, pa cemo videti.
Tash, sta posle paradajza??? Mislim se da opet probam bananu...
Sutra mi sveki odlazi za Srbiju na nedelju dana, ostajemo sami, bas da vidim kako li cu se organizovati sa vremenom.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1907
31.3.2012 22:46:02   
Anoniman
Čekaj da nađem tvoj spisak, i malo da mislim, pa ću valjda napisati koju pametnu za šta dalje. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1908
31.3.2012 22:47:14   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

user posted image Ni ja ne jedem kelerab, niti jedem kuvano voće, ni pl.patlidžan (ne jedem ni ajvar), bundevu samo u bundevari, a Marko je obožava... Ma da ne nabrajam. user posted image

Ma idi, ja sam probirljiva katastrofa, jos sada i manje, a ranije uzas! Odrasla sam na jajima, krompiru i pradajzu. Ja boraniju ne bih jela ni u ludilu. Spanac, blitva?! Fuj! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1909
31.3.2012 22:48:57   
Anoniman

Ma idi, ja sam probirljiva katastrofa, jos sada i manje, a ranije uzas! Odrasla sam na jajima, krompiru i pradajzu. Ja boraniju ne bih jela ni u ludilu. Spanac, blitva?! Fuj! user posted image

Boraniju volim samo kada baka sprema, ona pravi onu široku, i pravi je malo na slatko (mađarska kuhinja), španać jedem samo mamin jer ga pravi gušće i ne pretera sa belim lukom, blitvu mislim da nikada nisam jela. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1910
31.3.2012 22:51:01   
Yula

Čekaj da nađem tvoj spisak, i malo da mislim, pa ću valjda napisati koju pametnu za šta dalje. user posted image

Dal' ti doktorka zna kako te ovde cenimo kao priznatog strucnjaka? user posted image Jesi li joj spominjala kako sve znas, pa se pravis vazna? hehehhehehe

Salu na stranu, Tash stvarno ti puno hvala, meni si bar mnogo pomogla, a vidim i mnogim drugima, svojim iskustvom koje si nesebicno delila sa svima nama, kao i savetima. Znas i da izgrdis, sto posebno gotivim, jer nekada se malo zanesem i ja kada me ove alergije ubiju u pojam, pa pocnem da brljavim i znaci mi da me neko malo opasulji i usmeri.

Kako su ti decica? user posted image user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1911
31.3.2012 22:51:57   
Anoniman
Posle paradajza, mico, svinjetinu. user posted image
a onda bih ja probala da uvodim voće: šljive, breskve (videla sam danas ringlove, i breskve user posted image ), pa kad dođu kajsije, pa višnje (ja sada kupile zamrznute Frikomove)... nemoguće da reaguje na svo voće. Ustvari, pazi sa višnjama zbog breze.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1912
31.3.2012 22:59:02   
Yula
Ne znam kako je sada sa tim vocem jer mu nije sezona, a iskrena da budem, slabo sam ga vidjala na rafovima, iako mi je u neposrednom komsiluku velika trznica gde svakodnevno i pazarimo i ima ogroman izbor i voca i povrca... MOzda samo nisam zagledala. Bas cu u ponedeljak da proverim.Rado bih probala kajsije. A sa svinjetinom bih sacekala jer vec jede 3 vrste mesa, da ne gubim vreme na to, radije bih neko voce ili povrce.

Znam za relaciju visnja-breza, zato mi ona jos uvek nije na spisku za uvodjenje.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1913
31.3.2012 23:00:26   
Anoniman

Dal' ti doktorka zna kako te ovde cenimo kao priznatog strucnjaka? user posted image Jesi li joj spominjala kako sve znas, pa se pravis vazna? hehehhehehe

Salu na stranu, Tash stvarno ti puno hvala, meni si bar mnogo pomogla, a vidim i mnogim drugima, svojim iskustvom koje si nesebicno delila sa svima nama, kao i savetima. Znas i da izgrdis, sto posebno gotivim, jer nekada se malo zanesem i ja kada me ove alergije ubiju u pojam, pa pocnem da brljavim i znaci mi da me neko malo opasulji i usmeri.

Kako su ti decica? user posted image user posted image

Idi bre Yula... user posted image
Nemojte mi se zahvaljivati, nema razloga. Ova tema je za mene spas. Kontam da bih davno prsla s mozgom da je nije bilo. Mnogo znači kada neke svoje misli baciš na sto. Mnogo znači kada se izvučeš iz najgore gabule, pa čitaš u nazad i kažeš "Vidiš, vredelo je!". Neke od vas neće da me slušaju user posted image , i bude mi žao kada treba da napišem "Jesam ti rekla?", i mnogo više se radujem kada neka od vas iskoči iz klišea koji ja namećem (da tako kažem). user posted image

Uglavnom, deca su super. Bezobrazni su, htela sam da ih bacim kroz prozor danas, ali onda sam se telepatski povezala sa mužem i on je nazvao u pravi čas da održi Luki lekciju preko telefona. user posted image Popodne smo bili kod nekih prijatelja koji imaju oooogromno dvorište, Marko nije prestajao da trči za loptom. Sada su mu lopta, kanta i lopata najbolji drugari. user posted image Pesak i zemlju vadimo iz kose, ušiju, pa čak i pelena! user posted image Od tih prijatelja smo dobili kimono za Luku user posted image , malo mu je velik, ali podšiću rukave i nogavice, i poslužiće. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1914
31.3.2012 23:03:46   
Anoniman
Kajsije nisam ni ja videla. Samo breskve i ringlove. A paradajzu je sezona? user posted image

E, a da ti sveki donese slanine iz Srbije? Garant može neku domaću da donese! Još samo dokuči kako ćeš hleb da praviš, i eto ti velike promene u jelovniku. Neka donese i čvarke ako ima odakle. Ili kupi sveže slanine pa ih napravi sama. user posted image A onda uvedi svinjetinu i pravi namaze od nje.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1915
31.3.2012 23:05:47   
Anoniman

Mnogo znači kada neke svoje misli baciš na sto.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1916
31.3.2012 23:18:20   
Yula

Kajsije nisam ni ja videla. Samo breskve i ringlove. A paradajzu je sezona? user posted image

E, a da ti sveki donese slanine iz Srbije? Garant može neku domaću da donese! Još samo dokuči kako ćeš hleb da praviš, i eto ti velike promene u jelovniku. Neka donese i čvarke ako ima odakle. Ili kupi sveže slanine pa ih napravi sama. user posted image A onda uvedi svinjetinu i pravi namaze od nje.

Ma moze sve da donese, a cesto ona i ovde kupi parce mesa prosarano za slaninicu i sama pravi cvarke, ehhehe, opsna mi je sveki domacica! Ima i ovde inace da se kupe nasi cvarci i to mnooogo ukusni, to u nasim radnjama. Moram da vidim da mu ja sutra-preksutra napravim hleb.

Inace, zaboravih da odgovorim na pitanje za kvasac, da, svaki put od hleba ostavis parcence, zapravo ne od hleba, vec od testa, ostavis jednu malenu jufkicu ( lopticu ) i to odstoji, i onda ti to sluzi kao kvasac, to se zove 'seljacki kvasac' hehehhehe.... To sam ranije vidjala da baka radi. Jao, bas mi se jede domaci hleb!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1917
31.3.2012 23:18:56   
Yula

Sta su to ringlovi? user posted image

Jao, moram da palim u krevet, nesto me grlos teze jer nisam onomad ozdravila kako treba, i cim se stanje malo popravilo ja se opustila, razgolitila i sada sam opet malo zakrkljala user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 31.3.2012 23:20:18 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1918
31.3.2012 23:26:05   
Anoniman
Pazi samo ako kupuješ čvarke, umeju da ih preliju mlekom da budu mekši. Ne verujem da bi Lakiju smetalo, ali eto da kažem.

Šljiva

user posted image

ringlov

user posted image

Samo su moji ringlovi (koje kupujem) uvek tamniji, skoro pa boje šljive.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1919
1.4.2012 10:45:09   
ishler
Dobar dan,
evo da se javimo,nikako ne stizem.
Povuklo se crvenilo oko usta,samo od sebe.user posted image
Sada istrazujem gde cu je voditi kod alergologa.
Trebali bismo uvesti papriku pa bih molila da mi kazete kako ste je uvodili,jeste li je ljustili?user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1920
1.4.2012 16:40:55   
Yula
Super za ekcem user posted image

Pekla, ohladila, oljustila i zamrzla porcijice. Nemoj samo velike porcije da ostavljas jer je paprika veoma jakog ukusa, mislim da ona treba da se stavi najvise do 30% ukupne kolicine kasice, ja bar tako radim. Eto danas sam kuvala karfiol, dodala papriku, supenu kasiku griza i malo pavlake i ispala odlicna kasica. Griz dodajem da drzi bebi sitost jer ne koristimo krompir vec dva dana.

Umesto paradajza, a u dogovoru sa mm, danas ponovo krenuli sa bananom. Beki se opasno svidja, pa je plakao kada nije dobio jos user posted image Ako Bog da da ne odreaguje alergijom na nju, bice super! Sledeci na redu je paradajz.

Osip na licu mnogo bolje. Def. nisu u pitanju cerealije. user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 1.4.2012 16:41:16 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1921
1.4.2012 16:43:14   
Yula

Pazi samo ako kupuješ čvarke, umeju da ih preliju mlekom da budu mekši. Ne verujem da bi Lakiju smetalo, ali eto da kažem.

Šljiva

user posted image

ringlov

user posted image

Samo su moji ringlovi (koje kupujem) uvek tamniji, skoro pa boje šljive.

Hvala Tasho, mislim da tih ringlova ima ovde, bar sam nesto slicno kupovala mm, jer on voli sljive da jede. Sutra cu da proverim kakvo je stanje sa vocem po radnjama, kada mi je sveki tu ona ajcesce obavlja nabavke, pa se ja malo opustim po tom pitanju...

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1922
1.4.2012 22:27:40   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: Macaki

nas dr je izricit da niko sa naseg podneblja nije alergican na pirinac i krompir, ali znajuci za vasa iskustva ja sam ipak oprezna.

A ko Vam je doktor? Interesuje me zato sto su i meni to rekli a moja beba preko mog mleka neverovatno burno reaguje kada ja jedem kukuruz ili pirinac!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1923
1.4.2012 23:01:46   
MOCICA

Ja sam danas razmišljala... toliko pozitivno razmišljam o tom pric testu, nadam se najboljem, a kontam da ću potencijalne loše rezultate, koji se mogu desiti sa isto verovatnoćom kao i dobri, užasno loše podneti. Uopšte nisam spremna na loše rezultate. Nisam spremna na još neku novu alergiju. Informaciju da mleko nije prerastao bih mogla podneti. Informaciju da je alergija prešla sa mleka na jaje, bih mogla podneti. Ali kako ću podneti ako se alergiji na mleko dodala alergija na jaje? user posted image Ma, ne smem ni da mislim o tome.

E Tash nemoj da brines, ako se i desi ova kombinacija zaista nije strasna. Mi smo 6 godina bili alergicni/intolerantni na belance i proteine kravljegmleka i zaista nije strasno. Testirali su je pre neki dan i utvrdili da je intolerancija na mleko napokon prosla, a za belance da joj stavim malo na ruku pa da vidim da li ce odreagovati.

Dal'' ti doktorka zna kako te ovde cenimo kao priznatog strucnjaka? user posted image Jesi li joj spominjala kako sve znas, pa se pravis vazna? hehehhehehe

Uze mi reci iz usta!!! Hvala Tash!

Ishler i mi grokcemo ako na to mislis i to je normalno.

I nije mi jasno zene, zasto bre sve zamrzavate pa dajete deci? Da li znate da dete moze biti alergicno na hranu iz zamrzivaca? Mojoj komsinici su to otkrili. Dajte im sveze kako sta dolazi na pijacu- ovde mislim na sveze iz baste, a ne iz plastenika!!!

Opez sa paradajzom iz plastenika, prskaju ga sa otrovima!!!

< Poruku je uredio MOCICA -- 1.4.2012 23:04:17 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1924
1.4.2012 23:02:12   
Yula
Ma, moze taj doktor da prica sta hoce, ja licno znam bar za 5-6 slucajeva gde su deca alergicna na pirinac. Evo moj i Tasin sin su primeri, doduse, Marko je to vec prerastao, a i Lazar ce nadam se jer alergija nije bila jaka.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1925
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here