|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: EX pušači
19.3.2012 10:35:35   
Anoniman
Ja recimo ne pušim posle jela.
Neki bivši momak mi je rekao da je to bzvz, jer ukoliko zapališ nakon jela sva krv iz želudca ode u pluća. Umesto da organizam vari hranu, on se bavi cigaretom, i na taj način ljudi postaju debeli. Nemam pojma dal u tome ima iole istine, nije bitno, pomoglo mi je da ne pušim nakon jela, uopšte mi se ne traži cigara.
Čak ni nervoza nema veze sa cigarom kod mene. Ja volim da popijem kafu i popušim cigaru. Iako bi mi život bio mnogo jednostavniji kada ne bih pušila, jer bih uz kafu mogla svašta nešto obavljati, a kada mi gori cigara ne radim ništa.

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 426
19.3.2012 10:36:16   
Anoniman
ALi, kad si nervozna, i popušiš cigaru, ta cigara te ne smiri. Smiri te to što izađeš 5 minuta na vazduh i smiriš se. Pokušaj umesto da zapališ cigaru kad si nervozna, radiš isto što bi sa cigarom, samo bez nje. Izađeš na terasu, zadržiš se pet minuta - bez da usput skupljaš veš ili radiš bilo šta drugo. I videćeš da smiruje još bolje.
Taš, isto tako - sedi uveče, kad okupaš i uspavaš decu, i popij čašu vina, ili pivce (nemoj da postaneš alkos umesto pušača, jedno piće je dobrouser posted image ). NE može da ti bude merak nešto što ti ne prija, i nešto što te nervira, i nešto što škodi tebi i deci. To je navika, iz vremena kad je možda i mogao da bude merak.

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 427
19.3.2012 10:36:28   
dijana1*
Probaj postepeno da ih ostavljas ili probaj da nekako nateras sebe par cigara dnevno. Ja sam to resila tako da u stanu nema pusenja, pred detetom necu da pusim, pusim uz kafu, kada sam nervozna ili uvece kada malog uspavam na terasi.
Ne moras odmah da ostavis cigare bice ti tesko, ali uvedi sebi neka pravila i probaj da ih se pridrzavas.
Ja volim da zapalim cigaru ali ne volim da mi sve smrdi, da mi zavese smrde da mi dete smrdi. . . . da mi stan smrdi zato je u stanu zabranjeno pusenje.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 428
19.3.2012 10:38:39   
Anoniman
Dijana, postavi sebi pitanje - ako smrde zavese, smrdi stan i sve oko tebe, kako onda tebi cigara ne smrdi, i da li tvom detetu smrdi tvoja kosa i koža. Znam da je surovo, ali tako je.

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 429
19.3.2012 10:45:49   
dijana1*
Nedjo ja se trudim da pred njim i ne pusim, ja dnevno zapali jednu, dve ili tri cigare i to kada nisam sa njim. To je malo, to nije strasno. Zato sam pitala Tashu koliko pusi, kutija - kutija ipo dnevno je mnogo. Pa ja mesecno kupim oko 3 kutije. Mm nikada nije zapalio cigaru i uvek mi kaze ne bih mogao imati pored sebe pepeljaru ( zenu) nikada. Nikada mi nije rekao da smrdim na cigare. Ako sam kuci odmah perem zube a ako sam van kuce uvek stavim zvaku.
Znam da nije zdravo i da je to sve bezveze ali eto tako coveku naidje period i radi ono sto i nije dobro, ali mene samo tesi to sto malo pusim i sto nikada nisam mnogo pusila, a kada sam trudna nema sanse da bih zapalila cigaru.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 430
19.3.2012 10:52:09   
Anoniman
Ova knjiga tvrdi da smanjivanje, postepeno prestajenja je samo gore. Čini da pušač cigaretu vidi još vrednojim nego sada, kada puši kada god mu se puši. Ima smisla.
Pomisli, puši ti se, i kažeš "E neću sada, odložiću za sat". Šta realno radiš tih sat? Čekaš da prođe sat, nisi u stanju da radiš ništa drugo, i kada je napokon zapališ, ona ti se čini genijalnom. I jeste tako.
Mislim da jednostavno nema tog odlaganja tj smanjivanja broja, nema samo još jedne cigarete, nema samo jednog dima... Ako ću da prestajem, prestaću skroz, neću mučiti sebe od cigare do cigare.

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 431
19.3.2012 10:58:18   
dijana1*
Koliko dugo pusis? Jesi li ikada pokusala da ih ostavis?
Moji svekijevci bas puse i kada vidim njih shvatim da ja u stvari i nisam pusac "bukvalno". Oni ne mogu da funkcionisu bez cigara. Ne daj ti Boze da im neko uzme cigare i kafu. E to je po meni ovisnost user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 432
19.3.2012 11:25:59   
Anoniman
Po ovoj knjizi, ti si gora kategorija pušača od tvojih svekijevaca. Možda bi mogla da pročitaš knjigu, da se zapitaš o nekim stvarima. user posted image

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 433
19.3.2012 11:37:38   
branki*
tash,moja dobra koleginica kaze da joj je upravo neka knjiga najvise pomogla kad je resila da ostavi pusenje,ne znam da li je ta ista o kojoj ti govoris(autor je oboleo od raka pluca).ja sam vec pisala,ostavila sam cigarete postepeno,tako sto sam smanjivala,kretala se u drustvu nepusaca,glupo mi da odem kod nekog u stan,tamo niko ne pusi,a samo ja,pametna da zapalim.mislila sam da cu prestati i kafu da pijem zbog cigara,ali nisam.sad su mi kafe super,kad se iznerviram,pa mi dodje da zapalim,ja skuvam kafu ili skupljam mrvice po parketu,radim nesto.a,ovako iz cista mira,nikad mi ne bi palo na pamet da vise zapalom.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 434
19.3.2012 11:41:14   
lajla
Tash ja sam tu knjigu pocinjala 3 puta da citam,i uvek do pola....kao da se uplasim da cu ih zaista ostaviti.kniga mi je trnutno kod sestre ali mislim da cu je taziti uskoro nazad,jer stvarno nema svrhe pusiti.Mi nepusimo u stanu kod nas nego na terasi,i kad nam dodje neko ko pusi i taj pusi na terasi,i pre nego sto se uros rodio...nadam se da cu uskoro prestatiuser posted image

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 435
19.3.2012 11:41:51   
branki*
i,da,racunala sam koliko sam para ustedela jer tog dana nisam kupila cigare.kad malo skupim,onda sebi kupim haljinu ili tasnu ili nesto.eto,te pare bih izdimila,a,ovako sam sebi nesto dodatno kupila,a plus sam kao u zdravom fazonu,ne trujem se,ne smrdim...tako sam ubedjivala sebe.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 436
19.3.2012 11:49:21   
Anoniman
Lajla, i ja sam prošli put stala na pola.
Sada sam krenula iz početka, i nemaš pojma koliko novih stvari sam pročitala iako sam ih već čitala (kao da nikada u životu to nisam videla). user posted image

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 437
19.3.2012 11:52:27   
lajla
Zaista je tako,i ja sam se cudila kako se nekih stari ne secam,a citala sam ih pre 2-3 nedelje...verovatno sam citala a mislila o tome "oooo kako cu bez cigara"user posted image user posted image

Boze,daj mi strpljivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,hrabrosti da promenim one koje mogu,i mudrost da uvek pravim razliku izmedju njih.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 438
19.3.2012 13:53:35   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 439
19.3.2012 16:25:46   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Tash

Po ovoj knjizi, ti si gora kategorija pušača od tvojih svekijevaca. Možda bi mogla da pročitaš knjigu, da se zapitaš o nekim stvarima. user posted image

Kako to mislis ? Koje kategorije postoje? Jel se to odnosi da je takav nacin pusenja gori po zdravlje ili se odnosi na ovisnost?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 440
20.3.2012 0:19:27   
Suncicabg
Tash jel to elektronska knjiga? Kao da sam je nekad negde videla ali sad mi je nema na mail-u. Jel mozes da mi pustis link?

Inace 3 dan bez cigareta user posted image i stvarno mi nije mnogo tesko, zato sto radim po ceo danuser posted image , pa bih malo da "poguram" sa knjigom user posted image

< Poruku je uredio Suncicabg -- 20.3.2012 0:20:53 >

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 441
20.3.2012 8:55:52   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dijana1

Kako to mislis ? Koje kategorije postoje? Jel se to odnosi da je takav nacin pusenja gori po zdravlje ili se odnosi na ovisnost?

Pa razne. user posted image Što se zavisnosti tiče, po knjizi, povremeni pušači su gora kategorija od redovnih pušača. Logika je da su redovni pušači svesni da su zavisni od cigareta, a povremeni pušači misle da nisu zavisni i da mogu da prstanu bilo kada. Možeš li dijana? user posted image
- Nepušač,
- Povremeni pušač:
a) pušač koji je upao u zamku a toga nije svestan
b) pušač koji je nekada bio strastven pušač
- Pušač koji puši 5 cigara na dan
- Pušač koji puši samo ujutro ili uveče
- Pušač koji 6 meseci puši, 6 meseci ne puši
- Pušač koji puši samo u posebnim prilikama
- Pušač koji je prestao pušiti ali povremeno popuši.
Kada pročitaš objašnjenja, shvatićeš da su to sve različite kategorije, iako se ovako čine kao iste.

Sunci, meni je muž skinuo knjigu sa neta, znam da je ima na Rapid Share, "Lako je prestati pušiti", Allen Carr.

(odgovor članu dijana1*)
  Direktna veza do poruke: 442
20.3.2012 10:15:45   
lajla
Moja knjiga se zove malko drugacije"lak nacin da ostavite pusenje" Allen Carr.Cula sam da ima i dugi deo knjige ali ne znam kako se zoveuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 443
20.3.2012 10:28:17   
Anoniman
Moja je na hrvatskom. user posted image

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 444
20.3.2012 10:47:48   
Zell
Dodjem ja malo-malo pa citam, iz prikrajka, a ne javljam se... necu dok ne prelomim pa cu doci da se pohvalim mozda cak i do kraja marta user posted image
user posted image za sve vas koje ste istrajale u odluci user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 445
20.3.2012 10:49:31   
lajla

Moja je na hrvatskom. user posted image

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 446
20.3.2012 11:10:37   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lajla

Moja knjiga se zove malko drugacije"lak nacin da ostavite pusenje" Allen Carr.Cula sam da ima i dugi deo knjige ali ne znam kako se zoveuser posted image

nE ZNAM ŠTA BI MOGLO DA PIŠE U NASTAVKU? dAN ZA DAN ŠTA DA RADIMO TOKOM 3 NEDELJE APSTINENTSKE KRIZE? user posted image
Ups, caps lock.

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 447
20.3.2012 11:12:36   
lajla
Mozda"Jos laksi nacin da ostavite pusenje"user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 448
20.3.2012 11:16:50   
Anoniman
Ma... ugasiš cigaru i gotovo.
Ja sam juče zaboravila cigare na poslu, i setila sam tek predveče, kada sam htela da zapalim... user posted image

(odgovor članu lajla)
  Direktna veza do poruke: 449
20.3.2012 12:44:09   
dijana1*
Mogu Tasho user posted image
Nisam citala tu knjigu i ne planiram, ali ovo sto si napisala ne mora da znaci da je kod svakog tako. U mnogim temama do sada smo zakljucili da se mnoge stvari ne mogu generalizovati. Ja i da hocu ne mogu da ispusim kutiju i vise dnevno, imam osecaj kada bih toliko pusila da bih se negde srusila.
Verujem da se ovo odnosi na vecinu, ali 2 puta sam ostavila pusenje i ni u jednom momentu posle toga mi se nije trazila cigara, nisam ni pomislila na njih.
Mozda gresim, mozda nisam u pravu, mozda sebe lazem, videcemo, vreme ce pokazti. . . user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here