Anoniman
|
Približavam se kraju knjige. Sve mi je jasno: - Od pušenja nikakve koristi, samo šteta, - Pušenje nije navika, već zavisnost, - Od pušenja propada kosa, koža, zubi, o ozbiljnijim bolestima da ne govorim - Pušenje je skupo, pušač troši oko 50.000 funti na cigarete tokom života - Pušenje nije prijatno, set_imo se koliko nam je trebalo da se naviknemo na cigarete, i koliko nam se vrti u glavi kada zapalimo nakon što duže vreme nismo pušili - Pušenje nije društvena osobina, nepušači nisu nedruštvena bića, naprotiv - Pušenje ne čini hranu ukusnijom, naprotiv - Druženja neće postati manje zabavna prestankom pušenja - Pušenje ne smanjuje stresm ono ga pojačava (pomislite pod kolikim ste stresom ako uveče nemate cigare a ni mogućnost da odete da kupite cigare) - Pušenje ne pomaže pri koncentraciji, naprotiv, prekida je - Cigarete imaju gadan ukus, pušači imaju gadan zadah (kao kada bismo auspuh uzeli u usta, a to definitivno niko od nas ne bi radio) - Smrdi garderoba, smrdi stan - Nelagodan osećaj kada ste u bioskopu, pozorištu, prodavnicama, tržnim centrima... svi ustvari prijatni trenuci se zbog zabrane pušenja pretvaraju u neprijatne - Juče mi se zalepila cigareta za usnu, i očupala sam deo usne, boli kao sam vrag - Nokti su mi žuti, - Zubarka mi je pre koji dan skidala katran sa zuba, kakva li su mi pluća? - Imala bih više vremena i strpljenja za decu ne izgovarajući "Čekaj samo da popušim!", i ne bih prala ruke i usta svaki put kada želim da ih poljubim - Ništa mi neće biti lakše da prestanem sutra nego danas ... Ma mogu ovako u nedogled. A onda na kraju knjige kaže da nešto nisam dobro razumela ako nisam sigurna da sada prestajem, nego gajim sumnje. A ja ih gajim. Kaže autor da je to strah... znam ja da je strah. Strah od neuspeha. A znam da prestankom pušenja ne gubim ništa, samo dobijam. Dobijam milion stvari... Zašto se lomim?
< Poruku je uredio Tash -- 19.3.2012 10:16:05 >
|