|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beta HCG
24.2.2012 12:22:28   
Jadra
kod mene je beta 8120 ali ploda nema tako da su se lekari svo 4 jednoglasno dogovorili da odradimo kiretazu u sredu 29.2.(bar se taj datum ne pojavljuje svake godine-do sledeceg 29.2 ja cu imati dve bebe garant) kazu lekari da je sve ok i da je to prirodna selekcija nema mesta za paniku ja se osecam ok,pozitivno,idemo dalje. zene moje javite sta se desava kod vas??? pozdrav za sve i hvala vam punoooooooooooo

(odgovor članu helenaaaa)
Direktna veza do poruke: 1351
24.2.2012 12:41:54   
malenac76
jadro user posted image  pridruzi nam se na crticama

(odgovor članu Jadra)
Direktna veza do poruke: 1352
24.2.2012 13:11:08   
monini
jadrouser posted image ..bice bebac sigurno..samo hrabro..svaka cast na pozitivnim vibracijama,tako trebauser posted image
helenaaaa cekamo veliku betu i navijamouser posted image

(odgovor članu malenac76)
Direktna veza do poruke: 1353
24.2.2012 18:05:53   
helenaaaa
javljam krecem po rezultate za pola sata....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 1354
24.2.2012 18:18:04   
jelena038
ja stigla u pravo vreme! najvise volim ova cekanja! navijamooouser posted image user posted image user posted image user posted image

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 1355
24.2.2012 18:25:10   
nink
Navijamo Heelenauser posted image user posted image

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 1356
24.2.2012 20:18:47   
helenaaaa
moja betica je porasla na 176,znaci u ponedeljak je bila 20,84 jel to ok?

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1357
24.2.2012 23:52:05   
degu
Helenaaa meni se čini da je ok, mada bi bilo bolje da si radila nakon 48 sati da se lepo vidi dupliranje. user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 1358
25.2.2012 6:17:47   
Jadra
sinoc zbog celodnevnog dana zaspala oko 9 i sad odma da vidim rezultate,i ja mislim da je beta ok....juhuhuhuhuuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1359
25.2.2012 10:01:35   
helenaaaa
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jadra)
Direktna veza do poruke: 1360
25.2.2012 12:34:55   
jelena038
Opa! Fina betica!user posted image
Cestitam opet! Kad je Uzv?

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

Direktna veza do poruke: 1361
25.2.2012 15:07:36   
dijana1*

IZVORNA PORUKA: Jadra

kod mene je beta 8120 ali ploda nema tako da su se lekari svo 4 jednoglasno dogovorili da odradimo kiretazu u sredu 29.2.(bar se taj datum ne pojavljuje svake godine-do sledeceg 29.2 ja cu imati dve bebe garant) kazu lekari da je sve ok i da je to prirodna selekcija nema mesta za paniku ja se osecam ok,pozitivno,idemo dalje. zene moje javite sta se desava kod vas??? pozdrav za sve i hvala vam punoooooooooooo

Jadra jako mi je zao user posted image
Ja sam prosli petak radila kiretazu, beta je bila 26 000 a ploda nije bilo [sm=smiley13.gi
Beta je mnogo bitna ali uopste nije siguran pokazatelj trudnoce, dok se bebac ne vidi na UZ dzaba sve.

(odgovor članu Jadra)
Direktna veza do poruke: 1362
25.2.2012 16:53:34   
Jadra
jooojuser posted image molim e kazi mi kako si se osecala jesi imala krvarenje i bolove neke,meni su u ivesaju napisali da sunjaju na mollu j molarnu rudnocu iako mi nisu na Uz videli e mehurice nii mi je materiac uvecana,kako si se fizicki osecala posle kiretaze za psihicki bolje ni da ne piam,beta i je bas bila visokauser posted image

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1363
25.2.2012 16:58:59   
nink
Dijana bas tako..Beta jeste pokazatelj trudnoce ali nazalost nije pokazatelj da je sve u redu...Jedra bice sve ok!!!Nazalost svaka druga zena prolazi kroz tako nestouser posted image Bice ,bice user posted image

(odgovor članu Jadra)
Direktna veza do poruke: 1364
25.2.2012 17:42:51   
pocahontas
Jadro, meni je beta bila skoro 12 000, a plod se nije video, samo gest.mesak, nedelju dana kasnije se video i plod i srcana radnja. ne bih da ti dajem laznu nadu, ali mozda da jos malo sacekas pa da vidis da li ce se pojaviti..u svakom slucaju drzi se!

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 1365
25.2.2012 18:27:56   
Jadra
meni se ne vidi bas nista sluzokoza materice je bas debela tako da je plod sigurno tu,pa se nije razvio 4 doktora su se slozila da reba da se cistim,bolje ovako jer ovo sad vec traje za ovo vreme bi se pokazalo nesto,ma bice ne sekiram se ja i onako sam bila na rengenu par dana pre nego sto sam saznala za user posted image mozda bi kasnije prosla kroz ovo,ovako bar nisam videla moju bebu pa mi nekako lakse mozda da sam videla plod bi drugacije odragovalauser posted image ali me zanimaju bas ta iskustva gde se apsolutno ni u maerici ni van jne ne vidi nista i kako se treba ponasati posle kiretaze,i naravno i posle toga moramo da pratimo beatau krvi tako kazu lekari,vazno je da mene nista ne boli da se dobro osecam,lezim i radim samo kucne poslove na bolovanju sam jos sl nedelje.

(odgovor članu pocahontas)
Direktna veza do poruke: 1366
25.2.2012 21:43:31   
helenaaaa
ultrazvuk radim za 2 nedelje sad mi je jos rano.

(odgovor članu jelena038)
Direktna veza do poruke: 1367
26.2.2012 14:40:33   
monini
IZVORNA PORUKA: helenaaaa

moja betica je porasla na 176,znaci u ponedeljak je bila 20,84 jel to ok?

bravoooouser posted image ..mislim da je ok, ali ipak bi bilo bolje ponoviti na 48 h da bi se videlo dupliranje..super ako bi mogla danas da je odradis, ako ne, onda sutra ujutru..drzim fige helenaaauser posted image
jadro, samo hrabro, drzi se..a doci ce i bebac uskorouser posted image

< Poruku je uredio monini -- 26.2.2012 14:42:06 >

Direktna veza do poruke: 1368
27.2.2012 15:03:48   
JAmy
Cao cure;
Evo ja sam nekako dogurala do 26ned trudnoce,uz mnogo komplikacija,tokolize,bolnickog lijecenja...Uuuuh,da vas ne zamaram necim sto ovdje nije tema...
Htjela sam da podijelim sa vama svoje ludo i nezaboravno iskustvo sa betom, i ujedno bih da pitam:da li se ikad ikom desilo sto i meni ili sam ja neki fenomen???user posted image
Poslednja mens 24.08.2011,izostala 24.09 jer ja po pravilu dobijam na 30-31 dan.Test uradim 27.09 -jedva vidljiva crtica,i odlucim da sacekam jos koji dan,pa kod dr.Na prvom UZ koji je uradjen desetak dana po izostanku mens materica prazna,nema ges. meska!!!Uradim B hcg =440...
Ponovim za 4 dana,svega 467!!!Sledeci dan sa nalazom ponovo na uz,ponovo isto,nema nicega!Na osnovu uz moglo se pretpostavit da se mozda radi o kasnoj ovulaciji,ali,po nalazu bete,skoro sigurno da je u pitanju rani pobacaj ili biohemijska trudnoca.Dr mi kaze da cu najvjerovatnije uskoro da prokrvarim,al za svaki slucaj da ponovim nalaz,ali to je to-nista oduser posted image
Posto sam 3 mjeseca prije toga vec uz isto maltretiranje sa betom imala kiretazu uz dijagnozu anembrionalna trudnoca,drugi pobacaj je za mene bio nesto sto se zove 'vec vidjeno'.I sad da se ponovo bodem svaki drugi dan i tako do beskraja?Neeee,ja sam odlucila da bukvalno dignem ruke od svega,da zivim normano da se ne cuvam da se ne nerviram ako me zaboli stomak,itd.Uz to,jedva sam cekala da prokrvarim ne bi li se to spontano rijesilo da ne idem na kiretazu ponovo.Ipak sam za svaki slucaj pila utrogestan 3x1,i to na svoju ruku,od prvog dana kada mi je zakasnila mens,jer u prethodnoj trudnoci dr mi je tu terapiju dao sa velikim zakasnjenjem,onda kada je proslo 2 nedelje od dana kada sam prokrvarila.Ovog puta nije bilo krvarenja...
I desilo se ono sto nisam ni najmanje ocekivala;Na pregledu 18.10 na uz embrion sa srcanom akcijom!Nema potrebe da vam pricam kako sam se osjecala tada,nisam vjerovala cak ni kasnije kada bi mi dr na pregledima pokazivao djelove tijela mog malog bebana koji se prakticno ''stvorio iz nicega''...
Izvinjavam se zbog ove preopsirnosti,samo sam htjela svima da porucim:ne kalkulisite mnogo sa tim brojkama,i sto manje doktora bar na pocetku trudnoce,osim ako bas imate neke probleme.Ja sam se toliko od svog toga stresa oko b hcg nalaza izbezumila da sam najzad od sve te strepnje dobila i kontrakcije sa 16 ned,zbog kojih sam danas i bicu do kraja trudnoce na raznim terapijama i strogom mirovanju.
Bog je dao ovoj bebi da se zacne,i rodice se samo ako ON to bude htio...
Od tada ne vjerujem nikakvim pregledima,i nikakvim brojkama,jer sve je stvar sudbine.Ko zna...da nije bilo tog kalkulisanja sa betom,MOZDA bih ja danas vec imala bebicu od 2 mjesecauser posted image user posted image ...
POZZ

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 1369
27.2.2012 15:14:51   
Anoniman
A jesi te bete radila u istoj laboratoriji (440 i 467)?

(odgovor članu JAmy)
  Direktna veza do poruke: 1370
27.2.2012 15:43:29   
JAmy
Jesam...
Ni doktori ne mogu da vjeruju sta se tacno u mojoj materici dogodilo,ali...eto!Da je do laboratorije ne bi mi i prvi put pokazivala takve vrijednosti a nalaz sam ponavljala tada sigurno 5 puta,to je nesto definitivno do mene,tj takva mi je priroda.Zakljucak moze da bude:da je svaka trudnoca razlicita a svaka zena svijet za sebe,i da ne treba nikad zuriti sa kiretazama kada su u pitanju te prve nedelje trudnoce.Ja sam zamalo otisla kod dr da ga molim da me ocisti i skrati muke cekanja da sama prokrvarim.Vjerovatno bi me poslusao i sada bih umjesto trudnoce imala anamnezu u kojoj pise 2 spontana pobacaja...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1371
27.2.2012 17:38:53   
Jadra
Jamy verovatno nisi citala moje iskustvo,naime ja za sredu imam zakazanu kiretazuuser posted image zadna menstruacija je bila 02.januara ja nisam dobila niti imala bilo kakva krveranje,samo mae kaao pms bolove,uradila test,i kod dolktora se na uz nije videlo nista sacekala 4 dana ponovila uz,opet nista,zatim uradila beta hcg 7341,za dva dana 7296,na uz se ne vidi nista,nema znakova van matericne trudnoce,i nakon 2 dana beta 8160,i zakazali su me na kiretazu u slucaju da krene spontani da se odma javim na kliniku,meni je ovo prva "trudnoca" napisano mi je u izvestaju kao molla tj molarna trudnoca ali ja nemam te mehurice u materici niti mi je uvecana kao sto su mi naveli da su simptomi,jedina stvar na koju sumnjam jest posto sam bila na rengenu pocetkom februara mozda je od toga,jer drugo objasnjenje nema,rekli su mi da vi ste trudni ali plod se ne vidi sto znaci da niesto nije u redu,opna materice je zadebljana pa ce mi to ocistiti i kao to je to,aj ti meni molim te reci kako sis e osecala posle kiretaze user posted image

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 1372
27.2.2012 19:28:05   
JAmy
Jadrice,draga...zao mi je sto ti se to sve desava,tacno znam kako se osjecasuser posted image
Nadam se da si psihicki jaka kao sto to izgleda u tvojim postovima,jer upravo ti ta snaga i treba da podneses sve sto predstoji,a fizicki,manje vise se to dobro podnese.Nadam se da ce ti kiretaza biti u opstoj anesteziji,kao sto je meni radjena.Sama intervencija traje oko 5 min,odmah nakon nje se budis,mada,ja sam se osjecala malo osamuceno 2h ,kao pijanstvo...Bol uglavnom nije jak,nista jaci od blagih menstrualnih.Krvarenje prva 2 dana srednje obilno,a dalje oskudno,s tim da moze potrajati oko 10 dana,meni je samo 7.Sledeca mens se dobije od prilike za mjesec dana,a nakon 3 redovne user posted image mozes ponovo u akciju...Sve je ovo naravno individualno,al ja pricam iz svog iskustva,kiretazu sam bas dobro podnijela,kao da sam izvadila kvaran zub,a tako sam se ubrzo i psihicki osjecala,jer sam prebrinula svo to maltrtiranje ,beznadje neizvjesnost i odvratno bockanje u vene koje nicemu ne vodi.Prirodna selekcija je surova,ali mislim da je bolje da odbaci trudnocu prije nego se razvije.Ovako ce ti vrlo brzo biti kao da nista nije ni bilo,lakse je kad izgubis nesto sto prakticno nisi ni imala,kao sto je to i sa mnom bio slucaj...Tvoja dijagnoza je vjerovatno tacna,ne kazem zbog bete,nego zbog uz,jer do sad je ipak trebalo nesto da se pojavi,ALI za svaki slucaj,prije nego legnes na sto,neka ti jos jednom urade uz,nikad se ne zna...user posted image
Sta god da bude obavezno javi,budi jaka,sve ce to vrlo brzo otici u proslost?Ako se zavrsi lose,znaj da je se to nije bez razloga desilo,i ko zna za sta je to dobro...
Uz tebe smo svi user posted image

(odgovor članu Jadra)
Direktna veza do poruke: 1373
27.2.2012 20:01:09   
Jadra
ee hvala ti puno,ma ja sam stvarno ok,a znam da ce sve biti ok ali kad si neiskusna u svemu i muz mi je malo vise uplasen jer mu nije jasno kako ce odradti kiretazu kad nema ploda sta ce ti cisti znas kakvi su muskarci,ja cu na odmoru biti do ponedeljka,e da nije vas ja bi verovatno bila nervozna ko leptir,sreca i sef me razume tako da ne radim od proslog ponedeljka da se ne izlazem zimi i virusima,uradicu ja betu hcg sutra i radice mi Uz u sredu pre intervencije.

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 1374
27.2.2012 20:09:55   
dijana1*
Jadra jako mi je zao, zli kao sto je JAmy napisala ako vec tako mora da bude onda bolje na pocetku
Nema potrebe da se plasis kiretaze, i ja sam se plasila ali definitivno nista strasno. Vise mi je bilo neugodno gledati kako me spremaju za "rad " sto bi rekao moj dr. Meni su radili pod opstom anestezijom, jako kratko traje par minuta. Kada sam se probudila nista me nije bolelo, nisam imala ni blage bolove ama bas nista. Ako se dobro osecas nakon 2-3 sata mozes ustati iz kreveta i normalno funkcionisati. Ja sam se jedno 3-4 dana malo cuvala ali vec 5-ti kao da nista nije bilo (fizicki).
Nemoj da se plasis, budi hrabra i posle 2 ciklusa (tako su meni rekli) opet mozes da radis na user posted image

(odgovor članu JAmy)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Koje doba dana je najbolje za zatrudneti?
U kojim mesecima i delovima dana su koncentracija spermatozoida, ukupan broj spermatozoida i normalna morfologija najveć...
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here