Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR Da li ove specijalne formule imaju laktozu?? Moja Allernova je bez laktoze. IZVORNA PORUKA: Yula Ne znam zaista, ako nisu poviseni ti eoz....onda ne bi trebalo da je u pitanju alergija, mozda gresim, ne znam, vec ce me neka od iskusnijih zena ispraviti. Ne mogu staviti glavu na panj, i tvrditi da sam u pravu, ali mislim da eozonofili moraju biti povišeni ako je alergija u pitanju. IZVORNA PORUKA: Verus RR Hocu reci, u Oliverovom slucaju je "umesan" i imuni sistem, dok god Helene to verovatno nije bio slucaj....MOzda je to razlika izmedju netolerancije (helena) i istinske alergije (Oliver). Heleni je bilo bolje par dana nakon mog izbacivanja mlecih proizvoda (morala sam citati sve sastojke) i nisam ni prestajala da je dojim, a eto, njemu nije ni 3 nedelje od kako sam "cista".. O tome ja trubim već neko vreme po forumu, i svi mi tvrdite da sam luda. Ja sam mnogo razmišljala o tome svemu, jer, zašto onima koji imaju "samo" crevna krvarenja dr prepisuje Probiotik, a meni dr kaže ni slučajno jer sadrži laktobacilus!? Očigledno ima razlike, ali se dr ne upuštaju u diferenciranje sa nama laicima (da tako kažem, iako ti nisi laik). Jeste vi vadili bebi krv i radili EOS? Mogu se raditi i diferencijalni EOS (ako sam dobro zapamtila, to radi internista ako se dobro sećam. Marku je i to rađeno. Ručno brojanje EOS je izbačeno čak i kod nas, pretpostavljam da bi te u Americi gleali kao ludu. Ono što mene buni je: Zašto ti ne daju kortikosteroide da zalečiš promene na bebinom telu!? Verus, ja imam ekcem na JEDNOM PRSTU, i ti ne možeš da zamisliš koliko to svrbi, a kada se ukrastavi, koliko boli! Druga je stvar da tvoja i moja beba ne znaju za život bez tog osećaja, pa misle da je to normalno stanje (da tako kažem), pa im ne smeta toliko koliko nama koji znamo da to ne treba tako. Verus, malo ću da te podsetim na neke stare postove: IZVORNA PORUKA: Verus RR Prijateljica ima cerkicu od 8 meseci. Ima osipe i svrab od svojih 3 meseca zivota. Juce su konacno radili testove na alergije na hranu, alergicna je jako na jaja, soju, kikiriki, i druge "semenke". Imali su pre 2 nedelje jako strasnu situaciju gde su maloj natekle usi, i bile vece od odraslih usiju i debele kao prst, natekla joj je noga, stopala....zavrsili su u hitnoj.... Tada su joj rekli da po novim istrazivanjima NE TREBA dojiti dete vise od 6 nedelja. To je dovoljno da dete dobije antitela od majke, koja su bitna za imunitet. Kasnije, kroz dojenje, pored ishrane, beba dobija i sve alergene kroz majcino mleko, alergene na hranu, i sve ostalo....Tako da je mala razvila alergije na sve ovo preko majcinog mleka, zato sto je ona jela jaja, kikiriki itd. Da li ste culi ista o ovome? Sta vasi lekari kazu na to? Eto, pitam se, sta da ja radim jednog dana kada budem imala bebu.... Ono sto sam citala (iz medicinskih casopisa, a ne nekih, "bapskih prica"), jeste da majke nikako ne smeju jesti kikiriki puter u trudnoci, jer onda dete stvarno razvije alergije na to. Ovo za dojenje sam juce prvi put cula. Moja prijateljica kaze da se ne kaje, jer je tada radila (dojila) ono sto je mislila da je najbolje za svoju bebu i zdravlje....ali se sada bas lose oseca, jer ispada da je njena krivica! IZVORNA PORUKA: Anoniman ALERGIJA ILI NETOLERANCIJA? Alergija se manifestuje akutnom reakcijom dok se netolerancija prema hrani ispoljava 12 sati do nekoliko dana nakon konzumiranja namirnice. Nekad se moze desiti i anafilakticki sok(retki slucajevi) kada hitno treba otici u Hitnu pomoc da dete dobije injekciju epinefrina. U simptome alergije spada osip, oticanje, svrab, kijanje, zapusen nos, otezano disanje. Simptomi netolerancije su teskoce u varenju hrane,bolovi i grcevi u stomaku, povracanje ili proliv. NAJJACI ALERGENI: kravlje mleko: 6% beba jaja: (tvrdo kuvano zumace moze da se daje u kasicama slobodno nakon sedmog meseca ) psenica i druge zitarice: kikiriki: treba ga izbegavati do cetvrte godine deteta Ima zanimljivih starih postova na prvih par str ove teme: Alergija na hranu
|