|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
21.2.2012 7:01:27   
Adriana83
Hvala vam,tako sam i mislila user posted image Yula koliko bi trajalo to plakanja? Da li opet treba 7-10 dana da prodje ili manje?

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1126
21.2.2012 10:45:51   
Yula
Odmah je da posle prolazilo ako vise nisam konzumirala mleko. Moj L. je plakao samo kada sam jela mleko, za mlecne proizvode ne, i uopste imao je jake grceve samo u par navrata i to bas kada sam eksperimentisala sa mlekom. Valjda je, jadan, vec bio oguglao na ove slabije namirnice. user posted image

Ja mu sutr djem malo jogurta da proba, drzite nam palceve da smo prerasli alergiju user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 21.2.2012 10:46:40 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 1127
21.2.2012 11:52:14   
briseljancica
Adriana kada pise aroma skoro uvek je bas mleko, tj neki sastojak mleka.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1128
21.2.2012 19:35:03   
Verus
Yula daj 1 kasicicu I tako tri dana pa pauziraj 7 dAna I onda daj kolko zeli. Bice to ok!

(odgovor članu briseljancica)
Direktna veza do poruke: 1129
21.2.2012 21:54:03   
Yula
Verus, ja mislila da mu sutra namazem samo ustasca i da mu dam malo da lizne, a naredna dva dana da mu dajem tako po jednu kasicicu.
Inace, nismo danas probali jogurt, jer ga nismo sinoc kupili, a jutros nisam stigla da odem do prodavnice. uzela sma veceras i sutra ujutru krecemo.

Kako ste vi??? Ima li boljitka?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1130
21.2.2012 21:55:37   
Yula
Moram samu sebe da citiram i napravim ispravku, napravila sma slovnu gresku:

IZVORNA PORUKA: Yula

Odmah je daN posle prolazilo ako vise nisam konzumirala mleko. Moj L. je plakao samo kada sam jela mleko, za mlecne proizvode ne, i uopste imao je jake grceve samo u par navrata i to bas kada sam eksperimentisala sa mlekom. Valjda je, jadan, vec bio oguglao na ove slabije namirnice. user posted image

Ja mu sutr djem malo jogurta da proba, drzite nam palceve da smo prerasli alergiju user posted image

nadam se da je poruka sada jasnija. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1131
22.2.2012 11:45:52   
Christabel
devojke, koje testove za alergiju na pkm rade u tirsovoj i koliko su pouzdani rezultati za uzrast bebe od 5 meseci? Pisacu posle zasto pitam

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1132
22.2.2012 14:56:22   
MicinaMama
Pa ja mislim da je to i naj bolje uraditi test na alergiju....bolje i to nego nagadjeti,ovde doktori to i nece ni da posalju,ja sam morala da zahtevam od doktora i nije mogao reci da nece da mi napise uputnicu...tako sam i saznala da milica nema alergiju nego ekcem...A i to mi ovde doktor nije ustanovio nego sam pre dva dana odvela dete u veliku farmaciju gde su je na sred apoteke pregledale farmaceutkinje i ustanovile i dale odgovarajucu kremu.Krema ne da je dobra,pomaze i protiv svraba alergija da prestane i za alergije je...evo sinoc nisam kupala milicu i koza joj je i sada bas vlazna,nahranjena...tj preksinoc sam namazala.

user posted image

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 1133
22.2.2012 19:10:34   
Verus
Evo konacno i mene.  Posle 5 dana na Enfamil Nutramigen formuli, (naravno specijalna za decu sa alergijama), pedijatar rekla da 100% samo dojim u subotu (ovu proslu), jer sam sada vec dosta dana na dijeti.  Mene bilo strah, pa sam dojila samo nedelju uvece i tu noc.  U ponedeljak dojila 3x i tako polako povecavala.  Pelene bile ok.  Preksinoc, napravim neku kinesku hranu, i posto sam bila sama kuci, a u isto vreme pekla picu za mm i Helenu, Oliver place, Helena se njari, ja u frci i ne razmisljajuci sunem soja sos u jelo.  I posle pola pojedenog tanjira kao opecena skocim i shvatim da sam jela soju!  Kako sam bila besna!  Sutra dan, maltene svaka pelena je imala malo sluzi i malkice krvi....Dok se ovo desava ja sam vec 2 nedelje striktno bez mlecnih (citam SVE proizvode) i nedelju dana bez jaja, soje i kukuruza.

Sva sreca pa je ovde zakonski od 2006 nalozeno da se mora izlistati svaki alergen na svakom proizvodu, tako da je dosta lako pratiti sta i kako.  Nasla sam cak i neke cerealije za dorucak, prirodni dzem, i beli hleb koji nemaju nista od toga.  Juce sam nasla i sunkaricu koja je bez MSG, i drugih dodataka potpuno prirodna da tako kazem.  Sve je naravno skuplje od obicnog, ali bar imam izbora...Nasla sam i neki namaz od kokosa, koji nema u sebi ni gluten, ni soju, ni mleko...

Tako da sam mu sinoc dala samo formulu, nocas je sisao, i jutros formulu, pa opet polako...Jutros mu je jedna pelena bila sasvim ok.  E sad, ne znam koliko soji treba da se ocisti iz tela??

Ja cu ZAISTA da pokusam i dam sve od sebe da dojim ovo dete, pa makar se mucila sa tim sta jesti, ali ako se za jos 2 nedelje (to ce biti 4 nedelje sto je eto ajde maximum za ciscenje mog tela) stanje ne popravi, dizem ruke.  Tad ce biti da je sisao 2 meseca pa eto, bar neke koristi...

A to me sve naravno, cini jako tuznom.  On TAKO voli da sisa, i sto je jos gore, sa njim nemam problema oko ragada i sl kao sa Helenom sto je bilo.  On je sa 2 nedelje zivota sisao kao ona sa 6 meseci, sve sam nadje bradavicu, nakaci se ma super..

Al eto, drzim fige...

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1134
22.2.2012 22:52:45   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Verus RR

A to me sve naravno, cini jako tuznom.  On TAKO voli da sisa, i sto je jos gore, sa njim nemam problema oko ragada i sl kao sa Helenom sto je bilo.  On je sa 2 nedelje zivota sisao kao ona sa 6 meseci, sve sam nadje bradavicu, nakaci se ma super..

Al eto, drzim fige...

Sve znam. Tako je meni bilo sa Markom, jednostavno je OBOŽAVAO da sisa. Kada sam pojela ono pohovano, sela sam da plačem, i rekla JBG SINE. Dala sam mu tada da sisa, tog momenta, dušu ispakala dok me je mazio dok sisa, i to je bio poslednji podoj.
user posted image
ALI VERUS, tada je krenulo na bolje! Još malo smo se mlatili sa pirinčem kada smo počeli da uvodimo čvrstu hranu, i nakon toga sve samo na bolje. Valjda sam zbog toga brzo prebolela.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1135
22.2.2012 23:12:39   
Yula

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

Pa ja mislim da je to i naj bolje uraditi test na alergiju....bolje i to nego nagadjeti,ovde doktori to i nece ni da posalju,ja sam morala da zahtevam od doktora i nije mogao reci da nece da mi napise uputnicu...tako sam i saznala da milica nema alergiju nego ekcem...A i to mi ovde doktor nije ustanovio nego sam pre dva dana odvela dete u veliku farmaciju gde su je na sred apoteke pregledale farmaceutkinje i ustanovile i dale odgovarajucu kremu.Krema ne da je dobra,pomaze i protiv svraba alergija da prestane i za alergije je...evo sinoc nisam kupala milicu i koza joj je i sada bas vlazna,nahranjena...tj preksinoc sam namazala.

user posted image

Problem je u tome sto su testovi na alergije kod beba mladjih od 2 godine veoma nepouzdani, pogovotu kod beba mladjih od 6 meseci. Nepouzdani su u smislu da test ne pokaze alergiju a ima je, kao sto se vecini ovde desilo. MicinaMama, tvoja beba je vec velika i veoma moguce da je test bio ok, da malena nema alergiju, dok bi kod Christabel to bilo diskutabilno. Ako test pokaze alergiju, znaci da je prilicno jaka u datom momentu. Sto ne znaci da ce je biti kroz par meseci.

Sto se tice francuskih pedijatara, ja ima dajem jendu veliku 0! Znam kako ti je, prolazila sam i prolazim sve isto kao i ti. Da mi nije ovog foruma i intereta uopste, moje dete bi silno propatilo!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1136
22.2.2012 23:15:19   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Al eto, drzim fige...

Sve znam. Tako je meni bilo sa Markom, jednostavno je OBOŽAVAO da sisa. Kada sam pojela ono pohovano, sela sam da plačem, i rekla JBG SINE. Dala sam mu tada da sisa, tog momenta, dušu ispakala dok me je mazio dok sisa, i to je bio poslednji podoj.
user posted image
ALI VERUS, tada je krenulo na bolje! Još malo smo se mlatili sa pirinčem kada smo počeli da uvodimo čvrstu hranu, i nakon toga sve samo na bolje. Valjda sam zbog toga brzo prebolela.

Zene, i moj Lazar je obozavao da sisa! Pazite kada je mom muzu bilo zao kada sam ga prestala dojiti! Ali, ovako je bilo bolje za njega. I zao mi je sto nisam prekinula odmah kada sam posumnjala na alergiju, ali dobro, ipak sam na vreme odreagovala.

Verus, bice to sve ok. Ti si dala sve do sebe. Ljubi malog Olija od nas!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1137
22.2.2012 23:15:30   
Anoniman
Ali Christabel može uraditi KS i pogledati EO, ako su povišeni, ona na dijetu dok doji. Kada beba ojača, radiće alergotest.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1138
23.2.2012 21:31:44   
Yula
Da Tash, sada vidim da se nisam dobro izrazila. Ovo sve sto sam pisala je u slucaju da dete ima alergiju, samo je tesko utvrditi na koju tacno namirnicu je alergicno, odnosno, nece test uvek biti pouzdan. Mozda ce pokazati da nema alergiju na mleko, a zapravo je ima. Ali, svkako treba uraditi te ukupne eoz...file, kako se to vec zove, i to ce pokazati ima li ikakve alergije u telu ili ne.

< Poruku je uredio Yula -- 23.2.2012 21:34:26 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1139
23.2.2012 21:44:15   
Yula

Yula daj 1 kasicicu I tako tri dana pa pauziraj 7 dAna I onda daj kolko zeli. Bice to ok!

Nama danas bio 2. dan kako jedemo po zalogaj-dva jogirta, reakcija izostala! Nije bilo ni proliva, ni osipa, ni krvi u kaki, nista! Veoma sam iznenadjena i postajm polako bas optimisticna po pitanju mlecnih proizvoda!

Mene zanima sledece:

1. Ako izostane reakcija i narednih 7 dana koje budemo pauzirali sa jogurtom, da li posle toga mogu da mu uvedem i adaptirano mleko i pokusam sa njim, ili da nastavim sa specijalnim lekom jos neko vreme, a da jede samo jogurt, pavlaku i tako neke mlecne proizvode?

2. Ako treba da predjem na normalno adaptirano mleko, da li treba da uzmem hipoalergenu formulu, ili da kupim najobicnije ad mleko?

3. I da li to mleko treba da uvodim kao novu namirnicu, par dana, malo po malo, ili odmah da mu dam da popije uobicajenu dozu, u nasem slucaju 300ml?

4. Ako mogu zenice koje su pokusavale da detetu uvedu mlecno, a ono nazalost i dalje imalo reakciju, da mi prenesu svoja iskustva po tom pitanju, odosno, kako su se manifestovali simptomi i kada, da li tog trena dok je dete jelo jogurt/ad mleko, u toku dana, sutradan, ili par dana kasnije? Ili, ako neka od vas ima saznanja o tome, koja nisu licno vasa, ali znate za neke slucajeve, molila bih vas da to podelite sa mnom.

Hvala unapred.

P.S. Ne planiram detetu da dajem kravlje mleko pre 2 rodjendana sigurno. Davacu mu formule predvidjene za taj uzrast, za svaki slucaj.

< Poruku je uredio Yula -- 23.2.2012 21:50:03 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1140
24.2.2012 15:00:53   
Yula
Dakle ovako, s obzirom da odgovore nisam dobila ovde, presrecna sam sto sam ih sve dobila od doktorke koja me je odusevila! Rekla mi je sledece, da ne pauziram sa jogurtom, da nastavim da ga dajem i da polako povecavam dozu, da ne dajem detetu ovaj jogurt koji sam kupila jer ima secera u sebi, sto je i mene iznendilo, nemam pojma sto ga secere, nisam pazljivo citala sadrzaj, pise NATURE, sto znaci prirodni i ja rekoh, obican jogurt za bebe. Plus taj je od polumasnog mleka, pa mi je rekla da kupujem jedan drugi koji je i i za bebe i odrasle i da je on mnogo bolji, i da joj nije jasno zasto za bebe prave jogurtice od polumasnog mleka kada bebama bas treba masti. To sam znala i sama, ali drago mi je da i dr neki zna, i da prate nova istrazivanja, a ne kao neki sto teraju samo po starom. Elem, rekla mi je da jos ne pocinjem sa obicnim adaptiranim mlekom, vec da nastavim sa ovim specijalnim ( Allernova Novalac ) i da ce se prvo beba testirati kako reaguje na jogurt i ostale mlecne preradjevine. POcetkom aprila idemo kod alergologa, i verovatno ce nam tada on dati dalje smernice po pitanju uvodjenja adaptiranog mleka. Zena nam je bez problema napsiala recept za mleko, sto je prethodni doktor odbio, kaze covek da nema dokaza za alergiju! Eto, ona bez ikakvih dokaza nam prepisala i to na njenu inicijativu.
Moj mali zmaj je veliki 78cm i tezak 11.400gr user posted image user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1141
24.2.2012 15:02:00   
Yula
Zaboravih reci, redovno mu kontrolisem kake, iste su kaoi pr ejogurta, guste, konzistentne, ili kao plastelin, bez sluzi, koncica krvi, nisu promenile miris, nista! Hvalim te Boze!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1142
24.2.2012 19:48:10   
Verus
Yula kucam ti kasnije kod nas opet haos pa ne stizem ni da jedem. Vratila sam ga na dojenje I jos gore je nego pre!! Eto ne kukam inace al juce I danas sedim I placem. Tash guza mu je kao onda maretu kao 2 stepen opekotina. Srce mi se slama. Od juce Sam izbacila I psenicu mislim da je mihi pitala jel moze alergija na to I moze!! Tako da sad jedem voce povrce I krompir naravno ne citrusno voce. Dacu sve od sebe Ali ako kroz 3 nedelje ne tolerise moje mleko zavrsavam sA Tim. A on jadan hoce da sisa samo se okrece I trazi nine mu jasno sto jede iz flasice opet. Ocigledno je veoma alergican I osetljiv. Ono sA helenom je bill setnja kroz sumu a sA njim ko bosi po trnju!

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1143
24.2.2012 21:57:58   
Yula
Jadna nasa deca, kroz sta prolaze... A mucni Oli, bas rano je poceo da se muci sa tim user posted image user posted image user posted image Sta si jela prethodnih dana, na sta je mogao da reaguje? Ja sam cula da ima dece koja mogu da budu alergicnaa i na majcino mleko, da li je to istina?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1144
24.2.2012 22:14:38   
mihi

Verus draga batali sisanje, ti se mučiš i hraniš loše a njemu je gore, kod takve snažne hipersenzibilizacije reaguje na sve alergijom. Stavi ga na to mleko da se sve smiri i onda vidi kako dalje.

< Poruku je uredio mihi -- 24.2.2012 22:20:29 >

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1145
24.2.2012 22:55:19   
Anoniman
Ako mogu zenice koje su pokusavale da detetu uvedu mlecno, a ono nazalost i dalje imalo reakciju, da mi prenesu svoja iskustva po tom pitanju, odosno, kako su se manifestovali simptomi i kada, da li tog trena dok je dete jelo jogurt/ad mleko, u toku dana, sutradan, ili par dana kasnije? Ili, ako neka od vas ima saznanja o tome, koja nisu licno vasa, ali znate za neke slucajeve, molila bih vas da to podelite sa mnom.

Kasno Marko na Kosovo stiže, ali neka stoji odgovor:
Marku je alergija na kazein dokazana alergotestom sa 4 meseca. Sa oko 11 meseci sam mu dala da lizne sladoled, u roku od koji minut je bio crven oko usta. Crvenilo se povuklo 10min nakon umivanja.

IZVORNA PORUKA: mihi

Verus draga batali sisanje, ti se mučiš i hraniš loše a njemu je gore, kod takve snažne hipersenzibilizacije reaguje na sve alergijom. Stavi ga na to mleko da se sve smiri i onda vidi kako dalje.

user posted image

Verus!
Pereš guzu danju noću na max 3 sata običnom vodom. Mi smo mazali na smenu Canesten i Stanicid, ali su me posle u dečijoj bolnici nakrpili, i rekli da se beba najlakše senzibiliše na antibitike preko kože, i da Stanicid nikako nije dobra varijanta! Tako da, nemam savet.
Moja mama kaže da kod takvih ojeda /osipa kada ne znaš šta je ustvari uzork, najbolje je vrteti u krug kreme za bakterije, za gljivice, za ojede, a to bi kod nas bio Triderm (ako se ne varam, pitaj Jecu), on je 3 u 1 (sadrži kortiko).
Možeš probati da pereš JAKO BLAGIM rastvorom hipermangana (ako je ojed), ili rastvorom soda bikarbone (ako su gljivice).
Štetiš svom zdravlju, štetiš njegovom zdravlju, majku mu, Vera, šta dokazuješ i kome? user posted image user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1146
24.2.2012 23:04:31   
Yula
Ma, ljudi, i ja sam htela isto da joj napisem, ali mi bilo neprijatno, jer mozda ljudi nisu u mogucnosti da toliko placaju mleko, vidite da je u SAD mnogo skuplje nego li ovde. Nije to laka odluka, ali ja sam svakako za to da zdravlje deteta i nje MORA da bude prioritet. A mislim i da Verus prati savete doktora, valjda su zeleli da ga testiraju da li ce reagovati i sada dok je na dijeti mama.
Nego, da li tu socijalno pokriva neki deo kostanja mleka?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1147
24.2.2012 23:08:18   
Anoniman
Sve to stoji, eto testirali su ga. Ali ne može ona živeti na voću i povrću, pri tom jede krompir, a eto Zille piše da njen mali povraća od krompira.
Jednostavno, mislim da je to momenat kada kažeš dosta!, i dok beba ne ojača malo ne testiraš dalje.
Puno košta... jbg, i kod nas puno košta u odnosu na naše plate.
Ja sam već pisala, kada bih Mustela Stelatopia kozmetiku i Allernova mleko kupovala u Srbiji izašlo bi me 15000din više nego kada ga uvozim iz Francuske i Mađarske.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1148
24.2.2012 23:13:11   
minavb
VErus, ne mogu da verujem šta vas je snašlo user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1149
25.2.2012 4:47:41   
Verus
Otkucala sam OGROMAN post i nesto se zeznulo na sajtuuser posted image user posted image kucacu ponovo sutra, sad nikako necu opet stici,,,,jaooooj poludecu!  Elem i mene vec sve nervira i ne mogu da verujem da se ovako zezam....Formula jeste skupa ali je mozemo priustiti, sto kaze neko, ne kupis nesto drugo nebitno ako treba...i mm kaze "sisao je mesec dana, pa dosta, sta sad, podvezuj sise!"...

Pedijatri naravno podrzavaju dojenje, ako eliminaciona dijeta urodi plodom, jer dojene bebe koje imaju problema sa alergijama, kazu, kasnije imaju manje alergija, kao odrasli.  Ne znam jel to tacno ili ne..uglavnom, pokusacu evo jos nekoliko nedelja (clanak sto sam citala kaze da treba od 5 dana do 6 nedelja da deci bude bolje, a do 3 nedelje da se ocisti sistem majke od kazeina), pa ako ne moze ni tad da tolerise moje mleko, onda stvarno odustajem, za njegovo dobro.  Nekako mi i nije tesko da se zrtvujem i jedem restriktivno ako ce njemu pomoci nekako, ali da se i ja mucim bzvz necu...

Nije mi jasno zasto je krvario i juce, kad vec 2 nedelje ne jedem mlecno...jel moguce da je soja tolikoslicna kazeinu po molekularnoj strukturi da je izazvala takvu reakciju? I da, jela sam kokos preksinoc, jelo mi se nesto slatko...i eto, mozda je i to?  Pojma nemam, lepo nisam pametna...

Odoh drage moje on kenka, hvala svima na podrsci, pisacu vam kako i sta ide, i nesto smesno za kraj:
Bacala sam mleko, pa sam se setil da imam u kuci nekoga ko bi ga mogao piti: Helena!  Sad uvece pred spavnje dobije flasicu mog mleka, pija ga kao luda!  Sinoc zavrsi i kaze meni: "more, more!".user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here