|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
19.2.2012 1:21:57   
Christabel
znam da ga ima u srbiji, vec ja kad kazem 'kod nas' mislim na svoj grad. Kupila sam aptamil adc, ovo ostalo nema. Nisam joj jos davala, ali ako i sutra bude manje mleka dacu joj. Inace, iako sam od pocetka bila za dojenje i uspela da se od jako male kolicine izborim za to da moja beba samo sisa, u ovom slucaju se slazem sa mihi. Stalno strepeti da nisam mozda nesto nedozvoljeno pojela plus sto za moj organizam i zdravlje takva dijeta ne dolazi u obzir.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1101
19.2.2012 1:55:15   
Yula
Ma ja se uzasno kajem sto nisam odmah presla na ovo mleko, ali kako sam mogla da znam da je sigurna alergija kada sam sve sama istrazivala. Isto sam bila bas zaladjena za dojenje, plus je bebac obozavao da sisa. Bilo mi je tesko kada sam prekinula, cak mi je bilo cudno i neshvatljivo da zene prekidaju sa dojenjem i daju ad mleko. Dok nije proslo par dana. A tek kada sam shvatila da beba sklona alergijama cas posla razvije alergiju na namirnice za koje bi smo to najmanje ocekivali. Imala sam bas volju i zelju da dojim minimum do prve godine, ali eto alergija nas je omela u tome.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 1102
19.2.2012 2:11:01   
MicinaMama
Eh kako je tek meni zao sto sam milicu morala prestati dojiti.Ja sam imala prevelik otpust mleka pa nije mogla jadnice da sisa,crvenila se od grcanja...tako da je ona ostajala gladna a ja bez mleka bez njenog navlacenja....bila stala u napredovanju kilaze i morala sam preci na AD,davala sam Modilac do 10-og meseca,pa presla na Bledinu....a sada dajem obicno kravlje demi-ecrem.I ja sam se opasno plasila alergija,kad sam joj davala jagode,bundevu,jaja....prvo je nahranim pa buljim ceo dan u nju za svaki slucaj.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1103
19.2.2012 9:45:05   
Christabel
devojke, moja beba nece da pije aptamil adc! 10ml i stane! A kad sisa, vrpolji se, okrece se, ni kasice nesto nece. Nego smem li ista staviti u taj aptamil da bude lepseg ukusa? Da pravim sa slatkom vodom?

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1104
19.2.2012 10:50:33   
bojkica
Ja sam dodavala secer,pa povremeno smanjivala,sada ga hoce i bez secera.Neznam koliko je stara tvoja beba?

Direktna veza do poruke: 1105
19.2.2012 11:57:55   
MicinaMama
sta ja znam i ja sam Milici davala APTAMIL i pila je isto tako po malo,jer doktorica mi je i rekla da nece odmah primiti mleko nego po malo.Pa koliko popije popije,kada dobro ogladni nece joj smetati user posted image .Bolje je polako da je navikavas na cist aptamil jer je on dovoljno slatkast nego da detetu dajes secera,seces ipak nije bas zdrav.Humana je bas ruzno mlzko pa tu i ubaciti malo secera zbog ukusa bi i moralo....ali aptamil je bas slatkast pa nema potrebe.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 1106
19.2.2012 12:41:10   
bojkica
Ako si mislila na Aptamil allergy digestiv care,on uopste nije slatkast,bar ne meni,ima grozan ukus kao i ostale specijalne formule.

Direktna veza do poruke: 1107
19.2.2012 13:25:44   
Anoniman
Ni jedna specijalna formula nije slatkasta, sve su odvratne, ne znam ni da kažem kakav ukus imaju. Dal su gorke, ili kakve već. Meni se skroz skupi nekako jezik, počne da me peče kada probam. user posted image
Mene samo zanima da li će se Marku jednog dana, kada na to dođe red, dopasti obično kravlje mleko, ili će ga odbiti?

< Poruku je uredio Tash -- 19.2.2012 13:26:02 >

(odgovor članu bojkica)
  Direktna veza do poruke: 1108
19.2.2012 13:50:38   
MicinaMama
Pa jesam koristila taj,al iovde u FR je slatkast ipak...jeste okus malo nije kao klasicni....mozda i jeste to do mene,da je meni slatkast..Ovde je aptamil Milupa Digest....meni je ok i micko ga je pila bez problema.Odkud znam svako ima svoj ukus,nisam ni rekla da gresite ili da vas necim cacnem,svi znaju da secer nije bas zdrav za bebe...a na mleko se moze privici.Neka svako radi kako on misli da je naj bolje...Htela sam samo da pomognem a ne da vas naljutim ili stvorim negodovanje....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1109
19.2.2012 16:03:14   
Yula

IZVORNA PORUKA: Christabel

devojke, moja beba nece da pije aptamil adc! 10ml i stane! A kad sisa, vrpolji se, okrece se, ni kasice nesto nece. Nego smem li ista staviti u taj aptamil da bude lepseg ukusa? Da pravim sa slatkom vodom?

Ni ja nisam za secer varijantu, ali kako ti msilis da treba tako uradi. Ja sam radila tako sto sam izmlazala moje mleko i mesala sa specijalnim, i svaki naredni put bih stavila prilicno manje mog mleka, a vise formule. Samo jedan dan je prosao i bebac je pio formulu kao moje mleko, bez ikakvih problema. Isto je prvi put popio samo malo, mozda nekih 50-60ml ciste Allernove.

MicinaMama, nemoj pogresno da shvatis zene, niko nije tebi zeleo da kontrira, nego su zaista ove specijalne formule koje mi koristimo malo neobicnog i gorkastog ukusa, ali meni licno nije Allernova toliko gadna, gadnije mi je 100x ono pirincano mleko.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1110
19.2.2012 16:08:14   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Ni jedna specijalna formula nije slatkasta, sve su odvratne, ne znam ni da kažem kakav ukus imaju. Dal su gorke, ili kakve već. Meni se skroz skupi nekako jezik, počne da me peče kada probam. user posted image
Mene samo zanima da li će se Marku jednog dana, kada na to dođe red, dopasti obično kravlje mleko, ili će ga odbiti?

Ako mu i dalje na bilo koji nacin ne bude prijalo, odbice ga. Ako ga bude odlicno podnosio, verovatno ce ga voleti. ja nikada nisma imala laergiju na km, a nikada ga nisam volela! Uh, sto mi je bilo gadno. tek od 18. godine sma pocela da volim mlecne proizvode, do tada kada cujem rec pavlaka, povracalo mi se. Sada su mi mlecni proizvodi osnovna namirnica.
Maretu ce biti super i bez kravljeg mleka, vazno je da ce moci sireve i gogurtice da jede bez problema, mada vegetarijanci ne jedu ni to i zive superiska. Ovde cesto cujem pricu kako previse konzumiranja mlecnih proizvoda moze da bude fina podloga za kancere. Ne znam koliko je to tacno, ali malo, malo pa cujem kako narod to komentarise, culi na TV-u ili uopste u medijima da se prica. Toliko smaokupirana oko bebe i ovih namirnica i alergija, da nemam kad da malo istrazim tu temu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1111
19.2.2012 16:37:23   
MicinaMama
Nisam sigurna yulo da ima novelac u srbiji,znam da ima ali je drugacije pakovanje e sada ne znam da li su nabavili.Mojoj Mici nije odgovarao novelac imala je tvrdu stolicu od tog mleka,zasto?-neznam.Ja i onako ne pijem mleko i ne volim ga,tako da nisam mogla probati ni adaptovano,samo liznem prah a nikada ga nisam probala iz flasice.Prah mi je slatkast.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1112
19.2.2012 17:47:45   
Verus
Mesaces mu malo po malo: ja sam Helenu sa mog na formulu prebacila jedino tako: po 20ml formule u 100ml mog mleka pa polako povecavala...

Christabel: dodavaj po malo u tvoje mleko, ili ono koje sada pije da se navikne...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1113
19.2.2012 17:49:35   
Verus
I da, Oli tesko kaki od kada jede to mleko...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1114
19.2.2012 18:42:09   
Christabel
Moja je popila 10 ml iako je bila gladna, a onda se na dojci vrpoljila non stop i stalno podrigivala. A kao sto rekoh, i kolicina mi je strasno opala od ove upale. U drugoj turi je popila 30ml i to dremajuci. Stvarno ne znam sta da joj dam! Jela je opet malo pirinca ali ne moze tako ceo dan. Ove standardne formule ne smem da joj dajem, prvi mesec je pila i bebelac kao dohranu i lepo ga je pila. Popila bi ona i sad bebelac ali ne smem da rizikujem da joj ne napravim vise belaja. Mada plasim se da to na kraju ne ispadne neka alergija u kombinaciji sa gerom.

Sto se tice secera - ovde babice savetuju u prvih 6 nedelja da se bebi stavclja u prokuvalu rosu malo secera. Cajeve isto slade i doktori i sestre, bas je bilo sladak caj sto je pila kad smo ovde bile na pedijatriji. ja joj kod kuce vod une sladim (osim malo u pocetku) a caj nekad da a nekad ne ali tek tek. A na pedijatriji je i pirinac sa jabukom bio sladak.
Inace, neko je pitao, ima 5 meseci.

Nego, drzite mi palceve, sutra cu konacno znati vise kad mozemo u Tirsovu, ovih dana zbog pregleda niko nije znao nista da mi kaze, zakaze... Ne mogu vise stavrno sam se opteretila svim ovim, pa ako je alergija i ne smem nista da jedem, pice na flasicu samo da joj bude bolje, sto pre da se to resi. A vasim bebama zelim da sto pre prerastu tu alergiju!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1115
19.2.2012 21:51:28   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: MicinaMama

Htela sam samo da pomognem a ne da vas naljutim ili stvorim negodovanje....

Ma nisi nikoga naljutila. user posted image

IZVORNA PORUKA: Yula

Ako mu i dalje na bilo koji nacin ne bude prijalo, odbice ga. Ako ga bude odlicno podnosio, verovatno ce ga voleti. ja nikada nisma imala laergiju na km, a nikada ga nisam volela! Uh, sto mi je bilo gadno. tek od 18. godine sma pocela da volim mlecne proizvode, do tada kada cujem rec pavlaka, povracalo mi se. Sada su mi mlecni proizvodi osnovna namirnica.

Isto. user posted image

Meni su takođe u Dečijoj bolnici savetovali da u vodu dodajem šećer (odbijao je vodu a morao je da počne da je pije jer mu je bila gusta krv). Negde sam pisala, verovatno u temi Voda, mislim da je mera bila 1 supena kašika na 100ml vode. To čak ima i stručni naziv. user posted image A mama mi u jednom momentu reče da nikako nije zdravo bebi davati čistu prokuvanu vodu (u njihovo vreme se dodavao šećer i par kapi limuna, čak sam i ja Luki tako davala), jer je čista prokuvana voda najsličnija antifrizu.

Direktna veza do poruke: 1116
20.2.2012 0:07:47   
Yula
Christabel, drzi se! Mislimo na tebe. Sve ce biti u redu, mala ce sigurno poceti da jede to novo mlekce, samo dok sapira da joj ono ne smeta. Daj joj malo vremena. Drzimo ti palceve da u Tirsovoj sve prodje dobro! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1117
20.2.2012 0:10:12   
Yula

Meni su takođe u Dečijoj bolnici savetovali da u vodu dodajem šećer (odbijao je vodu a morao je da počne da je pije jer mu je bila gusta krv). Negde sam pisala, verovatno u temi Voda, mislim da je mera bila 1 supena kašika na 100ml vode. To čak ima i stručni naziv. user posted image A mama mi u jednom momentu reče da nikako nije zdravo bebi davati čistu prokuvanu vodu (u njihovo vreme se dodavao šećer i par kapi limuna, čak sam i ja Luki tako davala), jer je čista prokuvana voda najsličnija antifrizu.

Od tebe covek svasta interesantno i korisno moze da cuje! user posted image A koliko si mi tek svojim iskustvom i savetima pomogla, treba orden da ti urucim! To kada postanem predsednik user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1118
20.2.2012 0:21:13   
MicinaMama
Ja sam isto zasecerila milici vodu u bolnici i kada je babice vedela da joj dajem slatku vodu pitala me cime sam secerila.Ja sam joj rekla da sam ubacila kocku secera.Ona mi je rekla da ona voda sto oni daju bebama u bolnici je secerena glukozom,e sada da li je to gotova glukoza kao u infuziji ili kako vec to rade nisam sigurna....Meni su rekli da ne dajem secer bebi...opet kako ko,ja sam milici pocela davati sladjen cajic,ali kupovala sam glukozu i time secerila do navrsene godine...

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1119
20.2.2012 14:57:22   
Adriana83
ZUTO,ZUTO OOOO KAKO VOLIM ZUTO!!!Posle vise od dve nedelje moje bebe kake ZUTO! OBE! user posted image user posted image Ima odprilike 7-8 dana kako ne jedem mlecno,juce A dva puta a danas i S lepo kakile! Konacno!user posted image Nego imam jedno pitanje,koliko je vremena potrebno da kazein iz hrane koju pojedem predje u mleko? Juce sam jela neki "sir" od krompirovog brasna i danas su mi opet nervozne...

Direktna veza do poruke: 1120
20.2.2012 15:08:38   
Anoniman
Ne znam. Mislim da isti dan dospe u mleko.

(odgovor članu Adriana83)
  Direktna veza do poruke: 1121
20.2.2012 15:24:54   
Adriana83
Tako sam i mislila... S je sisala kasno sinoc,i bila je celu noc nervozna a A je sisala tek jutros oko 6 i od tada se i ona njari... Tacno je zbog tog glupog sira!!!!! A ne pise da ima kazeina. Samo krompirovo brasno,voda so i AROMA! Izgleda da je ta aroma kazein user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1122
20.2.2012 22:04:53   
Anoniman
VERUS JAVI SE!

(odgovor članu Adriana83)
  Direktna veza do poruke: 1123
20.2.2012 22:08:24   
Yula
IZVORNA PORUKA: Adriana83

ZUTO,ZUTO OOOO KAKO VOLIM ZUTO!!!Posle vise od dve nedelje moje bebe kake ZUTO! OBE! user posted image user posted image Ima odprilike 7-8 dana kako ne jedem mlecno,juce A dva puta a danas i S lepo kakile! Konacno!user posted image Nego imam jedno pitanje,koliko je vremena potrebno da kazein iz hrane koju pojedem predje u mleko? Juce sam jela neki "sir" od krompirovog brasna i danas su mi opet nervozne...

Moj L. je obicno plakao dan posto sam jela rizicnu namirnicu.

bravo za male bekanice! user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 20.2.2012 22:19:39 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1124
20.2.2012 23:54:13   
Verus

VERUS JAVI SE!
tu sam! Pisem vise sA kompa ne mogu na ovom cudu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here