|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Alergija na mlecne proteine
17.2.2012 13:46:04   
Anoniman
Verus, ako dođeš u NS povezaću te sa mojom dr, zato sam ti rekla da sve slikaš, i biće sve ok. user posted image Naći ćeš i nekog dobrog gastro, sigurno će moja dr imati nekoga da preporuči.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1076
17.2.2012 17:06:28   
briseljancica
Verus zao mi je sto ponovo prolazis kroz to.
Redovno citam ovu temu, ali nemam sta pametno da napisem pa se ne javljam, ali sad moram da pojasnim sta sam mislila da kazem onim konfuznim postom o kukuruzu :) Dok sam bila na dijeti bez mleka i mlecnih proizvoda pored izbegavanja ocitog morala sam pazljivo da citam sastav kupovnih namirnica. Tada sam znala sve skrivene nazive za mlecni protein. Primetila sam da se krvarenje javljalo kada bih pojela kukuruz iz konzerve ili tunjevinu sa kukuruzom iako je na deklaraciji pisalo samo voda, secer, so. Onda sam posumnjala na kukuruz i izguglala o tome. Reakcije na kukuruz mogu biti jake i manje jake, ali je problem u tome sto se kukuruz(ili derivati ) stavljaju u sve cak i u lekove. Ljudi moji kakav je to tek problem! Tada sam negde pronasla i da prozvodjaci nisu u obavezi da napisu sve sto strpaju u proizvod ako je procenat manji od x% (ne secam se tacnog broja) i zakljucila sam da su ipak nagurali nesto od meni nedozvoljenih stvari. Od tog trenutka sam batalila SVE sto nisam sama napravila. Nedugo zatim dala sam Heleni kukuruz i proslo je super.
Helena je sada dobro. Pocela je cak da pije Nestle junior 1+, ali ako je u nekoj hrani dominantno kravlje mleko nece ni da lizne. Mlecni proizvodi joj se dopadaju i rado ih jede.
Zene bile ste mi velika podrska dok smo patili sa alergijom. Mnogo znaci kada imas nekoga ko razume problem, a ne da te pitaju a sto joj ne das onda jogurt? Ako mogu da pomognem tu sam_voajerisemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1077
17.2.2012 17:07:12   
Verus
Moze! Drugi dan na formuli i on je drugo dete. Jede na tri sata spava kakio bez krvi. Sad me cini nervoznom da ga dojim od sutra videcu sa dr. Jos nemam izvestaj od rengen snimka. Ali zenice moje uvek kazem niiedna mala beba ne vristi bez razloga samo se mora saznAti zasto. Nema te 2 nedeljne bebe naviknute na ruke. Eto jedino sto jos povrati nadam se da ce se to srediti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1078
17.2.2012 17:19:47   
Anoniman
briseljanica, to je ono sto ja Veruski kazem: ako ce da doji, varjacu u ruke, i ni jedan industrijski proizvod ne sme da jede.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 1079
17.2.2012 17:52:04   
mihi
Verka draga želi ti sve najbolje proći će, to slušaj dr i sebe majka najbolje zna šta treba njenom detetu,
Vi sigurno odlučili da se vraatite? Joj draga moja ne znam šta da ti kažem, ja dolazim u aprilu kod muža da vidim neku školu za Luku i svim silama ću se truditi da ga ubedim da prihvati poziciju koju mu nude, sada je visiting profesor na farmakologiji, oni mu nude poziciju na anatomiji i histologiji ali da zadrži laboratoriju i research na farmakologiji, on se nešto premišlja, ovde je i za moj ukus preveliki haos, želim da mi deca idu u normalnu, školu, leče se normalno..... Odoh off sory.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1080
17.2.2012 17:59:01   
mihi

IZVORNA PORUKA: Tash

briseljanica, to je ono sto ja Veruski kazem: ako ce da doji, varjacu u ruke, i ni jedan industrijski proizvod ne sme da jede.

Svaka Vama čast mame, kuvati non stop, razmišljati šta da kuvaš, nabavljati namirnice i najvažnije uvek biti u dilemi da li će beba da ima problem ja to ne bih psihički podnela, uvek sam pre za sigurnu formulu u takvim situacijama nego za nesigurno mamino mleko. Možda ja grešim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1081
17.2.2012 20:39:55   
Yula

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Moze! Drugi dan na formuli i on je drugo dete. Jede na tri sata spava kakio bez krvi. Sad me cini nervoznom da ga dojim od sutra videcu sa dr. Jos nemam izvestaj od rengen snimka. Ali zenice moje uvek kazem niiedna mala beba ne vristi bez razloga samo se mora saznAti zasto. Nema te 2 nedeljne bebe naviknute na ruke. Eto jedino sto jos povrati nadam se da ce se to srediti.

user posted image user posted image user posted image

Bas si me obradovala, kao da je moje dete u pitanju!

IZVORNA PORUKA: Tash

Svaka Vama čast mame, kuvati non stop, razmišljati šta da kuvaš, nabavljati namirnice i najvažnije uvek biti u dilemi da li će beba da ima problem ja to ne bih psihički podnela, uvek sam pre za sigurnu formulu u takvim situacijama nego za nesigurno mamino mleko. Možda ja grešim.

Sa ovim se u potpunosti slazem, naravno samo ako finansije dozvoljavaju.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1082
17.2.2012 20:46:11   
mihi

IZVORNA PORUKA: Yula

Sa ovim se u potpunosti slazem, naravno samo ako finansije dozvoljavaju.

Zaboravih da su ova mleka skuplja od običnih formula, Yula koliko je kutija?

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1083
17.2.2012 21:34:16   
Yula
utprilike duplo. jedna kutija u fr je izmedju 16 i 21€, kutija traje otprilikje 3 dana, s tim sto ovde socijalno pokriva veci deo cene

izvinjavam se za los citat u predjasnjem postu

< Poruku je uredio Yula -- 17.2.2012 21:36:05 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 1084
17.2.2012 21:59:08   
Verus
Ovde je oko tri puta skuplja nas bi izaslo oko 500$ mesecno da samo to jede. Nisam jos saNala pokriva li moje osiguranje ista. Mihi off topic mi smo posle 14 god ovde shvatili da nam je bitno da deca odrastu uz siru porodicu, ne znam nije ni ovde med i mleko znas i sama. Imaji drza ljanstvo pa posle nek rqde kako zele.. Valjda me nece psovati kasnije

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1085
17.2.2012 22:06:14   
Yula
Postoje li sanse da ti neko kupuje u Evropi i salje za USA? Da li bi se isplatilo uz sve troskove prevoza i carine? 500$ je veliki novac.

Zabooravih malo pre da dodam da socijalno u Francuskoj pokriva jedan deo cene, drugi deo pokriva privatno soc. ako ga imas i jedan deo platis sam. Mi smo placali 10 kutija nekih 30€, inace bi nas kostalo 160€ minimum. Sve to naravno uz recept.

< Poruku je uredio Yula -- 17.2.2012 22:10:12 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1086
17.2.2012 22:18:34   
Shishica
Samo misli kako ce sve to proci, kao i sa Helenom.. bas mi je zao sto se mucite.. je*ez ga.. tako valjda mora nekad..

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1087
17.2.2012 22:28:33   
Adriana83
Moje mukice jos uvek kake zeleno... Jedna zuta stolica kod Anite,posle opet zeleno,uz mnoooogggooo sluzi. Ali zapuseni su im nosici pa se sve nadam da je od toga. A mama me malopre tako zaj....a sa pitom sa visnjama! Lepo je pitam ima li ista mlecno,jesi stavljala margarin mozda,ona kaze nema nista,slobodno jedi.Ja probala,vidim da mi ukus nesto posebno lep.Pitam kako je pravila,da je bas lepa a ona ce meni Pa to sigurno jer sam stavljala ovaj lepi,deciji margarin,nisam imala za kolace. user posted image  Po......a sam! 7 dana dijete mi pade u vodu!Inace jos uvek povracaju ali manje a kake gusce i vise nego ranijih dana.Nadam se samo da ovaj fijasko sa pitom nece mnogo uticati...Jedva cekam 24. da vidim sta mi je ciniti,one se toliko muce da me dusa boli.Ili mozda meni deluje strasnije nego sto zaista jeste...

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 1088
17.2.2012 23:54:01   
Yula
I meni se desavalo isto, evo bas sada sasm ponovo citala svoje postove iz tog perioda dijete. Sto sam duze bila na dijeti, kaka mu je bivala sve sluzavija i zelenija, a pre toga je bila zuta samo sluzava. 5 nedelja dijete je donelo sledece rezultate:
-beba je kakila1 do 3 x na dan , za razliku od ranije kada je kakil au toku svakog podoja, iliosle, sto ce reci i do 8x dnevno!
-povukao se suvi osipic sa latova i butinica
-povukao se suvi osipic sa obraza cim sam iz ishrane izbacila jaja.

Beba je i pre dijete samo u par navrata imala jake grceve, ali ja sam odmah po dolasku kuci iz porodilista uglavnom izbegavala mlecno. Isto sam muku mucila sa ubedjivanjima da preterujem i da treba da jedem sve.

Nadam se da ce se stanje kod vas sto pre srediti. Kod nas se sredilo tek kada smo presli na spec. formulu. Sa uvodjenjem nemlecne hrane ispostavila se i alergija na pirinac, a mozda cak i na sargarepu. Alergija na jaja dokazana, na mleko jos uvek nije, ali uskoro planiramo da probamo jogurtice i bicemo nacisto ima li je ili ne.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 1089
18.2.2012 6:16:15   
Christabel
koja su od ova 2 mleka za bebe sa ovom alergijom? Aptamil adc i aptamil comfort? Cisto da znam, ako ustreba

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1090
18.2.2012 6:28:21   
Verus
Tash hvala puno sto postavljas sve i svasta po temama, pomoci ce mnogima, a ima nas nazalost dosta...
Adriana: ne mogu se setiti koliko dugo si bez mlecnih, ali sigurno vec znas da treba 2-3 nedelje da se ocisti iz naseg tela, pa samim tim i tvog mleka, i oko 1.5 do 2 nedelje da se ocisti iz tela beba.  Oliveru je isto zapusen nos: ali to ide uz alergiju, tako da ne mora biti da je nos zapusen od prehlade-pa da to bude uzrok sluzave stolice, nego obrnuto: nos zapusen zbog alergije...

Bas je sve to zapetljano...Ja sam odlucila da zaista pokusam i dam sve od sebe za ovu dijetu, ali evo pumpam na svaka 3 sata oko 150ml mleka-a sa Helenom sam uz normalnu ishranu, tj. bez mlecnih, pumpala duplo....KUkurzu je u SVEMU, soja je u svemu, tako da mi ostaje samo ono sto ja spremam da jedem, a malo mi je vremena da kuvam, bice lakse kad mi dodje mama kroz 10 dana....

Yula: videcu da li moze moje osiguranje nesto da pokrije za tu formulu... ako ne placamo dok ne dodjem u Srbiju-mada je i tu jako jako supo, ali sta da se radi, mora kako mora...

Hocu vam reci da je Oliju SUPER na formuli, i lakse se  muti u vec zagrejanoj vodi...

(odgovor članu Adriana83)
Direktna veza do poruke: 1091
18.2.2012 6:33:09   
Verus
KLIK

aptamil adc, comfort je kazu za kolik ili zatvor...
IZVORNA PORUKA: Christabel

koja su od ova 2 mleka za bebe sa ovom alergijom? Aptamil adc i aptamil comfort? Cisto da znam, ako ustreba

< Poruku je uredio Verus RR -- 18.2.2012 6:35:52 >

(odgovor članu Christabel)
Direktna veza do poruke: 1092
18.2.2012 6:50:01   
Christabel
hvala! Moja je 2 dana povracala a i dalje ima proliv. Stenje, vristi, kao stomak da je cupa. Kaze jedna dr upala usiju, kaze druga nisu usi uopste vec virus. A ja se plasim da nije povezano sa ovim njenim problemom, sta god da je. Ima i osip oko laktova. Tek u ponedeljak cu moci da zakazem termin, zbog praznika. Slabo je sisala, meni se nesto upalilo u dojci, plus mleko opalo...

(odgovor članu Flame)
Direktna veza do poruke: 1093
18.2.2012 12:24:41   
Yula
Christabel, mozes li da pokusas da izmlazas mleko dva-tri dana, a bebi da kupis specijalnu forumulu bez kaseina i da joj je dajes, tada ces znato sta je u pitanju. Mislim da ce se razlika primetiti koliko odmah, naredni dan, ali valjalo bi bar nekoliko dana da bude na formuli da bi bila sigurna da li je alergija ili netolerancia u pitanju, a ne nesto drugo. Znam da je to mleko dosta skupo za nase uslove, ali sta ces. user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1094
18.2.2012 12:26:09   
Yula
Verus, ja ne znam kako ostale zene pripremaju formulu, ali ja obavezno prvo zagrejem vodu, pa tek onda mesam sa ad mlekom, u hladnoj vodi se nista ne bi razmutilo. Uostalom, tako stoji i na uputstvu za upotrebu na kutiju, u toplu vodu.

Bas mi je drago zbog malenog! Sve ce se to brzo srediti; kada dolazite u Srbiju?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1095
18.2.2012 12:36:14   
Anoniman
Alfare koji mi koristimo u Srbiji košta 2000 din, što je oko 18-19 evra, a u Mađarskoj košta oko 9 evra. Ni za jedno ni drugo ti ne treba recept. Meni se isplati da poručim u Segedinu i odem do njega po formulu, jer živim na 85 km odatle. Čini mi se da Allernova u Segedinu košta oko 12 evrića, tako sam se ja nešto bila raspitivala.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1096
18.2.2012 15:04:50   
Christabel
Joj Yula, stvarno sam to mogla uraditi. Sad sam opet napravila belaja. Ovih dana nisam bila sigurna da li je proliv i povracanje od te neke alergije ili od virusa, zapaljenja usiju ako ih je uopste i bilo! E a juce sam jela cajnu za dorucak, ali jela sam i pre neki dan ali nisam videla nista posebno neobicno. Ali sad.. opet malo tackica krvi u stolici, opet podrigivanje, mucenje, grcenje nogu, vrpoljenje, izvijanje... Da zlo ude gore, ja sam zaradila mastitis! Bila sad kod lekara, dobijam injekcije da beba moze da sisa, a plus mi je jos i mleko opalo.... Nadam se da kod nas ima bar taj Aptamil adc da se kupi!!!!! Za sad joj dajem da sisa i prinac sluz i kasicu da joj stegne malo stolicu....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1097
18.2.2012 18:37:28   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Verus, ja ne znam kako ostale zene pripremaju formulu, ali ja obavezno prvo zagrejem vodu, pa tek onda mesam sa ad mlekom, u hladnoj vodi se nista ne bi razmutilo. Uostalom, tako stoji i na uputstvu za upotrebu na kutiju, u toplu vodu.

Bas mi je drago zbog malenog! Sve ce se to brzo srediti; kada dolazite u Srbiju?

Ja sam prestala da grejem vodu, samo pred večernji obrok grejem, ostalo mi nije zgodno, dajem je sobne temperature, razmuti se i tu, napravite je 5 min ranije, ostavite da odstoji tih 5min, promućkajte opet, i biće skroz razmućena kao kada pravite u toploj vodi.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1098
18.2.2012 18:38:24   
Anoniman
Kad smo kod cena, mi Allernovu plaćamo 11-12-13eur (zavisi od kursa Huf-a). U Srbiji je 2500din (između 20-25eur, opet zavisi od kursa RSD).

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1099
18.2.2012 21:28:04   
Yula

IZVORNA PORUKA: Christabel

Joj Yula, stvarno sam to mogla uraditi. Sad sam opet napravila belaja. Ovih dana nisam bila sigurna da li je proliv i povracanje od te neke alergije ili od virusa, zapaljenja usiju ako ih je uopste i bilo! E a juce sam jela cajnu za dorucak, ali jela sam i pre neki dan ali nisam videla nista posebno neobicno. Ali sad.. opet malo tackica krvi u stolici, opet podrigivanje, mucenje, grcenje nogu, vrpoljenje, izvijanje... Da zlo ude gore, ja sam zaradila mastitis! Bila sad kod lekara, dobijam injekcije da beba moze da sisa, a plus mi je jos i mleko opalo.... Nadam se da kod nas ima bar taj Aptamil adc da se kupi!!!!! Za sad joj dajem da sisa i prinac sluz i kasicu da joj stegne malo stolicu....

Ima, Mirjanica ga koristi za bebu i prija mu. Allernova i Alfare su skupi kod nas, kao sto mozes procitati iz Zilletovih i Tashinih poruka, ali za jednu kutiju za probu, nije strasno, pa ako vidis da je detetu mnogo bolje posle ces lako da se organizujes.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

Direktna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Lepa imena za devojčice rođene u decembru ...
Ako očekujete bebu u decembru ili januaru, a još niste odabrali ime za svoje novorođenče, pogledajte našu listu predloga...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here