Verus
|
Evo konacno i mene. Posle 5 dana na Enfamil Nutramigen formuli, (naravno specijalna za decu sa alergijama), pedijatar rekla da 100% samo dojim u subotu (ovu proslu), jer sam sada vec dosta dana na dijeti. Mene bilo strah, pa sam dojila samo nedelju uvece i tu noc. U ponedeljak dojila 3x i tako polako povecavala. Pelene bile ok. Preksinoc, napravim neku kinesku hranu, i posto sam bila sama kuci, a u isto vreme pekla picu za mm i Helenu, Oliver place, Helena se njari, ja u frci i ne razmisljajuci sunem soja sos u jelo. I posle pola pojedenog tanjira kao opecena skocim i shvatim da sam jela soju! Kako sam bila besna! Sutra dan, maltene svaka pelena je imala malo sluzi i malkice krvi....Dok se ovo desava ja sam vec 2 nedelje striktno bez mlecnih (citam SVE proizvode) i nedelju dana bez jaja, soje i kukuruza. Sva sreca pa je ovde zakonski od 2006 nalozeno da se mora izlistati svaki alergen na svakom proizvodu, tako da je dosta lako pratiti sta i kako. Nasla sam cak i neke cerealije za dorucak, prirodni dzem, i beli hleb koji nemaju nista od toga. Juce sam nasla i sunkaricu koja je bez MSG, i drugih dodataka potpuno prirodna da tako kazem. Sve je naravno skuplje od obicnog, ali bar imam izbora...Nasla sam i neki namaz od kokosa, koji nema u sebi ni gluten, ni soju, ni mleko... Tako da sam mu sinoc dala samo formulu, nocas je sisao, i jutros formulu, pa opet polako...Jutros mu je jedna pelena bila sasvim ok. E sad, ne znam koliko soji treba da se ocisti iz tela?? Ja cu ZAISTA da pokusam i dam sve od sebe da dojim ovo dete, pa makar se mucila sa tim sta jesti, ali ako se za jos 2 nedelje (to ce biti 4 nedelje sto je eto ajde maximum za ciscenje mog tela) stanje ne popravi, dizem ruke. Tad ce biti da je sisao 2 meseca pa eto, bar neke koristi... A to me sve naravno, cini jako tuznom. On TAKO voli da sisa, i sto je jos gore, sa njim nemam problema oko ragada i sl kao sa Helenom sto je bilo. On je sa 2 nedelje zivota sisao kao ona sa 6 meseci, sve sam nadje bradavicu, nakaci se ma super.. Al eto, drzim fige...
|