|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajmo Minu (o ishrani)
30.1.2012 23:57:32   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Leki 77

Hvala Gagana! Hvala Mina!
Pogledacu da li ima jaja.
Sa povrćem se mnogo mučimo. Jede samo šargarepu. Krompir neće, grašak neće, brokoli i karfiol prezire. Tikvica prodje sa vremena na vreme ako je dooooobro zamaskirana. Voli meso. Jede piletinu, jagnjetinu i teletinu. Pa to kombinujemo sa supicama, bundevom i šargarepom. Svaki dan mu napravim dva ručka. Odnosno, odvojim jedan deo pomenute osnove u koju dodam neprijateljsko povrće. Pa kada to sa rezignacijom odbije (uz pljuvanje, zagrcavanje, kašljanje i plakanje), nastavimo sa onim što voli. I dok jede to voli revoltirano šmrca. Ma baš je nemoguć. Barem voće jede.

Eh, koliko puta se Una samo zagrcnula  i povratila. I dan danas se ponekad zagrcne kad jede nesto sto ne voli (meso).Kod nas problem nije povrce, ali meso... Ona uglavnom ne pljuje, mada se i to desi vec jednostavno ono sto ne voli nece ni da zvace vec ga samo proguta.. Meso i dalje jedemo skroooz sitno iseckano ili mleveno i to samo u corbicama i supicama. Drugacije nece.
Dodatni problem je sto od rodjenja kuburi sa krvnom slikom pa na sve nacine pokusavam da je nateram da pojede malo mesa.

Boba11, moja komsinica je imala identicnu situaciju sa cerkom. Jede dok jede i onda poslednji zalogaj drzi u ustima po sat vremena, cak i vise. Mislim da su prevazisli tu fazu, bas cu je pitati.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 326
31.1.2012 7:54:11   
minavb
Vanja drži hranu u ustima kad mu niču zubi, znači kad ga nešto boli. Juče se ispovraćao za užinu, i posle toga je gnjavio ručak i večeru, držao zalogaje po 10 minuta i nije sve pojeo. 

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 327
31.1.2012 13:16:16   
Anoniman
Izvoli minavb  user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 328
31.1.2012 13:20:39   
minavb
Hvala ribizlice, probaću mislim već sutra ako danas nađem patlidžan.user posted image user posted image

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 329
31.1.2012 16:43:10   
bratzz
Ja se vec neko vreme kombinujem namernice.
Prvi dan mi je bio najgori jer mi se jelo sve sto se ne sme i na sta sam inace navikla (pite,kifle,kolaci,pohovano meso itd)
Drugi dan mi je bilo osrdnje bila sam gladna ali sam se uspesno suzdrzavala.
Treceg dana kao da nikad u zivotu nisam jela hleb, nije mi padao na pamet ali postoji jedan problem.
Cesto mi se desava da mi se vrti u glavi i da mi se zamuti pogled sto znaci da mi je verovatno pao secer u krvi. Zanima me sta da radim da mi se to ne desava.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 330
31.1.2012 16:57:37   
minavb
Odrzavaj nivo glikemije, jedi na 3 sata a dan pocni zitaricama koje imaju puno celuloze.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 331
31.1.2012 17:03:03   
bratzz
Koliko puta dnevno bi trebala da jedem

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 332
31.1.2012 17:06:42   
minavb
5 puta bi bilo idealno.

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 333
31.1.2012 17:12:04   
anuksunamun
Mina ,aman zaman,' ocu li se otrovati od holesterola,ne mogu da prestanem da jedem jaja za dorucak vec peti dan,uzas?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 334
31.1.2012 17:19:33   
Leki 77
Eh Gagana, da ne mašim sada previše temu, ali Relja kao da mi je prvo dete. U skoro svemu je drugačiji od Igora. Igor jede sve, od brokolija i patlidžana, preko sve ribe, do jagnjetine i teletine. Mleko, jogurt, sir, kajmak...apsolutno sve osim sveže paradajz salate. Nemam nikakvog iskustva sa bebom koja ne jede. Stičem gauser posted image Sinčić moje drugarice se zagrcnuo sisajući pa povratio, to udahnuo i na kraju su završili na Institutu za majku i dete, snimali mu pluća ispostavilo se da je malo mleka ušlo, ali su im rekli da će se apsorbovati. Od tada sam u neverovatnoj panici. Mališa nije disao neko vreme (ako je ona u svoj toj panici uopšte to dobro i registrovala) komšinica doktorka ga je "reanimirala". Ma nije mi dobro kada pomislim šta je sve moglo da bude. I tako smo sada sve istripovane. I ne vredi.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 335
31.1.2012 17:22:35   
Olga75
ja se redovno u temi ishrana dece starije od dve godine zalim kako moje dete mrlja user posted image
inace ja sam cula pricu kako je starije dete ( oko 3 godine ) davalo mladjem ( oko 6 meseci ) kikiriki pa ke nesrecna beba aspirirala pa je zavrsila u decijoj bolnici i tako svasta strasno user posted image
jos kad bi mi neko dao carobnu formulu kako da nateram zvercicu da jede meso , ma spomenik bi mu podigla
sorry na ot user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Leki 77)
Direktna veza do poruke: 336
31.1.2012 20:00:30   
minavb
IZVORNA PORUKA: anuksunamun

Mina ,aman zaman,' ocu li se otrovati od holesterola,ne mogu da prestanem da jedem jaja za dorucak vec peti dan,uzas?
user posted image
Nećeš. Kažu nova istraživanja da zasićene masti nisu štetne, i da od jaja imamo više koristi nego štete. Ako ti je baš frka, ti napravi omlet od belanaca  i jednog celog jajeta.

(odgovor članu anuksunamun)
Direktna veza do poruke: 337
1.2.2012 15:12:39   
Capa
Mina, kako povećati dobar holesterol, šta bi trebalo jesti ?
Znam da bi trebalo tunjevinu, ali šta još?
Hvala unapred na odgovoru user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 338
1.2.2012 21:24:25   
minavb
Osim plave ribe, biljnih ulja i koštunjavog voća (lešnik, badem, orah, indijski orah...), jako je korisno jesti najmanje dve porcije voća, mahunarki i presnog povrća, kao i proizvoda od celog zrna žita. Dijetna vlakna su jako važna za smanjenje LDL i povećanje HDL holesterola.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 339
1.2.2012 21:29:45   
branki*
mina,ako ti nije problem,prosvetli me!sta je sve stetno u gaziranim sokovima na kojima pise da su bez secera,imaju neke zasladjivace?ne mislim stetno po zdravlje,nego po kilazu.vec imam neko misljenje,ali ti ces to strucnije.

branki

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 340
1.2.2012 21:46:44   
Rada T.
Ооооо види ти њу... и своју тему има user posted image user posted image user posted image

лепо лепо!

е сад кад ми већ треба ајде помози!

Молим лепо... можеш ли ми дати неколико савета у вези са исхраном особа (то јест мене) са високим притиском?

Što žena može iz mesta... đavo ne može ni iz zaleta!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 341
1.2.2012 22:17:52   
minavb
ispitivanja su pokazala da su, ljudi koji su umešto običkin napitaka sa šećerom, pili napitke sa veštačkim zaslađivačima, češće gojazni. Veštački zaslađivači imaju veću slast od saharoze, a nemaju ili imaju jako malo kalorija. Ogranizam se zbog slatkog ukusa, pripremi na unos velike količine kalorija i pošto tih kalorija nema, narušavaju se brojni mehanizmi u organizmu. Tako se masti iz masnih depoa ne mobilišu za oslobađanje energije, već se dodatne masti pakuju u njih pa imamo kontra efekat.
Rado, ti si trudna i imaš visok pritisak?

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 342
1.2.2012 22:22:51   
branki*
pazi ti sto je zjbn ovaj organizam!hvala,mina!

branki

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 343
1.2.2012 22:24:17   
Rada T.
Da... trudna sam i imam visok pritisak i pijem lekove koji mi regulišu isti!
treba i da se ne ugoim to jest da budem na dijetetskoj ishrani...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 344
1.2.2012 22:34:41   
minavb
pišem ti sutra na pp. Će da bude sređeno.

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 345
1.2.2012 22:37:24   
Rada T.

IZVORNA PORUKA: minavb

pišem ti sutra na pp. Će da bude sređeno.

stvarno?! user posted image

hoćeš da budeš moj lični & personalni tanjirski guru user posted image i da mi pomogneš da prođem kroz ovaj pakao?!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 346
1.2.2012 22:56:24   
minavb
  user posted image Odoh sad da spavam pa ti pišem sutra.

< Poruku je uredio minavb -- 1.2.2012 22:57:02 >

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 347
2.2.2012 10:15:04   
marince1
IZVORNA PORUKA: Rada T.

Da... trudna sam i imam visok pritisak i pijem lekove koji mi regulišu isti!
treba i da se ne ugoim to jest da budem na dijetetskoj ishrani...

Sve isto!!!

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Rada T.)
Direktna veza do poruke: 348
5.2.2012 18:00:27   
PoisonEve
Da li celer zaista pomaze pri mrsavljenju?

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 349
6.2.2012 21:46:40   
isidora88
koliko je losa opcija -voce za dorucak?user posted image
nemam uvek vremena da ujutru idem u prodavnicu ili da nsto spremam pa nekad uzmem narandzuuser posted image
rucak je uglavnom ono sto kuvam za mm i mateju.

moze li za veceru krastavci sa malo pavlake,naravno samo ponekad?
da li je losa opcija jogurt za veceru?

jel lose mesati proteine, npr jaja i sir?

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here