|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pitajmo Minu (o ishrani)
3.12.2011 8:57:38   
minavb
Draga Capa, moracete svi da pomognete mami posto mora potpuno da promeni navike. Ne znam kako se do sada hranila, ali nova pravila mora strogo da postuje i da ih se pridrzava dok je ziva.
Za obolele od artetioskleroze, idealna bi bila neka vrsta vegetarijanske ishrane sa malim modifikacijama. Povrce je puno vlakana , narocito onih koja se rastavraju u vodi koja mogu da ogranice resorpciju holesterolai ostalih toksina koji ostecuju arterije. Uz pomoc vlakana, fecesom se izbacuju iz organizma.
Nedostatak vitamina B6, vitamina E, metionima magnezijuma i selena najcesce suuzrok smanjenja protoka krvi i njene povecane viskoznosti. U Srbiji hrana ima manje selena, a i ljudi nisu bas navikli da jedu dosta povrca, pa je arterioskleroza dosta cesta. Vecina povrca sadrzi B6 a mahunarke i proteine, tj aminokiseline pa bi ishrana bazirana na povrcu zaista bila idealna. Takodje, namirnice bogate kalijumom (K) smanjuju nivo natrijuma u krvi pa samim tim i krvni pritisak koji je kod ovih ljudi najcesce povisen. Namirnice bogate kalijumom su krompir, kivi, banane, paradajz, breskve , grozdje. Antioksidansi su takodje vrlo vazni, narocito beta karoten pa se preporucuju sargarepe, spanac, potocarka, paprike, lubenice, dinje, banane, jabuke, sljive, narandze, mango...
Po meni, najidealnije bi bilo ovakav nacin ishrane obogatiti i morskom ribom bogatom mastima koje su korisne. To bi bile sardine, haringe, tuna, losos, skusa...
Namirnice koje su izuzetno dobe za ishranu obolelih od arterioskleroze su:
-crni i beli luk
-soja (smanjuje sadrzaj colesterola cak 20%)
-djumbir
-orasi (osim oleinske, imaju i alfa linolnu kisleinu i vitamin E)
-ovas tj ovsene pahuljice, pasulj, kruske jer imaju visok sadrzaj vlakana

Hrana koja je strogo zabranjena:
-konzervisana hrana bez obzira da li je biljnog ili zivotinjskog porekla (znaci i tursija, kiseli kupus i sl) zbog visokog sadrzaja natrijuma
-crveno meso i prezena hrana
-namirnice bogate secerom, pa cak i vocni sokovi
-alkohol
-kafa
-zumanca

Ako vam treba pomoc oko sastavljanja jelovnika, javite se.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 276
3.12.2011 19:38:45   
Capa
Hvala...
Izvini na glupom pitanju, ali šta je to potočarka ?

Pozdrav!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 277
6.12.2011 11:55:54   
Capa
I još nešto (izvini, udavih te): jel bi ona smela da jede grilovanu pileću džigericu ili generalno pileće meso grilovano ili bareno ?
Jede se ženi džigerica ovih dana, pa da crkne user posted image ali, neće, kaže da ne bi smela... Jel u pravu?

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 278
6.12.2011 12:04:15   
minavb
Ne bi smela. Iznutrice imaju najviše masti i holesterola i baš to mora da zaboravi. Piletinu može da jede, i neka jede pileće belo, grilovano ili kuvano.
Potočarka je salata.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 279
6.12.2011 12:05:23   
Capa
Hvala ti, draga, mnoooooooogo na svim savetima user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 280
6.12.2011 12:19:02   
minavb
Nema na čemu. Ako treba pomoć, piši šta god i kad god.user posted image

(odgovor članu Capa)
Direktna veza do poruke: 281
6.12.2011 12:44:00   
ivaj
Kako da pocnem zdravije da se hranim a da ne moram da se odreknem mnogo cega?
Nekako volim sve sto ne trebauser posted image

Stalno spominjes dobru kombinaciju namirnica bez previse odricanja.
E to me interesujeuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 282
6.12.2011 12:46:27   
minavb
Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja

Skokni u ovu temu

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 283
6.12.2011 12:56:38   
ivaj
Dobro,ali da znas- necu da mrsavimuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 284
6.12.2011 12:57:44   
minavb
Ne moraš, to je zdrava ishrana. Neko sa njom mršavi a neko ostane zgodan i zdrav.user posted image

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 285
16.12.2011 22:20:00   
zoća
Mina Mihajlo od kada ne sisa gotovo da ne pije mleko,da nije rano što se tiče uzrasta,da li da ga malo isforsiramuser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 286
16.12.2011 22:48:07   
minavb
Nema ti tickera pa ne znam koliko ima meseci. U svakom slucaju, nije retka pojava da deca odbiju mleko kad prestanu da sisaju, i po meni im nista ne moze faliti. Jede sve, jede sir, jogurt, ostale kiselo mlecne proizvode? Ne mora i mleko.user posted image

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 287
16.12.2011 23:33:01   
zoća
ima 21 mesec hvala ti.Najviše me brine zbog kostiju i potreba org. za kalcijumom da li mu je dovoljno to što unosi sa hranom bez pića,naravno mislim konkretno samo na mleko

< Poruku je uredio zoća -- 16.12.2011 23:34:58 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 288
16.12.2011 23:52:33   
bratzz
Zoco ja se nisam sekirala oko toga, nudila sam joj mleko, sir i jogurt povrmno i na kraj je pocla da prihvata jdno po jdno. Prvo je pocela sa jogurtom ito par gutljaja, zatim sirko, a cokoladno mleko mi je trazila kad smo bile u prodavnici,samo je rekla mama ocu cok (sok) sama je uzela tetrapak sa cevcicom i od tada ga tamani, obicno mleko ne voli jos uvek ali polako naucice jednog danauser posted image

(odgovor članu zoća)
Direktna veza do poruke: 289
16.12.2011 23:55:25   
Yag
mina ti si expert hajde ako mozes daj mi predlog izhrane jer zelim da izgubim nekoliko kilograma...najgore je sto nigde nisam debela samo stomak mi je veliki..jojjj bas mi je nezgodnouser posted image

21.12.2012. end of the world but my world start again 21.12.2012. SANIN ;)))

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 290
10.1.2012 10:27:01   
ljubavna

IZVORNA PORUKA: Yag

mina ti si expert hajde ako mozes daj mi predlog izhrane jer zelim da izgubim nekoliko kilograma...najgore je sto nigde nisam debela samo stomak mi je veliki..jojjj bas mi je nezgodnouser posted image

mina i ja imam isti proble, mršava sam imam 48 kg a stomačić mi ispadne kada obučem nešto usko. ponekad mi baš smeta. kako samo njega da skinem?

(odgovor članu Yag)
Direktna veza do poruke: 291
10.1.2012 10:38:37   
minavb
Moram da vas razočaram, to malo salceta na stomačiću samo vežbama možete da skinete.  Bespotrebno je praviti restrikcije u ishrani ako ste inače mršave.user posted image

(odgovor članu ljubavna)
Direktna veza do poruke: 292
10.1.2012 10:40:12   
ljubavna
za vežbe baš nemam vremena user posted image
hvala mina!
IZVORNA PORUKA: minavb

Moram da vas razočaram, to malo salceta na stomačiću samo vežbama možete da skinete.  Bespotrebno je praviti restrikcije u ishrani ako ste inače mršave.user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 293
18.1.2012 15:49:31   
Cecana
Mina zanima me sta mislis o LCHF nacinu ishrane i uopste o blogu Istine i lazi o hrani?

Pozdrav

(odgovor članu ljubavna)
Direktna veza do poruke: 294
18.1.2012 17:17:26   
minavb
IZVORNA PORUKA: Cecana

Mina zanima me sta mislis o LCHF nacinu ishrane i uopste o blogu Istine i lazi o hrani?

Pozdrav

Osim par preporuka, ovaj način ishrane mi se sviđa i mislim da je dobar. Blog ima dobrih tekstova, posebno mi se dopao jedan od skorijih o sirovoj hrani. user posted image

(odgovor članu Cecana)
Direktna veza do poruke: 295
19.1.2012 21:49:31   
Jeca*
Da li je logično razmisljanje da se kod zena u PMS-u povecava BMR u odnosu na "normalne dane"?

< Poruku je uredio Jeca* -- 19.1.2012 21:50:01 >

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 296
19.1.2012 22:03:24   
minavb
Logično jeuser posted image
Na BMR utiču mnogi faktori i može se menjati zbog hrane koju jedemo, kada je jedemo, klimatskih uslova a eto, i menstrualnog ciklusa. Nekih 7 do 10 dana pre prvog dana ciklusa, BMR se poveća i ostane na tom blago povišenom nivou do prvog dana ciklusa. Nakon toga se vraća u normalu. Znate onaj osećaj kad vam se mnogo jede pre nego što treba da dobijete? E to je to.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 297
19.1.2012 22:14:19   
snješka

IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Cecana

Pozdrav

Osim par preporuka, ovaj način ishrane mi se sviđa i mislim da je dobar. Blog ima dobrih tekstova, posebno mi se dopao jedan od skorijih o sirovoj hrani. user posted image

Sviđa mi se što mina nema ništa protiv ovakvog načina ishrane. user posted image Ja ga preferiram.

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 298
20.1.2012 8:20:46   
Jeca*
Znam ja da mi se mnogo jede kad treba da dobijem (evo upravo sam u toj fazi user posted image ), ali mislila sam da je to "iz glave" da su to hormoni...a ne da postoji i realno obrazloženje tipa DA, BMR je zaista veći u tim danima. E, pa odlično user posted image user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu snješka)
Direktna veza do poruke: 299
24.1.2012 22:11:19   
branki*
heeey,mina!!!kazi mi,molim te,da li bebi(skoro 11 meseci) moze da steti suvise masti u ishrani?npr. ako dnevno pojede,izmedju ostalog, 2 cajne kas. pavlake,1 kis.mleko,ono zuto,kasicu u kojoj ima mesa i malo maslinovog ulja i uzima mleko sa 3,2%ml.masti.mislim,znam da njima trebaju masti,ali da li postoji neka mera,da ne preterujem?
hvala ti unapred!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here