Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
Bazalna temperatura - 2. deo 11.12.2009 22:13:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Dragi forumaši, ova tema je nastavak teme Bazalna temperatura KLIKNI. Kopiraću neki uvod koji se nalazi i u prvoj temi, za detalje pogledajte prethodnu temu. IZVORNA PORUKA: Katjica Naravno, postoji RR clanak na ovu temu, tako da... KLIK OVDE Kakva su vasa iskustva? Da li ste ikada probale da merite svako jutro bazalnu temperaturu? Pogledajte i ovu temu: Grafovi bazalne temperature sa pozitivnim ishodom KLIK Iz teme Bazalna temperatura od 28.11.2009. IZVORNA PORUKA: dejana007 abdomen pain / bol u andomenu acne / bubuljice anxiety / jaka zelja, briga back pain / bolovi u ledjim Backache / bolovi u ledjima Bloated / podutost Breast Self Exam / pregled dojki breast tenderness / otekle i bolne grudi Constipation / zatvor Cramps / bolovi u kostima, nogama, grceve/bolove u materici. Change in sex drive / promene u sexualnim zeljama clumsiness / tromost Decreased Appetite / gubitak apetita decreased enegry level / gubitak energija Diarrhea / proliv Dizziness / nesvestica Drinking / alkohol depression / depresija insomnia / nesanica Exercise / vezbanje Fatigue / pospanost Fever / temperatura povisena Frequent Urination / cesto mokrenje Gassy / gasovi Headache / glavobolja Heartburn / gorusica High Energy / povecana energija High Stress / jak stres Illness / bolest Increased Appetite / jak apetit Increased sex drive / povecn sexualni nagon Injury / povreda, prelom Irritability / razdrazljivost Miscarriage / pobacaj, abortus mood changes / promena raspolozenja Nausea / muka, gadjenje Ovulation Pain / ovulaciona bol PMS / pms Skin Break Out / pojava bubuljica Sleep Deprived / spavanje bilo uskraceno Tender Breasts / podute grudi vomiting / povracanje Cervikal fluid - cervikalna sluz (suva, lepljiva, kremasta, vodena, belance od jajeta); Menses/spotting - menzes/tackasti iscedak (tackasti krvlju obojeni iscedak, slabo kaplje, srednje, obilno). Položaj cerviksa Što vam govori položaj cerviksa? Položaj cerviksa vam može pomoci u otkrivanju plodnosti. U prvoj polovici menstrualnog ciklusa, prije ovulacije, cerviks ce vam biti tvrd i nalazit ce se nisko u vagini. Bit ce zatvoren i suh. Oko ovulacije cerviks omekšava, otvara se, podiže i postaje vrlo prijemciv za spermije, olakšavajuci im tako da pronadu put do jajne stanice. Nekoliko dana poslije ovulacije cerviks ponovno postaje tvrd i zatvoren.Kako odrediti položaj cerviksa? Prije provjere operite ruke. Položaj cerviksa provjeravajte svaki dan u isto vrijeme. Mnogim ženama je lakše provjeriti položaj cerviksa dok sjede na zahodu. Nježno gurnite jedan ili dva prsta u vaginu. Probajte osjetiti svoj cerviks. Na što trebate obratiti pozornost : - Da li vam je jednostavno dohvatiti cerviks (nisko je) ili nije (visoko je)? - Je li mekan (poput usana) ili tvrd (poput nosa)? - Da li je ulaz cerviksa malo otvoren ili je zatvoren? - Da li vam je cerviks suh, vlažan ili vrlo vlažan?
< Poruku je uredio Lilly RR -- 13.12.2009 20:46:30 >
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 8:06:17
|
|
|
|
Dudu25
|
izgleda ja sam prva sto cu postaviti pitanje na ovoj novoj temi danas bi trebalo da mi pocinju plodni dani po mome dok. evo meni vec 2 dana je temp 36.5 i jutros kad sam unjela ponovo tu istu temp povukla mi se ona crvena linija sad neznam jel mi top pokazuje da je danas o ili je bila prije nekoliko dana pokusacu da kopiram link jer ne znam kako da ubacim graf
< Poruku je uredio Lilly RR -- 12.12.2009 9:28:10 >
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:25:39
|
|
|
|
Lilly*
|
Idi na temu kako se ubaci slika KLIK, ali pre toga moraš taj graf sačuvati u svom kompjuteru
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:27:19
|
|
|
|
Lilly*
|
Nisi ni dobar link stavila Hajde probaj onako kako sam ti malo pre napisala
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:37:04
|
|
|
|
Dudu25
|
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:37:33
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Nisi ni dobar link stavila Hajde probaj onako kako sam ti malo pre napisala Hvala trudnjaco nasa
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:39:34
|
|
|
|
Lilly*
|
Eto ga Rekla bih da je ovo 16. O, to ti pada na 13. dan i više ima taj nagli pad i nagli skok
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:43:25
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Eto ga Rekla bih da je ovo 16. O, to ti pada na 13. dan i više ima taj nagli pad i nagli skok meni je dok. rekla da je meni danas,sjutra i preksjutra ovulacija
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:45:10
|
|
|
|
Lilly*
|
Pa vi onda mućkajte i po doktoricinoj i po grafovoj O
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:51:32
|
|
|
|
Dudu25
|
nije mi jasno draga dali sam ja ovo imala o ili cu je imati ili imam je danas
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:54:21
|
|
|
|
Lilly*
|
Pa ako uzmeš taj pad 11., O je onda 12.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 9:57:16
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: Lilly RR Pa ako uzmeš taj pad 11., O je onda 12. a sta mi onda pokazuje ovamo na 16dc
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 10:06:45
|
|
|
|
Sanja.L.S
|
Dobro Jutro!!! Eve go mojot graf za denes
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 10:25:44
|
|
|
|
Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: Dudu25 IZVORNA PORUKA: Lilly RR Pa ako uzmeš taj pad 11., O je onda 12. a sta mi onda pokazuje ovamo na 16dc To su njihova predviđanja, koja se mogu i promeniti kako ti unosiš svoje podatke
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 10:39:12
|
|
|
|
Dudu25
|
ja bas nisam nesto puno ni unosila jer mislim da ovaj mjesec nece biti nista ali reko da postavim graf pa da sa vama komentarisemo, jel o pada taj dan kad naglo pada temp kao sto je meni 16dc...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 12:49:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Sanja, skočila je! Lillyka ne budi lenja, nacrtaj svoj graf! I jacagoga isto!
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 13:27:33
|
|
|
|
lence
|
IZVORNA PORUKA: Dudu25 ja bas nisam nesto puno ni unosila jer mislim da ovaj mjesec nece biti nista ali reko da postavim graf pa da sa vama komentarisemo, jel o pada taj dan kad naglo pada temp kao sto je meni 16dc... Jeste Dudu, najociglednija O po grafu je ta kada ima pad (sto kod tebe jeste 16i dc). Ako se temperature vuku na nekoj donjoj razini pred O i nema pada, vec se odjednom pojavi skok, onda zavisno od velicine skoka O bude ili poslednji dan niskih temperatura ili prvi dan porasta. A kod tebe je sada ocigledno bila 16og dana (+ imas vodenkasti cervikalni iscedak dan pre). Zasto ti se to ne slaze s onim sto je dr rekla, je li ona odredjivala po velicini folikula ili nivou hormona ili ?
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 13:28:51
|
|
|
|
lence
|
Sanja super sto ti je t opet skocila, to je odlican znak. Drzim ti palceve!
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 13:31:25
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: lence IZVORNA PORUKA: Dudu25 ja bas nisam nesto puno ni unosila jer mislim da ovaj mjesec nece biti nista ali reko da postavim graf pa da sa vama komentarisemo, jel o pada taj dan kad naglo pada temp kao sto je meni 16dc... Jeste Dudu, najociglednija O po grafu je ta kada ima pad (sto kod tebe jeste 16i dc). Ako se temperature vuku na nekoj donjoj razini pred O i nema pada, vec se odjednom pojavi skok, onda zavisno od velicine skoka O bude ili poslednji dan niskih temperatura ili prvi dan porasta. A kod tebe je sada ocigledno bila 16og dana (+ imas vodenkasti cervikalni iscedak dan pre). Zasto ti se to ne slaze s onim sto je dr rekla, je li ona odredjivala po velicini folikula ili nivou hormona ili ? ona je odredjivala po velicini folikula jer kad sam bila kod nje 15dc (utorak) na pracenje folikula folikul mi je bio 15x15mm pa je rekla ona od subote do ponedeljka ce mi biti ovulacija
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 13:37:17
|
|
|
|
vikisu
|
[URL='http://uploadslika.com//izgled.php?id=55587512.12.09.png'] [/URL] samo vezbam ovo sve
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 13:43:29
|
|
|
|
lence
|
vikisu, ne znam kako da popravis ovo kopiranje grafa, al se vidi kad se klikne na citat. Graf ti je sasvim OK za sada. Imala si dva dana povisenih temperatura na pocetku ciklusa sto jeste malo neuobicajeno ali nije nimalo zabrinjavajuce. Sad ti se vuce u donjim granicama sto je i za ocekivati. Prati cervikalni iscedak i zapazit ces nadolazak plodnih dana. Svesna si da FF ne predvidja dan ovulacije vec ga potvrdi 3 dana unatrag?
< Poruku je uredio lence -- 12.12.2009 13:44:39 >
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 13:46:36
|
|
|
|
Dudu25
|
lence jesi citala odgovor sto sam ti napisala za folikule
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 12.12.2009 13:50:08
|
|
|
|
lence
|
Dudu, ja koliko znam 15mm je minimalna velicina folikula u kojem se nalazi jc dovoljno zrela za oplodnju. Zaboravih tacno koliki treba da je folikul da bi prsnuo sam od sebe, ali skokni na temu folikuli, mislim da sam tu nedavno pisala sto sam nasla na netu. Znam da normalno folikul raste 1-2mm dnevno, ali sve to varira od zene do zene i od ciklusa do ciklusa, narocito ako se i razine hormona razlikuju iz meseca u mesec. Vazno je da ipak imas ovulaciju, i da znas otprilike taj plodni period, jedino ces morati malo vise da muckas. Nije svako zlo za zlo, jel' se tako kaze?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?