zvezdi -> RE: Ranice na grliću materice (27.1.2010 19:46:45)
|
Meni su videli ranicu jos pre sigurno 5 godina.Pre 4 godine sam rodila dete i od tada je kontrolisem.Radila sam briseve i ureaplazma,mikoplazma i hlamidija su uvek bili uredni nalazi.Papa mi je bio II,a ono drugo,mislim vaginalna sredina 3.I to su mi rekli da je normalno.Ja sam poslednje dve godine insistirala doktorki da je sredim,spalim,zamrznem,sta god se vec radi.Medjutim ona je uvek govorila da "ne lupam",da mi nije nista,i da ne brinem.Pre godinu dana sam poslednji put bila kod nje na kolposkopiji i rekla mi je da mi ranica Zarasta.Kada sam pitala kako objasnila mi je da se to ustvari parce tkiva prevrne,pa se sad kao samo od sebe nakon toliko godina vraca,mislim gluposti,i rekla mi je da dodjem za godinu dana na kolposkopiju ponovo,kao kontrola.Sad je proslo godinu dana i ja sam otisla na pregled ali kod drugog lekara jer je ona na godisnjem,i otisla sam zato sto mi je kasnilo jedno 12 dana.Inace na 28 dana dobijem redovno.On me je pregledao da nisam trudna i nazalost nisam ali mi je rekao na pregledu da imam ogromnu ranicu,izrazio se "kao krater",i rekao da trebam da je proverim kod svoje doktorke na kolposkopiji.Ja sam sad preplasena.Inace sam dobila 42 dana ciklusa,jos ne znam zasto.Doktor mi je uz pregled uradio i ultrazvuk i nemam ni ciste ni nista.Ne znam da li to kasnjenje ima neke veze sa ranicom.Inace nikad nisam kravarila izmedju ciklusa ili tako nesto,niti sam imala neke bolove,osim retko pri odnosu.Sad sam zakazala na VMA pregled i kolposkopiju,naravno to se placa,ali vidim da dok ne platis,nema nista od nege.Ima li neko neki savet?Da brinem ili...?
|
|
|
|