veselicaa
|
IZVORNA PORUKA: bebilule radim 16 godina u visokom obrazovanju. Administracija je u pitanju. Maslacak, nisam upratila da li radis u zdravstvu ili ipak pri nekom institutu i visokobrazovnoj instituciji. Otkad sam ovdje malo sam se razocarala. Malo vise. Dovoljno je da kazem da smo za dvije sedmice imali cetiri inspekcijska pregleda. Ne redovna. Udaraju jedni na druge, podnose anonimne prijave, ruse izbore, a samim tim pokusavaju uzeti neciju egzistenciju... A kako se u narodu kaze "ni iz dzepa, ni u dzep". Obrazovanijih ljudi, a veceg grotla sujeta i kompleksa ne vidjela. Naravno, nije generalizovati, kao, uostalom, nista u zivotu. Ima divnih i posvecenih profesora, pravih nastavnika, naucnika i, uopste, intelektualaca. Naravno da cu svom djetetu savjetovati da se obrazuje, da zavrsava fakultet. Objasnicu ja njemu da ce mu tako biti lakse i da se zaposli, da ce imati bolju platu nego bez faksa, da je novac bitan - kao sto jeste. Ali prije svega toga, na roditeljima je da ih nauce da vole sebe i da im ukazu na mnoge druge vazne stvari i vrijednosti. IZVORNA PORUKA: bubulence Znas, ako ne zivis sa mamom i tatom i ako u tvom mestu nema fakulteta, onda ti treba para za stan, racune, prevoz itd... Samo mi nemoj sada reci da moze da se upadne u dom jer NE MOZE, zna se ko je u domu u vecini slucajeva. Ja nisam zavrsila faks, upisala sam hemiju, dala prvu i drugu godinu i odustala jer sam shvatila da zelim nesto drugo. I nikada se nisam pokajala. Isti taj drzavni faks je zavrsila moja cimerka koja koja je rekla da je Njutn njen omiljeni pisac... IZVORNA PORUKA: Maraj Sta tebi trebaju sredstva za drzavni fax ako si bila dobar djak i na budzetu si! IZVORNA PORUKA: Maraj Sta tebi trebaju sredstva za drzavni fax ako si bila dobar djak i na budzetu si! Evo, molim te da mi kazes da li budzet podrzumeva stan, racune, prevoz, hranu, po neku kafu nekad sa kolegama itd? IZVORNA PORUKA: Maraj pa mozda ima neki pisac za kog nismo cule Ko nam je kriv sto ne citamo. Ma necu vise bas me briga. Ja imam svoju diplomu na koju sam do neba ponosna. Na koju su moji roditelji ponosni. To je ono sto sam celog detinjstva zelela da završim i da radim to sam i uradila. Ispunila sam svoj san iz detinjstva. Cak radim i u ustanovi u kojoj sam kao dete zelela da radim. A niko bez fakulteta tu ne moze da radi To sto je neko sa manje skole placeniji od mene to je do drzave. A promenice se i to jednog dana A ja sad odoh u veselije teme
< Poruku je uredio veselica RR -- 20.3.2019 9:17:24 >
|