veselicaa
|
IZVORNA PORUKA: pari I meni bilo smesno ali nisam smela da se smejem 🙂 Jeste grozna situacija svuda sa platama...odnosno ima par firmi u kojima su jako dobre plate ali nazalost je vrlo nesigurno da li ces ostati u toj firmi...Ja sam bila u dobroj firmi sa jako dobrom platom i posle porodiljskog je moje radno mesto odjednom "nestalo"...Nazalost to samo u ovoj zemlji moze...Nisam jedina... IZVORNA PORUKA: suzi kju To sa platama je skakljiva tema, para nikad dosta, i svi smatramo da nismo dovoljno placeni, i sigurno i da jeste tako spram visokih cena, prevelikih racuna itd. A sto se odgovornosti tice hmm, spram prosvetara tvrdim da zdravstveni radnici imaju veci odgovornost, u mom slučaju med sestra n aodeljenju za primenu hemioterapije, jer je to moje zanimanje. Ne bih zalazila u detalje, ali recimo samo priprema i primena citotoksicnih lekova, i učenje djaka, neuporediv posao,bar sto se tice narušavanja zdravlja. A jos koliko stavki bih mogla da da navedem. Kapa dole uvek za skolu, i fakultete. Teska je tema i veoma opsirna. Sustina je da plate nema ni danas! Jos povrh svega, ja sam trebala sada da dobijem jubilarnih nagradu za 10 god staza, i nekim cudom, dom zdravlja u kom sam radila 2009.nije uplatio ni upisao 6 mesecima staza. Izgorela sam od besa! A ocekivala sam te parice ovih dana, sada kosta do kraja godine, e zivote! IZVORNA PORUKA: Ana RR Rosi, najlakše i najlepše je raditi sa ti mlađim uzrastom ali eto, naš slučaj je takav da imamo isfrustriranu učiteljicu koja se ljuti na decu za svaki mogući "prekršaj", kažnjava ih tako što im ne dozvoljava da izađu na veliki odmor ili umesto fizičkog moraju da sede u učionici (umesto da ih izvede napolje pa im održi čas svet oko nas u prirodi itd). Već je postalo očigledno da joj Marko nije među omiljenima pa ga vrlo često kinji, ne veruje mu ni reč što kaže, on dođe kući snužden i tužan vrlo često. Nastavnica nemačkog im samo pušta crtaće na nemačkom, ništa u svesci niti u knjizi nisu uradili već mesecima, jedva dve reči da zna na nemačkom. Deca nam ništa ne uče tj način na koji uče je katastrofalan. Čisto bubanje, bez praktičnog rada, da ne pričam o nekom učenju o moralnim vrednostima, ili o tome kako da se snalaze u određenim stvarima. Dakle nešto što je zaista od krucijalnog značaja za njihovo odrastanje. Ne, ništa. I onda čujem kako su amerikanci ili kanađani glupi. Da, važi. Ogromna je razlika između naše i njihove dece što recimo dokazuju i pisa testovi poslednjih godina. Uverila sam se u to. Srbija je u samom dnu. A sve to jer nam je obrazovni sistem zastareo i decu, koja upijaju sve u tome uzrastu do 7. ili 8. godine, ne usmeravaju na pravi način.
|