Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 14.8.2013 17:02:07
|
|
|
|
Moiraina
|
Malo sam se igrala fondanom Smišljam kakvu ću torticu da pravim bebcu za prvi rođendan (imam još "samo" 2 meseca fore ) i rešila sam da mora da bude prava bebeća i da ima medu. Paaa... meda je gotov
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 14.8.2013 17:10:38
|
|
|
|
lesica
|
Bravo! A sad lepo priznajte da je igranje sa fondanom super zabavno
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 18:33:09
|
|
|
|
nata11
|
Moiraina super je meda Hoces da ga stavis na zamrzivanje ili u friz? Kako cuvate figurice?
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 19:48:16
|
|
|
|
Moiraina
|
Bio je ceo dan u frižideru, onda sam ga izvadila i konstatovala da ću morati da pravim novog jer mi se ovaj ne uklapa u ono što želim da napravim (imam ideju kako torta treba da izgleda i meda mora da drži svećicu od fondana, tako da ovaj otpada). Sad tražim kome da ga poklonim. Inače, planirala sam da ga sve vreme do pravljenja torte držim u frižideru.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 19:55:27
|
|
|
|
lesica
|
IZVORNA PORUKA: Figaro88 Nasla sam fondan u pakovanju od 1kg,ne znam da li mi je to dovoljno da prekrijem plazma tortu(dva pakovanja plazme ona najveca),i Barbiku,kao na onoj slici na vrhu stranice sto sam postavila IZVORNA PORUKA: Figaro88 Malo mi previse da dam 1700din za fondan ako 1kg nije dovoljno A nesto se ne usudjujem da sama pravim. IZVORNA PORUKA: mati Ja bi rekla da ce ti biti dovoljno. Pa i nama po onom receptu ispadne oko 1kg, ide 900gr secera pa ga tako cenim. Meni cak ostane i bacim uvek. Jer on se bas dosta rastanji,a jos taj sto kupis mislim da je mnogo profesionalniji od onog koji mi same pravimo, pa nam se lepi, zeza itd. IZVORNA PORUKA: Moiraina 1700 dinara za kilo fondana? Ufff bre mnogo. Evo, ja ću da pravim i prodajem za 1500 laka zarada Nego, ja mislim da ti je kilo fondana sasvim dovoljno za tortu sa slike. Ja sam sada pravila duplu meru (to je valjda negde oko 2kg) i ostalo mi je više od pola (zeznula sam se, nisam ni ja znala koliko će mi biti potrebno), znači prekrila sam jednim slojem celu tortu (26cm, 3 kore), isekla detalje u braon i zelenoj boji i polepila, napravila natpis na prednjem delu... Ma mislim da sam trećinu fondana potrošila. Trebalo bi da kilo bude dovoljno. A opet, možeš da probaš i da napraviš, stvarno je jednostavno, a da ne govorim koliko je jeftinije.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 19:59:14
|
|
|
|
lesica
|
Figaro, kilogram fondana je više nego dovoljno za tortu. E sad, moje mišljenje je da je 1700 dinara za kilogram bezobrazluk, iz razloga što u radnji u kojoj ja kupujem celokupan materijal za torte kolače i slično, takav fondan odnosno gum pasta košta po kilogramu 550 dinara.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 20:01:53
|
|
|
|
lesica
|
Moiraina, u suštini ne moraš da držiš figurice u frižideru, lepše će će se osušiti na sobnoj temperaturi i vazduhu. Jedino možeš da ih staviš u neku posudu da ne pada prašina po njima.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 20:03:16
|
|
|
|
Figaro88
|
Nije kg 1700din.Kg je 850din najjeftiniji koji sam nasla u Lazarevcu,ali ide samo u pakovanju po 1kg,pa ako mi jedno pakovanje ne bi bilo dovoljno morala bih da kupim dva ta i platim 1700din a to mi je previse Odlucila sam da napravim fondan ali pola od one mere,da vidim kako ce da mi ispadne pa ako bude dobro samo napravim jos,ako ne-kupicu...
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 20:06:04
|
|
|
|
mati
|
Kao sto kaze Lesica 1700 din je bas puno. Bolje dodaj jos malo para i naruci gotovu... Meni je izaslo oko 700 din,stim sto ja ne pravim tako cesto pa sam sve iznova kupovala, prethodnu dekstrozu sam bacila a glicerinu je istekao rok... Pa to onda nije puno. A meni taako stvari sa pola mere bas i ne uspevaju, posebno ove sto zahtevaju preciznost... i tacne mere.
< Poruku je uredio mati -- 15.8.2013 20:08:25 >
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 20:07:29
|
|
|
|
lesica
|
Ma idi ženo, već sam pobesnela jer sam razumela da je 1700. Probaj da napravis i da se malo igrate, pa ćeš videti kako ti ide.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 20:15:13
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Figaro ako je meni iz prve uspeo fondan i tebi ce sigurno. Ja nisam vesta u tim stvarima, ali eto ovo mi je uspelo.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 20:20:25
|
|
|
|
Moiraina
|
Pa i ja sam razumela da je kilo 1700 Znači, ipak ne moraju figurice u frižider? Mada mi je tamo najzgodnije da sakrijem od radoznalih dečijih prstića Doduše, onih par kaktusića i ogradicu što sam napravila za prethodnu tortu nisam stavljala u frižider, jer nisam mislila da ću ih iskoristiti, ali nisam tada stigla da napravim nove, pa su poslužili i "stari".
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 15.8.2013 20:44:56
|
|
|
|
Figaro88
|
Ma gde 1700,to je previse,mada ovde svemu dizu cene,ponekad kada sam kod mame u Valjevu ja kupim tamo sta mi treba,moram joj reci da se raspita koliko kod njih kosta da se kupi....A gde kupujete dekstozu?Tamo pise da fondan moze da se napravi 2-3 dana ranije,pa ako i ne uspe nije strasno kupicu.Ja sam figurice za prosli rodjendan drzala u visecim u kutiji.I stajali su nekih nedelju dana,a pojeli smo ih za rodjendan nisu se stvrdle...
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 16.8.2013 11:23:10
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: Figaro88 Ma gde 1700,to je previse,mada ovde svemu dizu cene,ponekad kada sam kod mame u Valjevu ja kupim tamo sta mi treba,moram joj reci da se raspita koliko kod njih kosta da se kupi....A gde kupujete dekstozu?Tamo pise da fondan moze da se napravi 2-3 dana ranije,pa ako i ne uspe nije strasno kupicu.Ja sam figurice za prosli rodjendan drzala u visecim u kutiji.I stajali su nekih nedelju dana,a pojeli smo ih za rodjendan nisu se stvrdle... U Wiltonu je bio kg fondana za 700 din cini mi se. Tad je bila akcija, ne znam da li je jos. A kod njih uvijek mozes i da porucis da ti posalju na kucnu adresu. A ja sam razumjela da se prekrivaju dve torte pa sam zato i rekla da ce mozda malo da zahvali.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 16.8.2013 12:34:00
|
|
|
|
nata11
|
Nasla sam preko FB grupu koja prodaje ukrase od fondana za torte. Posto nisam dovoljno vesta da napravim sama ukrase pitala sam za ukras -mladenci koji kao sede u auticu - visina 8 cm mi trazi 2.800 dinara. Jel to previse?
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 16.8.2013 21:36:16
|
|
|
|
Moiraina
|
Meni se čini da je to puno Pogledaj na onom sajtu za koji sam ti poslala link, oni imaju figurice mladenaca, doduše nisu od fondana, nego od keramike/plastike, ne znam da li ti je to ok? Ako te ne mrzi, pošalji mi link za te figurice što si videla, baš me zanima kakve su.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 16.8.2013 22:10:20
|
|
|
|
nata11
|
Raspitala sam se ipak je skupo u odnosu na cene torti u mom gradu.Moiraina imas pp.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 19.8.2013 11:44:42
|
|
|
|
Figaro88
|
Kupila sam jutros fondan-beli.Nisam nasla gel boje pa sam uzela one u kesici.Negde sam procitala da pre nego sto pocnem da bojim fondan sa njima treba da ih razmutim sa malo vode?Jel bojio neko sa njima,koliko treba da stavim odprilike da boja bude nezna.I nisam nasla ljubicastu samo rozu
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 19.8.2013 12:05:27
|
|
|
|
cockic
|
gum pasta u zdravoj hrani kosta 660 din kg.ja pitala za oblozivanje torte koliko treba ona rece 300gr.za tortu od 2kg.jer onda da uzmem i 500gr nije skupo. citam vi pisete da trebaju 2kg fondana a kaze od gum paste moze i figure da se prave samo da se malo umesi sa prah secerom.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 19.8.2013 12:29:34
|
|
|
|
Figaro88
|
Ja sam uzela 1kg za tortu od otprilike 2kg,i kada sam otvorila pakovanje bas ga ima dosta.Trebace mi mozda pola za tortu.Ti ga razvijas na debljinu od nekih 4-5mm,pa ne treba puno.Ja pravim i haljinu za barbiku,ali nema sanse da potrosim vise od 500-600g....
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 19.8.2013 12:40:17
|
|
|
|
mati
|
IZVORNA PORUKA: Figaro88 Kupila sam jutros fondan-beli.Nisam nasla gel boje pa sam uzela one u kesici.Negde sam procitala da pre nego sto pocnem da bojim fondan sa njima treba da ih razmutim sa malo vode?Jel bojio neko sa njima,koliko treba da stavim odprilike da boja bude nezna.I nisam nasla ljubicastu samo rozu Ja sam pravila rupicu u odvojeni deo koji hoces da bojis . U tu rupicu nakapes 2-3kapi vode i sipas malo boje i dodajes u zavnisnosti od nijanse. A ljubicastu probaj da napravis sama ako si uzela i crvenu i plavu.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 19.8.2013 13:11:53
|
|
|
|
Figaro88
|
Nisu imali ni plavu,i ja sam to htela.Nema veze,Andrea voli roze,a to je njen rodjendan... Ok,tako cu,okacicu sliku kad zavrsim,valjda cu uspeti
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 20.8.2013 10:10:46
|
|
|
|
Cindarella
|
Za M-ov drugi rodjendan mi je ponestalo mog fondana.Otrcala sam i kupila gotov,jeftin je,oko 70 din.Pise da se on rastopi,pa se sa njim prelije torta.Posto je bio uzasno lepljiv,dodavala sam mu prah secer i mesila,mesila,mesila...Ispao je tako dobar,boje su se toliko dobro primile,i bile su drecavije nego na mom fondanu.Od tada,samo tako.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 21.8.2013 10:15:17
|
|
|
|
marince1
|
Ja sam sinoc napravila domaci fondan po receptu sa Minjine kuhinjice i ispao je odlican.Boje sam kupila u kesicama,videcemo kako ce ispasti
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 21.8.2013 10:20:14
|
|
|
|
Cindarella
|
A da li vam se taj iz Minjine kuhinjice malo vise stvrdne posle dana na torti?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Posni pužićiRingerajin kuvar: Maraj
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.