Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 30.5.2012 18:46:23
|
|
|
|
moja ciklama
|
Devojke, da li je neka, i gde kupovala Fondan. a da je dobar? Ili ako neka, od Vas zna gde mogu u Bg, da nadjem one radnjice gde ima oprema za poslastičare?
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 30.5.2012 19:13:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam u onoj u Pancevu a mislim da mozes i da porucis da ti donesu. Ima i jedna radnja u BG, stavila sam link ali se ne secam da li je bilo u tortama ili ovde. Ako nema linka pogledacu u poslatim porukama, ako je ostalo, nekom sam slala. Ja sam ga zacas i napravila, beli, a u boji sam kupila pa mesala sa belim i medjusobmo za nijanse.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 30.5.2012 19:18:21
|
|
|
|
Alex5
|
Imas u Beogradu prodavnicu Erikson u Mihaila Gavrilovica.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 3.8.2012 16:55:58
|
|
|
|
Olga75
|
e pa da se pohvalim napravila sam svoj veri frst fondan od onih bombona
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 3.8.2012 18:11:19
|
|
|
|
Anoniman
|
A slikica Olga?
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 3.8.2012 19:45:58
|
|
|
|
Olga75
|
znas kako sam azurna sa slikicama , tek sam one sa mora postavila a ovu sa fondanoom laganoooo
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 20.9.2012 22:54:38
|
|
|
|
JMPM
|
Tri Nindzago figurice po zelji slavljenika za treci rodjendan, malo sam poranila, ali nema veze
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 20.9.2012 23:04:08
|
|
|
|
madre
|
bravo
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 20.9.2012 23:35:30
|
|
|
|
Anoniman
|
Fantasticne su!!!
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 10.10.2012 10:44:37
|
|
|
|
marince1
|
IZVORNA PORUKA: Lilly* Evo Lu Potrebno: 7 kašika šećera u prahu 10 kašika mleka u prahu 10 kašika gustina jedno belance kašičica vode prehrambene boje Priprema: Šećer, mleko u prahu i gustim umesiti sa belancetom i po potrebi dodati kašikicu vode. Masa treba da bude gusta kao testo za rezance ( ). Podeliti na onoliko delova koliko nam boja treba, umesiti boje. Ja sam tom masom pravila prasiće za Mihajlov 3. rođendan, imaš slikicu u rođendanskim tortama, samo je moja masa ispala malo mekša pa sam ovde u receptu stavila da se voda doda ako treba, u originalnom receptu se odmah doda Probaš pa vidiš, dodaš malo vode ili šećera u prahu zavisi da li je meko ili tvrdo Imam pitanje,da li bi mogao neko da objasni kako uspete da onako fino oblozite tortu tom masom? Bas bih pokusala da nesto napravim a Davidov rodjendan Edit:nasla sam link i pogledala.Ali mi nije jasno kako se lepe ukrasi sa strane
< Poruku je uredio marince -- 10.10.2012 10:59:33 >
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 12.10.2012 3:01:09
|
|
|
|
Alex5
|
Sa ovom smjesom sto si stavila recept tesko da ces prekriti tortu. Mozda se mogu praviti figurice, ne znam. A sto se tice ljepljenja, sve se lijepi sa malo vode. ;)
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 6.12.2012 22:56:45
|
|
|
|
gagins
|
Ja sam isprobala neki recep sa interneta za fondan masu,ne ide ni fruktoza ni glicerin.Vrlo je jednostavna i sto mi je najzanimljivije je da sam je stavila preko sloja slaga(oko 1 cm) i stojala je bez problema citavih 4 dana dok se nije pojela.Da naglasim prvi put sam probala da napravim fondan masu i odlicna je. http://www.coolinarika.com/recept/ticino-masa-sa-medom-umjesto-glukoze/
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 21.1.2013 14:31:17
|
|
|
|
Modessty
|
Lesice kako praviš fondan? Prošle godine sam pravila od marshmellow bombona figurice i nije zaista bilo teško, ali bi ove godine probala onaj pravi fondan sa glicerinom. Ili da se ne mučim bezveze vać da kupim gotov fondan. Da li je taj gotov dobar za figurice?
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 21.1.2013 14:33:45
|
|
|
|
Modessty
|
Jao ja tek sad vidim šta ste još pisale! Žene ajde posavetujte me!
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 21.1.2013 14:38:26
|
|
|
|
Modessty
|
evo od prošle godine od marshmellow bombona
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 12.5.2013 20:16:46
|
|
|
|
lesica
|
Ja sam pala u nesvest kad sam ovo videla...I sad se vodim mišlju da nekom meni dragom za sledeći rodjendan poklonim ovakvu tortu
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 12.5.2013 22:26:48
|
|
|
|
branki*
|
aaaa,covece,kakvo je ovo..i zastrasujuce,a i tera me nekako da gledam!
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 10.6.2013 19:03:31
|
|
|
|
mati
|
Kako se prodaje dekstroza? Fruktoza? Treba 100gr, ali ja mislim da nema na merenje?
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 12.8.2013 20:41:55
|
|
|
|
nata11
|
Hvala curama koje su me usmerile na ovu temu inace bih lutala po netu jos uvek. Trudila sam se da prelistam sve a nezamerite ako sam nesto propustila. Mene posle celog citanja interesuje najvise masa od ovih bombona jer mi iskreno izgleda najlakse napraviti. E sad koliko cvrsta torta mora da bude? Da li je naprimer izvodljivo staviti masu preko torte sa cokoladnim mlekom koja je malo meksa? Jel stavljate ovaj buter za lepljenje? Koliko mora da odstoji masa pre nego sto krenem da oblazem tortu? I Mati kako si kupovala ove sastojke?
< Poruku je uredio nata11 -- 12.8.2013 20:42:42 >
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 12.8.2013 21:00:48
|
|
|
|
Moiraina
|
Evo, ja ću ti odgovoriti ono što znam Do sada sam pravila samo jednu tortu, za rođendan sinu, i to Bokinu Recept za fondan sam preuzela iz Minjine kuhinjice i to je onaj isti kao iz prvog posta ove teme. Buter krem nisam stavljala, iako tamo piše da fondan ne bi trebalo da se stavlja preko fila koji sadrži mleko (fil Bokine torte sadrži pavlaku, ne znam da li to ima veze), znači celu tortu sam premazala tanjim slojem tog fila i preko toga (kada se dobro ohladila u frižideru) stavljala sam fondan. Ja sam prvu turu fondana napravila mesec dana pre toga, za probu, i to sam iskoristila da se malo izvežbam za pravljenje figurica (one bi trebalo da malo odstoje, da se dobro stegnu pre stavljanja na tortu). Taj dan kada sam pravila tortu, ujutru sam napravila samu tortu i stavila je u frižider, a uveče sam napravila fondan kojim sam je prekrila. Tamo piše da fondan može da se iskoristi i u roku od mesec dana, ali da je najbolje kada se iskoristi posle 2-3 dana. Ja sam, dakle, sve uradila u istom danu. E sad, ja sam se zeznula jer sam mislila da će mi trebati ne znam ni ja koliko fondana, pa sam napravila duplu meru (da, 2 kile fondana ), preteklo mi je više od pola (torta pečena u plehu od 26cm). Pola sam obojila u plavo, i to sam razvukla oklagijom i time prekrila celu tortu, a posle toga sam bojila u zeleno, braon i crveno (imaš na temi Rođendanske torte kako je to izgledalo) i pravila oblike koje sam htela. Tih par figurica koje sam stavila na tortu je od one ture fondana koji sam napravila mesec dana ranije i to naravno nismo jeli . Te oblike i figurice sam lepila tako što sam ih premazala vodom onom četkicom za premazivanje peciva i onda samo prislonila na osnovu. Već napisah da sam fruktozu kupila u Maxiju, braon (čini mi se) kutija od 300g. Bojila sam gel bojama koje sam naručila preko neta od jedne firme (ne znam da li smem da stavljam link), od njih sam kupila i podlogu za tortu i glicerin (biljni, piše na njemu da se koristi za proizvodnju prehrambenih proizvoda, e sad da li se razlikuje od onog što se kupuje u apoteci, pojma nemam). Eto, nadam se da sam ti malo pomogla.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 12.8.2013 21:03:36
|
|
|
|
lesica
|
Hajde redom Mati, pogledaj po radnjama zdrave hrane, negde možda i ima da se prodaju i dekstroza i fruktoza na meru ( kod mene ima) mada ja kupujem u kesicama od po 250 g i jedno i drugo, pa odmeravam na onoj maloj vagi što služi za pripremu bebeće hrane. Nato, ja sam isprobavala raznorazne torte, i činjenica je da bi trebalo da bude malo čvršća torta, mada nije nužno ( mislim ako je samo umućena slatka pavlaka ili šlag, šanse nema da se odradi) ali ako je neki kremast fil koji se solidno stegne u frižideru onda je sasvim ok. E to je savet, pre stavljanja fondana, dobro rashladi tortu i ostavi je da se stegne, vadiš je malo pre stavljanja fondana. Ja najčešće ne stavljam buter krem, zato što uglavnom pravim filove koji podrazumevaju maslac, slatku pavlaku, pa fondan lepo prione (napravim buter krem samo kad negde zabrljam pa popravljam greške ) I da, ja najčešće pravim ovu fruktoza/dekstroza/šećer/glicerin/želatin varijantu, valjda sam se uvežbala, pa će se javiti neka od devojaka koja će ti reći šta i kako.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 12.8.2013 21:54:28
|
|
|
|
nata11
|
Moiraina molim te pusti mi na pp link gde si porucila. Znaci sanse nema da to ide na ovu tortu koju sam zaplanirala jer ona kako duze stoji sve je meksa i meksa. OK moracu da promenim recept. Ja planiram isto jednu turu (posto sada imam vremena) cisto za vezbanje pa da vidimo sat ce od toga biti. Jos jedno pitanjce: Koliko dugo se mesi? I jel bas bude tvrdo? Lesice jel stavis masu preko patispanja ili zalepis filom?
< Poruku je uredio nata11 -- 12.8.2013 21:56:34 >
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 12.8.2013 22:02:49
|
|
|
|
Moiraina
|
Poslala sam ti pp. Ne pravi se dugo, dok nabubri želatin, istopim fruktozu i onda u fruktozu dodam želatin i glicerin, posle sve to sipam u šećer u prahu (ja prvo stavim celu onu kesicu od 500g, pa posle dodajem šećer i prvo mešam kašikom pa posle mesim). Gustina treba da bude... pa, onako, da se ne lepi za ruke, ne znam kako da ti objasnim (bude kao testo). Za sve to mi treba nekih pola sata maximum. Treba malo da se prohladi i posle toga dodajem boje.
|
|
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 12.8.2013 22:06:24
|
|
|
|
lesica
|
Nato, stavim fil na koru, pa onda fondan- to mi je taman da ne mažem buter krem. I znaš da je fondan gotov, kad bude forme kao malo tvrdje testo, ali ne pretvrdo.
|
|
RE: Masa za pravljenje ukrasa (figurica) za t... 13.8.2013 19:29:31
|
|
|
|
mati
|
Nato ja sam pravila ovak FONDAN Imas i video klip uz njega, prvi put sam sve u min pratila. Sada je mm nasao dekstrozu u pakovanju od 250gr, imas po onim prodavnicama na merenje gde se prodaju slatkisi i razne stvarcice za torte i kolace. Glicerin kupujes u apoteci, i kazi da ti treba za fondan, znaju apotekari. Ovo je Matina torta sad za rodjendan , sve je od fondana sem ovih autica ,to su plasticni drzaci za svecice. Od ostatka sam im napravila ove lizalice, i najvise su se klinci njima obradovali, a mozes i modlama da izvlacis oblike. Kacila sam ih na one stapice za raznjice... Nije savrsena ali smo je Mata i ja zajedno pravili, sto je i najveca draz, zato i ima nekih visak delova i razbacanih nogica. I to ssmo pravili sedeci jer sam pre samo dva dana izasla izasla iz bolnice...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pire od karfiola i šargarepeRingerajin kuvar: little_one
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.