Jeca* -> RE: Novi grip AH1N1 (12.11.2009 19:37:24)
|
ne mislim + nego jednostavno ne mislim o tome. Moram priznati da mi padne na pamet jedino kad udjem u GSP i onda eto makar uguram usta u šal da ne udišem baš direktno onaj vazduh, ali svesna sam da mi to neće pomoći ako je neko zaražen, nego eto to uradim refleksno. Prosto, živim normalno jer tako moram. IDem na posao, danas sam išla na gradilište. Niko ne nosi maske, ne nosim ni ja, jer ne mogu da komuniciram sa investitorima sa prekrivenim ustima. Radim u OGROMNOJ firmi u kojoj svi razmišljaju kao ja, manje više. A evo da vam ispriam i šta mi se desilo danas. Ja dolazim po Luku u vrtić, slučajno pola sata ranije nego inače, jer sam uspela da zbrišem sa posla i sretnem njega u naručju vaspitačice maltene na vratima vrtića. Kaže ona meni, e baš dobro da ste naišli sad sam htela da vas zovem, Luka ima temp 37,5 i vodim ga u izolaciju jer tako nalazu pravila. Uzmem dete, odvedem ga kući (živimo na 3min od vrtića) izmerim temp, on 35,7, pa drugi put 36. Pozovem vaspitačicu i kažem da nema temp i da evo djuska uz reklame i da izgleda potpuno normalno. Kaže ona meni, ne znam šta da vam kažem imao je i sad ga morate odvesti kod lekara jer ga ne možete vratiti u vrtić bez potvrde. NO COMMENT!!! vodiću ga kod privatnika a sutra će tata da uzme slobodan dan jer do sutra ne možemo da obezbedimo potvrdu. Potpuno idiotski. Jednostavno, možda mu je bilo toplo, možda je jurcao, možda je dehidrirao (kod kuće je exirao sok i punu flašicu vode). Kakva su to pravila? da ga odvede u izolaciju pa da se tamo razboli ako ima zaista bolesnog deteta. Ako mene pitate, tu ima i malo neiskustva i mnogo panike koju su stvorili mediji!!!!
|
|
|
|