Anoniman -> RE: Novi grip AH1N1 (15.11.2009 21:12:06)
|
IZVORNA PORUKA: Dora Ljudi, evo me u Zr. Luka mi nešto čudno počeo da kašlje, sinoć kasno se žalio da ga bole pluća. Ja sva u panici ( pre 2 god. je imao upalu pluća bez simptoma i temperature) odem u dečiju bolnicu a oni pod maskama kao da smo svi radioaktivni pošalju nas u urgentni. A, da, u Zrenjaninu ne postoji dečije dežurno odeljenje nego se ide u urgentni ako je šta hitno. Dr ga pregledao i konstatovao da mu nije ništa ali mi da uput za dečiju bolnicu. Odemo tamo a doktorica me nariba što smo došli! Ja u čudu, reko, samo da proverim da dete nema upalu pluća, ništa više. Ona ga pregleda, konstatuje da mu nije ništa i onako u panici i muci mi kaže da je bolje da ga ne vodim po lekarima bez potrebe i visoke temperature. Reko, nije valjda da imate dece sa gripom? Ona kaže- Da, jako puno, puno nam je odeljenje. U tom donose malu devojčicu i nose je na prijem... Ja se uplašila. Niko ne priča ništa, kao, u Zrenjaninu se grip još nije pojavio. A ono... I tako mi Dr reče da to nije tako strašno, svi imaju visoku temperaturu, imaju i po koje dete sa upalom pluća ali nije teška klinička slika. Odem ti ja kući sa detetom i pomislim: šta mi je trebala ova ekskurzija. I prvi put da samotišla kod lekara a da mu nije ništa! HVALA BOGU!!! draga, mogu da zamislim koliko si se uplašila!nisi ti kriva, uradila si nešto sasvim normalno, pa i ja bih odvela dete da vidim šta je u pitanju....dobro je pa je ok. kako je on sada? znači i u Zr ga ima...
|
|
|
|