bebasss -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (16.8.2016 14:24:03)
|
Ovako, sto se tice kade, tu je porodilja do odrecenog prsta otvaranja, posle se prebacuje na porodjajni krevet. Sto se tice epidurala, nije ga moguce dobiti nocu, zato sto bolnica trenutno nema dovoljno anesteziologa, potrebno je otici na razgovor s anesteziologom, svakog dana sem petka, od cini mi se dvanaest do pola dva, ne zakazuje se. Anesteziolog ce vam reci sta vam treba od rezultata, cini mi se vreme koagulacije. Epidural se ne placa. Anesteziolozi su izuzetno fini i ljubazni. Sto se tice samog porodjaja, ako imate vec vaseg doktora, koji vam vodi trudnocu, on ce vam reci kad ce vas odprilike poroditi. U slucaju da cekate bolove, najbolje je da cekate kontrakcije na sto krace vreme. I da videla sam negde da je neko napisao da maltene sve prikljucuju na indukciju, u vecini slucajeva da, ali to samo da bi porodjaj krace trajao, da bi se beba i mama manje mucile. Ako sve prodje kako treba, beba i mama posle tri dana idu kuci.U Ako imate babicu, ona se nece odvajati od vas, bice tu samo zbog vas, dok ce druge babice biti tu za ostale zene. U svakom slucaju, moje misljenje je da su zaista svi tu zbog nas, tako se i ponasaju. Brojimo sitno i cekamo bebu [sm=duda.gif]
|
|
|
|