Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 20.1.2012 15:10:11
|
|
|
|
JasnaM
|
Sneskic, na patologiji nije strasno, ali je naravno krajnje dosadno. Ja sam u sobi imala super cimerke i soba br. 15 ima tv (gde sam ja bila zapala) pa bi bilo dobro da zapadnes tamo :). Vikendom je naravno mirnije, jer nema nekih velikih vizita, ali se zato od ponedeljka pojavi sto miliona sestara i doktora :)) klasika... Drugi sprat na zalost nisam videla, ali na prvom je bila zena sa blizancima, koja je tu bila 10 tak dana jer su bebci morali malko da dobiju na tezini i zbog zutice. Verujem da je sad kuci jer su rekli da ce je pustiti u cetvrtak. Koliko sam shvatila smenjivali su joj bebce, tj. jedna je bila kod nje druga u boksu. Salile smo se da je za tih 10tak dana sve zavrsila, otpao im je pupcic, razradilo se mleko i tako. Takodje, dan pre mog otpusta doslo je par zena sa CR, dosta su pazljivije sestre kod CR i blizanaca, donose bebce ali i pustaju mame da se dodatno odmore. Tako da mislim da ne treba da brines. Iako nisam videla drugi sprat verujem da je bolji, jer je tu oduvek bio baby friendly, pa mislim da su sestre uhodanije. Doogie, na zalost jos se borim sa mlekcem, nesto uspem da izvucem ali smo i dalje na dohrani pa kombinujemo. Zelim ti brz i lak porodjaj. Ako mogu jos nesto da pomognem javljajte.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 20.1.2012 23:30:10
|
|
|
|
maslackic
|
Ima jedna pedijatrijska sestra, niska osisana na paz,crne kose,i debela ,mnogo je dobra pitaj je sve ako naletis na nju... a ima i Zaga ona je onako drska,i nije mi se svidela ali je kozicu naterala da siki bukvalno na silu jer milom nije htela
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 21.1.2012 17:56:07
|
|
|
|
smeskicTB
|
Jasna punooo ti hvalaaaaa! puno mi znace sve inf. iskreno verujem da cu biti kratko..dovoljno da uradim te analize..ponecu knjizice i malo setkanja, pa ce proci.. znaci mi puno moja dr..ali i ove informacije da je kadar ljubazan. moji decacici ce da budu sarmeri..;) zelim ti sto brzi oporavak i sredjivanje mlekceta!
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.1.2012 19:10:22
|
|
|
|
crazymama
|
zene, ja polako odustajem od porodjajau frontu, razmisljam o gradskoj... vidim da su lekari i osoblje ok, ali brine me to oko epidurala... ivas, ti si sledeca za porodjaj u gradskoj? jedva cekam da javis iskustvo! i da ono bude najbolje moguce, naravno! a vidim da ce i smeskic pre mene, na carski... pa taman da cujem i njeno iskustvo. iskreno, najvise bih volela u dragise misovica, ali zbog kapaciteta niko mi ne garantuje da cu moci tamo sigurno da se porodim, jer nisam do sad vodila trudnocu kod njih... uh, nove teme za razmisljanje!
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.1.2012 20:12:00
|
|
|
|
smeskicTB
|
cm, ja nesto nisam imala dvojbi, jer sam od pocetka kod moje dr na zvezdari! jos pre prve trudnoce, mislili smo ili dm ili zvezdara jer imamo prijatelje u njima..ali kada sam imala spontani, upoznala sam ovu dr i to je bilo to-kada se prepoznas sa nekim..cak mi psole toga nije palo na pamet da kazem prijateljima, dr u toj bolnici ista.. evo imas sveza iskustva na temici..a i ivas i ja cemo ti preneti.. moj savet ti je da odlucis i da onda vodis trudnocu do kraja..kod dr u toj bolnici..
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.1.2012 21:32:44
|
|
|
|
ivas
|
Crazymama, da, i ja mislim da sam ja sledeca na redu za Gradsku. Svo osoblje koje sam do sada srela je bilo prilicno ljubazno pa se nadam da ce biti tako i na odeljenju. Prenecu sve utiske kada se porodim, naravno. Trenutno mi je najveca frka mogucnost da ne dobijem epidural posto ga bas zelim i ne znam kako cu bez njega. To je tamo jako lose organizovano i to sam tek skoro saznala ali sada mi je kasno da menjam porodiliste pogotovu jer zelim da mm prisustvuje i vec sam se navikla na ovu bolnicu.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.1.2012 21:38:03
|
|
|
|
smeskicTB
|
ivas, a da li je moguce u drugim bolnicama prisustvovanje mm? sada ti je zaista kasno..ali verujem da ce se sve uklopiti kako je najbolje i kako zelis! u svakoj bolnici nesto z. najbitnije je da imamo dr od poverenja..a opet jos bitnije da sve ide kako treba..da smo zive i zdrave..sve cemo izgurati!
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.1.2012 21:46:34
|
|
|
|
ivas
|
Smeskic znam da u Zemunu i Misovicu ne daju, za Visegradsku ne znam, mislim da u Frontu moze. ALi naplacuju to kao uslugu, u Gradskoj se ne placa. Ja sam znala za taj cenovnik u Gradskoj za epidural odavno, lepo su mi ga dali i objasnili ali kad je doslo do toga da zelim izabranog anesteziologa rekose mi - e pa to ustvari ne postoji, dzaba sto ima na papiru cena za to. Jedino da se potrefi da dodjem po danu kad nekog ima od anesteziologa, inace nocu ne verujem da cu ga dobiti. A sve znamo da se u porodiliste najcesce krece nocu...
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.1.2012 21:49:41
|
|
|
|
smeskicTB
|
da, citala sam o problemu anesteziologa..u nekom trenutku je epi bio bas skup u gradskoj.. trebali si sa svojim dr koji ti vodi trudnocu da se raspitas/dogovoris..cujes kako izgleda u praksi.. ne mora da bude da ces nocu..verovatnoca je pola pola..ali eto bice mm sa tobom..
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 22.1.2012 22:18:39
|
|
|
|
crazymama
|
uh, bez epidurala ne dolazi u obzir, a kako to da znam...?
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.1.2012 15:47:43
|
|
|
|
smeskicTB
|
cm o tome je ivas puno pisala na temi i ovde..ali je ajbolje pitaj kada dodje..preslistaj unazad nekoliko strana..
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.1.2012 15:50:34
|
|
|
|
crazymama
|
citala sam, ali nisam izvukla zakljucak... a tebi sam smeskice poslala sinoc privatnu poruku :) sa pitanjcem...
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 23.1.2012 15:51:25
|
|
|
|
smeskicTB
|
cm, a ja tebi odgovor..pogledaj ;)
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 14:03:07
|
|
|
|
Ivence
|
E, ja dosla kuci pre par dana... i ja sam bila na prvom spratu, bila u soku prvi dan kada sam saznala da je baby friendly, ali mi prvo vece odneli bebu, pa je posle bilo lakse.. bila sam tamo sedam dana, ali sam jedva cekala kuci da dodjem, morala sam krv da primim, posto mi je porodjaj trajao 29 sati, rodila sam malu koja je imala 3850g i 57cm dugacka, pa mi je radjena epiziotomija i revizija grlica, uzas sam prosla, ali su svi maksimalno ljubazni prema meni bili, sem one Hitler zene sto donosi jelo, i stalno te pozuruje, mada ni ona nije losa... ako vas nesto posebno interesuje, pitajte, jos sam "sveza"
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 17:16:39
|
|
|
|
Valerie
|
mene zanima ima li ok lekara u Zvezdari koji NE TRAZE pare za porodjaj. Iz dana u dan cujem primere zena kojima su otvoreno trazili po 500evra....
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 17:37:34
|
|
|
|
Doogie
|
to nije istina. ja sam za sve dr u zvezdari cula da su dobri i niko ne trazi pare unapred, cak nije praksa ni kad sve prodje da ih castis. mada, vidjala sam po hodnicima da ljudi prolaze sa ukrasnim kesama za alkoholna pica i da ih ostavljaju po ordinacijama, ali ne znam da li su to ovi sto su se poradjali ili neki koji su bili na nekim drugim operacijama ili sta vec. i, na kraju krajeva, ne znam da li je u kesama samo viski, ili ima i koverta :) ali ono sto sam cula je da ti niko ne trazi ni dinara. ako trazis izabranog dr da dodje van smene, za to ima cenovnik i placa se bolnici 40,000din. meni je termin za 7-8dana, pa cu vam pisati i iz licnog iskustva kako je bilo!
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 17:48:30
|
|
|
|
crazymama
|
ivence i dooogie, meni samo javite da li ste dobile epidural i na koji nacin, to mi je presudno da izaberem zvezdaru... p.s. i ako moze neka da mi objasni gde je porodiliste i ginekologija u gradskoj, jer sam jednom isla da obidjem drugaricu posle porodjaja i ta zgrada uopste nije bila dole u krugu gradske, vec iz batutove se skrece levo u jednu ulicicu, pre raskrsnice gde je krug bolnice... pa ne znam da li je to neko istureno odeljenje, ili je cela ginekologija tamo?
< Poruku je uredio crazymama -- 26.1.2012 17:50:01 >
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 19:52:07
|
|
|
|
afra
|
IZVORNA PORUKA: Doogie to nije istina. ja sam za sve dr u zvezdari cula da su dobri i niko ne trazi pare unapred, cak nije praksa ni kad sve prodje da ih castis. mada, vidjala sam po hodnicima da ljudi prolaze sa ukrasnim kesama za alkoholna pica i da ih ostavljaju po ordinacijama, ali ne znam da li su to ovi sto su se poradjali ili neki koji su bili na nekim drugim operacijama ili sta vec. i, na kraju krajeva, ne znam da li je u kesama samo viski, ili ima i koverta :) ali ono sto sam cula je da ti niko ne trazi ni dinara. ako trazis izabranog dr da dodje van smene, za to ima cenovnik i placa se bolnici 40,000din. meni je termin za 7-8dana, pa cu vam pisati i iz licnog iskustva kako je bilo! Informacije koje ja imam sepoklapaju sa Doogienim. Stavise, ja imam samo uput za Zvezdaru za porodjaj i trebalo bi da idem na kontrole u DZ u gradu blizu Beograda gde trenutno boravim (do 9-og sam privatno vodila trudnocu) i dr. sa Zvezdare me prima i besplatno mi radi CTG i preglede (iako svaki put ponudim da platim), kaze komplikovana procedura placanja u knjigovodstvu. Prima me i po zavrsetku svog radnog vremena, a video me pre 3 nedelje prvi put u zivotu.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 19:56:32
|
|
|
|
maslackic
|
Ja imam samo lepa iskustva iz gradske...i generalno za porodjaj vam dr i ne treba bitnija je babica... dr koji mi je usivao epiziotomiju me je pitao da li cu se i sledeci put poradjati kod njih... rekoh da hocu samo ako mi osiljak bude sto manje vidljiv
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 19:58:59
|
|
|
|
smeskicTB
|
IZVORNA PORUKA: crazymama ivence i dooogie, meni samo javite da li ste dobile epidural i na koji nacin, to mi je presudno da izaberem zvezdaru... p.s. i ako moze neka da mi objasni gde je porodiliste i ginekologija u gradskoj, jer sam jednom isla da obidjem drugaricu posle porodjaja i ta zgrada uopste nije bila dole u krugu gradske, vec iz batutove se skrece levo u jednu ulicicu, pre raskrsnice gde je krug bolnice... pa ne znam da li je to neko istureno odeljenje, ili je cela ginekologija tamo? bas tako..ides uz batutovu i skrenes ulicu desno..na cosku je parkic i ona brvnarica kafic..i ides tom ulicom-prodjes plucno cini mi se pa ide ginekologija i sve je tu, na jednom mestu.
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 20:03:20
|
|
|
|
smeskicTB
|
IZVORNA PORUKA: Ivence E, ja dosla kuci pre par dana... i ja sam bila na prvom spratu, bila u soku prvi dan kada sam saznala da je baby friendly, ali mi prvo vece odneli bebu, pa je posle bilo lakse.. bila sam tamo sedam dana, ali sam jedva cekala kuci da dodjem, morala sam krv da primim, posto mi je porodjaj trajao 29 sati, rodila sam malu koja je imala 3850g i 57cm dugacka, pa mi je radjena epiziotomija i revizija grlica, uzas sam prosla, ali su svi maksimalno ljubazni prema meni bili, sem one Hitler zene sto donosi jelo, i stalno te pozuruje, mada ni ona nije losa... ako vas nesto posebno interesuje, pitajte, jos sam "sveza" cestita, cestiiitam! pa devojcica ti je duuugackaa...prava manekenkica! zelim vam sto bolji i brzi oporavak i prilagodjavanje! znaci da ipak odnesu bebice..da znam jer cu ja ipak biti sa dva moja decaka.. i ti si ipak prezivela kupatilo..ipak sve prodje! za hranu sam cula da je ok..ponecu i tu plsticnu casu.. *** maslackic, imas li ti nesto da nam dodas? *** a daaa..ja bih sada za patologiju ponela spavacicu..nece mi biti hladno..kakva je posteljina, ima cime da se pokrije?
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 20:20:40
|
|
|
|
maslackic
|
maslackic, imas li ti nesto da nam dodas? ja nikako nisam videla njihove spavacice, bila sam samo u svojim... posteljinu nemaju,tj imas jednu i to je to,nema menjanja... mene su 4 dan premestili u drugu sobu i nisu imali jastucnicu da mi daju... nemam nista da dodam..sve sto sam ponela sam i koristila,osim sto sam zaboravila pastu za zube da ponesem,jer sam to pakovala to jutro kad sam krenula ... ako se setim pise ... inace, stvarno su ljubazni i mislila sam da im je kapacitet veci, a ono 30 mesta...a Misovicu 24...
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 20:26:11
|
|
|
|
Doogie
|
Ali misovic je fensi, super renoviran, pa je tamo veca navala :)
|
|
|
|
RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara 26.1.2012 20:27:36
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Doogie mada, vidjala sam po hodnicima da ljudi prolaze sa ukrasnim kesama za alkoholna pica i da ih ostavljaju po ordinacijama Ja sam imala ukrasne kese (sok i slatkiši), nosila sam drugaricama trudnicama na vežbama i Jaci naravno Ja sam baš izlazila kada su one počele sa časom, pa sam im donela nešto da se počaste.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?