afra
|
Vasi komentari su mi mnogo pomogli, pa hajde i ja da napisem ono sto sam cula danas, iako je mozda sve to pomenuto. Danas sam bila kod dr. Mitrovica (soba br. 2), stigla u 12h, nisu delili brojeve kad sam ja stigla, tako da je vecina bila bez istih, ali je on primio sve koji su cekali, tj. umesto da zavrsi u 13:30, zavrsio je sa radom u 14h (ja sam bila poslednja). Izlazio je jednom da bi obavio porodjaj i jednom da odradi pacijentkinju pod anestezijom (sam objavi zasto ide i kada se vraca) Vrlo je smiren i vidi se da voli svoj posao. Ne znam da li je ovo neki bitan faktor, ali se kod mene radi o redovnoj trudnoci (bez ikakvih problemcica). 1. Sta je potrebno u 36. nedelji od analiza? - Kompletna krvna slika - HBS antigen - Mikrobioloska vaginalna flora (ne secam se tacnih reci), na moje pitanje da li je to cervikalni bris (jer je neka od vas koleginica spomenula upravo cervikalni), on je odgovorio da je dovoljan vaginalni (sto je po meni mnogo prihvatljivija varijanta). 2. Gde to treba da se odradi? - Gde god hocete (sto je odlicno, jer moze lepo privatno da se uradi bez jurnjave po drzavnim ustanovama:)) 3. Sta treba za epidural? - Faktori koagulacije (inace, anesteziolozi su u sobi broj 3, pa treba valjda i tamo da se ode za one koji hoce epidural pod obavezno). 4. Da li je epizotomija rutinska? - Radi se samo kada je to neophodno. 5. Da li je stimulacija (neki kao ja ;) to zovu indukcija iako se ona zove tako samo kada se prebaci termin) obavezna? - Tu se pacijent ne pita, vec resava lekar na licu mesta u zavisnosti od brzine porodjaja 6. Da li su kontrakcije bolnije kada se primeni stimulacija? - Da. 7. Sta je potrebno od analiza za porodjaj? - Samo gore navedeno. 8. Sta je potrebno za prisustvo oca? - Bris grla i nosa ne stariji od mesec dana, najbolje da se uradi istvoremeno kada i gore navedene analize. 9. Skola za trudnice je ponedeljkom i cetvrtkom od 12-14 (bar ta grupa na koju sam ja naletela). Na vratima pise da je ponedeljkom od 10 i od 14, utorkom od 10, sredom od 10 i od 14, cetvrkom od 10 i petkom od 10. Potrebno jastuce, veliki psekir, papuce, trenerka i nalaza ginekologa. Ono sto ja nisam pitala je, recimo da su rezultati analiza OK, kada treba ponovo da se ide kod izabranog doktora? I sta se tada radi? Naravno, sve smo svesne toga, da je pravi dobitak na lutriji da bas izabrani doktor bude dezuran kada krene porodjaj (sem ako se ne plati mito, naravno, ali koliko sam se ja informisala po netu, na Zvezdari bi trebalo da su skoro svi lekari dobri). Ispravite me ako gresim.
|